Askere Gitmek İstemeyenler Polisle Çatıştı
-
Askere gitmek istemeyen 15 eylemci gözaltına alındı.
Askerlik görevini yapmak istemeyen göstericiler pankart açarak eyleme başladı. Çevreleri polis tarafından sarılan eylemciler slogan atarak eylemlerine devam etti.
Eylemciler Mithatpaşa postanesine gitmek için yürüyüşe başlayınca önleri polis tarafından kesildi ve yürüyüşlerine izin verilmeyeceği bildirildi.
Polislerin kimliklerini istemesi üzerine hareketlenen grup ile polis arasında başlayan tartışma arbedeye dönüştü.
Ankara'nın göbeğinde dakikalar süren arbede sonunda yere yatırılan eylemcilere plastik kelepçe takıldı.
Vicdani retçi eylemcilerden 15'i gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldü.
Askerlik yapmak istemeyen vicdani retçiler, polisle girdikleri arbede sonucu gözaltına alındı.not:bize noluyo??? anlamıyorum sen T.C vatandasıysan seve seve yapacaksın. demi ????
-
zeitgeist 1 2 3 :)
bende yapmak istemiyorum babam bir emekli subay olduğu halde
-
ben de istemiyom
-
o tc vatandaşı olmam bana ne katıyor ben akrdeşim kanser hasatı iken hastanede gördüm okulda eğitim sisteminde gördüm o yüzden gerek yok . devlet bana verdiğininden fazlasını alıyo buna karşıyım
-
askerlık yapanlardan neyın fazla yada neyın eksık ???
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------
zeitgeist 1 2 3 :)
bende yapmak istemiyorum babam bir emekli subay olduğu halde
-----------------------------Hocam seni çok iyi anlıyorum ama bu lafı söylediğin vakit bu ülkede vatan haini damgasını yersin. Fakat bu damgayı yapıştıranların bugün askeriyeye yapılan yıpratma çabalarından haberi yoktur. Askere gitme söz konusu olduğunda "Her Türk asker doğar" deriz. Ama askeri demokrasi düşmanı gören bazı kesimleri mükafatlandırır gibi başımıza getiririz. Akıllanmayız kolay kolay...
-
bakan milletvekili çocuunu askeri gazinoda istanbulda ankarada askerlik yaptıırken. beni gidecek doguya mardin şınark vs vs verecek. ortada haksızlık var olan mazluma oluor. onların ki evlatta ben kimim a*q ! boyle bi durumda bende askere gitmem, istememmm
-
abidalherifxW bunu yazdı:
bakan milletvekili çocuunu askeri gazinoda istanbulda ankarada askerlik yaptıırken. beni gidecek doguya mardin şınark vs vs verecek. ortada haksızlık var olan mazluma oluor. onların ki evlatta ben kimim a*q ! boyle bi durumda bende askere gitmem, istememmm
-----------------------------senın dedıgınde dogru ama soyle bısey var kımse askerlık yapmayacaksa bırakalım doguyu yada bırakalım turkıyeyı baska devletler saldırsın yada dagdakı ıb..ler alsın olur mu???
-
abidalherifxW bunu yazdı:
-----------------------------Üstüne üstlük yetmicek hain bikaç puştu dağdan indirip şehre sokacak, alkışlarla karşılayacak. Şaka gibi...
-
madem öyle tc kimliğini iade et askerliğini yapma
sorun değil
-
Türk evladıyım. Bende gidip askerliğimi yapıcam. 10 sene yap deseler 10 senede yaparım. Vatanımızı ne şehitlerle elimizde tuttuk. Korumakta benim görevim!
Onlar hiç uğruna ölmedi...