folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Askere Gitmek İstemeyenler Polisle Çatıştı

Askere Gitmek İstemeyenler Polisle Çatıştı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

orana vursan inan normal askere nazaran kısa dönem askerlerin şehit olma oranı çok düşük ve askerliklerini iyi yerde ve rahat yapma oranı da çok yüksektir 

Kaç tane kısa dönemin şehit olduğunu duyduk ki ?

Askerlik yapanlar söylesin poşetlerin(kısa dönemlere verilen ad) durumu askerde nasıl ?  

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam oran yüksekte yaşım 20, 4 sene sonra 24 olacak.1.5 sene kafadan askerlik şu bu yok, 25.5 etti.Sonrasında iş şuna buna başlayacaım.

Askerlik yüzünden erteleniyor vs..Kim demiş hatırlamıyorum da, askerlik gönüllülük işi olsun demiş.Eğer askere gitmek istemiyorken vatansever, milliyetçi olmuyorsam varsın olmayayım.

Bu ülkede özgürlük varmı ? yok...Zike zike askerliğe gideceksin ve aptal bir üstün olduğunda katlanacaksın.Benim için baştan falsolu.Orda bana bağıracak çağıracak.Ya bi siktirsin gitsin 20 yaşında annem babam bile en fazla 5 kez bağırmıştır sen kim oluyorsun kazık kadar adama bağırıp çağıracaksın ?

Askerlikte bende asker değilim.VEriglerin %40 ı askerliğe gidiyorsa o zaman profesyonel orduyuda kursunlar.

---

Benim işim düşman şu bu değil.Bilgisayar mühendisliği okuyorsam birşeyler başarmak.Eğer asker biri varsa onun işi savaşmak.Herkes işine bakacak.Askeriyede de yazdığı gibi;

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

Şimdi benim işim ne olacak ? Bilgisayar mühendisliği mi askerlik mi ? Ona göre karar verelim de boşuna 5 senemi çürütmeyeyim.Ailem tonlarca para yatırmasın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

az önce haber sitesine girdim tamda bizim konuyla ilgili bir yazı var 

http://www.ensonhaber.com/gundem/248393/bu-sorular-tskya-ilk-kez-soruluyor.html 

adam tam olmasada biraz bizim demek istediklerimizi yazmış şansa bak bu konuyu tartışırken bu tarz konu yazılmış 

Vatan millete elbette canımız fena komtanlara minnetimiz büyük ama bazılarıda sırf yetkiyi aldımıydı kasım kasım kasılmasın o askeride bir ana baba doğurdu şimdi adamlar askere gitmek istemiyorum diyince suç topa tutuyorlar buyur işte canlı örnek size 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

aynen hoca sorgulayacaksın herşeyi.Eğer vergilerimizin %40 ını askeriye ye veriyorsak mutlaka bir yanını sorgulayacaksın.Tamam özeldir, herşeye karış demiyorum da eğer birey olarak neden pkk bitmedi diye sorgularsanız , eğer suç tsknınsa olay bulunur.Yok değilse suçlu bulunur.

Yoksa işimz var.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

haksızlık gördüm diye borcumu ödemekten kaçmam okulu bırak askere gel deseler düşünmem giderim...

NEDEN? (soru olarak)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Altı üstü astekler bile kasım kasım kasılıyor askeri kullanıyor biri 20 yaşında biri 21 yaşında askere gdiyor sadece biri 4 yıllık bitiriyor astek oluyor fark bu askerlik muayenesine gittim askerlik şubesindeki astek  el hareketiyle askerin birini çağırıp ayağına çay getirtmesi filan nedir yani ne farkın var ki farkın olsa bile o asker senin kişisel hizmetini yapmak için mi gidiyor oraya kimsin ulan sen bende farkın ne senin 4 yıllık üni bitirmiş ve askerliğini astek olarak yapıyor olman oradaki askerin ayağına çay kişisel işlerini yaptırmanımı gerektiriyor astek yaa topu topu harp okulu mezunu bile değil düşünün 

bir şeyler değişmeli 

Askerliğin kutsallığı askerliğin namusu bu mudur? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------

Altı üstü astekler bile kasım kasım kasılıyor askeri kullanıyor biri 20 yaşında biri 21 yaşında askere gdiyor sadece biri 4 yıllık bitiriyor astek oluyor fark bu askerlik muayenesine gittim askerlik şubesindeki astek  el hareketiyle askerin birini çağırıp ayağına çay getirtmesi filan nedir yani ne farkın var ki farkın olsa bile o asker senin kişisel hizmetini yapmak için mi gidiyor oraya kimsin ulan sen bende farkın ne senin 4 yıllık üni bitirmiş ve askerliğini astek olarak yapıyor olman oradaki askerin ayağına çay kişisel işlerini yaptırmanımı gerektiriyor astek yaa topu topu harp okulu mezunu bile değil düşünün 

bir şeyler değişmeli 

Askerliğin kutsallığı askerliğin namusu bu mudur? 

-----------------------------

o astek in yaptığı şey kendi ayıbı bunu TSK ya mal edemezsin. Sonradan görme götükalkıklar diyoruz biz onlara...

NEDEN? (soru olarak)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Tsk ya mal etmiyorum ama bunu yapanların sayısı azımsanmayacak durumdaysa ve genelkurmay bu duruma müdehale etmiyorsa birazda onun da suçu vardır diyorum 

bu güne kadar belki yüzlerce askere giden adamla konuştum ki az önce askerden izne gelen arkadaşımlada konuştum dediğim durum her yerde var buyrun basınada yansıdı yani 

şikayet mercisi varmı adamlar diyor en üstünden altına kadar yapanlar var kimi kime şikayet edeceksin diyorlar deyim var bir tane ama kullanmam doğru olmaz  Askerlik yapan adamlar dürüstlükle gördüklerini yaşadıklarını anlatsınlarda duyalım

he böyle yapmayanlarda elbette vardır onlara sözüm yok

yıllardır yaşanan bilinen bir yanlışın olduğu kesin çözüm üreten yok 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

doğuda askeylik yapayım çıkay tüm teyöyistleri öldüyüyüm diyen arkadaşlar bok öldürürsünüz. bakanın dekanın veledi gidip ordu evlerinde siklerinin keyfine bakacak ben aldıgım 1-2 aylık basit eğitim ile hakkariye şırnağa gönderileceğim ulan karşımda 30 yıldır o dağlarda yaşamış avcunun içi gibi o dağları bilen adamlar var nasıl karşı koyarım başka arkadaşların dediği gibi asker sayısından ziyade profesyonel ordu düzeni olmadan ne pkk biter nede şehit!

sırf egolarını tatmin edip yorum yazanlar var bu iş ne demogoji ile ne felsefe ile hallolur biraz realist olalım yaw valla vicdan-ı redçilere hak veriyor insan ben şehit olacağım oğlu askerlik yapmamış veya sahte belgeler ile çürük raporu almış bakan veya orduda görevli biri prosedür gereği gelip kameralar önünde anama onunla gurur duy vs. tabuları sıralayacak eee sonra? ağlarsa anam ağlar... ne siz 1 saat sonra arkadaşlarınız ile gideceğiniz eğlenceye gitmekten vazgeçeceksiniz ne başkası izleyeceği diziden alacağı tattan kendini mahrum bırakacak yani sen beyaz kefeni giyeceksin anan ağlayacak kimsenin sikinde olmayacaksın sadece sana şehit diyecekler bumu yani? bana şehit denilmesi ile vatan kurtulacaksa aha 30 yıldır bir sürü şehidimiz oldu kaç tanesinin adını biliyoruz veya kaçtanesinin ailesi şuan ne durumda haberimiz varmı yok. biz gelip forumlarda ulumalarımız ile boy gösteriririz gerisi onlar sağ biz selamett. hadi iyi geceler

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Barış Halinde askere gitmemek için direnen insanlar varsa, savaş halinde ne olacağını düşünemiyorum.Bir daha çağırsınlar bir daha giderim.

Toplam Hit: 11586 Toplam Mesaj: 100