folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Askere Gitmek İstemeyenler Polisle Çatıştı

Askere Gitmek İstemeyenler Polisle Çatıştı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

----------------------------------------------(fenerist07)--------------------

Askerlik adam gibi bişi olsa eyvallah..

sürüyle adam topluyorlar cogu işe yaramıyor.Benim arkadasıma -ister inanın ister inanmayın- antalyalısın sen yüzme bilirsin diye balıkesirde 5 ay denizin içindeki dubayı sildirdiler.

--------------------------------------------------------------------------------

Hocam peki o arkadaşına sor bakalım denizin ortasında duba silmek yerine, ağır bir komando eğitimi verip doğunun en sıcak yerine yollayacaz "adam gibi" askerlik yapacaksın deselerdi kabul edecek miydi? Hiç sanmıyorum...

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

ŞU RESİM UMARIM " ASKER'E GİTMEKDEN KORKUYORUM  FAKAT BUNU AÇIK AÇIK SÖYLEMEYE GÖTÜM YEMİYOR "

ONUN İÇİN MİLLETVEKİLİ, BAKAN, ZENGİN İŞADAMLARINI, VİCDANI RETÇİLİK GİBİ ZİKİNİDİRİK DÜŞÜNCE YAPISINI BAHANE EDİYORUM DİYEMEYEN

KANSIZLARIN SURATINDA ŞAMAR GİBİ PATLAR UTANIRLAR...?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

çanakkaleyle arada çok fark var çooooook.

Çanakkalede dışardaki itlerle uğraşıyorduk, şimdi içteki itlerle.

---

Sen devlet olarak orayla uğraşma, işine geldiği için geri bırak (aşiret olayında, liderin üye olduğu partiye oyverili falan) sonra gelsin benim abim, babam, çoluğum çocuğum sizin bokunuzu temizlemeye çalışsın bu mu yani ?

----

Öte yandan o kadar yıla gerek yok.2 ay verirsin silah eğitimini, hayatta kalma eğitimi.Sonra harp zamanında onlar işe yarar.1 küsür sene boyunca yat-kalk, sürün- bilmem ne eğitimine gerek yok.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

sözüm gitmek istemeyen arkadaşlaradır kimse direk üzerine alınmasın. ben askeriyeyi sevmiyorum o yüzden gitmek istemiyorum demiş birkaç kişi ok olabilir öyle düşünebilir peki ben hükümeti sevmiyorum akpyi chpyi hepsini sevmiyorum eee ama napıyorum s.ke s.ke bu ülkede yaşıyorum ee o zaman noluyo sende bu ülkede yaşıyorsan sevmiyor olabilirsiniz fakat s.ke s.ke gideceksiniz ve gitmelisiniz belki orda vatan borcu nedir anlarsınız dedeleriniz neden şehit düşmüş anlarsınız beşikteki bebek katilleri dağda fink atacak ben askere gitmek istemiyorum diyceksiniz hop hemşerim orda dur işte gideceksiniz.

ayrıca benim başımdan geçen olayı anlatim size ben askere gitmedim bir gözüm %15 gördüğü ve 1993 yılında cerrhi açık ameliyata girdiğim için gözümdeki bozukluk düzelmiyor. bana muayenede doktor dedi gitmek istiyormusun zannediyorki ben kaçmaya çalışıyorum evet dedim gitmek istiyorum sonra oturdu masaya bak şöyle şöyle diye bir bir anlattı ben sana onay verirsem askere gittiğin zaman gözünün zayıf gördüğü orataya çıkarsa ben döte giderim diye velhasıl heyet günü gittim heyetin karşısına bir sürü rütbeli hepsinde tonla yıldız ıvır zıvır var bana kararı okudular şu şu şu nedenle askere alınmamasına diye inanın o an vurulmuşa döndüm anlayamadım tam olarak nasıl yani dedim ben askere gitmeyecekmiyim hayır dediler işte o an bittim tabi gitmek istemeyen arkadaşlar bu duyguları anlayamazlar o ayrı

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

" Osurgan Göte Çavdar Ekmeği Bahane " demişler zamanında!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Ben birazda Devletin vicdani red yasası çıkaracağına  neden bunca genç son zamanlarda askere gitmek istemiyor neden askeriyeden soğudu bunu araştırması için bir komisyon kurulmasını sağlar ve ona göre çözüm üretirdim vicdani red et sonra gitme oh kolay olurmu öyle şey 

adam gitmek istemiyorsa vardır bir derdi Adam savaşmaktan ölmekten korksa terörist olmaz orada ölüm daha garanti 

birde sırf Askeriyede ki bazı uygulamalar sonucu askere gitmek istemeyenler var herkes anlatır askerde yediği dayağı komutanların onlara yaptırdığı kişisel özel işleri ağır cezaları saçma eğitimleri  onca siyasetçinin büyük generalin zengini oğlunun ölmediğini çok iyi yerde askerlik yaptığını hatta buna bende şahidim torpille askerlik yeri tayin ettiren insalrı görünce insaların kızması doğal bence 

Ben askere gitmedim açıkçası korkum da yok özellikle erkenden gitmek içinde tecilimi bozdurdum kısmetse şubat ilk tertip erken tercihimi yaptım gitmek için ama olmassa ağustos da olabilir belli değil açıkçası çakı gibi askerlik ödevimi yerine getireceğim. Neyse yukarıdaki paragrafta saydıklarımı gördüğümde o kadar vatansever bir kişiliğe sahip olmama rağmen ulan nereye gidiyoruz böyle diye içimden geçirmediğim olmuyor değil 

onun için bu adamlar neden vicdani ret diyor savaş karşıtlığı falan filan gibi sebepleri hesaba katmıyorum onlar için dedikleriniz doğru ama benim dediğim sebebpten gitmekten soğuyan insalar için çözüm gerek diye düşünüyorum 

yanlış düşünüyorsam söyleyin

Düzenleme:

T.C Anayasasının 10. maddesi

Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin eşittir.

deniyor

bugün rte nin oğlu dahil yurt dışında belli günü doldurup parayı bastıran 25 gün askerlik yapıyor  vb vb 

senin benim garibanlarda 15 ay sırf bunların canını korumak için ölüyor dağlarda bunun neresinde eşitlik anayasaya illa "maddi d durum" da mı eklenmesi gerek eşitliği bildirmek için 

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

aynen...Bu ülkede kafası çalışan, milleteyçi adamlar gidip , devletin hatası yüzünden ölüyorsa, ölmekte istiyorsa burda bir yanlış vardır.

Aynı kafası çalışan ve Atatürkçü adamlar 70 milyonu bir tutmak yerine ırkçılık yapıp kürtlerin alayına kibrit suyu diyorsa yanlış vardır.

----

Kafası çalışan, sağlam adamın ne işi var dağda.OTursun kendini bilime, şuna buna adasın.

Yeri geldiği zaman asmak kesmek, osmanlı konusunda artistleşiyorsunuz.Dünyayı değiştirdiğimiz kaç tane oluşum var ? Türkiyeden çıkan (amerikadaki Türkten bahsetmiyorum) kaç tane sağlam işimiz var ???

Osmanlıymış...Tamam eyw büyük, şu bu da  geçmişine bakıyorsan ders te alacaksın.Türklerin soyu insanlık ile var.Yaptığın hatalardan ders alamıyorsan, bilim,eğitim de ilerlemek yerine asarız, dağa çıkıp hepsini öldürelim diyorsan orada büyük yanlış vardır.

En büyük savunma saldırıdr.Fakat günümüzde askeri olarak değil.Günümüzde eğitim, bilişim, teknoloji olarak...Gördüğüm en milliyetçi adam Türk dil kurumu ve tarih kurumunu kurması nedeniyle Atatürk'tür.Başka kimsede değildir...

Burda asıp kesiyorsunuzda bilim, eğitim konusunda Türk olunca övünç kaynağımız ne kadar vardır bilmem.Dünyanın bilmem kaçına hüketmişİZ...Evet bilmem ne zaman önce dinazorlar da dünyaya hükmediyordu şimdi nesilleri ortadan silindi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek

ben askerlik görevini yapmış ve vatan borcunu ödemiş biri olarak söyluyorum  sizlere kurtuluş savası ve ozamanki yasam sartlarını bakın sizler böyle yaparsanız dedeleriniz ninelerinizin kemikleri sızlamazmı bu tur sacma seylere inanmayım vatan borcu namus borcudur yediğin bir dilim ekmekte olsa bu vatanın  ekmegi  bu medyadaki olaylarda tsk yı karalama amaclıdır bunu unutmayın eger bir ülke savaşla ve güç le yenilemiyorsa elegecirilemiyorsa siyası oyunlarla iç ten içe  baslar unutmayın

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Zumsuk hocam dediklerine aynen katılıyorum fakat katılmadığım bir nokta var oda şu kafası çalışan adamın ne işi var askerde otursun kednini bilime adasın diyorsun güzelde hocam zaten kısa dönem askerlik 5 ay bu adamın hayatından 5 ay alınsa insanlık ve Türkiye için ne kadar kayıp olacak ki ?

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------

Zumsuk hocam dediklerine aynen katılıyorum fakat katılmadığım bir nokta var oda şu kafası çalışan adamın ne işi var askerde otursun kednini bilime adasın diyorsun güzelde hocam zaten kısa dönem askerlik 5 ay bu adamın hayatından 5 ay alınsa insanlık ve Türkiye için ne kadar kayıp olacak ki

-----------------------------

bahsettiğim askerlik dağa pkklıların yanına çıkartmak .Yoksa savaş anında milyonlarca asker olması için eğitmek lazım.2-3 aylık nişan, hayatta kalma, teorik eğitim vs.. verilmeli.Fakat sen bilimde çok iyi işler yapacak adamı doğuya gönderip orda telef ettirirsen problem çıkar.

hayatından 5 ay alınacaksa kabul ama hayatı alınacaksa kabul değil.

edit:

bahsettiğim hala pkk için geçerli.Asker pkklıları biliyorken dokunamıyor.Gidin doğuda görev yapmış komutanlarla konuşun.NEden ? Devlet dokunun demiyor.Onlar demiyorsa ben ailemi neden dağa çıkarıp yok yere resmen ölüme göndereyim ?

Nefes filminde dediği gibi : çıkar süslü püslü bi karı 45 saniyeliğine kahraman olursunuz...

Toplam Hit: 11552 Toplam Mesaj: 100