Askere Gitmek İstemeyenler Polisle Çatıştı
-
ok türk müslümanları yüceltsin diğerlerinide itin kkıçına soksun
ne lan bu allah işlere böle torpildemi katıyo .
abi türkleri bi ayır birde aradan müslüman ları al gerisinin koy götünee
saçma sapan konuşmayın okuyun biraz öle gelin
-
Beğenmediğimiz ahmet türk'ün oğlu bile askere gitti....
-
ya seve seve ya s.ke s.ke erken, zamanında veya geç... öyle yada böyle yapacaksın, haa kendine çaktırıp tescil de ettirirsen ömür boyu tecil alırsın almazlar askere...
-
havasını alıp, suyunu içiyorsan eğer bu vatanın s.ke s.ke gideceksin kardeşim askere. yok öyle devlet bana ne verdi ki ne alacak tavırları takınmak. devletin için değil zamanında dedelerinin uğrunda şehit olduğu toprağın için gideceksin. eğer hiyanetlikse amacın; ya hiç türk olmamışsın ya da namus borcu nedir bilmiyorsun!
-
birey devlet için mi? devlet birey için mi?
bunun cevabını vermeden ''ekmek yeme'' davasına girmek saçma.Tanrı seni yeryüzüne gönderiyorsa mutlaka biyerde yaşayacaksın.Bu türkiye olur ingiltere olur endonezya olur.Ağrı doğu beyazıtta dünyaya geliyorsun,Türk kimliği kazanoyorsun, 10km ötede doğsan ermeni olacaksın,kendine ayrı görevler ayrı ödevler biçeceksin.falan filan.
kıcına don alırken bile devletine zaten katkıda bulunuyorsun,içtiğin sigaranın bile yarısını devletine ödüyorsun.fabrikadan 15milyara cıkan araba burda oluyor sana mtv ötv kdv derken 30 milyar.ev alıyorsun devlete para veriyorsun, bunlar yetmiyor yok çöp vergisi yok bilmemne derken bide düzenli para ödüyorsun.Yetmedi yeri geldiğinde seni sürüp ölümünden para kazanacağı güç oluyorsun.
sorarım sana bu ülke askerlerinin korede ne işi vardı?kimimizin dedesi niye kore şehidi oldu? vatan toprağı içinmi? peki ya ırakta afganistanda?
ülkenin 3 kurus para kazanmak için heba ettiği insan gücüsün.
buna karsı devlet bana naptı su ana kadar? oku diye 5sene verdiği 180 ytl aylığı 2senede ayda 500 olarak faiziyle kol gibi alacak, üniyi bitirdiğimde iş kurayım desem teşvik sağlamayacak,hatta destek olmadıgı gibi alacağı kol gibi vergilerle köstekte olacak, alacağım her izin belgesi içinde para alacak.sonracığıma okudugum halde 18 yasını gectiğim için sosyal güvencemide kesti, hastaneye gitsem kol gibi para ödeyecem. daha aklıma gelmeyen binbir türlü dalga var..
Askerlik adam gibi bişi olsa eyvallah..
sürüyle adam topluyorlar cogu işe yaramıyor.Benim arkadasıma -ister inanın ister inanmayın- antalyalısın sen yüzme bilirsin diye balıkesirde 5 ay denizin içindeki dubayı sildirdiler.
onu gectim paşa şoforu bilmemne sekreteri oluyorsun paşanın kızını gece 2 de diskodan alıyosun bu sana vatana hizmet oluyor.
Eli silah tutmaya gelince, bu ülkede zaten komando birlikleri,düzenli ordu vs hepsi var.Bu adamlar gönüllü asker olmuslar, karsılıgındada para alıyorlar.Bu adamların mesleği dolayısıyla uzmanlık alanları.
ama sen napıyorsun? hayatında silah görmemiş adamları 3 ay eğitip 20 yıldır dağda yaşayan teröristlerin üstüne salıyorsun.
bu adamlar haliyle orda keklik gibi avlanıyor
geriye kalan yetim cocuklar, acılı aileler ve gözyaşı.
sonra gel ''vatan sağolsun'' de, ben niye hiç zengin cocugu yada bakan cocugunun şehit oldugunu duymadım bu ülkede?
-
devlet adam olsunda millet adam gibi gider askere ! bugune kadar boyle birsey mi vardi ????
vatan ile alakali degil. tc ile alakali degil.
bende sirf askere gitmemek icin dunyanin obur ucundaallahin siktir cektigi yerde yasiyorum. bu sik kafalilar icin mi gidicem askere ? gidersemde tez elden darbe icin tsk'ya yardim ederim.
-
Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!
Devletin başındakiler bunu yaparken ben askere gitmem diyenlere !
-
iyi,güzel.
-
ne demek gitmek istemiyorum her ülkede olan bir şey.
-
namus borcuda neidr biliyorum.
askerede gimicem diyorum.
kimseyede kendime çaktırmadan gitmicem
rahat rahat gitmicem.
güle güle gitmicem.
para yokmu anasını satayıp yolunu buldum gitmicem
seve seve gitmicem sike sike gitmicem
türkmüsün diyenlerede inat türküm gurur da duyuyorum kendimle askeriyeiyde politakalarınıda seviyorum
olay tavır filan değil
gitmicem