Askere Gitmek İstemeyenler Polisle Çatıştı
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------
namus borcuda neidr biliyorum.
askerede gimicem diyorum.
kimseyede kendime çaktırmadan gitmicem
rahat rahat gitmicem.
güle güle gitmicem.
para yokmu anasını satayıp yolunu buldum gitmicem
seve seve gitmicem sike sike gitmicem
türkmüsün diyenlerede inat türküm gurur da duyuyorum kendimle askeriyeiyde politakalarınıda seviyorum
olay tavır filan değil
gitmicem
-----------------------------afferim gitme evinde otur evinin erkeği ol.
-
@patates;
s.ke s.ke gideceksin :) ne kadar kaçarsan kaç.. pembe teskere alırsın ya da çok kilo alırsın anca -
BuZuL bunu yazdı:
ne demek gitmek istemiyorum her ülkede olan bir şey.
http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=119141
-----------------------------her ülkede olan bişey değil, olsada bu şekilde değil.
fransa italya ispanya ve abd de yok,profesyonel ordu denen bi olay var.zibilyon tane adam alıp 3-5 ay egitip dağa salacağına az adam alıosun adam gibi eğitiyosun.
ayrıca verdiğin örneklerin hemen hemen hepsinde ''vicdani ret'' denen bi yasa var, silah altına girmek istemiyorsan o süre zarfında bi devlet işinde calısıyorsun,hani varya ''suyunu içtiğimiz,ekmeğini yediğimiz'' devletimize bu sekilde hizmet ediyoruz.
ama bu hak türkiyede YOK. türkiyede cok iyi bir eknomist olabilirsin,beyin cerrahı olabilirsin, pc mühendisi olabilirsin. ama 20 yasında 'zorla' silah altına alındıgın için ölüp gidebilirsin,devletin gözünde ömrün boyunca bu ülkeye mühendis,doktor olarak vercein hizmet yerine orda ölmen daha önemli
-
Oh ohh ne güzel atıp tutmuşlar yok askere gitmeyen top yok beğenmiyosan kimliği iade et basgit felan.. Geniş düşünceden yoksun bi konu daha.. Ben hazır askerim mayıs 20 yolum var gidicem ancak sorki istemiyomusun diye zerre kadar istemiyorum.. Herşey klawyede güzel tabiii.. Çokta gereksiz bi tartışma olmuş durumu olan var olmayan var ama baba parası yiyen ne bilir ki? Nyse yinede bana düşmez kalın sağlıcakla..
-
sike sike gitmicem
sen sike sike gideceğin için koşa koşa gideceğin için sadece gitm eyolalrını b iliyorsun gerisi hikaye anam
sen git benim erimede yap
-
tolgasen bunu yazdı:
Türk evladıyım. Bende gidip askerliğimi yapıcam. 10 sene yap deseler 10 senede yaparım. Vatanımızı ne şehitlerle elimizde tuttuk. Korumakta benim görevim!
Onlar hiç uğruna ölmedi...
Helal olsun kardeşim.Ne oluyor bize anlamıyorum.TSK kaç yıldan beri süre gelen bir kurum.Ne siz ilk gidiyorsunuz ne de son giden olacaksınız askere..Ne bu korkaklık? Şurada yorumları okudum.İnanın üzüldüm.Bir açın bakın T.C. vatandaşı olmanın gerektirdiği bazı görevler vardır.Orada yazıyor mu askerlikten kaçın,askerlik yapmayın diye.Diyorlar yok Genelkurmay Başkanı'nın oğlu egede askerlik yapıyor diye..Ee bırakında yapsın bu ülkenin kaç tane genelkurmayı var.Kaç tane genelkurmay geliyor.Zaten genelkurmay vatana olan görevini fazlasıyla yerine getirmiş.Bana kalsa hiç yapmasın.Kaç bin şehit verdi bu ülke.Sen gitmezsen o gitmezse kim gidecek?Sorun büyüklerinize hangileri korka korka gitmiş askerliğe.Birisi de çıkmış yok yapmıcam gitmicem etmicem.O zaman o cüzdanında gururla taşıdığın (ben seve seve taşıdığım için gururla yazdım ama seni bilemem) nüfus cüzdanını taşımayacaksın.Taşıyorsanda vatan görevini yapacaksın. -
Askere gitmemek olmaz ben süreye karşıyım..çok uzun süresi ..
eve dönünce küçük kardeşlerin varsa tanımıyorlar seni :)
zaten 15 ay yerine 3 ay sıkı eğitim verseler daha iyi yetişir asker..
-
onlar gitmesin.. ! Gitselerde bir faydası olmaz onların... Ben giderim ve görüyorumki benim gibi gitmekten tereddüt etmeyecek çok kişi var biz yeteriz.. Hatta istiyorumki adam akıllı askeri eğitim versinler ilerde gerektiğinde sadece formalite gibi yapmamış olalım..
-
xzxz bunu yazdı:
bu ülkede , ülke kimliği halen niye beleş dağıtılıyor anlamış değilim ve niye ülke kimliğine sahip olmak istemeyenler ile çatışılıyor ?
madem bedelini ödemek istemiyor al kimliğini / iptal et defolsun gitsin askerlik yapmadan yada kendince ödeyebileceği bir bedel ile nerde yaşamak istiyorsa nijeryamı ugandamı etopyamı gitsin o devletin vatandaşı olsun . sandığınız gibi hava bedava su bedava değil , hepsi bedeli olan bir toprağın üzerinde
ha bedelini ödersin ama aldığın hizmetten memnun olmazsın , burada devleti eleştirirsin sonuna kadar haklısın zaten
kesinlikle katılıyorum arkadaşım... -
milyon tane genci topluyoruz
bırakın eline silah almayı, mahallede kavga etmemiş çocugu dağa yolluyoruz.
şehid oluncada üzülüp ağlıyoruz.
profesyonel ordu denen olaya geçmememizin nedeni bu olabilir.
psikolojik harp. yani gencecik kızanların ölüp yüreklerinin yanması ailelerine ateş düşmesi.. ve böylelikle teröre karşı milli bir bilinç ve nefret oluşması.
vatandaşların konuyu önemsemesi.. ilgilenmesi.. milli değerlere sahiplenmesi..
ürküten bi teori farkındayım
ama başka ne açıklaması olabilir ki?
bile bile lades olmanın , yani egitimsiz gencleri dağa salmanın hangi mantıklı açıklaması olabilir?
biz muz cumhuriyeti yada afrika kabilesi değiliz ki, bilmeden bu hataya düşelim.
biz dünyadaki birçok orduya eğitim veren bir orduya sahibiz.
bunlara mantıklı cevaplar verilmedikçe her zaman gitmeyi istemeyenler olacaktır ve bence böyle bir hakka sahipler.
vatan millet sakarya edebiyatını bi kenara bırakıp mantıklı düşünmek ve konuşmak lazım.
amaç vatana hizmetse bence şöyle olsa süper olur;
atıyorum rene askere gittiginde eline 2. dünya savaşından kalma ve 10 tane patlattıktan sonra namlusu şişen tüfek verip daga salmak yerine alırsın bilgi işlem dairesine. karanet geliştiricisi olur. milli yazılıma yardım eder. compu askeri network için çalışır.birşeyler üretir. hem o kazanır hem ülke.
ama onları dağa salıp teroriste yem edersen. en fala 2 gün arkalarından şehitler ölmez diye bagırır sonra unuturuz.
böyle olacagına gitmesinler daha iyi.