Askere Gitmek İstemeyenler Polisle Çatıştı
-
bu ülkedeki insanların ve tsk nın ''age of empires'' mantığı değişmedikten sonra daha cok genç telef olur askerde.
mantık şu; genç,diri,eli silah tutan adamları topla,mutlaka lazım olur.O adam bilim adamıymış, projesi varmış zart zurt önemli değil.Devletin mantıgında elinde silahla bekleyen adam, elinde kalemle bekleyen adamdan daha değerli.50 adamlamı daldılar, biz 100le dalalım.
Kısa dönemin rahat oluyor diye bi şartı ya da yüzdesi yok, doğunun en sakat yerine cıkma olasılığı ikisindede aynı.Adamlar ne zaman senin bulundugun karakolu basarsa o zaman ölüyorsun.sen 5 ay o karakoldasın diğeri 1 sene,tek fark o.
İnsanların beynini yıka, ver gazı ''her türk asker doğar'' diye sen aslansın sen yiğitsin dedende yiğitti senin diye 3 aylık egitimin ardından cıkar dağa,orda 20 sene mağarada yaşayan tüfeğiyle yatıp kalkan hanzonun önünde keklik gibi avlan,sonra da de ki vatan sağolsun.
bunlara itiraz ettinmide vur yaftayı vatan haini diye, olsun bitsin.Vicdani ret için aihm ye basvuran adamın durumunu hatırlayın, ne vatan hainliği kaldı ne baska bişey.
Her Türk vatandaşı doğumundan ölümüne kadar ödediği kol gibi vergiler,oynadıgı iddiadır lotodur gibi şans oyunlarının kesintileriyle beraber orduya 2 tane tank alıyordur rahat.Yani sizin burda vatan haini!! kansız!!! diye yaftaladığınız adamların bu ülkeye 2 tank bağışı var.Kimse kusura bakmasın bu ülkede eğitim alt yapısı kötü,sağlık alt yapısı faciaysa bunda ordununda payı vardır.Bu ülkede pastanın her zaman en büyük dilimi orduya gidiyor, fenamı olurdu o paraya okul yapılsa, hastane yapılsa?
Madem pastadan en büyük payı alıyorsun, o payı sana verenlerinde ''bu ülkede neden ben kendimi bildim bileli terör var? bu kadar paranın aktıgı,teknolojinin kullanıldıgı bir birim neden hala dagdaki çapulcuları indiremiyor? ve niye bu terör günden güne artıyor? bunlar meclise giriyor? açılım falan konusuluyor?
Bu iş öyle forward mailleride fw: fw: fw: fw: fw: işte ordumuzun gücü!!!!1 Bordo Berelilerin eğitimi!!!!1! 10 tane bordo bereli 1 tabur teröristi duman eder!!!11birbir bir gibi binbir gazla,caps lock açık,gazın etkisiyle elin shift tusundan kaydıgı bol ünlemli şeyler paylaşarak olmuyor, gönderin o zaman tüm imkanlarınızı, seçkin birliklerinizi,modern tanklarınızı tüfeklerinizi, her sene aglayacagımıza 1 sene aglayalım bitsin bu çile..
eğer ordunun buna gücü yetmiyorsa, bu kadar para ve imkana ragmen dağdakileri indiremiyorsa, o zaman durup düşünmek lazım, demekki yanlış giden bişiler var, yada bu iş topla tüfekle olmuyor
eğer gücü yettiği halde indirmiyorsa, kimse bana askere git diyemez, para babaları hesaplar yapacak, satranc tahtasında devler kozlarını oynaycak, bende orada gidip dağın tepesine kurulmuş cücük kadar karakolda 150 kişinin baskınına ugrayıp geberip gidicem, bunun adıda şehitlik olacak ha? geç hoca, pamuğu tıkıyolar işte, geride kalan dul karın, yetim cocukların, dünyası yıkılmıs anan baban. Ne ugruna? koca bi hiç, cıkarlar iç hesaplasmalar falan filan.
Bu ülkenin evlatları askerlik kisvesi altında koreye afganistana ıraga bile gitti, 1 koyup 3 alıncaktı özal zamanında... Ne işi var onların ırakta? abd ye olan 38459038450345trilyon dolar borcunun bi miktarı silinsin diye, yani değerin bir kaç dolar.
aristo,plato zamanında cıkmıstır devlet örgütü, ve devlet konusunda 2 inanç vardır.bunlardan biri doğrudur diye bi olay yok,2 tane görüş.
birey devlet içindir. ya da devlet birey içindir.
sonucunda senin birey olarak devlete görevlerin var (ör: askerlik)
bunun yanında devletinde birey olarak sana karsı görevleri var (can güvenliğini sağlama,huzur ve refahını güvence altına alma)
Ben askerlik yapmayacam dersen devlete olan görevinden kacıyorsun,bunu bu forumda ya da uluorta ifşa edersen agzına sıcıyolar ''vatan haini!!!1, kansız!!1!'' diye.
Fakat askerlik yaptıgında devletin seni hayatında görmediğin bi aleti eline tutuşturarak hayatında görmediğin dağlara cıkarması, en yakın yerlesim yerine kilometrelerce uzak dağın tepesinde kurdugu karakola seni ve 10 kişiyi yollaması da devletin sana olan görevini (can güvenliği) güvence altına almamasıdır.Ama bunu kimse konusmaz, kimse senin görevini yapmadıgın zamanki gibi cıkıp çemkirmez, hain demez devlete.
-
Edit :Yalnislikla 2 kere ayni yorum gonderildi
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Bu ülkede kafası çalışan, milleteyçi adamlar gidip , devletin hatası yüzünden ölüyorsa, ölmekte istiyorsa burda bir yanlış vardır.
Aynı kafası çalışan ve Atatürkçü adamlar 70 milyonu bir tutmak yerine ırkçılık yapıp kürtlerin alayına kibrit suyu diyorsa yanlış vardır.
Kafası çalışan, sağlam adamın ne işi var dağda.OTursun kendini bilime, şuna buna adasın.
Yeri geldiği zaman asmak kesmek, osmanlı konusunda artistleşiyorsunuz.Dünyayı değiştirdiğimiz kaç tane oluşum var ? Türkiyeden çıkan (amerikadaki Türkten bahsetmiyorum) kaç tane sağlam işimiz var ???
Osmanlıymış...Tamam eyw büyük, şu bu da geçmişine bakıyorsan ders te alacaksın.Türklerin soyu insanlık ile var.Yaptığın hatalardan ders alamıyorsan, bilim,eğitim de ilerlemek yerine asarız, dağa çıkıp hepsini öldürelim diyorsan orada büyük yanlış vardır.
En büyük savunma saldırıdr.Fakat günümüzde askeri olarak değil.Günümüzde eğitim, bilişim, teknoloji olarak...Gördüğüm en milliyetçi adam Türk dil kurumu ve tarih kurumunu kurması nedeniyle Atatürk'tür.Başka kimsede değildir...
Burda asıp kesiyorsunuzda bilim, eğitim konusunda Türk olunca övünç kaynağımız ne kadar vardır bilmem.Dünyanın bilmem kaçına hüketmişİZ...Evet bilmem ne zaman önce dinazorlar da dünyaya hükmediyordu şimdi nesilleri ortadan silindi.
--------------------------------------------
+10
Sana katiliyorum arkadasim assagi yukari ayni gorusler icersindeyiz seninle....
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------Zumsuk hocam dediklerine aynen katılıyorum fakat katılmadığım bir nokta var oda şu kafası çalışan adamın ne işi var askerde otursun kednini bilime adasın diyorsun güzelde hocam zaten kısa dönem askerlik 5 ay bu adamın hayatından 5 ay alınsa insanlık ve Türkiye için ne kadar kayıp olacak ki ?
-----------------------------Serdar kardes askerde gecirecegin 5 bucuk aylik surecten bakma olaya cunku bu surecin oncesi ve sonrasida var. Askerlik gorevini istemeyerekte yapmis birisi olarak soyle diyebilirimki bu 5 bucuk ayin sana donusu en az 1 yil eger sansliysan. Orn: 25 26 belki daha ustu yastasin,iyi kotu isin var veya kariyer plani yapacaksin belki de iyi bir is firsati gelmis onune degerlendireceksin..Ama o ne! 6 ay sonra askere gidiyorsun ee 6 ay yoksun,hayatinin firsati kapinda belki ama yok olamz kim verecek sana o isi ? tabiki kimse...Diyelimki is firsatin yok elinde, normal calisiyorsun bir firmada. Isler yogun patrona gittin baba bana bi alti ay musade su askerlik davasini bi halledelim,Patron : tamam oglum sen git gitmeden de herseyi su hilmiye ogrette gelince devam edersin ( patron icinden :Amina kodum yarida biraktin isi ha sen bi ogrette nah alirim seni denyo )..Yani 5 6 ay oncesinden baslar sorunlar zaten son iki ay motivasyon sifirdirsende gitcen ya sallamassin hic birseyi.. Gittin geldin 2 ay adaptasyon sansliysan ayni isyerinde baslarsin degilsen en az 6 ay is bak gittimi sana toplamda bir bucuksene :) dahada sanssizsan 2 sene neyse bu olayin bir yuzu..
Gel gelelim ana konuyaaa..
Bu askerlikvar ya taaa! Neyse.....
Askere gittim 90 kiloyum sporla ilgileniyorum body,duvus falan saglam yani..Yer Ankara... Cavus talimgah torpilli yeriymis sonradan anladim solumdaki yatakta vali oglu ki kendisi aynizamanda cok aydin durust 10 numara bi adam ve turkiyede onemli bi kurumda muffettis(Askerde yeri bos her dakka ankesor basinda telefonda,usta olunca haftanin 2 gunu disarda is basinda :) ne isi var askerde ) ,solumda yine turkiyedeki enbuyuk bilisim firmasinin sahibinin oglu,karsimda city bank turkiye sorumlusu(adam garibim gunun yarisini ankesor karsisinda direktif vererek gecirirdi ne isi varrr askerde) ,ilersinde bilmem nere vali yardimcisi etrafimda zengin cocuklari, aradada biz garibanlardan 50 60 kisi nasil olmusa :).toplam 250 kisi.. neyse rahat gecti acemilik ac kalmanin disinda (kuru somun, yarim cay, az corba kalori hesabi :) .Ordaki komtlar bana senin sporun egitimin iyi biz seni buraya alcaz rahat etcen dediler ve hicbir secmeye girmememi solediler velasim kelam girmedik usta dagitiminda da torpillilerin bir kismi oraya ben ve gariban arkadaslarda kica tekme baska yere gittim.
Simdi destan olurda kisa kescem hemen..Gittigim yerde agzima sictilar resmen 20 kilo verdim 2.5 ayda.
Benden once giden 4 kisa donemin isini sadece bana yuklediler cunku sadece beni yolladilar o boluge..
(Uzmanlar butun isi 4 kd ye vermis bir donem yatmislardi 1 tek ben gidince uzuldu gotler)
Babama verdigim soz ve onun bana olay cikartirsan hakkimi helal etmem sozu uzerine (o donemler biraz deli doluydum)edilen butun hakaretleri sineye cektim.Gozumun onunde acemi askerlerimin yarrak kafali uzmanlar ve ast subaylar tarafindan yok yere ,sirf zevk icin dayak yedigine sahit oldum, kalp krizi geciren cocuga mudahale ederken,ust tegmen orospu cocugu tarafindan bu pic ot toplamamak icin numara yapiyor diye dayak yedigine 1 ay boyunca komada kaldigina sahit oldum.Mutfak bolumundeki 1 bir erin askerler tarafindan defalarca tecavuz edildigini ve bunun ustunun kapatilip cocugu teskere etmelerine sahit oldum,turkce bilmiyordiye bir askerin oldurelisiye dovuldugunu gordum,Askere vatan sever olarak gelen cocuklarin devlete ve millete kufur edip nasil isyankar oldugunu gordum,acemilere ev tasitildigini,boya ve fayans isinden anlayanlara subay ve uzmanlarin ozel islerini yaptirdigini sahit oldum.Ust tegmenin zevk icin her gun 10 adam dovdugunu,uzman itinin kafasindan kepi dusene kadar cocuklari dovdugunu,ot toplatmayla tehtit edilip couklarin zorla 1 ytl karsiliginda sinamaya goturuldugunu,kantinin normal fiyatlarin ustunde cay ve pogaca sattigini gordum(kantinci devremdi pic evladi).Korgenaral geldi diye 2000 askerin 3 saat bonca yemekhanelere tikildigini ve tuvalet izni bile verilmedigini gordum ve yalanim yok insanligimdan utandim 1 er altina etti,kimoldugu belli olup rezil olmasin diye uzmandan rica ettim de kokunun geldigi yerden 20 kisiyi ayni anda tuvalete gonderdim. Acemilere ordu evi mintikasinin ve piknik alaninin pisliklerinin her hafta temizletildigine orada satilan ucuz yemeklerden alma yasagini gordum (er kantinindeki pogaca+cay fiyatina doner ayran, ama erlere yasak) .Askerde nasil hirsiz yetistirildigini gordum,atista iska yapanlarin agzinin burnun kan icinde birakildigini,3 tane egitim atisi yaptiktansonra cocuklarin,sirnak,hakkari,mus,vana gonderildiklerini,gozlerindeki korkuyu gordum,,,
Inanin bu anlattiklarim sadece gorduklerimin 3 te 1 i ve bunu sadece 5.5 aya sigdirdim.Ve burasi baskent Turkiyemizin idari merkezi butun ust duzey askerlerin ve denetimin oldugu yer daha ne diyim.
Askerlik tabiki olsun ulke guvenligi icin ama prof.askerlik olsun tam olsun..Genclere silah ve muhabere egitimini 2 ayda hayli hayli verirler 1 ayda usta oluyor ya acemiler 2 aydada muhakkak bisey olurlar.
Okudugum yorumlardan cikardigim kadariyla bazi arkadaslar askerliklerini yapmamis (ozellikle gidilmesini savunan) ..Gitmek isteyen arkadaslar insallah askerde bu dusuncelerinizi kaybetmessiniz..
Saygilarimla........
-
Kurtuluş savaşı boyunca bizimle anlaşmaya çalışan yabancı devletler hep ordunun paralı askerlerden oluşmasını istediler. Bunun elbette bir sebebi vardı; merak eden Nutuk'u okuyabilir. Ama malesef yorum yazanlar sıcak evlerinde, bilgisayarlarının başında, internet ellerinin altında yazmışlar da yazmışlar. Sordukları, yazdıkları herşeyin cevabı ayrı ayrı mevcut.
Sadece şunu belirtmekte fayda var; bu devlet ayakta kalıyorsa namuslu, dürüst ve vatanını seven insanların yapıp ettikleriyle ayakta duruyor. Yanlışların olması, doğru işlerin yanlış yapılması bu kaideyi bozmaz. Türkiye'de hain kadrosu her daim dolu olmuştur (Askere gitmeye karşı olduklarını buraya yazanları tenzih ederim).
Burası tam yeri olmasa da belirtmekte fayda görüyorum: forum(lar)da, Çukurova'nın tabiriyle, zort atanlar (genel olarak) böyle konuları konuşmak için yeterli ve gerekli entellektüel birikimden yoksunlar; yazılanlara bakmak yeterli. Bir düşünce kurmayı bırakın bir çok kişi düşünmeye çalıştığı her ne ise Türkçe ifade etmekten / yazmaktan aciz. İşin fenası böyle şeyleri öğrenebilmek için ellerinde fırsat varken tam tersi sadece kendi fikirlerinin doğru olduğundan çok katı bir biçimde eminler.
-
Adamların amacı buydu, görüyorum ki başarmışlar.
Askere yüklenenler,askeri küçümseyenler,askerle alay edenler, askeri her konuda suçlu konuma sokanlar, askeri ülkenin kamburu olarak görenler - sonunda askeri milletinin gözünden düşürmüş.
Ne demek olum askere gitmemek ???
Bu lafı ederken 5 kez düşüneceksiniz, siz kıçlarınızı yayıp otururken - senin deden ve ırkın senin her yerinden bereket fışkıran topraklarını ve özgürlüğünü korumak için can verdi.
Askere gitmeyi reddediyorum diyen aşırı vicdan sahibi insanlara sormak istiyorum;
"20 sene bu ülkenin her kamu hizmetinden faydalandın.Şayetki faydalanmadın; bu ülkede özgür yaşadın!Kimsenin kölesi olmadın, kimse senin canına, malına, ırzına keyfi saldıramadı - saldırsada er yada geç cezasını gördü.Şimdi sen buna rağmen hala askere gitmeyi reddediyorsan, eğer bu hürriyetin vicdani ve vatani borcunu reddediyorsan, bir Avrupa ülkesine başvur ve oranın vatandaşlığını al.
Bu ülkenin her yeri kanla sulandı, tarihden maval okumuyoruz sizlere! Herkesin, her ailenin şehidi var!"
Onurlu olun ulan, askere gideceksiniz!
Ya gidin önünüzdekini kestirin, yada T.C. vatandaşlığından çıkın.
Yazılanlara bak, 8 yılda aklınız bu kadar karıştı yani, bu kadar soğudunuz ordunuzdan!
O zaman 29 Ekimler'de , 19 Mayıslar'da sevinmiceksin eline alıp bayrağı!
Sana özgürlük,hürriyet vermemiş bu ülkenin ordusu.Senin onlara karşı bi görevin yok,sevinmeyeceksin o zaman!
70 senenin 1.5 yılını çok görenler, öldüğünüz zaman en büyük vicdani borcunuzdan şüphe duyduğunuz için acı çekeceksiniz.... -
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
aynen hoca sorgulayacaksın herşeyi.Eğer vergilerimizin %40 ını askeriye ye veriyorsak mutlaka bir yanını sorgulayacaksın.Tamam özeldir, herşeye karış demiyorum da eğer birey olarak neden pkk bitmedi diye sorgularsanız , eğer suç tsknınsa olay bulunur.Yok değilse suçlu bulunur.
Yoksa işimz var.
-----------------------------birader pkk nın bitmemesi Tsk ile ilgili değil. Tsk siyasi hükümete bağlı. siyasi hükümetlerde maşallah 25 yıldır amerikan kuklası vaziyetül.Tsk nın elinde olsa bağımsız operasyonlarla profesyonel asker kadrosuyla pkk 3 ayda bitirilir dağdaki eşkiya yok edilir. dağdaki eşkiya bitirilincede şehirdekilerde balonun patlaması gibi havası alınır söner.
demirel : orada teröristler olduğundan emin misin? Bunu bana ispat edebilir misin?” diye sorar. Zaten canı burnunda olan Pamukoğlu Paşa o ünlü sözünü söyler: “Sayın Cumhurbaşkanım, horoz dünyanın her yerinde horozdur. Horoz resmi çizilip altına horoz yazılmaz”
İran sınırına kaçan 350 pkk lider kadrosunu bitirecekti osman paşa.süleyman demirel yüzünden pkk bitirilmedi.
Bu video her çarşamba trt de sakarya fırat dizisinden alıntıdır.Dağdaki eşkiya silahlı olarak gezdiği sürece hem devlete hem millete hem orduya karşı psikolojik durumlar yaşanacaktır.
pkk yıda TSK bu ezik siyasetçiler olduğu halde bitiremez. böyle devam eder. pkk yı Halk bitirir.
Türkiyenin rejiminin ayakta kalmasını sağlayabilecek tek güç TSK dır.
Bana cnmlı cicimli konuşma lan lavuk!... =))
bu videodaki otobüs memleketimin otobüsü :) iyi ders vermiş.
askerlik vatan borcu madem gidecez.
-
Bir işimi doğru düzgün yapmayan, hastanede anamı babamı süründüren, okullarda beni süründüren, öğrenciye verdiği krediye günlük faiz uygulayan, saçma sapan sistemi ile okulu bitirememem için elinden geleni yapan, tüm güzel yüzünü torpillilerin kadroluların gördüğü bi devlet. Ben bu kadar engeli aşayım mezun olayım böyle koşullar altında kendi hayatımı kurayım, sonra gelsin dağdaki hayvan oğlu hayvan vursun beni, ee sonra da vatan sağolsun. Hassie.
Ölmeye hazır bu kadar adam varken bu devlet sizin ölünüze kıymet vermesin de ne yapsın, haklı adamlar sonuna kadar sömürmekte. Şehide kelle deyince kızmayın, adam niye üzülsün gençler pisipisine ölüyor diye, nasıl olsa gerisi geliyor, hem de hoplaya zıplaya. Nasıl olsa kimse demiyor, "ya hoca iyi güzel vatan millet de ben insanım, hayatımın bir değeri var". Hiç şikayet etmeyin ondan bundan, gidin ölün abi. Yapabileceği en büyük iyilik "ölmek" olan adamdan ne hayır gelir zaten insanlığa.
Bak fenerist07 hoca ne güzel demiş, "age of empires" mantığıyla yönetiliyoruz. Ne strateji, ne zeka, on adama yirmi adam hurra.
-
Siz askerlik ne demek bilmiyorsunuz,ve hatta bu vatan için ölünür nağraları atan adamlar, vatan ne demek onu bile bilmiyorlar.Vatan ne bilmeyen adamın vatana hizmet ne demek bilmesini de doğal olarak beklemiyorum..
TSK şu anda işi gücü olan bir ton adamı haksız ve amacsızca toplayarak zamanlarını öldürmektedir.Ve emin olun bu ülkede pkk ya yada diğer orospu çocuklarına 1 mermi bile atmadan geri gelen her adam,ülkesine faydadan çok zararı dokunmuştur.Düşünürseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. -
Antikky bunu yazdı:
Siz askerlik ne demek bilmiyorsunuz,ve hatta bu vatan için ölünür nağraları atan adamlar, vatan ne demek onu bile bilmiyorlar.Vatan ne bilmeyen adamın vatana hizmet ne demek bilmesini de doğal olarak beklemiyorum..
TSK şu anda işi gücü olan bir ton adamı haksız ve amacsızca toplayarak zamanlarını öldürmektedir.Ve emin olun bu ülkede pkk ya yada diğer orospu çocuklarına 1 mermi bile atmadan geri gelen her adam,ülkesine faydadan çok zararı dokunmuştur.Düşünürseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.
Soylediklerini anlamak icin dusunmeyede gerek yok gayet acik ve net ama isine gelmeyene degil......