folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Bitmeyen Tartışma: Asp Mi? Php Mi?

Bitmeyen Tartışma: Asp Mi? Php Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

arkinfes bunu yazdı:
    -----------------------------

Şimdi benim bildiğim tbt sırf oyle asp kodları ile değil batch fileler ile , kendi backup sistmei , firewall yazılımı ile boyle iyi şekilde ayakda rene demiştiki bizim serverimiz sadece 1 gb ram var ama windows kaynak kullanımı vs iyi ayarlamıyo biliolar ama benm aklımda senelerden beri su soru var =

Holy php bilio beki niyeilk asp ile girdi siteye galba asp phpden once oldugu içinmi yada niye phpye geçmediler hiç hep asp kullandılar . asp geliştirilmiyor ama iis geliştiriliyor ben size diyim şu c++ ogrenmem için 2-3 sene var kitap aldım basladım bitsin phpye geçiyim diyom ama aspyide çok seviyorum

hoca windows 7 seminerlerinde adamlar diyor bellek kullanımı şu bu konusunda farklı şeyler geliştirdik diye.Ciddende geliştirmişler çok daha iyi.windows önceden kötü kullanıyordu.

Öte yandan size hocamın tek bir sözünü söyliyeceğim.Ben assembly falan göreceğiz mi dedim , 3. sınıfta görecekmişiz hocam dedim zorlamaz mı ? hocanın dediği;

"eğer yazılım yazıp para kazanacaksanız bir kursa gidin c# öğrenin paranızı kazanın, fakat biz size temelini veriyoruz.50 sene sonra belki yazmaya son veren programlama dilleri çıkacak.c# ın geçerliliği kalmaya bilir.Fakat c, assembly her zaman geçerli olacak siz mühendis olacaksanız bunları bileceksiniz"

İşte olayın mantığı bence bu.

---

asp kullanmak istersen kullan bende asp ile başladım.Hala php de $ işaretine alışamadım sonuna ; koymaya zor alıştım.Fakat olay o değil.Windows ve ürünleri kullanıcıya hitap eder.C# ve asp.net te kullanıcıya hitap eder.

Alın size bu konuda bir grafik

Ortada you wish yazıyor.Yani daha çok beklersiniz diyor.Bak orda windowsu sil ve c# ile asp.net koy.Linuxu sil php ve c/c++ koy.Bence olayı bu bitirir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

@zumsuk

Hoca google answers ta falan phyton kullanıyor onu biliyoruz o önemli değil ufak bir servis sadece de, google un ana sisteminin asp php falan kullandığını mı sanıyorsun? cidden bunu mu düşünüyorsun? eğer öyle ise sana diyecek hiçbirşeyim yok.

Ehl-i Byte
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

googlenin kullandığı özel bir veritabanı sistemi var large.... bişey ahatırlamıyorum onu kullanıyordu ama googlenin kullandığı programlama diline gelince bence php , asp gibi değil kendilerininkidir yahoo gibi......

Bu arada tahribata hayla şaşıyorum nasıl kodlarla boyle sistem kasmadan çalışıyor mssql kullanıyor ama yinede bir yere kadar nasıl hata vermiyor acaba

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

@zumsuk , google piyasadaki asp , php gibi dilleri kullanmıyor. bu dilleri herkes kullanır. biz googledan bahsediyoruz. bazı servisleri doğrudur python ile yazılmıştır ama ben şu an ondan bahsetmedim yani. yine aynı sekilde mysql falan da kullanmıyor :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

arkadaşlar google ajax kullanıyor (javascript) kendi apilerinde java kodlarını çeviren birşeyler yapmıştı, java kullanır, perl kullanır python kullanır.

Fakat perl, python ile öyle google algoritması yazılmaz.Yardımcı olarak kullanılır.Fakat google farklı birşeyler yapıyor.Kendi apilerinde zaten ne kullandığını anlayabiliyoruz.

Kısacası google linux serverında php, python , java vs.. her neyse onu kullanır.Karma karışık birşey.Kendine göre bir çok şey geliştirmiştir (google file system vs..) fakat bunların hepsi yine kendi üstündedir.

http://www.facebook.com/home.php

sonundaki home.php yi gördükçe ne kullanılırsa kullanırsın php phpdir.İstersen asp ile kullan ? Bunu yapabilirsin.Burda sorun bu zaten

php mi asp mi.Onun dışında mysql kullanır, tutar access kullanır gider kendi veritabanını kullanır orasını bilmeyiz.Bizim bahsettiğimiz

php + perl + mysql mu
    asp + per + mssql mu

değil.Bizim bahsettiğimiz sadece baş kısmı.Google da kalkıp işlerinde asp 'sel yada asp.net tarzı birşey geliştirmiyor.c# yerin java (artık golanga geçer herhalde) asp.net yerine php kullanır.

Google'ın ne kadar linuxçu olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

zumsuk, google linuxcu değil,  açık kaynak savunucusu, tekel karşıtı, ama kendi tekel olmuş, helal olsun dedirten bir firma, önce bunu bil.

Bilindiği kadarıyla cloud computing sistemlerindeki her bir slave makinada bsd den geliştirdikleri bir sistemi çalıştırıyorlar, dosya sistemleri bile farklı olduğu için ona "linux kullanıyorlar" denilmez, çünki ortada linux yok, ortaya çıkan ürün %100 google mimarisi bir yapı. Sen evindeki bilgisayarında linux kullanıyorsun diye google ile aynı sistemi kullandığını düşünme yani.

Ayrıca hala asp php perl python mysql bilmemne kullanabilir diyorsun, önce asp php gibi basit sistemlerin (google un yanında) ne için, ne amaçla yapıldığını öğren, yazılım mimarilerine göz at, veriyi makinadan alıp kullanıcıya yollayan layer php perl olabilir herbok olabilir, arkada çalışan data layer nedir, business layer nedir neden vardır ne işe yarar onları öğren.

Sonra googleun günümüz layer sistemli yazılım geliştirme mimarisinin (bunları bildiğini varsayıyorum) yerine, son kullanıcı için yapılmış bir işletim sisteminin üzerinde çalışan son kullanıcı için yapılmış bir web yayımlama servisinin yorumladığı scriptin get setlerinin yerine sadece bu işleri ve işlevlerin herbirinin, yapılması için görevlendirilmiş "makineler" kullandığını da bil, hala asp php perl python deme lütfen.

ve ayrıca bilmiş bilmiş konşanlara sinir oluyorum, sanada sinir oluyorum kusura bakma da :) madem çok biliyorsun, oturup bi proje geliştir de en büyük ayarı öyle ver herkese, ki kendine ve herkese faydan olsun.

Ehl-i Byte
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

herkes birbirine cevap yetiştirme çabası içinde. bu nasıl tartışma ya

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4eye
    4eye's avatar
    Erkek

Masaüstü proğramcılık bitiyor. Herkesin gözleri önünde bu olay zaten. Bende bu yüzden asp.NET2008 veya php den birine geçmek istiyorum. asp.NET 2008 çok çok kolay bir hale almış gibi duruyor. Fakat php konusunda hiçbir bilgim veya deneyimim olmadı şimdiye kadar. Asp.NET yazmışlığı var azda olsa vs2005 te bana önereceğiniz PHP mi olur ? ASp.NET 2008 mi :??????

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

"arkadaşlar google ajax kullanıyor (javascript) kendi apilerinde java kodlarını çeviren birşeyler yapmıştı, java kullanır, perl kullanır python kullanır."  
    - zumsuk (25 Kasim 2009, 18:58)

yok artık...

------------

<% response.write "trampfd'a katılıyorum. ayrıca kafanızdan element uydurmayın ve bilip bilmeden konuşmayın diyorum." %>

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

NoktaliVirgul bunu yazdı:

"arkadaşlar google ajax kullanıyor (javascript) kendi apilerinde java kodlarını çeviren birşeyler yapmıştı, java kullanır, perl kullanır python kullanır."  
    - zumsuk (25 Kasim 2009, 18:58)

yok artık...

------------

<% response.write "trampfd'a katılıyorum. ayrıca kafanızdan element uydurmayın ve bilip bilmeden konuşmayın diyorum." %>

http://code.google.com/webtoolkit/

http://bilgisayardunyam.blogspot.com/2008/03/google-web-toolkit-gwt.html

http://www.bildirgec.org/yazi/google-web-toolkit-gwt

yok artık mı ? Haklısın bilende bilmeyende konuşuyor kafasından element uyduruyor.Durduk yere gece gece sinirimi hoplatma kıçımızdan mı uyduruyoruz.Siz daha google nedir diye google da aratırken ben kitaplarını okuyordum.

------------------------

Toplam Hit: 15475 Toplam Mesaj: 102