Bitmeyen Tartışma: Asp Mi? Php Mi?
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
c#, asp.net ile ufak bir yazılım şirketi olacağıma c/php ile facebook, google tarzı birşey yapmayı tercih ederim.Windows ve ürünleri bir alışkanlıktır.Onları kırıp linux, php, c ye geçmek zordur.Mümkünse kimsede bu tarafa gelmesin zaten.
------
tamam madde madde yazalım:
-asp.net webforms sisteminin kötü olduğunu söyledim
-phpnin aspden daha üstün olduğunu da söyledim
söylemediklerim: sadece c# ve asp.net den ibaret olan bir şirketim olmadığı, linux kullandığım, opensource tişörtü giyip gezdiğim, herkese ubuntu cdsi dağıttığım, programlamaya php ile başlayıp bugün bile c++ ve php ile yazılım geliştirdiğim, ayrıca adını bile duymadığın programlama dilleri ile yazılım geliştirdiğim, iphone dan pspye kadar aklına gelmeyen platformlar için bile uygulama geliştirdiğim vs.
bak sanırım senin tarafındaymışım zumsuk, ama yazdıklarımı okuyamayacak kadar önyargılı oluşun senin hiçbirşey bilmediğini gösterir, cahilliğini gösterir. kalkıp yazılım şirketi olan adama akıl verebileceğini zannedecek seviyede bir zekaya sahip olduğunu gösterir.
Mümkünse beni kendi tarafında sayma artık, tiksinti geldi.
-
@zumsuk
hocam adam bas bas bağırıyor diller amaç değil araçtır diye. hala çırpınıyorsun asp kötü asp kaka diye nedir bu nefret anlamadımki. 2 gün önce şunu nasıl yaparım bunu nasıl yazarım diye konu açıyordun. kimse anasının karnında öğrenmedi illaki açacaksın ama 2 gün önce böyle konular açıp 2 gün sonrada gelip bu tarz bir konuda tartıştığın insanların farkında ol. çok uzun yazıyorsun ayrıca. hepsini toplasan ancak 2 cümle eder. biri doğru diğeri saçma o da.
-
Fikret bunu yazdı:
@zumsuk
hocam adam bas bas bağırıyor diller amaç değil araçtır diye. hala çırpınıyorsun asp kötü asp kaka diye nedir bu nefret anlamadımki. 2 gün önce şunu nasıl yaparım bunu nasıl yazarım diye konu açıyordun. kimse anasının karnında öğrenmedi illaki açacaksın ama 2 gün önce böyle konular açıp 2 gün sonrada gelip bu tarz bir konuda tartıştığın insanların farkında ol. çok uzun yazıyorsun ayrıca. hepsini toplasan ancak 2 cümle eder. biri doğru diğeri saçma o da.
;) son derece doğru -
Fikret bunu yazdı:
@zumsuk
-----------------------------araç diyorsanız biz burada hangi aracın daha iyi olacağını tartışmıyor muyuz ? Hangi amaç mı daha iyi diye tartışıyoruz ?
asp nn geliştirmesi durdu, bitti !! bi ton uğraştırıyor insanları.Windows 7 mi yoksa windows 98 mi karşılaştırması gibi birşey.
---
2 gün önce ne açmışım yaz bakayım bi.Şurda kaç kişi bir odaya kapatıp çok farklı bir proje yazar ? Forumu, blogu gir internetsiz yaz.Fakat farklı şeyler için hala bilmediklerim var.
Bu forumda kaç kişi her türlü işi yapabilecek kadar bir dilde uzman ?
---
Bununla kıyaslayamazsın.Çok basit; ben php de kral olmadan, facebook, google üretmeden de php ile asp yi kıyaslarım.
Bunun için 2 günlük olmaya yada 40 yıllık olmaya gerke yok.
----------------
Neyse hocalar size iyi tartışmalar.Kim nasıl isterse onu yapsın.Yaranamadık anasını satim.
Linux, programlama konusunda şunları yapalım yok, bunları yapalım yok.Zumsuk 2 gün önce konu açıyorudn bu nasıl diye.Açıyorduk ta yanıtlayan az.Herhalde bilende az.Demek ki açtığım konular ona göre değil mi?
Neyse benim amacım bölümümü bitirip adam gibi bir yerde çalışmak.Tarcanbot gibi birşeyi geliştirip bir çok yerde kullanmak.Kimin haklı , kimin ne olduğunu ilerde görürüz.Belki ben adam olmama, belki ben yanılıyorumdur asp harikulade bir dildir, php çok tıraş bir dildir.
Zamanla anlaşılır hepsi.
--
haklısın öylymiş.Hep soru soruyormuşum
açtığım son şu nasıl konusa;
http://www.tahribat.com/Forum-Of-Biktim-su-Islletim-Sistemleri-Browser-Ayrimlarindan-99134/
Zaten onda da kimse sans-serif in bir yazı tipi olmadığını fark edememiş.Ben sonradan buldum cevabını yazmadım.
--------
zaten mümkün olduğu kadar az konu açmaya çalışıyordum, madem böyle artık azda mesaj atarız problem değil.
Kralsınız, hadi eyw.Buda uzun oldu da umarım okursun
-
zumsuk adamlar haklı dün burda asp ile sorular sorarken botu asp ile yazarken baktın olmadı phpye geçtin aspyi köpek götüne sokup çıkardın. sen dile değil o dil ile çıkan projelere, yazan kişilere bak. facebook u örnek gösteriyorsunda facebook asp ile yazılamazmı?
hadi onu geçtim asp phpden ileri bir dil daha var java server page. ee bu daha ileri ama o zaman büyük sistemler (facebook vs.) bununla niye yazılmadı.
sen büyük sistemlerin dilini göstererek o dilin önde olduğunu, daha iyi olduğunu kanıtlayamazsın.
bunun içinde veritabanıda dahildir sunucuda. facebooku access yap php olsa ne olur asp olsa net olsa. sonuçta access veritabanı var. bunlarıda düşün. hemen facebookta home.php yi görünce yeter deme ;)
-
satır satır okudum merak etme, aynı şekil yine aynı şeyleri tekrar etmişsin.
ben sana sürekli soru soruyorsun demedimki bana açtığın konuları gösteriyorsun.
hala çırpınıyorsun. asp'nin geliştirmesi durmuşmuş bitmişmiş. bana php ile yapıpta asp ile yapamayacağın herhangi bir sistem anlatır mısın ?
öyle bi anlatıyosunki sanki asp ile çok kompleks sistemler yazarak yıllarını geçirmişsin, yaptığın projelerde artık asp sana yetmemeye başlamışta ondan yakınıyorsun.
ben yardım konusu açılmaz demiyorum illaki açılır hepimiz araştırarak bilmediklerimizi sorarak öğreniyoruz fakat yaptığın yanlış. neyi neden savunduğunu bilmiyorsun. asp'de md5 örneği, asp geliştirilmiyor. bu kadar. ha bi de büyük sistemler php kullanıyormuş. var mı bunlardan başka bize detaylı bir incelemen ? satır satır okuyup ciddende asp yetersizmiş diyebileceğimiz ? yok.
kalbini kırmak için yazmadım alındığının farkındayım özür dilerim ancak dışardan görünen izlenimin bu. belirtmek istedim. sert yazmış olabilirim, özür dilerim..
-
Ben bi kac resim koyayım hem geyik olur :)
Tahribatında adı sıkca geçmiş hem
Sitede herşey dahil boşluklar haric 68.500 satır kod varmış
Ana Sayfa : 0.016 saniyede yükleniyor, üzerinde dönen sqlin hesabı yok

Toplam 6 gblık database de

865 bin mesajda

en cok gececek kelime olan tahribatı 0.141 saniyede arıyor

Google tahribat kelimesini 0,26 saniyede arıyor :))

Ha derseniz ki ondaki db ile sendeki bir mi, bende derimki ondaki serverla bendeki bir mi :)
Geyiği bir yana bırakacak olursak,
md5 gibi bir karşılaştırmayı yanlış buluyorum, çünkü programlama dillerinin kapasiteleri haricinde burada önemli olan, kapasiteden cok programcının kabiliyetidir.
birine yazdırırsın 30 saniyede execute olur birine yazdırırsın 3 saniyede execute olur...
aspde kendimi yeterli derecede görüyorum,
asp mssql php mysql demiş arkadaşın bir tanesi mysql e şu kadar zamanda veri giriliyor mssqle şu kadar zamanda diye
eğer sadece programlama dilini karşılaştıracaksak aynı db üzerinde karşılaştırmak lazım o işi,
asp mysql ve php mysql ile yada ikisindede mssql kullanarak test etmek lazım bu performansı,
üstüne üstlük kullandığınız işletim sistemine kadar aynı sistem üzerinde test etmek lazım, sistem darboğazlarının testi etkilemesini engellemek lazım...
ileri kodlamaya geçtiğinde 50 tane örnek verebilirim sana kodunun optimize edimesi için, örneğin 2 tane response.write with response ve end responseden daha yavaş çalışır, sebebi aspnin late binding özelliğinden dolayı nesnenin özellikleri çağırmasındandır, yada tag kapatıp acma yerine tek tagla calışmanın performansı arttırdığını hesaplayarak kod yazdınmı hiç?
yada hiç nested sqller yazarken hiç performansın en içteki sqlin en az kayıt döndürmesinin olumlu yönde etkileyeceğini düşünerek sql yazdın mı?
bu gün halen asp kullanan komplike siteler var,
ha aynı şekilde php ve aspx ile yazılanlarda var ama
sırf sen botunu kodlarken aspde sorun yaşadın phpde daha iyi yazdın diye phpnin aspden üstün olduğunu düşünmen yanlış,
zira getir aspde kodladığın siteyi kodlayan site kodlayım...
anlatmak istediğim diller arasında sidik yarıştırmak değil, gösterdiğiniz kıstas ve örneklerin yanlış olduğu...
-
rene hocam konuya sen yazdın diye mesaj atıyorum.Php den önce ve sonrası dönenimi açıklayan konu ;
http://www.tahribat.com/Forum-Aspde-Siteyi-Html-Kodlarinla-Indexlemek-70044/1/
bu konudan sonra mı php ile uğraşmıştım vardı birşeyler.Pessimist in yazdığı ;
http://www.tahribat.com/Forum-Aspde-Siteyi-Html-Kodlarinla-Indexlemek-70044/3/#744058
"asphttp3 diye bi bileşen var ancak ücretli onunla çok daha basit bir yöntemle yapılabiliyormuş araştırmalarımın sonucunda onu bulmuştum vaz geçmiştim."
----
hocam yukarıdaki mesajlarda da belirttim cidden tebrik ediyorum çünkü bununla başa çıkmak kolay değil (tahribat) .Olay yukarıda.Diyeceksin ki kardeşim sen php de yaptın mı da şimdi asp de arıyorsun ;
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=96258
biraz uğraştım orada olan versiyonlardan daha iyisi var elimde.Şu kendi sitemle işi bitirdiğimde iyice uğraşıp adam gibi birşey yapıcam.Site içinde topla falan fişman tarzı birşey yapıp sitemap yaptırma gibi bir projem var.
Php de geldiğim nokta asp de geldiğim noktadan daha ileri.Değişkenler vs.. de biraz sıkıntı çektim php de.Php insan mantığına asp ye göre yatkın değil.Fakat gördüğün gibi bir bileşen ücretli şu bu.
Buradaki olayda bu.Md5 i hallettik başka birşey çıkıyor.En basit örneği 'bunumu demek istedin' gibi birşey yapacaktım.İşin içinden çıkamadım ta ki;
http://php.net/manual/en/function.levenshtein.php
buluncaya kadar.Burada zaten kendisi yapıyor.Bunu biraz daha geliştirip % ye dökücem.Yapıcam da yapıcam ... Diğer şeyleri bitirip tamamen bunlara odaklanmak istiyorum.E şimdi levenshtein, md5 bir iki örnek diğerleri ? Hepsi birleştimi dağ gibi oluyor ? En basitinden gzip gibi birşey varmı asp de bilmiyorum fakat arattım bulamadım ? 59 kb lık ana sayfam sadece 5 küsür kb a düştü.Bunlar küçük, basit ama yararlı şeyler.
Sende bilrisin beni ordan oraya atladım adam gibi bir dilde kalmadım.şimdiye kadar en fazla php de yol aldım.Hea bu php nin iyi olduğuna mı örnek ? Hayır fakat php de bulabileceğim örnekleri, sınıfları aspde bulabilir miyim ? -
Yukarıda bulamadığın şey 8 satırlık regular expression konusu,
mühendislikte otomata teoremi dersi,
regexbuddy i indir kur anlarsın...
levenshtein mevzusuna ise en basit örnek ekşisözlüktür, bildiğin gibi kendisi aspde yazılmıştır, zaten bunumu demek istediniz mantığını ekşisözlük getirti türkiyeye :|
http://snipplr.com/view/9094/levenshtein-distance/
gzip komponentine gelince, port80 softwarein gzipi var phazeddlde downloadı cracklisi var...
-
zümsük hocam asp ile kodlanmış birkaç büyük site örneği vereyim sana :) ( tahribat dışında )
tamindir.com
gazetevatan.com
ekolay.net
kolaymağaza - hemenal eticaret sistemleri ( ki Türkiye nin en büyük en çok kullanılan e-ticaret sistemleri )
...
neyse sidik yarıştırmaya gerek yok.. :)
bu arada imzanı gördükçe gülüyorum :))

Gogıl kırom os garipliği