Deniz Gezmiş?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cxa1191s
    cxa1191s's avatar
    Erkek
    Deniz gezmiş değince aklıma Polise kurşun sıkan, İslam dinine hakaret eden biri geliyor. Olmayan bir savaşı başlatmaya çalışıp sonrada birkaç amaçsız dışında kimse ilgilenmeyinde azıtan bir eşkiya aklıma geliyor.Demokratik devlet yapısını yıkıp yerine sol örüşlü bir yapı getirmeye çalışan katilden başkası değildi...
    Filistine gittiği doğru ama islam için değil. Filistin kurtuluş örgütü sanılanın aksine sol bir görüşe sahipti ilk zamanlar. Amerikadan nefret eden herkes o savaşa bir şekilde bulaştı. Sağcısı solcusu hepsi gitti o savaşa. Başka değişle düşmanımım düşmanı dostdur mantığı geçerlidir. Yoksa islamı sevmez deniz gezmiş, eğer din inancı azıcık olsaydı idamında hoca istiyormusun cevabına EVET derdi.

Ahanda adresim www.bdy.gen.tr
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    dar ağacında 3 fidanı mutlaka okuyun ben kaç kere tekrar tekrar okudum ...

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mcking
    mcking's avatar
    Erkek
    cxa1191s

Diyelim ki komünist,dinsiz(ki ben inanıyorum yanlış anlaşılmasın) kimi ilgilendirir ki?Bu ülke demokratik,laik bir ülke.Din ve inanç özgürlüğü var.O adam bu ülke için canını feda etti,bir an olsun ölümden korkmadı.Emperyalist,kapitalist zihniyete dur demeye çalıştı.Faşistler o zaman amerikaya şakşak yaparken o Tr'ye gelen Abd filosuna karşı yürüyüş düzenledi,atatürk için yürüyüş düzenledi.Eğer hiç bi anlamı yoksa senin için bunların,hiç olmazsa şuna saygı duy: O inançları ve davası uğruna ölümü göze aldı!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    cxa1191s sol görüşlü örgütler bu ülkeye her zaman geldi dsp chp vs..

İşte sizin anlamadığınız noktada tam burası bu ülkede sol+sağ=geniş görüştür.Solcular sağcılar iyi gider.Ancak size öğretilen bu değil ülkü ocaklarında tarikat evlerinde size öğretilen solcu= komunist sosyalist.Kültür evlerinde solculara öğretilen sağcı=faşist.

bu kafayla giderseniz daha çok 80leri yaşarsınız.Solcu sağcı en güzel adamdır ama bir adım ileri gidip bunun içina dam öldürüyorsa kötüdür.Ağzımı açtırmayın..Peki solcu sağcı amacları nedir Türkiye yi sağlam yapmak dış devletlere karşı daha sağlam olmasını sağlamak vs.. değil mi ?

Peki 80 öncesinde neden solcu-sağcı birbirine girdi?Siz diyorsunuz pkklılara şerefsiz diyorsunuz abdliler faşist peki onlara neden bunu diyorsunuz ülkeyi bölmeye çalıştıkları için 80 öncesinde solcu sağcının yaptyığı iş neydi?

Ne kadar kafasız varsa toplanıp birbirine girdi ülkelerini kendileri bok etti olduğu buydu işte.Ama kimler yüzünden sizin gibiler yüzünden verdiler gazı solcu kominist sağcı faşist diye daha anlamlarını öğrenemediniz be.

Noldu rusya, bulgaristan vs.. sosyalizm rejimini taşıdı disiplin sağlandı haksız yere kavga eden 12 ay taş ocağına yollandı bir daha kavga edermi o adam?Ne oldu rusya bir zamanlar nerdeyse tek güçtü

Almanya naptı faşizmi yaydı naziler döneminde tek güçlü disiplin vardı.

sosyalizm ve faşizm rejimlerine ne oldu bütün devletler sıfırlandı tekrar ayağa kalkmaya çalıştı.İşte siz faşizm sosyalizmi nedenini bilmeyip kötü görürken birilerinin gazıyla ülkenizi mahvedin devam edin asıl düşmanlar sadece size bakıp gülecekler..

BİR DAHA ATATÜRK GİBİ BİRİ GELMEZ.. derken nedenide sizin çabuk gaza gelmenizdir.Türk-kürt sorunu bitmedi gitti sağ-sol olayları bitmedi gitti siz öküz müsünüz kendi insanlarınızı vuruyorsunuz kendi ülkenizi darbeye götürüyorsunuz ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    yazına bi dipnot düşiim.
    kürt sorunu diye bişey yoktur

... sorcerer & musket ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    kokainman kürt sorunu diye bir şey yoktur diye bilirsin ancak var doğuya hiç gittin mi?Polisler kürtleri pkklı gözüyle görüyor.

Bir çok yerde kürt sorunu olarak ele alınıyor.Adamlar pkkya yardım etmiyor devletten yardım istiyor bu sefer devlet yardım etmiyor pkklılar çocuklarını pkkya alıyor yani devlet-pkk arasında gidip geliyorlar.

kürt=pkklı görüldükçe bu ülke yürümez.Bu ülkede kürt sorununu tarihi biliyorsan hataya kadar git orda görürsün.İngilizlerin fişeklemesiyle başlamıştır musul ve kerkükte daha sonra ilerlemiştir.

türklerle kürtler düşman gibi bana sorarsan çok saçma birşey kürt bir ırktır aynı göçmenler, çerkez vs.. gibi kürt sorunu olmaması lazım.Ancak şu var ne kürtler Türklerle nalaşıyor nede Türkler kürtlerle.

Öncelikle kürtlerin devlet millet olmadığını aklımızdan çıkararak kürtçe diye bir olayı kaldırmak gerek.Çünkü doğuda Türkçe ancak ilk okulda öğreniliyor.Bir git gör doğuyu hoca.

Yani işin kısacası şudur kürtile Türk ler bir çok savaşa omuz omuz girdiği halde ingilizlerin gazında sürekli olarak düşman gibiyiz bu salakça birşey bence kabul etsende etmesende kürt sorunu olarak geçiyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    benim bi sitemde bi üyemin yazdığı yazı (belki oda bi yerden çalmıştı )

------------------------------------
    1947 yilinda Ankara’da dogdu.Liseyi Istanbul’da okudu.1966’da IÜ Hukuk Fakültesi’ne girdi.Kisa sürede gençlik eylemlerinde öne çikti.TIP’de çalisti.1968’de Devrimci Hukuklular Örgütü’nü kurdu.Amerikan 6.Filosu’nu protesto eylemlerine katildi ve Istanbul Üniversitesi’nin isgaline öncülük etti.DÖB’ün kuruculari arasinda yer aldi.Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Yürüyüsü’nü tertipledi.1969’da Filistin’e gitti, gerilla egitimi gördü.THKO örgütünü kurdu.Örgütün ilk eylemi olan Isbankasi Ankara Emek Subesi soygununa katildi.Yine Ankara’daki Balgat Amerikan Üssü’nden dört Amerikalinin kaçirilmasi eylemine katildi.Sivas Gemerek’te çatismada yakalandi.Yusuf Aslan ve Hüseyin Inan ile birlikte 6 Mayis 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapali Cezaevinde idam edildi.

HAKKINDA YAZILANLAR

1.Bizim Deniz
    Turhan Feyzioglu
    Doruk Yayimcilik / Politik- Kültürel Kitaplar

Hiç bir toplum tarihsiz yasayamaz. Tarih bilinci dünü, bugünü ve yarini kapsayan bir sürekliliktir. Gelecekle ilgili kaygilar tasiyan bireyler, kurumlar, toplumlar tarihten ve tarihi kavrama olgusu olan tarih bilincinden vazgeçemez. Çünkü tarih dünü anlayip bugünü gelistirmek ve gelecegin nasil olacaginin belirlenmesine yarayan tek kaynaktir. Kitabin konusu olan ve 25 yasinda siyasi bir kararla idam edilen Deniz Gezmis'in yasam öyküsü umarim gençlige bir nebze isik tutar.

2.Idam Gecesi Anilari
    Halit Çelenk
    Tekin Kitabevi

Deniz Gezmis, Yusuf Arslan ve Hüseyin Inan'in "merhaba kainat" "dedikleri" sabahin, 6 Mayis 1972 sabahinin üzerinden yaklasik yirmi yil geçti. Toplumlarin tarihi bir yana, insan ömrü açisindan bile kisa bir süredir bu. Tarihin sogukluguna gömülmeye, duygusalliktan arinmaya yetmeyecek kadar kisa.

"Idam Gecesi Anilari" birinci elden bir taniklik. Bu tanigin, dava boyunca ve son sözlerini haykirdiklarinda yanlarinda olan Halit Çelenk olusu, Anilar'i belgesel kiliyor. Yalniz siyasal degil, hukuksal yönden de hayli tartismali olan ve artik bulunamayacak olan "karar" metinlerinin de bu kitapta içerilmis olmasi, bu belgeselligi güçlendiriyor.

3.Deniz Gezmis'ten Yasar Kemal'e Portreler
    Oral Çalislar
    Çagdas Yayinlari
    Deniz Gezmis, Yasar Kemal, Aziz Nesin, Yilmaz Güney, Mehmet Ali Aybar, Sabahattin Ali, Fikret Otyam, Panayot Abaci, Lefter ve... Bu kitapta onlarin öykülerini okuyacaksiniz. Bütün bu portrelerin, bir dönemin güzel bir resini verecegine inaniyoruz. Bazilarini yakindan tanidiniz, bazilarinin adini ise hiç duymadiniz. Onlar bizi bize anlatiyor. Bir dönemin tanikligini da içeren bu portreleri begeneceginizi umuyoruz.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3N7R1K4
    3N7R1K4's avatar
    Erkek
    gezmiş görmüş gebermiş :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek
    Deniz gezmiş değince aklıma Polise kurşun sıkan, İslam dinine hakaret eden biri geliyor. Olmayan bir savaşı başlatmaya çalışıp sonrada birkaç amaçsız dışında kimse ilgilenmeyinde azıtan bir eşkiya aklıma geliyor.Demokratik devlet yapısını yıkıp yerine sol örüşlü bir yapı getirmeye çalışan katilden başkası değildi...
    Filistine gittiği doğru ama islam için değil. Filistin kurtuluş örgütü sanılanın aksine sol bir görüşe sahipti ilk zamanlar. Amerikadan nefret eden herkes o savaşa bir şekilde bulaştı. Sağcısı solcusu hepsi gitti o savaşa. Başka değişle düşmanımım düşmanı dostdur mantığı geçerlidir. Yoksa islamı sevmez deniz gezmiş, eğer din inancı azıcık olsaydı idamında hoca istiyormusun cevabına EVET derdi.

---

Şimdi yukarıdaki yazıda hiç bir bilgi yoktur google u yalayıp faşist sitelerden bulup yazmış bir deniz gezmiş kominist deyil sosyalisttir 2 müslümandır ve aileside tutucudur ve özellikle arkdaşı hüseyin inanda aynı şekil.

Bak eğer ki deniz gezmiş islama hakaret ettğini kanıtla daha bu konuya cewap yazmıyım ama sen iddalısın ispatlıyamassan daha bu bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma!!!!

Filistine bok herkes gitti o dönemin sağcılarından kim gitmiş söyle!!!

Deniz Gezmiş i hala anlayamamışlar adam keyfinden idam edildi demi daha şurda biz bi tarafımız kanasa 40 tane off puff diyoz adam ölüme gülerek gitmiş be!!!
    ----
    Mesaj 3N7R1K4 tarafindan 11 Mart 2007 (Pazar) tarihinde yazildi.

gezmiş görmüş gebermiş :D

--

Aferin çok komik heee

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xursi
    xursi's avatar
    Erkek
    deniz gezmiş karizmatik bir insan. 80 devrimine damgasını vuran adam.

ayrıca zumsuk hocam +1
Toplam Hit: 16651 Toplam Mesaj: 107