Deniz Gezmiş?
-
abi bana zamanında compu çok şey anlattı deniz gezmiş hakkında.sevdimde adamı.yani sonuçta köklere indiğinde hepimiz aynı geminin yolcusuyduk.bu ülke için bişilerin peşindeydik.helede emperyalizme karşı olmasını çok sevdim.
bu adamın anlayamadığım tek yanı şu.tamam atatürkçüdür amenna.ama atatürk'ün uygulayabilcek zamandayken bu ülkeye uygulamadığı rejimi neden bu ülkeye uygulamak istemiş.bunun dışında herşeyini anlayabiliyorum.dine bakış açısıda umrumda deil -
koka orayida anlama bosver :) herkesin utopyasi vardir ;)
-
saygı duyacaksın abi dini wardır yoktur bizi ilgilendir allahla kul arsına girmek bize düşmüş kimseye düşmez kardeşim bırakalım orası orda kalsın ben deniz gezmişi ismini duydum bir iki yazılarını okumuştum ama burdan dahada kanım ısındı kan çekiyo a. q:D
-
Konuyu bastan sona okumadan cevap yazanlarda ayri bir jenerasyon :)
-
agile hacım yazıları , özellikle son YAZIMI oku ondan sonra AMERİKAN yanlısı diye gel geçde yaz hadi, Amerikan yanlısı ne yanı vardır Deniz Gezmişin. Sildim yazını.
-
compu bunu demiş:
koka orayida anlama bosver :) herkesin utopyasi vardir ;)
------------------
oke :D -
işte bu yüzden hep kaybediyoruz abi okuma alışkanlıgımız yok en küçük bilgiyi es geçiyoruz okuyun abi gördüğünüz en küçük bilgiyi okuyun yorum getirin sağcısınıda okuyun solcusunuda okuyun yeterki okuyun işte o zaman ortak noktada buluşucaz...
-
dı end mutlu son :D amk filim gibi oldu önce olaylar ardından da özlü sözler nasihatler ve bitiş.
-
Sakla samani gelir zamani
Üzüm üzüme baka baka karir
Balık baştan kokar
Etme eşşekle muhabbet küstürürsün,silme cam kırığıyla götünü kestirirsin.
Damlaya damlaya göl olur :) -
deca hocam, ben denize amerikan yanlısı demedim, zaten diyemem. onu sevmiyor vea desteklemior olabilirim ama kimse söleyemeyecei gibi ben de ona abd'ci diyemem. orda sölemek istediim şey şuydu; atatürk cumhuriyet kurdu, deniz komunizm yanlısıydı, ama aynı zamanda atatürkçü olarak bilinior. bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu anlamında sölemiştim o lafı. yoksa deniz abd yanlısı biri kesinlikle deildi. zaten her sosyalizm yanlısı gibi o da emperyalizm karşıtıydı...
Toplam Hit: 17881 Toplam Mesaj: 107