Deniz Gezmiş?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar ne dedim size komünizm ve nazizm almanya ve rusya ayriyetten bir çok yer komunizm yolunu seçmişti hepsine bakın hepsi yıkıldı.Almanya, rusya, bulgaristan

Yıkıldı dediğim rejim değiştirdi yenilgi aldı bir ton şey daha tabi ki Atatürk en doğru kararı vermiştir.Ancak sadece yaşasın lenin dedi diye bir kişinin Atatürk çülüğü sorgulanmaz.

Komunizm Türkiye için zaten olmayacak birşeydi ve deniz gezmiş olmasa şu anki solcular olmayacaktı.

Onu geçtik madem sorgulayacağız peki o zaman.Atatürk ilkeleri bizim için en doğru görüştür.

cumhuriyetçilik
    halkçılık
    laiklik
    milliyetçilik
    devletçilik
    DEVRİMCİLİK

http://www.mkutup.gov.tr/ilkeler.html

gördüğünüz gibi milliyetçilik milliyetçilik milliyetçilik yada dincilik dincilik dincilik yada devrimcilik devrimcilik gibi şeyler yok.

PEKİ BİRAZ AÇALIM ATATÜRK İLKELERİNDEN KOPARSAK NE OLUR?

En basit örnek halkçılık devlet başındakiler bunu unutan insanlardır.

laiklik dincilerin baş düşmanı gibidir.

devrimcilik bırakın dincileri ülkücüler bile nefret eder bu sözden.Çünkü akıllarına devrim=solcu=komunist olarak yerleştiren ocakları var

devletçilik işte bütün herkez devlete karşı güvenini yitirmiş durumda.

Allah aşkına şimdi kalkıpta bana bir ton laf söylemeyin.Öncelikle ilkelere kendiniz uymuyorsunuz.Daha öncede deidm bu ülkeyi 80 lerde de şimdide ucuruma sürükliyen taraflar sol-sağ olayına girenlerdir ülkücüler-dinciler(aşırı dinciler)-solcular bu üçgende genelde herkez birbirini sevmez.

Siz yinede devam edin belki bir gün yanlış yaptığınızı anlaya bilirsiniz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek
    evet kokoinman haklsın ben senle boy ölçüşemem gerçekten buna kannat getirdim senin üstün bilgilerin beni eziyor...

1)CHP [cumhuriyet halk fırkası] nı atatürk resmiyette kurmuştur ve TKP nin kurulması içinde onay vermiştir araştır öğren bunu yapma sebebide rusyaya yaranmaktır.

2)isyana gelince onun komünizm ile alakası yok.

3)Demek sen bu derin konuların moduydun bende diyom bunla tartışırken niye 2 de 1 mesajım ya editleniyor yada siliniyor diye...

Sonuç olarak sınırlıarı türkler çizer türkten başka hangi millet varsa hepsinin a.q biz faşist değil vatan severisz sosyalistr lerin hepsi kakadır türkün türkten başka dostu yoktur

way bea hayat görüşüde süper amaaaaa

---edit allataki yazıya cewap

Ya sen beni salla gitsin bak ne güzel google yalayıp yazmışsın.

Peki bu konuda bilgisi olan birine sor deim herşeyin kitaplarda yazmıyacağını öğren birde bu yazı googleda ilk turksolunda çıkıyor ordan mıı c/p :S

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    ayrıca ibrahimeren Atatürk"ün parti kurdurttu dediğin adama bak.hayatında Atatürkle görüşmemiş bi adam bu.
    al oku bak bakalım kim sallıyomuş
    ------------------------
    türkiye komünist partisi"nin (tkp) kurucusu ve ilk genel başkanı. 1883"de giresun"da doğdu. ilköğrenimi babasının görevi nedeniyle kudüs ve şam"da, ortaöğrenimini erzurum"da gördü.
    istanbul"da hukuk mektebi"ni bitirdikten sonra fransa"ya gitti. paris"te siyasal bilgiler yüksekokulu"nda öğrenim gördü (1910). ahmed ferit (tek) tarafından çıkarılan ve milli meşrutiyet fırkası"nın sözcülüğünü yapan ifham gazetesinde, yazı işleri müdürü olarak çalıştı. istanbul"daki ilk yıllarında ittihat ve terakki yanlısıyken, baskıcı uygulamaları nedeniyle, sonradan bu örgüte muhalif bir çizgi izlemeye başladı. mahmud şevket paşa"nın öldürülmesinden sonra sinop"a sürüldü.
    1914"te birkaç arkadaşıyla birlikte rusya"ya kaçtı. ekim 1917"deki sovyet devrimi"nden sonra moskova"ya gitti. tatar-başkırt devrimcileriyle birlikte yeni dünya gazetesini çıkardı. moskova"da i. türk sol sosyalistleri kongresi"nin ( 25temmuz 1918) ve i. müslüman koministler kongresi"nin (kasım 1918) toplanmasına ön ayak oldu.
    10 eylül 1920"de yine bakü"de toplanan, tkp i. kongresi"nde, sosyalistlerin birliğini sağlamaya yönelik etkin girişimlerde bulundu. tkp bu kongrede çalışmalarının ağırlığını anadolu"ya kaydırmayı kararlaştırdı.
    tkp"nin türkiye"deki etkinliklerini ve örgütlenmesini düzenlemek üzere, 28 aralık 1920"de bakü"den kars"a geçti. ayrıca ankara"ya giderek, mustafa kemal ile (atatürk) görüşmeyi amaçlıyordu. kars"tan erzurum"a doğru yola çıkan grup, protesto gösterileriyle karşılaştı ve kente sokulmadı.
    mustafa suphi can güvenliklerinin ortadan kalkması üzerine arkadaşlarıyla birlikte trabzon"a geçti. motorla batum"a gitmeyi, oradan da bakü"ye dönmeyi kararlaştıran grup, sağlanan bir motorla kardeniz"e açıldı. trabzon açıklarında saldırıya uğrayan mustafa suphi ve arkadaşları, öldürülerek denize atıldı.
    --------------------------
    özellikle sonlarına dikkat et.Atatürk"le görüşmek istemiş görüşememiş dönüştede ölmüş.
    sallamadan, kaynaklarla konuşalım lütfen.
    görüldüğü gibi adam hayatında Atatürkle görüşmemiş.ama sana sorsak Atatürk bu adama parti kurdurtmuş.
    ayrıyetten beni bilen bilir.asla kişisel meselelerimi ve benimsediğim ideolojiyide modluğumda kullanmam.bu tarikata hakarettir.boş boş konuşma
    +
    google ya da başka biyer ne önemi var.sonuçta adamın biyografisi budur.ve senin tamamen kafandan uydurarak konuştuğununda bi sonucudur.
    bu sitede herkes istediği görüşünü belirtebilir.ama bişey bilmeden aa ben buna cevap yazmalıyım diye atlamamalıdır.
    tezleri çürütüldüğün de de işi laubaliliğe vurup c/p flan muhabbetleri yapmamalıdır.her konuda olduğu gibi
    hadi selametle.adam gibi oku öğren öle gel

... sorcerer & musket ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Neden herkez bas bas ülkücyüm derken ben solcuyum diyenler ülkücüler tarafından sanki Türkiyede ki en büyük şerefsizmiş gibi dövülüyor bu mu ülkücülerin Atatürk bağlılığındaki özgürlük?

Binlerce olaya karşı çıktınız Atatürk şöyle böyle decanın dediği gibi işçi şu bu ayrımı olmaması gerekiyor.Özgür olmalı benim ülkem.

peki size soruyorum bu tartışma nereye kadar gidicek koka yada ibrahimeren küfür edinceye kadar mı yoksa konu kapanıncaya kadar mı?

Tartışmanın amacı ders almaktır.Tartışma iki kişinin birbirinin fikirlerini kabul etmemesi değildir.Tartışıcaz ve ders çıkarıcaz.

Zamanın en büyük dersi bence Türk insanlarını birbirne düşüren 80 darbesinin nedeni olan dış güçlere karşı durmak olmalıdır.Peki ya biz ne yapıyoruz bu şekilde işlerini kolaylaştırırız.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Mustafa Suphi sovyerler Lenin' e muhalefet olan olusumlarla is birligi icine girmistir.Buda ayri bir konu :) Suphi olayi karisiktir arkadaslar net birsey kimse soyleyemez.TKP kurulmasina meclis destek vermemistir ama TKP'nini kurulmamasi icin baski olusmamistir,diger parti kurma cabalarina meclis dogrudan karsi cikmistir ama TKP birazda denge politikasi geregi dolayli olarak kurdurulmustur ama partidekiler sovyetlerde Lenin karsiti olusumlarla iletisim kurunca omurgasiz kalmis ve bitmistir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    ATSIZ`IN VASİYETİ

Yağmur Oğlum!

Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.
    Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.
    Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.
    Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarın ki düşmanlarımızdır.
    Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.
    Bu kadar çok düşmanla carpışmak için iyi hazırlanmalı.
    Tanrı yardımcın olsun!

Nihal Atsız
    4 Mayis 1941

Böyle saçma sapan bir zihniyet mi Atatürk'çü Milliyetçilik. Milliyetçilik ardında faşistlik yapılmasına karşıyım. Yukardaki gibi saçma sapan fikri tutumlar faşizmdir. Unutmayın Faşizim Mussolini Hitlerle toprağa gömüldü.

Atatürk Milliyetçiliğiyle faşizm i birbirinden ayırın öncelikle. Tüm dünya ırkları eşittir.

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Iki insani ele alalim
    1-Deniz Gezmis (Devrimci)
    2-Mustafa Pehlivanoglu(Ulkucu)

bu insanlarin sonlari ayni olmustur.

a) Kutuplasmalar olmustur,kan akmistir,kardes kardesi siyasi gorusunden oturu oldurmustur.

b)Asil tehlikeyi gormeyip yillarca bu ulkenin dusmani gomunistler-bu ulkenin dusmani fasistler diyerek oyalanmisizdir.

* Deniz Gezmis ve Mustafa arasindaki tek fark birisi ulkucudur ,digeri sosyalist.Peki Deniz'in hayalleri neydi ? ve Mustafa'nin hayalleri ? Ikiside ulkesinin daha guzel yarinlara ,daha huzurlu bir hale getirmek,amerikan illetinden kurtulmak,birisine gore emperyalist digerine gore Turk dusmani olanlardan kurtulmak degilmiydi.Ikiside bu ulkenin ve bu milletin iyiligini istemedi mi ? .Ikiside olmedi mi ?
    ve simdi biz boyle kaypak tartismalarla birkez daha kendimizi olduruyoruz.Koka ulkucu olsun veya olmasin,ben gomunist olayim veya olmayayim ...koka vatan hainimi ? veya ben bu ulkenin kotulugunumu savunuyorum ? bu ulkeyi satiyormuyum ,ikimiznde fikirleri bu ulkenin ve hakin daha iyiye gitmesi icin degilmi ?
    e oyleyse gerisine siz karar verin artikim :) -hepinizi seviyorum :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    kompu dediğimde bu amk sap gibi kavga edip ülkeyi kendimiz çökertmektense Atatürk ilkelerini iyice anlayıp birlikte çalışmalıyız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Deniz Gezmişin savunduğu İdeolojilerden biriside Kapitalist ABD ye karşı , sömürüsüne karşı olmasıdır , yazıyı mutlaka okuyun. Ülkesini ABD nin emperyalizminden savunan 70 lilere nasıl ithamlar yapıyorsunuz..! 6.Filoyu denize döken gençlik..!

TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın ; 6 Mayıs 1971’de, 12 Mart 1971 Askeri Cuntasının baskısı altındaki TBMM’ nin aldığı bir kararla yaşamlarının baharında ve 23-25 yaşlarında iken idam edilerek öldürülen arkadaşlarımız; Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ilgili olarak söylemiş olduğu asılsız ve çirkin sözleri şiddetle kınıyor ve konuya duyarlı kamuoyunu ve bireyleri, Bülent Arınç’ın söylediklerini protesto etmeye çağırıyoruz.

Kamuoyunun vicdanını sızlatagelen idamların; hukuki, insani ve ahlaki boyutlarını gözardı ederek söylenen bu sözler, aslında, Denizler üzerinden 68 Hareketine karşı yeni bir saldırıdır.

Saldırının nedeni ise; Denizlerin ve 68 Hareketinin söylemlerinin haklılığınının tarih tarafından doğrulanmasının yarattığı öfke ve kinin bilinç üstüne çıkmasıdır.

Bu gün halkımızın ezici bir çoğunluğunun ABD Emperyalizmine karşı oluşu gerçeği ; onların referans ve geleneğinin oluşumuna çok önemli katkılarda bulundukları ABD Emperyalizmi karşıtlığının günümüze doğru açılımından başka bir şey değildir.

Sahibinin sesinin dile getirdiği öfke ve kinin nedeni budur

“Tam Bağımsız Türkiye” ve “Yankee Go Home” diyerek bizzat yurdumuzda ve Filistinde ABD Emperyalizmine karşı çıkan,Vietnam ve dünyadaki bütün antiemperyalist savaş ve savaşımlara omuz veren Denizler ve onlarda simgeleşmiş olan 68 Hareketi, o günlerde, ABD güdümlü “Komünizmle Mücadele Teşkilatları” ve “Yeşil Kuşak” bileşenlerinin, bu gün ise, BOP kuyrukçularının saldırısı altındadır.

Ortadoğu’da dindaşlarının katledilmelerine ses çıkarmayan ve hatta katillerin yanında saf tutan anlayışların başındaki takke düşmüştür. Görünen kel ise ABD işbirlikçiliğinden başka bir şey değildir.

Halkımız ve kamuoyu; o gün, Denizleri asanları vicdanında yargıladı ve tarihin cöplüğüne attı. Bu günkülere ayni seyi yapacağına olan inancımız tamdır.

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek
    şimdi bak compü nekadr güzelyazmış şimdi kendimizden örnek verelim şimdi Ben şahsen Ahmet kaya dinliyorum ve aşırı derece şimdi bana diolarki sen solcumusun? sonra arada muhabbet geiyor diolar sen ülkücümüsün? yaw ne alakası war Ha Sol'cu Ha Sağ'cı hedef Aynı değil midir Kardeşim Önemli Olan Hedeftir benim için bunlar at gözlükler olarak görüyorum sadece 1 noktadan bakıyolar ben hedefime ulaşırken etrafıma bakıp faydalanacağım yerleri kullanmak isterim... ve kullanırımda yeterki HEdefimiz Olsun Ya Hedefi olmayanlar? Onlar Ne yapacak?

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
Toplam Hit: 17886 Toplam Mesaj: 107