Deniz Gezmiş?
-
Koka Türk-Sovyet Kurtuluş Dönemi ilişkilerini incele 1940'a kadar olan dönemi.Sonra Atatürk ve Sovyetler(Lenin) arasindaki değerlendirmeyi daha açık görebilirsin.Kaynak için Ali Fuat Cebesoy'un Sovyet notlarini okuyabilirsin.Cebesoy Moskova buyukelciligi yapmistir cumhuriyet doneminde.Ayrica Leninist ve Marksist bir insan Kemalist doktrine karsi cikarsa onun Sosyalist ide yi anladigindan suphe ederim :) Kemalizm bir ideoloji degildir bir doktrindir ,Laiklik,Milliyetcilik ve cumhuriyetcilik ilkesini fransiz devriminden almistir(milliyetcilik kavramina + yonde buyuk katkilar ekleyerek Turk milliyetciligini olusturmustur ki bu kafatasi milliyetciligyle taban tabana zittir(humanist tabanlidir)) .Inkilapcilik,Halkcilik ve Devletcilik politakasi sosyalizm(sovyetler) modelidir.
Simdi bu sartlarda bir sosyalist'in Kemalizm'e kokten karsi olmasi komiktir :) bana gore Kemalizm sosyalizm ve kapitalizm arasinda dengeyi cok iyi kurabilmis bir doktrindir.
Fransiz devrimi,sovyet devrimi falan Atatürk'ün işi gücü yok bunlarlamı uğraşacak diyenlere Atatürk'ün kütüphanesini araştırmalarını öneririm.Ayrica ünlü tarih bilimciler Kemalizm'i sovyetlerde Narodnik hareketiylede benzer görürler.Falan filan işte fazla kafa yormayin :)
Deniz Gezmiş idam olurken imam istememiştir ayrica ,ama bu kimseyi alakadar etmez.Deniz Gezmiş ve arkadaşları islamiyete veya başka bir inanca kötü söz söylememiştir.Bu insanlar devasa boyutta okuyan adamlar ,bir tartışma olduğu zaman Şu kitabin şu sayfasının 3.paragrafi-basim yili şu ve yazarı bu ,diyecek kadar bilgiye sahiptiler.Tartışma yapacaksak küfürden uzak ,gerçekten bilgiyle tartışalım,abidik gubidik sitelerden duygusal yorumlarla tartışma yapmayalım zira yanlış anlaşılabiliyoruz ...Zira ne ki? zani yapan kimse :) (kötüydu evet:)) ne diyorum ben :) (AŞK) -
ajan okudum merak etme hatta 1. okudğumda bişi anlamadım bidaha okudum :) haberlerde ve kitapta birbini zıtlayan birsürü olay var ama ben tek kaynağa baqıp deilde birçoq kayağa bakıp açıklama yapmayı uygn görüorm ayrıca tamam ama rejime karşı çıkmamıştır dediği laflar hep çarpıtılmıştr şu anda türkiyenn %90 ı Atatürkün komünistliğe canavar gibi baktığını sanıo ama yanılıolar Atatürkün canavar gibi baktığı bişey vardı o da emperyalizmdr Atatürkte denizde buna karşı çıkmışıtr bunun akıllıkla alakası yoktur yane benim fikrim :)
-
Eveet bana bu laf batıyo faşist laflar war mı ötesi!!!
Atatürk"ün Rusya"nın baskılarına rağmen engellediği, asla Türkiye"de olmaz dediği bu rejimi savunan adam nasıl Atatürkçü olur ?Nasıl bu ülkenin yararına iş yapabilir ?
Atatürk 1. dünya savaşında rusyadan yardım almıştır ve sscb den yardım alırken komünizmi getircem demiştir ve mustafa suphi [tkp kurucusu] partisinide atatrük açtırmıştır ama sonra isyanlar başlıyınca mejburen ertelemiştir!!!!!
Sonrada atatürk nabza göre şerbetten o lafı demiştir.!!!
------------
mesajınız hakaret içerdiği için editlenmiştir.
@yonetim -
Deniz Gezmiş idam olurken imam istememiştir ayrica ,ama bu kimseyi alakadar etmez
--
sebebi ise bizim suçumuz yok günahımızda yok demiş ve istemiştir dar ağcnda üç fidanda geçer. -
bu ülkede dogru iş yapmıyacaksın yanlış yapacaksınki dokunmasınlar sana... hep bu böyle geldi böyle gidiyor....
-
Ayrica kokanin o soyledigi dogrudur.Mustafa Kemal sovyet yetkilileriyle gorusmes sonucunda bu rejim bize uymaz demistir.Bunun altinda kulturel bir cok etken oldugu gibi turkiyede sosyalizmi kuracak bir proleterya(işçi) sinifi yoktu.Bunun icin Atatürk en doğru olani yapmistir.Kimse bu noktayi tartisamaz veya olumsuz birsey soyleyemez.Sosyalizmi duygusal soylemlerden ogrenenler Atatürk'ü sosyalist rejim kurmamakla elestirir oysa sosyalizm işçi sinifiyla kurulur.İşçi nin olmadığı yerden kimle proteterya diktatorlugunu ilan edeceksin :) ...
-
Lütfen arkadaşlar bilmediğiniz sağdan soldan dolma bilgilenirizle bu konuyu çamura bulamayın. Leninle Atatürk ü düşman çizgilerde göstermekte saçmalıktır. atatürk le lenin i buluşturma planları bile yapılmıştır. Leninizm Komunizm vb. İşçi sınıfını savunan bir düşünceye bu kadar "bok" atmanızın sebebi nedir. Nedir tüm insanlar eşittir düşüncesinde size batan durum. Emperyalizme karşı gelen bir düşünce neden size batıyor. Ne yazdığınızı bilin belli fikir görüşlere sahip olun yok sana katılıyorum doğru yazmışsın gibi ithamlar yerine fikir koyucu , en öenmlisi FİKİRLERE SAYGILI bir ortam olarak ilerlesin , bu konu hakkında ilerleyen postlarda saygısız gördüğüm her yazıyı sileceğim bilginize. Saygı gösterin saygı alın.
-
Atatürk zaten Nutku'nda komünizmi tasvip etmediğini bariz bir şekilde belli etmiştir artı olarak Komünizmin Sovyetlerin aleyhinde ilerlediğini görmüş ve bu rejimin yıkılış tarihini bile öncesinden tahmin etmiştir .. sizler hala Atatürk'ü komünizm yanlısı olarak gösteriyorsunuz , Atatürk ülkemize komünist rejimi müsait görse zaten bunun için gerekli bir altyapıyı oluştururduda , Atatürk'ü bulaştırmayın böyle aptalca bi konuya :)
-
ilk olarak sana şunu sölim ibrahimeren.mesajını ben editledim.adam gibi hakaret etmeden konuş ağzına yüzüne sövdürtme beni.
ayrıca sınırları türkler çizer lafı faşist bir laf falan deildir.bugüne kadar tarihte yaşayan olayların bi yansımasıdır.tarihe baktığında sınırları hep türkler çizmiştir.
Atatürk birinci dünya savaşında rusya"dan yardım almıştır.ancak rusya"nın yardım etmek için tek şartı vardır.o da onların rejimini tanımamız ve kullanmak için düşünmemiz.zaten bıçak kemiğe dayandığından mecburen bu kabul edilmiştir.çünkü anadolu ve tbmm çok zor durumdadır yoksuldur.
Atatürk bu rejimi tanıması için moskova"ya büyükelçi olarak çocukluktan arkadaşı ali fuat"ı yollamıştır.
atatürk asla ve asla komunizm getircem diye bişey dememiştir.böyle bişey dese getirirdi.senin bu lafına göre Atatürk sözünden dönmüştür yani ?
Atatürk mecburen bu tanıma şartını kabul etmiştir.çünkü başka şansı yoktur.
sonuç olarakda sizlere ve rusya"ya kapak olucak bi şekilde komunizm bu ülkenin rejimi OLAMAMIŞTIR...
diceksinki meclis kabul etmemiş.onada peşinen cevap verim.meclis cumhuriyeti de kabul etmemiş.ama Atatürk zorlada olsa cumhuriyeti kurmuştur.yani demek istediğim Atatürk kimsenin etkisinde kalmadan istediğini yapan bi adamdı.
e o zaman ne diye bu adam ülkenin rejimini komunizm yapmadı he ?
ayrıca cumhuriyet kurulduktan sora Atatürk kurduğu tek parti bugünkü adıyla chp dir.zaten uzun süre parti flan da kurulmamıştır.
ki bu senin dediğin doru olsa dahi cumhuriyetten sora nerde isyan oldu da bu parti kapandı ? -
atatürk "denge"yi yakalamıştır..
Toplam Hit: 17885 Toplam Mesaj: 107