Deniz Gezmiş?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Hadi ordan dememişmiş. ABD yanlısı komunist diyen kimdi sen değildinde

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu ?

Bu atasozunun anlami ney acaba :) simdi perhiz(diyet anlamindakimi?) eger oyleyse lahana tursusuyla ne iliskisi var ? :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AgiL3
    AgiL3's avatar
    Erkek
    bir daha söylüyorum, zıt kutupları kıyaslamak açısından söyledim o örneği. denize abd yanlısı diyen insan, deniz karşıtı da olsa, salaktır. yaşamasına gerek yoktur.

"bir gün öldürmediğim her bir yahudi için bana sitem edeceksiniz." GosteResim.Net kullanın hocalar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    Bir direniş geleneği yaratmalıyız. Bu direnişte bizim çoğumuz, belki de hepimiz ölebiliriz, ama gelecek kuşaklara bir direniş geleneği bırakırız...

deniz gezmişin şu sözü beni gerçekten etkilemiştir davasına yürekten inanmış bir insan.

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cxa1191s
    cxa1191s's avatar
    Erkek
    Sırayla gidiyorum, yanlışım olursa peşin peşin özür.
    mcking
    Kimse o adamları ateist ya da başka dinden olduğu için asmadıki. Doğru demokratik bir ülke burası kimsenin neye taptığını başkası sallamıyor. devletide ilgilendirmez. Dediğim gibi deniz gezmişin başına gelenler dini için değil eşkiyalık yaptığı içindi. Deniz gezmiş bu ülke için canını feda etmedi, yanlışın var. Hatta çoook yanlışın var. Polis öldürerek, silah kullanarak, başkalarının düşüncelerine müdahale etmeye çalışarak ya da devleti yıkmaya en azından yönetim şekline değiştirmeye çalışarak,banka soyarak hata etti ve cezasınıda çekti. Emin ol faşistleri ve ABD yi en az senin kadar bende sevmiyorum. Yolda yaralı bir köpek ve faşist görsem köpeği kurtarırım.
    zumsuk
    Sol ya da sağ görüş olabilir. Ben ramazanda oruç tutarken ateist arkadaşın yurtda sodasını açaçağımla açtım, üzerine afiyet olsun bile dedim. Hiç kimsenin görüşü -deniz gezmiş gibi teröristler kafama silah dayamadığı sürece- hiç umurumda değil. 80 öncesi olaylar ve diğer olaylar hakkında sizinle aynı görüşteyim. Maşalar bir neden buldu ve birbirine girdi. Bir daha Atatürk gibi adam gelmez, ben onda biri kadar olanına bile razıyım.
    3N7R1K4
    evet gebirdi daha doğrusu gebertildi.
    ibrahimeren
    Beni kopyayla suçlamışsın. Faşist sitelerinden alıntı vb. demişsin. Yanlışın var. Faşistler Allah 1 desin bi ona inanırım. İnsanları ırklarına göre ayıran adamlarla işim olmaz. Kurukafacı değilim ve o yazı kesinlikle alıntı değil. Bildiklerimi yazdım. Ben deniz gezmişin dini inancı hakkında yorum yaptım, ailesine lafım yok, araştırmadım olabilir. Ama deniz gezmişin dini inancı yoktu.Varya okuduğunu değil görmek istediğini anlıyorsun. İspat çok kolay, madem islamı yaşıyordu, banka soyarken veya üniversite basarken inancı neredeydi; evdemi unutmuştu? Evet filistine ABD ile hesabı olan herkes gitti. O dömende iran ve suriye güdümündeki örgütler sağ örgüt olarak buna örnektir. Bir tarafımız kanasa evet off buf ederiz ve deniz çok kişinin cannı yaktı. Ölüme gülerek gitmiş olması akıllı olduğu anlamna gelmez, delilerde gülerek gider.
    SilenC3
    Olsa olsa terör ve kargaşa ışığı olur.
    kokainman
    Darağacına giderken söyledikleri onun hep doğruyu söylediği anlamına gelmez. Fazla ABD filmi izlemişsiniz. Geri kalan kısmında sana katılıyorum.
    SilenC3
    Öyle lafla atatürkcü olunmuyor. Ortaya çıkıpda atatürkcüyüm leeeyn diyerek olmuyor o işler. Fikrin başka zikrin başka ise anca çıkarcı olursun. Aynı deniz gibi. Nerede sana uyan varsa sağdece onu alır, işene gelmediği yeri başka yerden alırsın.
    ibrahimeren
    İnsanlara asılma öncesinde imam günahlarını bağışlatmak için ya da af dilemesi için verilmez. O dediğin Hiristiyanlıkta olur, günahlarından kurtulmak için papazla konuşursun. İslamda ise yok böyle birşey. İslamda imamın veriliş amacı kişiyi ölüme ruhen hazırlamak, son anlarında dini bütün omasını sağlamaktır.
    Fistandantilus
    Ne güzel yazmışsın; Atatürk dengeyi sağlamıştır. Kısa ve öz. Anlayan için çok şey ifade eder. Sana balık ısmarlamak isterdim.
    ComputerWolf
    "Deniz Gezmis ve Mustafa arasindaki tek fark birisi ulkucudur ,digeri sosyalist." demişsin. Çok özür dilerim ama ohaaaa dan başka kelime bulamıyorum. Atatürk kendi ülkesinin polisinmi öldürdü, askeriylemi çatıştı, bankasınımı soydu.Çook okuman lazım çok...."Ikiside ulkesinin daha guzel yarinlara ,daha huzurlu bir hale getirmek..." diye devam etmişsin. Atatürkün hiçbir zaman padişah ve rejimini devam ettirmek gibi gayesi yoktu. Sen okumaya devam...

Ahanda adresim www.bdy.gen.tr
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Laugh
    Laugh's avatar
    Erkek
    SEZER: hakkinda ne düşünüyorsunuz?

diye başlamış konu...

Kendi Doğruları vardı bu konuda da mücadele etmiş Asılmış gitmiş.Hala ismini forumlarda gördüğümüze göre idaallerini bazı kesimlere kabul ettirmiş ve dewam ettiriyor. Herkez birbirinin Görüşünü Kabullenecek diye birşey yOk." Herkez gezmiş Gebermiş Yazmış :) " bence özgürlük adı altında bi haltlar karıştırmıştır asmışlardır bu vatanda kimse kimseyi boşu boşuna asılmaz 70 milyonun önünde.

Bundan boyle herkez ederi kadar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    cxa1191s
    denen comez :) oncelikle benim ne yazdigimdan haberin yok :) okuma ozurun oldugu buradan acikca belli oluyor.Ayrica benim unuttugum siyasi tarih senin bildiklerinden kirkkat fazladir.Bir tarihsel olaya nasil yaklasilir daha onu kavrayamamissin,hadi herseyden vazgectim daha benim yazdigim yaziyi baska yazilarla karistiracak kadar iyi bir okuyucusun(!) ben senin gibi ustun birisiyle boyle tartismalara giremem,ver elini opeyim(!) :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek
    Rahmetlinin kendince savunduğu doğruları vardır.
    yanlışlarıda vardır.

beni rahatsız eden;
    birilerinin kendi yanlışlarıyla birilerinin doğrularını karıştırıp elde ettiği hamuru birilerine çiğ çiğ yedirmeye çalışmasıdır.

mesela, Ulu önderi temsilen kurulmuş bir derneğin faaliyetlerinde en önde yürüyenlerden bazılarının nasıl biri olduklarını basın vs. vs. yoluya duyuyoruz. ve konuşmaları.

sen kime konuşuyon ki
    ektiğim nohut biçtiğim nohut
    çarşıya çıktı leblebi oldu.

ula biz bi atamıza bile sahip çıkamıyoz.ki gün sazaklara deniz gezmişlere sahip çıkacaz.

alayını elimizden almışlar. + ötesi bizi bizden almışlar.

sahip çıksaydık. ne deniz gezmiş farklı şekilde lanse edilirdi. nede gün sazak gibi abideler denizi kışkırtanlar tarafından şehit edilirdi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bu arada 4yukardaki comez , THKO davasina(Denizlerin davasi) bakarsan 1tane oldurulmus polis veya asker yoktur ,baskalarindan duyduklarinla konusma ,arastirip ogrenip bildiklerinle konus.Kacirilan amerikalilarin burnu bile kanamadan serbest birakiliyor sen adam oldurmekten bahsediyorsun :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek
    gözüm sen banamı çömez diyon.
    dünkü bebe çömez diyor. ?
    asıl çömez sensin.
    at gözlüklerini çıkar.
    az daha oku...
    taraflı okuma emi.
    her yerden oku..
    banlanacağım ama farketmez.. tın yani.