Dolandırıldım! Yardım Edebilecek Var Mı?
-
Birader burada millet sana envay turlu yol gostermis.
O olmaz, bu olmaz, su hic olmaz.... ne bu?
Shockman'in dedigi gibi ya sen bizi kekliyon yada bize anlatmadigin ayrinti var.
Hadi bir fikirde ben sana vereyim. Simdi en yakin musluga gidip bir bardak su dolduruyorsun ve afiyetle iciyorsun.
sniperscope tarafından 27/Ara/12 01:03 tarihinde düzenlenmiştir -
okudum okudum biraz saçma gelmeye başladı bu arabayı alanlar kim ne yerler ne içerler ne iş yaparlar yaşları kaç adresleri ne bende bursadayım zorla gidip alalım madem burada o olmaz bu olmaz diyeceğine
-
güvendiğin arkadaşın kızını kaçır :)
amcan abin yok mu la senin
kaygusuz tarafından 27/Ara/12 01:16 tarihinde düzenlenmiştir
seni keklik görmüşler kandırmışlar
azıcık aklını çalıştır -

-
bu işten anlamadığın belli
sen noterden satışı vermedikten sonra başkası nasıl senin arabanı para verip satın alıyor hangi akla hizmet anlamadım
bir üçkağıt olduğu belli
hızlı çözüm için yapacağın şey çok basit
madem abanı buldun 3 bin lira ver arabayı vereyim dediğin adamıda bulmuşsun
gideceksin karakola bu adamı arabamı gasp etti diye şikayet edeceksin
şahısın isim soyadını ikametgahınıda söylersin karakolda
otomatikman dava açılmış olur
polis inceleme yapar eğer dediğin gibi 3 bin lira ver diyen adamın meskenindeyse aracın
adam yarrağ yer zaten içeri atarlar hırsızlıktan ;)
usülen bu iş böyle olur ve senin aleyhine bişey olmaz korkma
öyle yok trafikten aracın plakasını vercem bağlatçam geç onları...
araç trafikte polise denk gelecekte...
trafikte binlerce sahte plakayla gezen araba var... -
ibrahimeren bunu yazdı

NOKTA.
-
sinirden okumayı bıraktım vallahi saçmalığın daniskası.Sen işin içine arkadaşını hiç katmayacaksın, gidip savcıya arabam çalındı, şurada gördüm almaya gittim ama adam vermiyor hatta beni tehdit ediyor, hakaret ediyor, haraç kesmeye çalışıyor diyeceksin olup bitecek, zaten belgeler de senin üzerine olduğu için mahkeme dava süresince arabayı sana verir adam mahkemede bana sattılar diyince de ben arkadaşıma kullansın diye verdim haberim yok bu olaylardan diyeceksin. hatta öyle arkadaşa benden habersiz aldı, çaldı yani bile denebilir.
-
kimene bunu yazdı
slm.hukuki konularda aklınıza estiği gibi yorum yapıyorsunuz. yapman gereken en kısa yol ise güvendiğin birisine borçlanacaksın fazla değil 2, 3 bin civarında hakkında icra takibi açılacak sana tebligat yapıldıktan 10 gün sonra aracın kaydına hacz ve yakalama şerhi verdireceksin ve borçlandığın kişi yani alacaklı icra memuru ile gidip aracı muhafaza altına aldıracak ve anlaşmalı haciz konulduğundan 3 gün sonra aynı alacaklı aracın sana yediemin sıfatı ile teslimini isteyecek.
Hahaha peki icra memuru araca degil evine yada maasini haczetmek isterse nolacak arabayi bulamayinca?
Evi kurtarmak icin guvendii arkadasinin ustune yapabilir o zaman
-
Hocam, bir laf vardır da biraz kötü bir tabir söylemeyeyim. "Elalemin ...." ile başlayan bir tabir :) Anlayan anladı nasılsa :)
Gidiyorsunuz polise, "ben güvendiğim bir arkadaşıma vermiştim ancak elinde hiçbir hukuki yetki yokken bir başkasına kâr amaçlı devretmiş, devreden kişinin tarafımdan verilen herhangi bir vekâleti yoktur. Ruhsat ve her tür belge üzerimedir. Ödünç verdiğim kişi beni ve bir başkasını dolandırmak suretiyle kendinin olmayan bir malı devretmiş gibi göstermiştir. Aracın devir teslim işleminde benim herhangi bir rızam olmadığı gibi, sözde araç devri karşılığında bana ödenen herhangi bir bedel bulunmamaktadır. Aracı şu an elinde bulunduran kişinin elinde aracı satın aldığına dair herhangi bir belge olmadığı gibi, aracıma da el koymuştur ki bunun hukuktaki karşılığı gasptır. Aracımı ödünç verdiğim kişiden dolandırıcılık, aracımı şu an elinde bulunduran kişiden de gasp istemiyle şikayetçiyim. Gereken yapılsın" diyeceksiniz, bu kadar basit. Ya da daha iyisi bunu direk savcılığa söyleyin. İlla işlerini yapmaları için ortada suç olmasını istiyorlarsa, al sana suç.
Polis diğer tarafı dinlemiş de "kardeşim senin elinde belge var mı?" diyememiş mi? Noter'lerin amacı, bu tip elden satışları hukuki yoldan tasdik etmektir. Bugün hiç kimse parayı noter huzuru dışında önceden vermez. Verirse de kanıtlayamayacağı için hata yapmış olur. Polis ne zamandan beri kanıt olmadan sadece sözlü beyanlara göre iş yapıyor?
Daha neler göreceğiz kimbilir :)
RaNGeR tarafından 27/Ara/12 02:30 tarihinde düzenlenmiştir -
2000 lira tutuştur bana bursaya gelip arabanı alıp sana teslim edeyim