Evrimciler Bilimsel Tartışmada Sadece Dinlemek Zorunda Kaldı.
-
Matchup bunu yazdı:
-----------------------------
Gerçekten çok başarılı şüphe bırakmayacak şekilde bilim insanı darwinistleri bilimle vurmuş. Evrim teorisinin bir saçmalık olduğunu görmemek mümkün değil. Herkes biliyor ancak kabul etmek bütün inandıklarının koca bir yalan olduğu gerçeğine katlanmak gerçekten acı verici olsa gerek :). Bu siteleri incelemenizi tavsiye ediyorum.
http://www.darwinizminsonu.com/k_tarih_04.html
-----------------------------hala harun yahya linkleri geliyor :|
-
Z-CHAN bunu yazdı:
Linki düzelttim.
Meraklı olan, gerçeği arayan arkadaşlar bu düşüncenin neden bilim dünyasında savunulduğunu anlayabilirler.
-----------------------------http://www.yourdictionary.com/theory
Teori Nedir?
A set of statements or principles devised to explain a group of facts or phenomena, especially one that has been repeatedly tested or is widely accepted and can be used to make predictions about natural phenomena.
Bir grup gerçeklerin veya bilinmezlerin,belirtilmesi veya ilkelerine şekil verilmesidir.Özellikle bu gerçekler,bilinmezler tekrar tekrar test edilir veya geniş anlamda kabul görür.Böylece doğal bilinmez ile ilgili tahminlerde bulunulur.
Teoriler asla yasaya dönüşmezler. Teoriler bilimsel gerçeklerin açıklanmasıdır.
Evrim teorisi yasa OLMAZ. Çünkü bir canlının nasıl evrim geçireceğinin kesin kuralları yoktur, değişkendir.Bilim dünyasında, kanun, yasa ya da prensiplere bakarsanız; genellikle içlerinde bir veya daha fazla formül barındırdıklarını görürsünüz. İşte; evrim kuramının belki de hiçbir zaman “Evrim kanunu” şeklinde anılmayacak oluşunun nedeni burada yatmaktadır. Canlıların evrimi formüle dökülemez. Çünkü basitçe tanımlarsa; bir formül, çeşitli değişkenleri kullanarak, sonucu bilmemizi sağlar. Örneğin; ”x=V.t, d=m/V, …”gibi formüllerde, değişkenlere bağlı olarak sonucu kesin olarak bilebilirsiniz. Fakat, evrimde böyle bir şey söz konusu değildir. Evrimde çok fazla değişken mevcuttur, bunların arasında yukarıdaki formüller gibi tam bir matematiksel bağlantı yoktur ve en önemlisi evrim bilinçli bir süreç olmadığı için, sonucu önceden tahmin edilemez. Yani; bir canlı türünü oluşturan populasyonun tamamının ya da içinden bir grubun populasyondan göç edip etmeyeceği, değişen çevre şartlarının nasıl olacağı ve bu şartlara bağlı olarak genlerinde hangi mutasyonların meydana geleceği ve bu meydana gelen mutasyonlardan hangilerinin doğal seçilimde ayıklanarak, populasyonun gen havuzuna ekleneceği, bu süreçlere bağlı olarak evrimin hangi özellikler lehine veya aleyhine işleyeceği ancak tahmin edilebilir.Ama kesin bir sonuca ulaşılamaz. Ya da çok basitçe düşünürsek; evrimde, 2+2=4 diye bir kural yoktur. Evrim için böyle bir formül oluşturulsa bile; o 2’lerden biri mutasyon geçirerek 3’e dönüşürse, ya da 4’ü oluşturan 1’lerden bir grup populasyon dışına göç ederse, o formülün geçerliliği kalmaz.
bir bilimsel çalışmanın kuram olması demek, onun kanıtlanmamış olması, bir iddia olması demek değildir. Halkımız arasında en çok hata yapılan ve yanlış anlaşılan kısım bu noktadır yani; “ Bilimsel bir çalışma önce teoridir, kanıtlanırsa kanun haline geçer” yanılgısı.
evrim teorisi sadece bir teoridir. asla bir kanun değildir. ve olamayacaktırda. evrim teorisine inanan arkadaşların tek sorunu bunu kanun gibi benimseyip aa sen hala yaratılışa mı inanıyorsun ay ne gerizekalısın demeleridir. her teoriye karşıt bir başka teori vardır. teori sadece bir teori yani. bunu bir kanun yada yasa gibi işte gerçek budur diye dikta edemezsiniz..
-
celal hocayı izleyin birde:C
-
"Hiç bir delil yok. Bütün kanıtlar allahın kusursuz yaradılışına götürüyor bizi.." cümlesi takıldı kafama.. hangi kanırlar bunlar ? Hesaplamalara ve hadislere göre adem 7000 yıl önce hint yarım adasında dünyaya gelmiştir.. kıtalar birbirinden yaklaşık 250 milyon yıl önce ayrılmaya başladı.. buda demek oluyoki kıtalar birbirinden ayrıldığında adem yoktu.. Bu insanlar asyadan amerikaya nasıl geçti ? Amerika 1459'da keşfedildi oraya gidildiğinde yerliler olduğu görüldü ve o insanlar çok ilkeldi.. biz evrim geçirmediysek bu insanlarında asya ve avrupadaki gibi bilgilere sahip olmaları en azından bir kısmını bilmeleri yada keşfetmeleri gerekmezmiydi ? neden o insanlar o kadar ilkel ve hiç birşey bilmiyorlardı ?
-
:) evrimciler nedir ya? o kadar alışmışsınız ki inanmaya, size başta "doğru budur" denilen şeye köresiye tutunmaya.
herşeyi bir yana bırakıp, tüm açık yürekliliğiniz ile,
isa'nın kendinden çooook daha önce yüzlerce kez tasvir edilmiş güneş tanrısı gibi "put"lara birebir benzemesini nasıl açıklayabilirsiniz arkadaşlar?
http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_Christ_in_comparative_mythology
-
SUPERBICO bunu yazdı:
hocam çok pis traş yapıyon ya bırak şu felsefeyi tamam vidyoyu da geçtim.sen bi kendine bak aynada ya ndn 2 göz ndn 2 kulak ya onu bana bi izah et ya ?ben çok aradım bulamadım var mı bi sırrı hocam kaba et mesela nolmuş evrim geçirirken kavga mı etmişler ndn 2 parça ?
-----------------------------çok arayıp bulamadın mı :) tüh.. 2 kulağının olması ses dalgasının yarattığı sinyalin bir kulakta algılanıp beyne sinyal göndermesinden diğerinin algılayıp sinyal göndermesi ve aradaki farkın sesin geldiği yönü belirlemede referans olmasıdır. yani 15 yaşında çocuk bunu tahmin edebilir sanırım.
2 gözünün olması da yine 3. boyut etkisinin oluşması içindir. 3 boyutlu fotoğraf tekniğini araştırarak daha kolay anlayabilirsin hala merak ediyosan.
kaba etin neden 2 parça onuda açık açık anlatmıyım istersen malum diğerlerinden daha basit sebebi
-
evrim teorisini kısmen doğru buluyorum. evrime en basit örnek genlerdeki mutasyonlar / krossing over (gen alışverişleri) dir.
bugün bi köyde yaşayan insanla, şehirde yaşayan insan bile farklı özelliklere sahipken (köyde yaşayanların genellikle
bağışıklık sistemleri daha güçlüdür) 1000lerce yıl önce yaşamış insanlarla %100 aynı olabilmemiz mümkün mü?
(konuyu maymundan geldik'e çevirmeyin, en azından benim yazımdan böyle bir anlam çıkarmayın)
bağışıklık örneğinde verdiğim gibi, evrimin illa gözle görülür olması gerekmez...
evrim madem var, neden şuan hayvanlar insana dönüşmüyor diyen arkadaşa cevaben;
( Türkçe'mizde w harfinin olduğunu sanmıyorum. Gereksiz ayrıntı sadece gözüme takıldı.)
1- evrim tek bir alanla sınırlı değildir, bir grup evrimleşirken diğer gruplar da evrimleşmek zorunda değildir.
2- evrim uzun veya kısa süreçlerden oluşabilir. belki 10.000 belki milyonlarca sene sonra görülebilir.
3- evrim konusunda tartışmaya girmeden önce, LÜTFEN en azından lise biyoloji kitaplarını okuyarak gelin ki
kaliteli bir tartışma ortamı olsun.
4- kuran'ın ilk ayetinin "oku" olduğunu unutmayınız. araştırmaktan zarar gelmez.
5- kişisel görüşüm Allah (c.c) var olduğu ve herşeyi onun yarattığı yönünde,
fakat farklı türler yaratmada kullandığı yöntem evrimdir diye düşünüyorum. (yine Allah yaratıyor diyorum yani)
... diyerekten konuya bu açıdan baktığımı belirtmek isterim.
ayrıca eklemek istediğim birşey daha var. lütfen tartışacaksanız şu video işini bir kenara bırakın.
tartışmalarda hiçbirşeyi kanıtlayamazsınız. birileri çıkıp yoğurdun siyah olduğunu sağlam ve etkileyici
bir şekilde anlatıyor ve karşısındaki grup cevap veremiyor diye yoğurt siyah olduğunu sonucunu çıkaramayız.
NOT: şu darwin'in türlerin kökeni adlı kitabını baştan sona adam akıllı okumak istiyorum.
ordan burdan duyma fikirlerden bıktım artık. türkçe ekitap linki verebilecek olan var mı?
ingilizce biliyorum ama biyoloji alanında sıfır!
saygılar... -
CasTeaL bunu yazdı:
-----------------------------Bosluk bunu yazdı:
Hz. Meryemin yasak ilişki yaşadıgını söyluyorsun o zmandakılerde boyle dusunuyordu onlar o dusuncelerınde ayet gelene kadar haklıydılar baska acıklaması yoktu cunku ayet geldkten sonra gercek ortaya cıktı peki bundan ötesi varmı dostum ? ki senın yasadıgın bu donemde de ayet gecerlılıgını hala devam ettiriyor
-----------------------------Geçerlilik mi ?
Geçerlilik kavramı burada göreceli bir hâl alıyor sanırsam.
Sen geçerlilik kavramını soyut temellerden alıyorsan bunada geçerlilik diyorsan yapabileceğim birşey yok.
-----------------------------kardeş geçerlilik kavramı göreceli oluyor burda haklısın diyeceğimi sanmıyorum ula elhamdülillah müslümanım ama kutsal kabul ettiğimiz hz.meryeme kötü konuşuyon açıklıyorlar sen göreceli diyon sen haklısın 4 milyar insan bunu yanlış biliyor 4 milyar derken allah(c.c) gönderdiği dinlerin hepsi inançlı kişi sayısı olarak 4 milyar dedim kesin rakam bende bilmiyom bunlar yanlış biliyor bunlara göre göreceli kavram yok dimi
-
zaten evrim teorisi diye bişey yok dinimiz de onu reddediyor.
-
Videoda enteresan birşey yok.Her zamanki gibi Harun Yahya'nın adamı ezberlediği şeyleri gelip tekrar etmiş.Ortada evrimi çürütmeye klasik ve bilimsel ağızla açıklanmaya çalışılıp aslında bilimsel olmayan şeylerden başka birşey yok. Eleman Harun Yahya'nın adamı olduğu ve doktor olduğu için o kadar rahat ve kendinden emin konuşabiliyor.Aslında konuştukları çok sıradan ve her zaman tekrar ettiği şeyler.Evrimi savunanlara gelince muhtemelen adamın onların anlattıklarını bütün program boyunca anlayamayıp aynı şeyleri tekrar tekrar söyleyip durduğu için bıkkınlık gelmiştir.Evrimden haberi olmayanlarda böyle şeylerle kendilerini mutlu edip evrim çökertildi şeklinde dolaşıyolar ortada.Çökertilen bişey var mı? Tabiki var ama bu evrim değil malesef =)