Evrimciler Bilimsel Tartışmada Sadece Dinlemek Zorunda Kaldı.
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------
Videoda enteresan birşey yok.Her zamanki gibi Harun Yahya'nın adamı ezberlediği şeyleri gelip tekrar etmiş.Ortada evrimi çürütmeye klasik ve bilimsel ağızla açıklanmaya çalışılıp aslında bilimsel olmayan şeylerden başka birşey yok. Eleman Harun Yahya'nın adamı olduğu ve doktor olduğu için o kadar rahat ve kendinden emin konuşabiliyor.Aslında konuştukları çok sıradan ve her zaman tekrar ettiği şeyler.Evrimi savunanlara gelince muhtemelen adamın onların anlattıklarını bütün program boyunca anlayamayıp aynı şeyleri tekrar tekrar söyleyip durduğu için bıkkınlık gelmiştir.Evrimden haberi olmayanlarda böyle şeylerle kendilerini mutlu edip evrim çökertildi şeklinde dolaşıyolar ortada.Çökertilen bişey var mı? Tabiki var ama bu evrim değil malesef =)
-----------------------------Kardes tamamda benim bu konuyda fazla bilgim ve arastırmam yok sunu merak ediyorum... O adam harun yahyanın adamı ve aynı şeyleri ezberleyip yanında 3-5 esya getirmiş resim fosil felan işte... söyledikleri ve delil olarak sundukları seyler yalanmı asılsız mı yoksa doğrumu... herkes şu harun yahyanın kitabında yazıyor okumaya bile değmez su harun yahyanın adamı felan bu adamların söylediklerinde hiç doğruluk payı yokmu... yoksa bu adam niye bu kadar ünlendi merak ettiğimden soruyorum...
-
HolySeclorum bunu yazdı:
Videoda enteresan birşey yok.Her zamanki gibi Harun Yahya'nın adamı ezberlediği şeyleri gelip tekrar etmiş.Ortada evrimi çürütmeye klasik ve bilimsel ağızla açıklanmaya çalışılıp aslında bilimsel olmayan şeylerden başka birşey yok. Eleman Harun Yahya'nın adamı olduğu ve doktor olduğu için o kadar rahat ve kendinden emin konuşabiliyor.Aslında konuştukları çok sıradan ve her zaman tekrar ettiği şeyler.Evrimi savunanlara gelince muhtemelen adamın onların anlattıklarını bütün program boyunca anlayamayıp aynı şeyleri tekrar tekrar söyleyip durduğu için bıkkınlık gelmiştir.Evrimden haberi olmayanlarda böyle şeylerle kendilerini mutlu edip evrim çökertildi şeklinde dolaşıyolar ortada.Çökertilen bişey var mı? Tabiki var ama bu evrim değil malesef =)
-----------------------------madem öle adamın konustuklarını asılsız kılıcak iki kelime neden yapmıyorsun ? hala burda bilim yok. yok harun un adamı hulusinin beşik kertmesi gibi saçma sapan konusuyorsunuz. adam sölüyor işte böle bir tesadüfün böyle bir mutasyonun veya tesadüfün olmasının imkansız oldugunu. bir taneside cıkıp yok kardesim yanlıs biliyorsun diyemiyor. sen hala bilim yok diyorsun. bir taneside üstüne bilimsel bir acıklama veya laf salatası bile yapamıyor.
hani baska zaman konusmasa ateist biri derdimki adam zaten kuran a veya bir baska dine inanmıyor.konusmaması dogal ama burda anlatılan hiç bişi dinlerle alakalı değil. varsa bunu tezi çürütütecek cevabınız buna ithafen bişiler yazmanız daha güzel olurdu yani.
-
OdiN bunu yazdı:
"Hiç bir delil yok. Bütün kanıtlar allahın kusursuz yaradılışına götürüyor bizi.." cümlesi takıldı kafama.. hangi kanırlar bunlar ? Hesaplamalara ve hadislere göre adem 7000 yıl önce hint yarım adasında dünyaya gelmiştir.. kıtalar birbirinden yaklaşık 250 milyon yıl önce ayrılmaya başladı.. buda demek oluyoki kıtalar birbirinden ayrıldığında adem yoktu.. Bu insanlar asyadan amerikaya nasıl geçti ? Amerika 1459'da keşfedildi oraya gidildiğinde yerliler olduğu görüldü ve o insanlar çok ilkeldi.. biz evrim geçirmediysek bu insanlarında asya ve avrupadaki gibi bilgilere sahip olmaları en azından bir kısmını bilmeleri yada keşfetmeleri gerekmezmiydi ? neden o insanlar o kadar ilkel ve hiç birşey bilmiyorlardı ?
-----------------------------Yazdıgına bir kaç delil oluşturmak gerekirse,insanların gelişmişligi bölgede yetişen bitki örtüsüne bile bağlıdır. Misal sadece buğday yetişen bir bölge, arpa yetişenden çok daha ileriye gidebilir,bu medeniyetin neden mezapotamyada ve anadoluda geliştigine kanıttır. Aç olan ve karnını doyurmaya çalışan insan bilimsel araştırma yapamaz,çünkü bütün vaktini yemek için harcıyordur (az kalorililerden çok fazla yemesi gerektigi için) . Sonucta size bilimsel bir gercekten bahsetmek gerekirse, günümüz modern insanının afrikadan dünyaya yayıldıgı,ve yaşam alanını koruyamayan bazı ilkel insan türlerinin ya yko oldugu ya da göç ettigi veya melezleştigi bilimsel bir gerçektir.. Yani 7000 yıl nere, insanların magara duvarlarıa çizdigi mamut figürleri nere, bi düşünün...
-
evrim teorisi varmı demişler?maviler evet,sarılar emin değilim, kırmızılarda olmaz öyle şey demiş.

-
klimaliailesalonu bunu yazdı:
SUPERBICO bunu yazdı:
hocam çok pis traş yapıyon ya bırak şu felsefeyi tamam vidyoyu da geçtim.sen bi kendine bak aynada ya ndn 2 göz ndn 2 kulak ya onu bana bi izah et ya ?ben çok aradım bulamadım var mı bi sırrı hocam kaba et mesela nolmuş evrim geçirirken kavga mı etmişler ndn 2 parça ?
-----------------------------çok arayıp bulamadın mı :) tüh.. 2 kulağının olması ses dalgasının yarattığı sinyalin bir kulakta algılanıp beyne sinyal göndermesinden diğerinin algılayıp sinyal göndermesi ve aradaki farkın sesin geldiği yönü belirlemede referans olmasıdır. yani 15 yaşında çocuk bunu tahmin edebilir sanırım.
2 gözünün olması da yine 3. boyut etkisinin oluşması içindir. 3 boyutlu fotoğraf tekniğini araştırarak daha kolay anlayabilirsin hala merak ediyosan.
kaba etin neden 2 parça onuda açık açık anlatmıyım istersen malum diğerlerinden daha basit sebebi
-----------------------------ben sana nasıl olduğunu sordum nasıl çalıştığını değil
-
benim inanıp inanmamak için evrim mantığına ihtiyacım yok. tavsiyem sizlerde cehennem korkusuna göre inanacaksanız hiç inanmayın derim.
wikiye girin bakın listeleyin müslüman ülkeler diye. bence din ayak bağı. herkes adam gibi yaşasa dine gerek yok birkere insan dürüstse ve hukuk iyi uygulanıyorsa dünya püfür püfür. sizler hiç uzay belgeselleri izliyor musunuz bir kere?? onada bir tavsiyede bulunayım bbc yana national geographic. indirin izleyin.
kimse de alınmasın ama bu korkuları ben lisede iken yaşıyordum. artık takmıyorum bile.
-
Silent_King bunu yazdı:
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------Kardes tamamda benim bu konuyda fazla bilgim ve arastırmam yok sunu merak ediyorum... O adam harun yahyanın adamı ve aynı şeyleri ezberleyip yanında 3-5 esya getirmiş resim fosil felan işte... söyledikleri ve delil olarak sundukları seyler yalanmı asılsız mı yoksa doğrumu... herkes şu harun yahyanın kitabında yazıyor okumaya bile değmez su harun yahyanın adamı felan bu adamların söylediklerinde hiç doğruluk payı yokmu... yoksa bu adam niye bu kadar ünlendi merak ettiğimden soruyorum...
-----------------------------ajdar'da iyi ünlendi (bkz: çikita muz) ama bu onu iyi bir şarkıcı yapar mı?
grup olalım grup! -
sorulabilincek tek soruyu sormak istiyorum:
missing link nedir?