Evrimciler Bilimsel Tartışmada Sadece Dinlemek Zorunda Kaldı.
-
Dj_DooM3 bunu yazdı:
-----------------------------
YesMilord bunu yazdı:
Dj_DooM3 bunu yazdı:
Evrim teorisi aslinda cok mantikli bir oyundur. Belki de illuminatistlerin isidir. Dusunun adamlar insanlari geri zekali maymun atalari olduguna inandirmaya calisarak bir kölelestirme cabasi icindeler. boylece nasil olsa geri zekaliyiz eylenelim gitsin diye bir mantik olusuyor bircogunun kafasinda. Korku, umutsuzluk, basarisizlik yaymak icin kurulmus ve dusunulmus bir plan olarak goruyorum darvinin evrim sacmaligini ortaya atmasini.
Gerci gunumuzde evrim teorisine inanalar olmasi insanlik adina buyuk bir utanc zaten...
-----------------------------Demi ne kadar mantıklı. Onun yerine sorgusuz sualsiz sizi birsey yapmaya yönlendiren, sorguladıgınız da veya karsı cıktıgınızda size azaplardan azap begendiren adeta at gözlüklerinin içine sokan inandıgınız ilahi olaylar bütünü insanları özgür düşündürüyo,onları köleleştirmiyo!! da, maymundan geldigini bilmek insanlar için karşı konulamaz bir acı oluyo,... sadece buna da gülüyorum, mantıklı konuşun
-----------------------------hocam, ilk modern insanin ortaya cikisini bir arastir. bak bakalim aradaki zaman farkina.
-----------------------------Yanıs anlasılmasın bende maymundan geldigimizi düşünmüyorum. Sadece Darwin gibi Atalarımızın ortak olabilcegini düşünüyorum, dolyısıyla bu ilk tarihe bakma olayı seni de beni de bilim adamlarını da su anda aşar...
-
Kardeş evrim konusunda senin büyük üstadlarının söyledikleri sözler bunlar işte bende diyorum bunlardan daha ötede bir bilgin varsa eğer söyle bende evrime inanayım ama senin araştırma yapana adamlarının çoğu sonradan bu işin uydurmaca olduğunu anlayıp çekilmişler daha bu neyin inadı?
-
irwa bunu yazdı:
bak her türlü tez we antitez üretelim ok ama bu yaptığın saygı sınırlarını aşıo Meryem Anamız kutsaldır we bu kutsallığı bozmak hele ki böle bi cümleyle ne kadar mantıklı ataistmisin teistmisin bilmem ama antitezlerin daha sağlıklı we saygılı olsun Bu zamanda bile ewlilik dışı ilişki we bundan doğan çocuk kabul edilmezken o zamanlarda nası karşılanırdı bi düşün bakalım ayrıca bahsettiğimiz kişi İsa Mesih'in annesi we o bizim peygamberimiz (kendi dinim için konuşuorum)
-----------------------------Malesefki bu dediklerinin objektif bir tartışmada hiç bir geçerliliği olamaz :(
-
adem ile havva ilsikisini akraba iliskisine benzetmek cok sacma. suanda insanligin genelinde gen bozuklugu var. bu da akraba iliskilerinde ortaya cikiyor zaten. yani kusursuz genlere sahip degiliz... fakat ilk insanin oldugu donemde kusurlu gen olmasini bekleme.
-
CasTeaL bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
bak her türlü tez we antitez üretelim ok ama bu yaptığın saygı sınırlarını aşıo Meryem Anamız kutsaldır we bu kutsallığı bozmak hele ki böle bi cümleyle ne kadar mantıklı ataistmisin teistmisin bilmem ama antitezlerin daha sağlıklı we saygılı olsun Bu zamanda bile ewlilik dışı ilişki we bundan doğan çocuk kabul edilmezken o zamanlarda nası karşılanırdı bi düşün bakalım ayrıca bahsettiğimiz kişi İsa Mesih'in annesi we o bizim peygamberimiz (kendi dinim için konuşuorum)
-----------------------------Malesefki bu dediklerinin objektif bir tartışmada hiç bir geçerliliği olamaz :(
-----------------------------Tartısırken ahlak kurallarını(bildiginiz anlamda degil, etik olarak) bir kenara bırakmak gerekli. Sana düşüncesini sunan birine karsı duygusal olarak yaklasırsan Cas'in dedigi gibi bir gecerliligi olmaz, ki soyledigine ben de katılıyorum. Gayri meşru bir cocuk pekala mucizeler kisvesi altında,zaten karanlık olan bir dönemde pek ala kabul ettirilmiş olabililir...
-
CasTeaL bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
-----------------------------objektiflikten bahsediosun ama kendin bir peygamberin annesini zina ile suçluosun we bu peygamberde ewlilik dışı çocuk oluo (töbe )sen ne kadar objektifsin bunu açıklarmısın sana empati kur we eski zamana göre değerlendir dedim sadece cwp yazmak için yazma lütfen
-
Dj_DooM3 bunu yazdı:
adem ile havva ilsikisini akraba iliskisine benzetmek cok sacma. suanda insanligin genelinde gen bozuklugu var. bu da akraba iliskilerinde ortaya cikiyor zaten. yani kusursuz genlere sahip degiliz... fakat ilk insanin oldugu donemde kusurlu gen olmasini bekleme.
-----------------------------Bunun nedeni ortak bir çift degil de, ortak bir kabileden geliyor oluşumuz da pek ala olabilir. Ki şu anda araştırılıyor olmasına rağmen insanlık tarihinde bir felaket sonucu tüm insanların yok oldugu ve afrika hayatta kalan bir kabileden tekrar dünyaya yayıldıgı görüşü ortaya çıktı. Bunu da o sözü edilen kabilenin su anda hala afrikada yaşıyor oluşu ve ne enderdir ki tüm üyelerinin gen havuzlarının tüm dünyadai insanların sahip oldugundan daha fazla oldugu da antropologlar tarafından belirtilmekte...
-
irwa bunu yazdı:
CasTeaL bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
-----------------------------objektiflikten bahsediosun ama kendin bir peygamberin annesini zina ile suçluosun we bu peygamberde ewlilik dışı çocuk oluo (töbe )sen ne kadar objektifsin bunu açıklarmısın sana empati kur we eski zamana göre değerlendir dedim sadece cwp yazmak için yazma lütfen
-----------------------------@YesMilord 'ta yazmış. Karanlık bir dönemde böyle yasak bir ilişkiyi mucize yalanları altında insanlara kabul ettirebilirsin.
-
CasTeaL bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
CasTeaL bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
-----------------------------@YesMilord 'ta yazmış. Karanlık bir dönemde böyle yasak bir ilişkiyi mucize yalanları altında insanlara kabul ettirebilirsin.
-----------------------------mucize yalanları diosun ama mucizeler yalan olmaz gözle görülmediği sürece insanlara bunu kabul ettiremesin ayrıca sen bu cümlelerinle İsa Mesih'ide reddetmiş oluosun kutsal kitaplarda da yazıo zaten bi sudan hamile kaldığı bu durumda sana göre kutsal kitaplarda yalan oluo...
-
Konu Evrimden Hz. Meryemin sözde zinasına gelmiş.. Tövbe tövbeee :| evrimi tartışalım beyler tez ve antitezler çıksın ortaya millet bildiğini anlatsın bizde ona göre arastırma yapalım birseyler öğrenelim diye açtık konuyu...