GSS Borçlarının Sonu Ne Olacak ?
-
https://www.facebook.com/sehitcengizakyildiz/videos/994162207317830/
reklam filmi ile gerçeği yan-yana koymuşlar.
sonuna dikkat :)
RockZs tarafından 13/Eki/15 14:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Austen bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
chp ve mhp kaldırcaz diyormuş, asgari ücreti de biri 1500 biri 1800 vaad ediyor. öteki de önceden 1000 lira olursa şirketler batar diyordu şimdi 1300 vaad ediyor. sgk primini de geçirecem diyor. ama ekonomi iyi çok şükür. 500 lira fazla maaş almak için dünya liderliğini satacak değiliz.
Asgari ücret öyle böyle 1200 üzeri olacak. Bu kesinleşti. Ama ertesi gün ekmek 2 lira, 30'lu yumurta 12 lira, otobüs bileti 2 lirayken 3 lira olacak vs. Herkes ücretleri ona göre "güncelleyecek". 700 lira kira isteyen 850 istemeye başlayacak. Yani zam cebe yansımayacak. Kim zam yaparsa yapsın vay zam verdiler ne baba adamlar diyecekler.
Bence GSS'yi şu anda iktidara kim gelirse gelsin çok radikal partiler olmadıkça (şu an %0.5 oy bile alamayan felsefi akımcılar) hiçbir parti kaldırmayacaktır. Ödemeyen kadar ödeyen de ciddi bir kitle var. Güzel bir arka kapı, kimse bu kapıyı kapatmaz. Ayrıca yarın yaptırımlar başlasa, tüm borçları ufak ufak yoklamaya başlasalar ödeme oranı en az %30-40 daha artar.
birkaç aydır değişmediyse borçlu 5 milyon ödeyen 10bin civarıydı haberlere göre.
-
2006 dan beri yurt disindayim ara sira geliyordum. Bir kimlik cikarayim dedim 70 lira siktiler. Adres beyani yapmadin dediler 420 lira sikmisler hic haberim bile yok. Mahkeme actim itiraz ettim fayda etmedi.
sen bana pasaport veriyosun yurtdisina cikarken harc pulu aliyosun kapida hakim hakim olsa devlette adalet olsa utanir mahkemede bu 420 lirayi silerdi.
simdi baktim 2700 lirada GSS var. ins bir an once yok olur gider o devlet dedirtiyo. Ha onlarda bunu dememiz icin yapio.
-
Sakin olun MHP iktidarında Devlet Baba tüm GSS Borçlarını silecek !
-
Austen bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
chp ve mhp kaldırcaz diyormuş, asgari ücreti de biri 1500 biri 1800 vaad ediyor. öteki de önceden 1000 lira olursa şirketler batar diyordu şimdi 1300 vaad ediyor. sgk primini de geçirecem diyor. ama ekonomi iyi çok şükür. 500 lira fazla maaş almak için dünya liderliğini satacak değiliz.
Asgari ücret öyle böyle 1200 üzeri olacak. Bu kesinleşti. Ama ertesi gün ekmek 2 lira, 30'lu yumurta 12 lira, otobüs bileti 2 lirayken 3 lira olacak vs. Herkes ücretleri ona göre "güncelleyecek". 700 lira kira isteyen 850 istemeye başlayacak. Yani zam cebe yansımayacak. Kim zam yaparsa yapsın vay zam verdiler ne baba adamlar diyecekler.
Bence GSS'yi şu anda iktidara kim gelirse gelsin çok radikal partiler olmadıkça (şu an %0.5 oy bile alamayan felsefi akımcılar) hiçbir parti kaldırmayacaktır. Ödemeyen kadar ödeyen de ciddi bir kitle var. Güzel bir arka kapı, kimse bu kapıyı kapatmaz. Ayrıca yarın yaptırımlar başlasa, tüm borçları ufak ufak yoklamaya başlasalar ödeme oranı en az %30-40 daha artar.
öyle birşey yok .
işverenın bır sıgortalı ıcn devlete odedıgı sıgorta prımlerı bellı. emeklılık yası 65 e yukseltıldı. devlettekı havuza daha fazla para kalmaya basladı ınsanlar 45 te emeklı oluyordu 20 yıl attı . devlet sıgorta prımlerını ve vergılerı azaltırsa asgarı ucret yukselecek dıger hersey oldugu gıbı devam edecektır.
-
scarletbeard bunu yazdı
2006 dan beri yurt disindayim ara sira geliyordum. Bir kimlik cikarayim dedim 70 lira siktiler. Adres beyani yapmadin dediler 420 lira sikmisler hic haberim bile yok. Mahkeme actim itiraz ettim fayda etmedi.
sen bana pasaport veriyosun yurtdisina cikarken harc pulu aliyosun kapida hakim hakim olsa devlette adalet olsa utanir mahkemede bu 420 lirayi silerdi.
simdi baktim 2700 lirada GSS var. ins bir an once yok olur gider o devlet dedirtiyo. Ha onlarda bunu dememiz icin yapio.
Üzerine bi fatura alsaydın gaz, su elektrik gibi, 420 tl otomatik düşebilirdi. Bizde zamanında bu yüzden 240 tl bayıldık. Sonradan biri fatura alsaydın üzerinize biz öyle hallettik deyince binlerce küfür saydım.
-
hepimize geçmiş olsun. bütçe açıklandı. 540 milyar tl gider var. gelir de 514 milyar tahmin ediliyormuşşşşşş.. tabi bu aradaki açık nasıl kapatılacak sanıyosunuz.
-
Oğlim ben anlmıyorum bizim devleti(hükümeti) geçen sene hesabıma bloke koydular ögrenimle beraber çektiler şimdi gelmiş e devlette yine 1167 gosteriyor. Üstelik nisana kadar ödemesem 2300 olacakmış. Amk yav. 4300 tl ödedim neyin kefaretidir bu arkadaş yav
Edit:30 nisana kadar
blackglove tarafından 22/Nis/18 21:11 tarihinde düzenlenmiştir