GSS Borçlarının Sonu Ne Olacak ?
-
RockZs bunu yazdıAusten bunu yazdı
Sistem zorunlu olmaktan ziyade istek temelinde oturtulsa sıkıntı ortadan kalkacak. Yeşil kart kuyruklarını daha dün gibi hatırlıyorum. Yeşil kart vurgunlarını da hatırlıyorum. Bu sistemde en azından azda olsa bunun önüne geçilebildi. Teorik olarak herkesi sigortalı gösteriyorlar ama borcu kitledikten sonra o borç ödenmedikçe sana bir yararı olmuyor. De ki sigorta isteyen işi olmayan gelsin gelir testi yapıp miktar çıkaralım. Şu anda aksini söyleyen, inadına test yaptırmayıp 10 bin lira borçları biriktirenler bile o zaman başvururlar diye tahmin ediyorum.
Tabi kendi vatandaşlık meselesini bile takip etmekten aciz, bir şeyden haberi olmayıpta doğrudan en yüksek düzeyden borçlanıp o borçlar üzerinden söylenenlere lafım yok. Sonra dövlet bize kitledi diye ağlaşılıyor.
aga farzet ki çok zenginsin, gittin gelir tespiti yaptırdın, sana en yüksek kademeden geçmişe dönük borç çıkardılar, atıyorum 15,000 TL.. şimdi bunu ödemek mantıklı mı sence? hiç bir hizmet almadığın halde 15k TL ödemek?
ya da ben olayı tamamen yanlış mı anlıyorum.. devlet bildiğin vermediği hizmetin parasını istiyor.. geçmişe dönük borçlar silinmeli, gelir düzeyi ne olursa olsun.
Hocam tabi dediğin doğru. Ben de zaten öyle olmaması gerektiğini söylüyorum. Şu anki tek saçmalık o. Zorunluluk kalksa sistem daha verimli olur. Ama her vatandaşın da öyle böyle sigortalı olması lazım. Nasıl çözerler bilmiyorum. SGK açıklarını kapamak için her yerden, ilaçtan, muayeneden vs. 3-5 bir şeyler tırtıklıyorlar. Çook büyük açıklar veriyor SGK. 5-10 bir şey almadan tabi kimseye sigorta yapmazlar. Ama yaptılar mı da insanı zora sokuyorlar. Paradoks.
-
Şu sistem o kadar saçma ki. Anlam vermek mümkün değil. Hiç çıkıp şuna itiraz eden de yok.
Devlet diyor ki; Sen 18 yaşını doldurdun artık ailene bağlı değilsin. Sigortan yoksa GSS primini ödeyeceksin. Ama gel gör ki eve gelip gelir testi yapılırken işin içine ailemi de katıyorlar.
-
Yalniz genel kanı olarak, herkes ödemeyin anasini satim durumundalar.
Haklilarda, amk adamin isi yok zaten. Parasiz adamdan bide para almaya kalkarsan bole olur
Yalniz bu sistem avrupada da var... Asiri mantiksiz.
-
SwateR bunu yazdı
Şu sistem o kadar saçma ki. Anlam vermek mümkün değil. Hiç çıkıp şuna itiraz eden de yok.
Devlet diyor ki; Sen 18 yaşını doldurdun artık ailene bağlı değilsin. Sigortan yoksa GSS primini ödeyeceksin. Ama gel gör ki eve gelip gelir testi yapılırken işin içine ailemi de katıyorlar.
Devlet demeyin şu o....u çocuklarına...
-
Austen bunu yazdıAma her vatandaşın da öyle böyle sigortalı olması lazım. Nasıl çözerler bilmiyorum.
Hocam bu genellemeyi kim koyuyor. benim boyle bir talebim yok. emekli olmicam. sagliktan da faydalanmiyorum. hastalik durumunda pasalar gibi ozel doktorum gelip muaynesini ediyor duruma gore ozel polikilinigine cagiriyor ve ilaclarimi parasini basip aliyorum. bu durumda bu benim tercihimdir kimse karisamamali.
-
rakkoc bunu yazdıAusten bunu yazdıAma her vatandaşın da öyle böyle sigortalı olması lazım. Nasıl çözerler bilmiyorum.
Hocam bu genellemeyi kim koyuyor. benim boyle bir talebim yok. emekli olmicam. sagliktan da faydalanmiyorum. hastalik durumunda pasalar gibi ozel doktorum gelip muaynesini ediyor duruma gore ozel polikilinigine cagiriyor ve ilaclarimi parasini basip aliyorum. bu durumda bu benim tercihimdir kimse karisamamali.
tercih bi yana, zorunlu kılsan bile bi gelir olmalı ki zorunlu olsun değil mi? diyor ki eğer işsizsen bu parayı ödeyeceksin?! tamam sigortalı olsun çok güzel, ama işsiz adam nasıl ödeyecek? ya da ödeyince sigortalı sayıp da emekliliğinden mi düşecek? o da hayır. ee? işsiz olduğun için devlet senden para istiyor. ilk duyduğumda ben de inanmadım, sonra da 2 yıldır anlatmaya çalıştım anlattığım kimse inanmıyor. şimdi yeni yeni dank etmeye başladı.
son olarak mesela geçen ay için borçlusun. geçen ay ödemediğin için hastanelere gidemedin, hiçbir sağlık sigortasından faydalanamadın. Şimdi gidip bu borcu ödediğinde geçmişe dönüp hastaneye gidemeyeceğine göre ya borcun düşmeli ya da emeklilikten falan düşmeli ki bi anlamı olsun değil mi? o da yok. ama gene de ödeyeceksin.
Prometheus tarafından 16/Eyl/15 13:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Sgk'da tanıdığınız varsa bi telefona sildiriyorsunuz beyler 4.000 civarı borcu tek tuşla sildirdim ordan biliyorum =D
-
tamam herkes sigortalıolmalı vs vs iyi güzel hoş konuşuluyorda,
lan 2011 de işe girmişim. 2012 nin rotalarında istifa etmişim 3-5 ay evd eoturmuşum yai bildiğin "işsizim" ben nasıl vericem sana aylık o kadar parayı :)550 lira borç çıkmış, sgk ya gittim napıcaz bunu şimdi diye oradaki amca "şu an çalışıyon mu" dedi , aylık gelire baktı "sen şimdi test yaptırsan bu borç daha çok çıkar, sen en iyi sklına geldikçe 100-200 yatır öde" dedi :)
ula hadi işsizken benden sigorta parası almanı anladık(anlamadıkta neyse), ben şimdi çalışıyorum geçmişteki borcumu ödemek istiyorum test yaptırınca o borç neden daha çok çıkıyo :) atıyorum yarın milyoner olup o borcu test yaptırıp ödemeye kalktığımda 500bin olarak mı alacaksınz :) -
yokmu lan bizi suriyeliler gibi mülteci olarak kabul edecek bir ülke:) benim olayım tam fiyasko amk:) lan ben 4 senedir üniversite okuyordum.. yani öğrenciydim.. 26 yasındayım:) bunlar ben üni okurken babamın evine gitmisler babamda emekli haaaa ondan sonra bana gömmeye baslamıslar.. suan baktım 4 bin tl borcum varmıs:) yemin ederim en son nefes sorunundan dolayı burnumdan kendi paramla ameliyat oldum sgk 1 kuruşunu bile ödemedi:)) ama bana 4 bin tl gss borcu cıkarmıslar:) lan bu ülke gibi halkının amına koyan baska bir ülke daha varmıdır? zaten işim yok:) sikin amk. sikin.. ne de olsa arkanızda geniş bir koyun kitlesi var..
-
arkadaşlar selamlar.. bugün borç yapılandırma da son gün , ve birçok kişi gibi ben de son güne bıraktım :/ şimdi ..öğrenci oldugum zamanlara ait borçlar görünüyor. e devlet üzerinden öğrenci belgesi alayım diyorum, sistem de sorun var. bugüne yetişmezse, bu öğrenci olarak yapılandırma daha sonra yapılabilir mi bilgisi olan var mı . benim bildiğim bu yapılandırmalar en baştan gelir testi yaptıracaklar için ?