Metrekaresi 1 Dolardan Mayın Temizleyelim Arazide İstemiyoruz
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
SucH bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşım halk istemeden kimse yönetimi değiştiremez. bu ülkede dinine bağlı insanlar olabilir. bu da sizi ilgilendirmez. ama bu demek değildir ki bu adam şeriat ı getircek. bu ülkeden namaz kılan, oruc tutanları ayıralım o zaman şeriat ı getircekelr diye. veya tarikat mensuplarını.
-----------------------------bende namaz kılarım ama gidip böyle yobazların etrafında durmam. bumudur dinine bağlılık? bu resimlerden sen dinine bağlılığımı anlıyorsun ? ülkesi olmayanın dini olmaz. bak ırak'a adamlar din din din diye diye oturdular kaldılar hiç bi teknoloji hiç bi ilerleme yapamadılar amerika geldi şimdi sömürgesi yaptı dünya döndüğü sürecede oranın tüm zenginlikleri amerikaya gidecek. aynısı filistin için geçerli bak minicik israil istediği gibi at koşturuyor. işte sizin gibi adamlarda herşeyi Allah'tan bekliyor peki neden Allah ıraktakilere yardım etmiyor ? neden biliyormusun oradada sizin gibi halk koyun sürüsü gibi davranıyorda onun için. gerekli yerde gerekli tepkiyi vermiyor. adam televizyonda canlı yayında 70 milyon kişinin gözü önünde sayaç vurgunu yaptığı apaçık ortada yinede oy alıyor seçiliyor. böyle ahmak milletleri amerika ve binimum emperyalist güçler oyuncak gibi oynamasında ne yapsın ? gidip davosta kabadayılık yapıyor halk vay be diyor ama israile toprak satmak için uğraşıyor ama süleymaniyede türk askerlerinin başına çuval geçirilirken neredeydin diye sormuyor.
köprüyü geçinceye kadar diye bir deyim vardır bilirmisin?bu resimlerden sonra diyorsun... şimdi sen bir hırsızla resim çektirsen hırsız bir mipneyle fotoğraf çektirsen mipnemi oluyorsun?veya öyleysen bile görüşlerinin değişme imkanı yokmu? HEP ÖYLE YAŞANILIR DİYE BİR KAİDEMİ VAR?
çok güzel düşünüyorsun güzel söylüyorsun anlatış tarzın kulağa gayet hoş geliyor KİBARSINDA ..
fakat anlattıkların ne kadar gerçekçi? veya doğru ?bunu düşünüyormusun?
ıraklılar din din din dediler ve teknolojide geri kaldılar diyorsun BUNU DİNMİ EMREDİYORDUKİ?tabiki hayır din hep ilim bilim araştırma soruşturma okuma ekseninde dönmemizi söyler.
minicik israil diyorsun ve ekliyorsun peki ıraktakilere neden Allah yardım etmiyor diye ..niye etsinki?akıl var fikir var insanlarda ve bir ayette dünyadaki düzenin insanlarla sağlandığıda belirtilmiş...yani bir israil olacak bir abd bir rusya ve bir filistin olacak bir ırak olacak bir afganistan olacak geriye gidelim bir almanya olacak bir (yahudi)israil vs vs böyle gider..
bizim gibi adamlar herşeyi tabiki Allahtan bekler ama gönderdiği gemiye uçağa veya helikoptere binmek şartıyla..
sayaç vurgunu diyorsun belgeyi görseydim hakverirdim gösteremediği için bana kanıt sayılmaz bu.
birde şu var.
davosta van minüt len a.q dedi diye millet vay be dedi ama Türk askerinin başına çuval geçirilirken neredeydin diye sormadı diyorsun..
ben sana sorayım.madem bu işler sandığın kadar basit.
peki çuval geçirilirken TSK neredeydi?
neyse konuyada bir öneri getireyim. tutuklu olan pkk lıları veya pkk gösterisi yapanları toplayıp o tarlada koşturalım bir taşla 3 kuş vurmuş oluruz.
1. pkk destekçilerinde azalma olur.
2.vereceğimiz para cepte kalır.
3.kullanıma hazır toprağıda köylümüze verelim ( gerçi bir komutanım bunların ölüp düşüğü yerde ot bitmez evlat derdi)
-
SucH bunu yazdı:
-----------------------------2- petrol,doğalgaz,maden cıkarsa nolcak ? toprağın 1 mt altı tamamiyle Türkiye nin insiyatifinde olacak. petrol,doğalgaz,maden e rastlanırsa damlası, parçası bile türkiye ye ait.
-----------------------------Kardeş senin anlama sorunun mu var??? Çıkan petrol elbette bizim ama toprak kullanım hakkını kazanan ülke, usta ben bu hakkımdan feragat edeyim petrol daha önemli gel sen petrolünü çıkar mı diyecek? Madem 10 yıl ihtimali de var. Maksimum 10 yıl diye neden limit koymuyorlar?
-
hyperviper bunu yazdı:
SucH bunu yazdı:
-----------------------------2- petrol,doğalgaz,maden cıkarsa nolcak ? toprağın 1 mt altı tamamiyle Türkiye nin insiyatifinde olacak. petrol,doğalgaz,maden e rastlanırsa damlası, parçası bile türkiye ye ait.
-----------------------------Kardeş senin anlama sorunun mu var??? Çıkan petrol elbette bizim ama toprak kullanım hakkını kazanan ülke, usta ben bu hakkımdan feragat edeyim petrol daha önemli gel sen petrolünü çıkar mı diyecek? Madem 10 yıl ihtimali de var. Maksimum 10 yıl diye neden limit koymuyorlar?
kardeş bnce senin anlama sorunun var '' bu işlemlerin hepsi genelkurmay başkanlığı, milli savunma, tarım ve köyişleri bakanlıkları tarafından kurulacak bir komisyon tarafından yürütülecek. her işlem asker-sivil denetiminde olacak. ayrıca 49 yıl olarak ifade edilen mayın temizleme ve işletme süresi ise kesin değil. ihale öncesi fizibilite calısmaları, ve tekliflere bağlı olarak bu süre 10 yıla da inebilir. '' ben bunu yazmısım sen demişin madem 10 yıla inme ihtimali var neden 10 yıl diye limit koymuyolar. yazdığımı oku düşün sonra yorum yaz. tamam. -
SucH bunu yazdı:
Lathedarkman bunu yazdı:
SucH bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşım halk istemeden kimse yönetimi değiştiremez. bu ülkede dinine bağlı insanlar olabilir. bu da sizi ilgilendirmez. ama bu demek değildir ki bu adam şeriat ı getircek. bu ülkeden namaz kılan, oruc tutanları ayıralım o zaman şeriat ı getircekelr diye. veya tarikat mensuplarını.
-----------------------------bende namaz kılarım ama gidip böyle yobazların etrafında durmam. bumudur dinine bağlılık? bu resimlerden sen dinine bağlılığımı anlıyorsun ? ülkesi olmayanın dini olmaz. bak ırak'a adamlar din din din diye diye oturdular kaldılar hiç bi teknoloji hiç bi ilerleme yapamadılar amerika geldi şimdi sömürgesi yaptı dünya döndüğü sürecede oranın tüm zenginlikleri amerikaya gidecek. aynısı filistin için geçerli bak minicik israil istediği gibi at koşturuyor. işte sizin gibi adamlarda herşeyi Allah'tan bekliyor peki neden Allah ıraktakilere yardım etmiyor ? neden biliyormusun oradada sizin gibi halk koyun sürüsü gibi davranıyorda onun için. gerekli yerde gerekli tepkiyi vermiyor. adam televizyonda canlı yayında 70 milyon kişinin gözü önünde sayaç vurgunu yaptığı apaçık ortada yinede oy alıyor seçiliyor. böyle ahmak milletleri amerika ve binimum emperyalist güçler oyuncak gibi oynamasında ne yapsın ? gidip davosta kabadayılık yapıyor halk vay be diyor ama israile toprak satmak için uğraşıyor ama süleymaniyede türk askerlerinin başına çuval geçirilirken neredeydin diye sormuyor.
arkadaşım yobaz dan kastın ne yani ? tarikatlara mensup insanlar olabilir. herkesin kişisel düşüncesi sen dinini yüzeysel yaşarsın o derinden yaşar. sende karışamassın. kimseyi zorlamıyolar tarikat mensubu yapmak için. ülkesi olmayanın dini olmaz. fakat dini olmayanında ülkesi olmaz. bu ülke için ölenler hem ülkesi için hem dini için öldüler. dinin emrettiğine uydular. '' BU EZANLARKİ ŞEHADETİ DİNİN TEMELİ EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ '' sadece ırak üzerinden değerlendirme Osmanlı devleti de dinle yönetildi dünya imparatoru oldu. ama osmanlı dininin yanı sıra bilime teknoloji yede önem verdi. türk-islam alimlerinin yaptığı buluşları anlatmama gerek yok sanırım. İslam dini hiç bir zaman teknolojiye, ilerlemeye karşı cıkmamıstır aksine ilerlemeyi öğütler. Hatta bilime ışık tutar. Sen hiçbirşey yapmayıp Herşeyi Allah' tan beklersen tabiki olmaz. bütün elinden geleni yapacaksın, önlemini alcaksın sonra Allah'a güvenceksin.Ya madem yolsuzluk vurgunu yaptı melih gökçek neden mahkemeye gitmedi kılıcdaroğu ? neden dava acmadı yolsuzluktan ? neden sayıştay da böyle bi konu gündeme gelmedi. belediyelerin yaptığı ihaleleri,gelir giderleri sayıştay denetler. neden böyle birşey vardı da ortaya cıkmadı. amac üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek. milletin kafasını karıştırmak. benim rakip partim olan birinin yolsuzluk yaptığını söylücem elimde belgelerim olcak yani böyle bir fırsatım olcak ben o adamı içeri attırırım. neden gitmedi mahkemeye böyle bir fırsat varken bana acıkla bunu yani madem savunuyosun. kılıcdaroğluna göre suclu belli, elinde delil var ama mahkemeye gidilmiyor. neden çünkü o da biliyoki giderse gökçek haklı cıkcak. sonra bu sefer kılıcdaroğlu iftiarcı konumuna düşcek. tepki alcak.
o sizin ahmaklığınız herşeyi bildiğini sanan ahmaklardansınız. basit insansınız karşınızdaki baska birini destekliyo diye sindiremiyonuz içinize. kuduruyonuz. siz böyle yapmaya devam edin. iktidar olcanız merak etmeyin. hayallerinizde.
davosta yapılan protestoya bile kılıf arıyonuz. neden çünkü sizde erdoğan ın yaptığını yapacak basiret yok. ee böyle olunca hemen kıskanclık devreye giriyo bok atma evresi başlıyor. süleymaniye deki olay içinde erdoğan olayı duyduktan sonra oradaki komutanı aramıstır ve askerlerin salınması için girişimde bulunmustur. ve daha sonrada salınmısıtr. bu olaydan sonra zaten abd ye nota verilmiştir.
-----------------------------Osmanlı yükselme dönemi hariç dinin yanı sıra bilime teknolojiye önem vermiş olsaydı zaten Türkiye cumhuriyet kurulmaz şu an osmanlı devleti olmuş olurdu. sen benim söylediklerimden bişey anlamamışsın..
İslam dini teknolojiye bilime karşı çıkmadı diyorsunda böyle kendini bilmez yobazlara ne diyeceksin ? necmettin erbakan'ın yani tayyipin hocasının konya mitinginde Kemalist devlet yıkılacak elbet sloganlarıyla yaptığı mitinge ne diyeceksin? hangi şeriatla yönetilen ülke dünyaya teknoloji üretiyor ? anca hazır yiyor. petrol var nasıl olsa.. Ayrıca bana söyleme asıl onu hem müslüman hem laik olunmaz ya müslüman olacaksın ya laik diyen adamlara söyle. o adam şu an başbakan. sizin gibi adamlar buna önem vermiş olsa şu an o koltukta oturamaz zaten. sonra kalkmış yok islam bilime karşı değildir gibi toplumsal mesajlar veriyorsun.
Gökçek için kaç defa soruşturma açıldı ama içişleri bakanlığından soruşturma izni açılmadı. bu durumda git mahkemeye ver demek kolay. işin içini bilmeden böyle konuşuyorsun. Aytaç durak için soruşturma çıkmamıştı akp den sonra yolsuzlukları biraz daha çıktı akp den istifa etti mhp ye geçti. ondan sonra ne hikmetse soruşturma izni çıktı.. sırf bu olayla bile akp iktidarının karakterini en somut şekilde görebiliyor insan. hırsız bizdense sorun yok.. kılıçdaroğlu iftiracı konumuna düşmekten korksaydı zaten, ne dengir fırat istifa ederdi ne şaban dişli istifa ederdi ne aytaç durak 10.000.000 metre kare adanın gözbebeği arsaları parsellediği ortaya çıkıp istifa ederdi, ne çok büyük yetenek serdar kepenek buhar olup uçardı, ne gökçeğin fazladan aldığı ücreti geri ankaralılara iade ederdi.ne alel acele istanbulda sözü edilen o arsa futbol federasyonuna bağışlanırdı.
Evet iktidar olmuşsunuz ama nasıl olmuşsunuz. bülent ecevitin iktidarının son zamanlarında amerikada gizli kapılar ardında milletvekili bile olmayan mecliste olmayan bir siyasetçi ile yani recep tayyip erdoğan ile bush gizli kapılar ardında görüştükten sonra. amerikanın ve fetonun desteğini aldıktan sonra ona buna söz verip ıraka girmek için yardım için vs. tavizler verdikten sonra elbette bahçelide baykalda kolay iktidar olamaz. çünkü onlar amerikan köpeği değildir. onlar özelleştirmeye meraklı değildir. bu ülkenin milli şirketlerini peşkeş çekmeye meraklı değildir. bu durumda ne amerika ne siyonist güçler akp hariç bir partiyi desteklemek istemezler. 11 mart tezkeresinde chp nin hiç bir millet vekilinin fire vermeden teskereyi kabul etmemesi ve akp nin bağzı sağ duyulu millet vekillerinin kabul etmemesi sonucu teskerenin geçmemesi ve yeni dönemde bağzı kabul etmeyen millet vekillerinin vekilliklerinin düşürülmesi amerika uşaklığını nasılda gösteriyor.
evet bizde basiret olmadığı için kuzey ırak güneş operasyonuna anca 7 gün gibi kısa bir süre icazet alabildik.. süleymaniye olayınıda senden iyi biliyorum masal okuma.
-
SucH bunu yazdı:
hyperviper bunu yazdı:
SucH bunu yazdı:
kardeş bnce senin anlama sorunun var '' bu işlemlerin hepsi genelkurmay başkanlığı, milli savunma, tarım ve köyişleri bakanlıkları tarafından kurulacak bir komisyon tarafından yürütülecek. her işlem asker-sivil denetiminde olacak. ayrıca 49 yıl olarak ifade edilen mayın temizleme ve işletme süresi ise kesin değil. ihale öncesi fizibilite calısmaları, ve tekliflere bağlı olarak bu süre 10 yıla da inebilir. '' ben bunu yazmısım sen demişin madem 10 yıla inme ihtimali var neden 10 yıl diye limit koymuyolar. yazdığımı oku düşün sonra yorum yaz. tamam.
-----------------------------İnebilir demek, %50 inmeyebilir i de kapsar. Kesin değil demek olma ihtimalini de barındırır bu laflar din bezirganlarının çok sevdiği demagoji taktiklerinin enstrumanlarıdır. Açık kapı bırakma taktikleridir.
Para ile temzileyecek şirketlerin şartnamalerine kaf dağının ardındaki kuşun tüyünden getirin derler. Sonra da özel şirketler ihale şartlarını yerine getiremedi biz de zaten olabilir dediğimiz israile verebiliriz dediğimiz 44 yıllığına verdik derler. Daha önce de yavşak gördüm görünce tanıyabilirim.
-
elevator bunu yazdı:
köprüyü geçinceye kadar diye bir deyim vardır bilirmisin?bu resimlerden sonra diyorsun... şimdi sen bir hırsızla resim çektirsen hırsız bir mipneyle fotoğraf çektirsen mipnemi oluyorsun?veya öyleysen bile görüşlerinin değişme imkanı yokmu? HEP ÖYLE YAŞANILIR DİYE BİR KAİDEMİ VAR?
çok güzel düşünüyorsun güzel söylüyorsun anlatış tarzın kulağa gayet hoş geliyor KİBARSINDA ..
fakat anlattıkların ne kadar gerçekçi? veya doğru ?bunu düşünüyormusun?
ıraklılar din din din dediler ve teknolojide geri kaldılar diyorsun BUNU DİNMİ EMREDİYORDUKİ?tabiki hayır din hep ilim bilim araştırma soruşturma okuma ekseninde dönmemizi söyler.
minicik israil diyorsun ve ekliyorsun peki ıraktakilere neden Allah yardım etmiyor diye ..niye etsinki?akıl var fikir var insanlarda ve bir ayette dünyadaki düzenin insanlarla sağlandığıda belirtilmiş...yani bir israil olacak bir abd bir rusya ve bir filistin olacak bir ırak olacak bir afganistan olacak geriye gidelim bir almanya olacak bir (yahudi)israil vs vs böyle gider..
bizim gibi adamlar herşeyi tabiki Allahtan bekler ama gönderdiği gemiye uçağa veya helikoptere binmek şartıyla..
sayaç vurgunu diyorsun belgeyi görseydim hakverirdim gösteremediği için bana kanıt sayılmaz bu.
birde şu var.
davosta van minüt len a.q dedi diye millet vay be dedi ama Türk askerinin başına çuval geçirilirken neredeydin diye sormadı diyorsun..
ben sana sorayım.madem bu işler sandığın kadar basit.
peki çuval geçirilirken TSK neredeydi?
neyse konuyada bir öneri getireyim. tutuklu olan pkk lıları veya pkk gösterisi yapanları toplayıp o tarlada koşturalım bir taşla 3 kuş vurmuş oluruz.
1. pkk destekçilerinde azalma olur.
2.vereceğimiz para cepte kalır.
3.kullanıma hazır toprağıda köylümüze verelim ( gerçi bir komutanım bunların ölüp düşüğü yerde ot bitmez evlat derdi)
-----------------------------köprüyüe geçinceye kadar değimini elbette bilirim. fakat köprüye gelene kadar ki geçtikten sonra ki süreçte çok bi değişiklik göremiyorum. yine aynı tas aynı hamam. bi tek ben düşünmüyorum yargıtay cumhuriyet başsavcısıda benim gibi düşünüyormuş ki dava açtı.ve dava neticesinde az bi farkla kapanmaktan kurtuldu para cezası aldı.
Iraklılara Allah akıl fikir vermiştir. en doğru yolu bulsunlar diye. ama onlar kolayı seçtiler. çalışmadılar üretmediler bi fransadaki devrimi yapamadılar ve sonuçta kendileri kaybettiler.
Din dediğin gibi oku der bilim der elbette ama anlıyan kim ? hala güneydeki çatışmaları görüyorsun katliam gibi aileler arasında savaş çıkıyor. domuz gribi var diyorsun biz müslümanız bize bişey olmaz diyorlar. domuz eti yemeyiz diyorlar.
Çuval olayında tsk napacaktı savaşmı açacaktı amerikaya ? terör ile mücadelede öyledir. herşeyi ordu yapamaz. siyasti olarak sen terör örgütünün para kaynaklarını keseceksin yabancı devletlerden bağını koparacaksın kuzey ırağa girmek için icazet almıyacaksın.
eğer ordu karışırsa ne olur ? dediğin gibi tsk neredeydi diyorsun bak Eşref bitlis ne demişti pkk yı amerikalı subayların eğitim verdiğini biliyoruz demişti şehit jandarma kuvvet komutanı Eşref bitlis. kısa bir süre sonra helikopteri düşürüldü.
-
Lathedarkman bunu yazdı:
SucH bunu yazdı:
Lathedarkman bunu yazdı:
SucH bunu yazdı:
arkadaşım yobaz dan kastın ne yani ? tarikatlara mensup insanlar olabilir. herkesin kişisel düşüncesi sen dinini yüzeysel yaşarsın o derinden yaşar. sende karışamassın. kimseyi zorlamıyolar tarikat mensubu yapmak için. ülkesi olmayanın dini olmaz. fakat dini olmayanında ülkesi olmaz. bu ülke için ölenler hem ülkesi için hem dini için öldüler. dinin emrettiğine uydular. '' BU EZANLARKİ ŞEHADETİ DİNİN TEMELİ EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ '' sadece ırak üzerinden değerlendirme Osmanlı devleti de dinle yönetildi dünya imparatoru oldu. ama osmanlı dininin yanı sıra bilime teknoloji yede önem verdi. türk-islam alimlerinin yaptığı buluşları anlatmama gerek yok sanırım. İslam dini hiç bir zaman teknolojiye, ilerlemeye karşı cıkmamıstır aksine ilerlemeyi öğütler. Hatta bilime ışık tutar. Sen hiçbirşey yapmayıp Herşeyi Allah' tan beklersen tabiki olmaz. bütün elinden geleni yapacaksın, önlemini alcaksın sonra Allah'a güvenceksin.Ya madem yolsuzluk vurgunu yaptı melih gökçek neden mahkemeye gitmedi kılıcdaroğu ? neden dava acmadı yolsuzluktan ? neden sayıştay da böyle bi konu gündeme gelmedi. belediyelerin yaptığı ihaleleri,gelir giderleri sayıştay denetler. neden böyle birşey vardı da ortaya cıkmadı. amac üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek. milletin kafasını karıştırmak. benim rakip partim olan birinin yolsuzluk yaptığını söylücem elimde belgelerim olcak yani böyle bir fırsatım olcak ben o adamı içeri attırırım. neden gitmedi mahkemeye böyle bir fırsat varken bana acıkla bunu yani madem savunuyosun. kılıcdaroğluna göre suclu belli, elinde delil var ama mahkemeye gidilmiyor. neden çünkü o da biliyoki giderse gökçek haklı cıkcak. sonra bu sefer kılıcdaroğlu iftiarcı konumuna düşcek. tepki alcak.
o sizin ahmaklığınız herşeyi bildiğini sanan ahmaklardansınız. basit insansınız karşınızdaki baska birini destekliyo diye sindiremiyonuz içinize. kuduruyonuz. siz böyle yapmaya devam edin. iktidar olcanız merak etmeyin. hayallerinizde.
davosta yapılan protestoya bile kılıf arıyonuz. neden çünkü sizde erdoğan ın yaptığını yapacak basiret yok. ee böyle olunca hemen kıskanclık devreye giriyo bok atma evresi başlıyor. süleymaniye deki olay içinde erdoğan olayı duyduktan sonra oradaki komutanı aramıstır ve askerlerin salınması için girişimde bulunmustur. ve daha sonrada salınmısıtr. bu olaydan sonra zaten abd ye nota verilmiştir.
-----------------------------Osmanlı yükselme dönemi hariç dinin yanı sıra bilime teknolojiye önem vermiş olsaydı zaten Türkiye cumhuriyet kurulmaz şu an osmanlı devleti olmuş olurdu. sen benim söylediklerimden bişey anlamamışsın..
İslam dini teknolojiye bilime karşı çıkmadı diyorsunda böyle kendini bilmez yobazlara ne diyeceksin ? necmettin erbakan'ın yani tayyipin hocasının konya mitinginde Kemalist devlet yıkılacak elbet sloganlarıyla yaptığı mitinge ne diyeceksin? hangi şeriatla yönetilen ülke dünyaya teknoloji üretiyor ? anca hazır yiyor. petrol var nasıl olsa.. Ayrıca bana söyleme asıl onu hem müslüman hem laik olunmaz ya müslüman olacaksın ya laik diyen adamlara söyle. o adam şu an başbakan. sizin gibi adamlar buna önem vermiş olsa şu an o koltukta oturamaz zaten. sonra kalkmış yok islam bilime karşı değildir gibi toplumsal mesajlar veriyorsun.
Gökçek için kaç defa soruşturma açıldı ama içişleri bakanlığından soruşturma izni açılmadı. bu durumda git mahkemeye ver demek kolay. işin içini bilmeden böyle konuşuyorsun. Aytaç durak için soruşturma çıkmamıştı akp den sonra yolsuzlukları biraz daha çıktı akp den istifa etti mhp ye geçti. ondan sonra ne hikmetse soruşturma izni çıktı.. sırf bu olayla bile akp iktidarının karakterini en somut şekilde görebiliyor insan. hırsız bizdense sorun yok.. kılıçdaroğlu iftiracı konumuna düşmekten korksaydı zaten, ne dengir fırat istifa ederdi ne şaban dişli istifa ederdi ne aytaç durak 10.000.000 metre kare adanın gözbebeği arsaları parsellediği ortaya çıkıp istifa ederdi, ne çok büyük yetenek serdar kepenek buhar olup uçardı, ne gökçeğin fazladan aldığı ücreti geri ankaralılara iade ederdi.
Evet iktidar olmuşsunuz ama nasıl olmuşsunuz. bülent ecevitin iktidarının son zamanlarında amerikada gizli kapılar ardında milletvekili bile olmayan mecliste olmayan bir siyasetçi ile yani recep tayyip erdoğan ile bush gizli kapılar ardında görüştükten sonra. amerikanın ve fetonun desteğini aldıktan sonra ona buna söz verip ıraka girmek için yardım için vs. tavizler verdikten sonra elbette bahçelide baykalda kolay iktidar olamaz. çünkü onlar amerikan köpeği değildir. onlar özelleştirmeye meraklı değildir. bu ülkenin milli şirketlerini peşkeş çekmeye meraklı değildir. bu durumda ne amerika ne siyonist güçler akp hariç bir partiyi desteklemek istemezler. 11 mart tezkeresinde chp nin hiç bir millet vekilinin fire vermeden teskereyi kabul etmemesi ve akp nin bağzı sağ duyulu millet vekillerinin kabul etmemesi sonucu teskerenin geçmemesi ve yeni dönemde bağzı kabul etmeyen millet vekillerinin vekilliklerinin düşürülmesi amerika uşaklığını nasılda gösteriyor.
evet bizde basiret olmadığı için kuzey ırak güneş operasyonuna anca 7 gün gibi kısa bir süre icazet alabildik.. süleymaniye olayınıda senden iyi biliyorum masal okuma.
Arkadaşım yeterince tarih bilgin yok sanırım. biraz tarih oku. Osmanlı devleti nin yıkılmasının nedenelrinden biri de Eğitim,Öğretim kurumlarının yozlaşması ve yapmaları gereken şeyleri yapamamaları. avrupa da yapılan sanayi devrimini Osmanlı hayata geçiremedi. Dünya daki gelişmeleri takip edemedi. bilime önem veremedi. böyle olunca da devlet yıkılma noktasına geldi. Herkes Osmanlıyla devam edilemeyeceğğini anlayınca Yeni bir devlet kurmak zorunda kaldılar. bana bi devlet gösterki devlet düzeni kurulduğundan beri varlığını gösteren. bi devlet yıkılır biri kurulur. sen sanıyomusun Türkiye sonsuza kadar var olcak. türkiye yıkılır baska bir devlet kurulur. biraz mantıklı düşün. ve tarihini öğren.Arkadaşım İslam gibi bi dini teknoloji, bilim düşmanı yaptın vallahi pes. sana Atatürk ün bu konu hakkında söylediği sözü yazıyorum '' "Bizim dinimiz en makul ve en doğal bir dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, tekniğe, ilme ve mantığa uygun olması gerekir. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur. … İslam’ın sosyal hayatı içinde hiç kimsenin, bir özel sınıf halinde varlığını sürdürme hakkı yoktur. Kendilerinde böyle bir hak görenler dini kurallara uygun harekette bulunmuş olmazlar. Bizde ruhbanlık yoktur, hepimiz eşitiz ve dinimizin kurallarını eşit olarak öğrenmeye mecburuz" Ayrıca banane necmettin erbakan dan erdoğanın hocası diyosun şu an erdoğan la erbakan beraberler mi ? hayır ayrıldılar. baska parti kurdu erdoğan demek hoca-öğrenci ilişkisi bitti.
arakdaşım ben şeriatle mi yönetilelim dedim de bana şeriattan bahsediyosun. araplar calısmıyosa ben napayım parası var calısmıyo. bitince anlar o zaman. laiklik devlet biçimi. ben laikim dersen neyi kastetmiş oluyosn ? laiklik kişilik kavramı deilki devlet kavramı.
Halk zaten oy atarken yanında bush vardı Akp ye vercen diye. bahçeli,bycall ıda biliyoz ana sayfada yapılan özelleştirmelere bak bakalım özelleştirme yapmıslar mı yapmamıslar mı. işkembeden salla.
Merak etme abd ıraktan cekildikten sonra istediğin kadar gir cık. az kaldı.
-
TSK ne yapacaktı savaşmı açacaktı diyorsun .işte yanlış olduğun noktada bu hükümet ne yapacaktı peki? savaşın emrimi verecekti?
her iki kurumda üstüne düşen vazifeyi yaptı biri diplomatik yollardan halletmeye çalıştı ..
Genel kurmay başkanı ise seferi elbiselerini giyerek basın toplantısı yaptı belki bilmezsin ama seferi elbiseyi giyip bir açıklama yapmak bir mesajdır .kısacası kalkıp hükümeti suçlamak ta tsk yı suçlamakta yanlış olur.olayı hükümete bağlamakla yanlış yapıyorsun.
k.ıraka girmek için izin almayacaksın diyorsun natoya bağlısın dışa bağımlısın bağını kopartırsan aç kalırsın ,çünkü bağımsız değilsin. öyle birşeyde diplomatik ilişkiler gerilir restler çekilir dış yatırımcılar ülkeden kaçar ambargo gelir vs vs .çocuk oyuncağı değil yani.
-
SucH bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşım yeterince tarih bilgin yok sanırım. biraz tarih oku. Osmanlı devleti nin yıkılmasının nedenelrinden biri de Eğitim,Öğretim kurumlarının yozlaşması ve yapmaları gereken şeyleri yapamamaları. avrupa da yapılan sanayi devrimini Osmanlı hayata geçiremedi. Dünya daki gelişmeleri takip edemedi. bilime önem veremedi. böyle olunca da devlet yıkılma noktasına geldi. Herkes Osmanlıyla devam edilemeyeceğğini anlayınca Yeni bir devlet kurmak zorunda kaldılar. bana bi devlet gösterki devlet düzeni kurulduğundan beri varlığını gösteren. bi devlet yıkılır biri kurulur. sen sanıyomusun Türkiye sonsuza kadar var olcak. türkiye yıkılır baska bir devlet kurulur. biraz mantıklı düşün. ve tarihini öğren.
Arkadaşım İslam gibi bi dini teknoloji, bilim düşmanı yaptın vallahi pes. sana Atatürk ün bu konu hakkında söylediği sözü yazıyorum '' "Bizim dinimiz en makul ve en doğal bir dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, tekniğe, ilme ve mantığa uygun olması gerekir. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur. … İslam’ın sosyal hayatı içinde hiç kimsenin, bir özel sınıf halinde varlığını sürdürme hakkı yoktur. Kendilerinde böyle bir hak görenler dini kurallara uygun harekette bulunmuş olmazlar. Bizde ruhbanlık yoktur, hepimiz eşitiz ve dinimizin kurallarını eşit olarak öğrenmeye mecburuz" Ayrıca banane necmettin erbakan dan erdoğanın hocası diyosun şu an erdoğan la erbakan beraberler mi ? hayır ayrıldılar. baska parti kurdu erdoğan demek hoca-öğrenci ilişkisi bitti.
arakdaşım ben şeriatle mi yönetilelim dedim de bana şeriattan bahsediyosun. araplar calısmıyosa ben napayım parası var calısmıyo. bitince anlar o zaman. laiklik devlet biçimi. ben laikim dersen neyi kastetmiş oluyosn ? laiklik kişilik kavramı deilki devlet kavramı.
Halk zaten oy atarken yanında bush vardı Akp ye vercen diye. bahçeli,bycall ıda biliyoz ana sayfada yapılan özelleştirmelere bak bakalım özelleştirme yapmıslar mı yapmamıslar mı. işkembeden salla.
Merak etme abd ıraktan cekildikten sonra istediğin kadar gir cık. az kaldı.
-----------------------------yok tarih bilgim var yeterince. işte sende benim söylediklerime gelmişsin osmanlının yıkılmasının sebepleri benim söylediğimle hemen hemen aynı. evet Türkiye'nin sonsuza kadar yaşığacağından şüphem yok.
Ben islam dinini hiç bişeyin düşmanı yapmadım ama bağzı din bezirganların sayesinde toplumun bilim ve teknolojiye düşman olduğunu ve herşeyi sadece Allah'tan beklediğini düşünüyorum. geçen televizyonda gördüm şaka falan sandım neymiş hak ve eşitlik partisi diye bi adam çıkmış asacaz kesecez falan diyor toplamış arkasına adamları tekbir verdiriyor böylesi adamlar yokmu ? var.
Necmettin erbakan'la tamamen bağlarının koparmış olsalardı siyasi yasağını kaldırırlarmıydı erbakanın? en son çıkan affı biliyorsundur abdullah gül onaylamıştı. yada onların partisinden çıkıpta birisi akp bizim arka bahçemizdir diyebilirmi?
Filistin halkı zulüm görürken kendi binlerce insan sokaklara çıkıp protesto ediyor araplara bu sempati bu özen niye ? ama neden çıkıpta ırakta öldürülen türkmenler için gösteri düzenlenmiyor ? neden doğu Türkistanda zulüm gören soydaşlarımız için gösteri düzenlenmiyor neden araplara bu kadar düşkünüz ? onların hayatından onların yaşam standartından etkilendiğimiz için olabilirmi ? yada ahmedi nejad türkiyeye gelince büyük sevgi gösterileri düzenleniyor. o adam Anıt kabri bile ziyaret etmek istemeyen birisi. bu kadar sevgi görmesi zoruma gitmiyor değil elbette.
Amerikanın desteği olmamış olsaydı erdoğanın iktidar olabileceğine inanmıyorum. en azından fetullah gülenin yani amerikanın maşasının gücü ile erdoğanın çok güzel bir şekilde propagandası yapıldığını görememek için kör olmak lazım.
-
Osmanlı devletinin yıkılma nedenlerine, AkePe'lilerin her fırsatta götlerini yaladıkları arap ülkelerinin, o zamanki islam halifesi sıfatını taşıyan konumunda olan padişahın cihad çağrısını siklerine takmayıp ne haliniz varsa görün demelerini de ekleyelim istersen.