Metrekaresi 1 Dolardan Mayın Temizleyelim Arazide İstemiyoruz
-
MinervaL bunu yazdı:
-----------------------------Lathedarkman bunu yazdı:
uzun uzun tartışılır bir konuda; mayından girip konuyu erbakanlara,pamukoğlularına getirip dağatmayalım.
-----------------------------MinervaL bunu yazdı:
-----------------------------Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------MinervaL bunu yazdı:
-----------------------------
Lathedarkman bunu yazdı:
Türk şirketleri temizleyebiliriz diyor 80 lik emekli albay bana 3-4 tabur asker verin temizleyelim diyor ama yinede israile verilecekse bu ihale bunun adını siz koyun.!
her denene bakmamak lazım kahraman olmak isteyen çok
-----------------------------ne kahraman olmak istemesi, o albay kim biliyormusun ? bizzat o mayınları döşeyen komutan. 80 yaşında adamın ne kahramanlık yapacakki
http://w9.gazetevatan.com/Bu_isin_ulemasi_benim/241557/1/Gundem
al yukardan oku röportajını.
-----------------------------hırs ayrı birşeydir,kayıp trilyonuyla tanınan,ayağa yardım almadan kalkamayan adam siyasete atılıyorsa bu adamdada kahraman olma çabası olabilir derim ben.
bilmem ne pamuk oğluda terörü bitiririm diyip parti kurmadımı zaten.Terörü bitiremeyeciğini biliyoruz ama kahramanlık çabasıydı işte oda.
-----------------------------saçmalıyorsun bence. necmettin erbakan'ın durumu farklı. bu adam siyaset yapmıyor ayrıca. vatana hizmet etmek istiyor. bu işin erbabı bu kişidir. mayınları gömen adam çıkartmak için yardımcı olayım diyor. mayını gömen komutan yine aynı mayınları çıkarmakta herkesden daha tecrübelidir.sıradan bi asker olmuş olsaydı dediğin doğruydu fakat bunu söyliyen 80 yaşında ve bahsedilen mayınlı araziyi karış karış bilen o mayınları kendisi komuta ederek gömen bir asker olunca iş değişiyor.
osman pamukoğlu bitirebilirim diyor bu görevde iken niye bitiremedi? çünkü siyasi baskıdan dolayı bitiremedi. kendi yetkileri belli bir bölge ile sınırlı. ama iktidar elinde olmuş olsa akp gibi kuzey ırak girmek için amerikadan icazet almadan gereği neyse onu yapar ve kısa sürede bitirebilirdi bana göre.
-----------------------------uzun uzun tartışmak istemiyorsan konuyla alakası olmayan şeyleri niye katıyorsun ? necmettin erbakan ile o albay ile nasıl bir alaka kurdun ? pozisyonları bile farklı. birisi aktif siyaseti bırakmış eski bir başbakan. diğeri memleketine faydasını dokunacağını düşünen emekli bir albay. mayınları ben döşedim çıkarmak için yardım edeyim diyor.
-
SucH bunu yazdı:
Arkadaşım ben sana acıklamayı söylüyorum kıcımdan uydurmadım herhalde. yazılanlar orda oku yorumla.
-----------------------------diyorsunki tsk biz temizleyemeyiz diyor. bu tamamen yalan. lafları cımbızlarsan ama bu anlamıda çıkartabilirsin. gerçi tsk gibi Türkiye'nin gözbebeği bir kurumun mayınları çıkartamıyacağını düşünmekte ahmaklıktır. Başbuğ'un söylediklerinin özeti bunu biz en son çare olarak çıkartabiliriz ama özel sektör de bunu yapacak profesyonel şirketler vardır. ben özet olarak bunu anladım. ama özel sektör diye israil e 44 yıllığına kiralamak saçma geliyor. bunu yapabilecek şirketler mevcut haberleri takip ediyorsan görürsün onları zaten..
israilden daha az zamanda daha az ücret ile bu işi tamamlayabilecek türk şirketleri var konunun başında okuduğun şirket mesela. bütün bunlara rağmen yinede israil illede israil diyebilen birisi ya hain ya saf yada kör olması gerekir.
-
SucH bunu yazdı:
hyperviper bunu yazdı:
-----------------------------Toprağı İsrail'e vermeme pahasına orada ölen olursa ona pisipisine ölmüş denmez vatan görevi yaparken şehit oldu denir. Tıpkı o toprağı bizlere emanet eden dedelerimiz gibi.
Peki ölümden korkana ne denir onu da sen cevapla istersen. İsrail bizden daha cesur sanki. Demek ki kazancı bedelinden fazla ki adamlar yeşilleniyor.
israil napabilcek ki toprağı alıp israile mi götürcek ? orda devlet mi kurcak napcak ? pkk nın mayınına basarsın tamam buna bişi demem ülkesi için şehit oldu. fakat türkiye cumhuriyeti nin kendi döşediği mayına, kendi askeri ve o mayının orda olduğunu bile bile basıp ölürse ben buna pisi pisine ölmek derim. mayına yerleştiren ben ölen asker yine ben. mantıklımı sence bu ?
-----------------------------Forumu okursan israilin ne yapacağı değil 44 yıl sonra bizim ne yapamayacağımızı anlarsın. 44 yıl sonra petrol değersiz olacak. Yer altında dünyanın 42 yıllık rezervi kaldığı için alternatif enerji kaynaklarına geçiliyor. 44 yıl sonra petrol ilkel bir yakıt olacak onunla çalışan şey kalmayacak.
Mayını temizlemek ya da israile toprağı verme olarak düşününce ne diyorsun peki? Mayın patlayacak diye toprak verilmesi mi mübah? Ölen askere pisipisine öldü diyemezsin dersen KELLE diyen salakların düştüğü konuma düşersin.
Askerde ölmek istemeyen ya Erdoğan gibi KANTİN SUBAYI olarak askerlik yapsın ya da oğlu ahmet burak erdoğan gibi ÇÜRÜK raporu alsıni ya da diğer oğlu necmeddin bilal erdoğan gibi Amerika'ya yerleşsin. Bu vatan bizimse gerektiğinde uğruna ölmesini de bileceğiz. Aşağıdaki resimde şehitler için KELLE almak da var KELLE vermek de, askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyen başbakanımızın kahraman askerlik günlerinden bir enstantane var.

-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------SucH bunu yazdı:
Arkadaşım ben sana acıklamayı söylüyorum kıcımdan uydurmadım herhalde. yazılanlar orda oku yorumla.
-----------------------------diyorsunki tsk biz temizleyemeyiz diyor. bu tamamen yalan. lafları cımbızlarsan ama bu anlamıda çıkartabilirsin. gerçi tsk gibi Türkiye'nin gözbebeği bir kurumun mayınları çıkartamıyacağını düşünmekte ahmaklıktır. Başbuğ'un söylediklerinin özeti bunu biz en son çare olarak çıkartabiliriz ama özel sektör de bunu yapacak profesyonel şirketler vardır. ben özet olarak bunu anladım. ama özel sektör diye israil e 44 yıllığına kiralamak saçma geliyor. bunu yapabilecek şirketler mevcut haberleri takip ediyorsan görürsün onları zaten..
israilden daha az zamanda daha az ücret ile bu işi tamamlayabilecek türk şirketleri var konunun başında okuduğun şirket mesela. bütün bunlara rağmen yinede israil illede israil diyebilen birisi ya hain ya saf yada kör olması gerekir.
Arkadaşım konu zaten ilk genelkurmaya sorulmus 25 trilyon para verilmiş ek kaynak sağlanmış bakmıslarki olmucak 25 trilyon u iade etmişler ek kaynak ta araştırmalar için finanse edilmiş. ilker başbuğ konuşuyor o zmn neden haftalık basın toplantısı yapan tuğgeneral biz temizleyemeyiz dedi. lafları cımbızlamıyorum cıkan haberi okuyorum. ayrıca biz temizleyemeyiz derken bunu nesi cımbızlama olcak. ya temizlersin ya temizleyemezsin.ayrıca daha israil e verilcek bişi yokki. ihale yapılcak buna israil de katılır, amerika da katılır, rusya da katılır, türk te katılır. eğer gercekten Türk şirketlerinde varsa bunu yapabilen cıksın desin biz talibiz ve uygun fiyattan temizlicez diye. temizlesinler yok temizleyemiyolarsa da gündemi germenin manası yok.
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------TSK'nın yaptığı açıklamadan anladığım kadarıyla; TSK diyorki biz bu mayınları istesek sökeriz ama bu en son tercih edilebilecek şey olmalı. Bunun nedeni cihaz yetersizliği veya başka maddi nedenler oraya girmiyorum. Ama sonuçta koskocaman TSK istese sökemezmi? Söker. İstese tüm dünyadaki mayınları söker o ayrı bir mevzu. Orgeneral Başbuğ ne diyor açıklamasında; Yöneticilerin vereceği kararlar neticesinde olucaktır. diyor.
-
hyperviper bunu yazdı:
SucH bunu yazdı:
hyperviper bunu yazdı:
-----------------------------Toprağı İsrail'e vermeme pahasına orada ölen olursa ona pisipisine ölmüş denmez vatan görevi yaparken şehit oldu denir. Tıpkı o toprağı bizlere emanet eden dedelerimiz gibi.
Peki ölümden korkana ne denir onu da sen cevapla istersen. İsrail bizden daha cesur sanki. Demek ki kazancı bedelinden fazla ki adamlar yeşilleniyor.
israil napabilcek ki toprağı alıp israile mi götürcek ? orda devlet mi kurcak napcak ? pkk nın mayınına basarsın tamam buna bişi demem ülkesi için şehit oldu. fakat türkiye cumhuriyeti nin kendi döşediği mayına, kendi askeri ve o mayının orda olduğunu bile bile basıp ölürse ben buna pisi pisine ölmek derim. mayına yerleştiren ben ölen asker yine ben. mantıklımı sence bu ?
-----------------------------Forumu okursan israilin ne yapacağı değil 44 yıl sonra bizim ne yapamayacağımızı anlarsın. 44 yıl sonra petrol değersiz olacak. Yer altında dünyanın 42 yıllık rezervi kaldığı için alternatif enerji kaynaklarına geçiliyor. 44 yıl sonra petrol ilkel bir yakıt olacak onunla çalışan şey kalmayacak.
Mayını temizlemek ya da israile toprağı verme olarak düşününce ne diyorsun peki? Mayın patlayacak diye toprak verilmesi mi mübah? Ölen askere pisipisine öldü diyemezsin dersen KELLE diyen salakların düştüğü konuma düşersin.
Askerde ölmek istemeyen ya Erdoğan gibi KANTİN SUBAYI olarak askerlik yapsın ya da oğlu ahmet burak erdoğan gibi ÇÜRÜK raporu alsıni ya da diğer oğlu necmeddin bilal erdoğan gibi Amerika'ya yerleşsin. Bu vatan bizimse gerektiğinde uğruna ölmesini de bileceğiz. Aşağıdaki resimde şehitler için KELLE almak da var KELLE vermek de, askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyen başbakanımızın kahraman askerlik günlerinden bir enstantane var.

----------------------arkadaşım bu resimden ne sonuc cıkardın sen ? askeriye erdoğan ın elindemi ? erdoğan mı istedi askerliğini orda yapmak ? askeriye torpil mi yaptı ne ? neyi anlatmak istiyosun. yedek subay olmak kötü mü ? kantin de durmak kötü mü ne ? resmin koymandaki amacını acıklarsan sevinirim. askerlik yapmak için doğuyamı gitmek mi gerekiyor ? diğer illerde yapılan askerlik askerlik sayılmıyor mu ?
-
PriesTBT bunu yazdı:
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------TSK'nın yaptığı açıklamadan anladığım kadarıyla; TSK diyorki biz bu mayınları istesek sökeriz ama bu en son tercih edilebilecek şey olmalı. Bunun nedeni cihaz yetersizliği veya başka maddi nedenler oraya girmiyorum. Ama sonuçta koskocaman TSK istese sökemezmi? Söker. İstese tüm dünyadaki mayınları söker o ayrı bir mevzu. Orgeneral Başbuğ ne diyor açıklamasında; Yöneticilerin vereceği kararlar neticesinde olucaktır. diyor.
-----------------------------Genelkurmay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yalnızca çatışma alanlarında geçit açmak için mayın temizleme kapasitesi olduğunu 510 kilometre 350 metre derinliğindeki Suriye sınırının temizlenmesi için, yeterli teknik personel ve modern teçhizata sahip olunmadığını bildirdi.
arkadaşım ben sana genelkurmay ın acıklamasını söylüyorum sen kalkmısın hala diyosun sağır yapmayın kendinizi. Asker cudide gabarda bulunca mayını zaten kendi temizliyo. acıklamada ne diyo bak bakalım. '' (TSK) yalnızca çatışma alanlarında geçit açmak için mayın temizleme kapasitesi olduğunu '' söylüyor. eğer o mayınlar temizlenirken şehit verilse nolcak. ondan sonra al bi yaygara daha Akp askerleri ölüme gönderdi diye.
ayrıca bu konu 1992 den beri devam eden bi konu. bakanlar kurulunda 1992 de yasa cıktı. görevi genelkurmay a verdiler. o tarihte başbakan süleyman demirel, başbakan yard. erdal inönü. fakat ne görevi veren ne görevi alan bu işe sahip cıktı. 1999 dan ottawa sözleşmesi yürürlüğe girdi. yıl 1999 başbakan ecevit.
dsp,mhp,anap mgk da bu konuyu tartıştı. 1992 de ki kanun hatırlatılarak genelkurmay a temizleyin mayınları dediler. genelkurmay tamam deyip bütçeden ödenek talep etti. bu talep yerine getirilmedi. genelkurmay 2002 de talebini yineledi. fakat yine para verilmedi.
bu arada iktidar değişti Ak parti iktidara geldi 2003 tarihinde ottawa anlaşmasını imzalayarak taraf devlet haline geldi. bu anlaşamyla türkiye 2008 kadar elinde 2 milyon 600 bin kara mayın stokunu imha etmeyi. 2014 e kadar ise 820 bin anti personel, 165 bin i araç patlatma işlevli. yaklasık 1 milyon mayını sökmeyi taahhüt etti.
genelkurmay bu yeni durum karşısında Ak parti hükümetinden ödenek talebini Ak parti hükümetine de yaptı. Erdoğan genelkurmay a 25 trilyon lira tahsis etti. Genelkurmay Mardin ve Bosna da incelemeler yaptırdı. çalışmaların koordine edilmesi için ofis kurdu. çalışmaların yüksek maliyetli olduğu ortaya cıkınca Başbakan örtülü ödenekten genelkurmaya ek kaynak sağladı.
Genelkurmay 2004 yılında incelemelerini tamamladıktan sonra hükümete '' Biz bu işi yapamayız. '' dedi bütçeden ayrılan 25 trilyon lirayı geri verdi. İnceleme masrafı ise örtülü ödenekten yani ek kaynaktan alınan parayla finanse edildi. Bu dönemde genelkurmay başkanı Hilmi özkök 2.ci başka İlker başbuğ.
Genelkurmay aradan çekilince 1992 yılında cıkan yasa yani genelkurmay ın yapacağını taahhüt ettiği yasa kaldırıldı. 2005 yılında sorumluluk Maliye bakanlığına devredildi.
Maliye bakanlığı 2006 yılında ihale actı. 14 firma ihaleye katıldı. en düşük teklif 580 trilyon en yüksek teklif ise 2 katrilyon 280 trilyon du. fakat danıştay şikayet üzerine ilgili ihaleyi durdurma kararı verdi.
bunun üzerine 2008 yılında hükümet sorunun yasayla çözümü için harekete geçti. genelkurmay dahil, ilgili kuruluşlardan görüş soruldu. genelkurmay '' biz yapamayız, siz yapın ama ' diyerekten 3 tane görüş sundu. 1- yap,işlet,devret modeli olmasın. 2- doğalgaz,petrol,maden haklarımız korunsun. 3-sınır güvenliği riskli olabilir tedbir alınsın.
Bakanlar kurulu bu 3 konudaki kaygıları gidericek şekilde yasa tasarısı hazırladı. 1- maliye önce hizmetin satın alımı için ihaleye cıkacak, bundan sonuc alınamazsa b planına geçilecek. dolayısıyla ilk asamada herhangi bir firmaya işletme devri söz konusu olmayacak. eğer hizmey alımı gercekleştirilirse türkiye parasını verecek ve o toprakları kendi işletecek.
2- petrol,doğalgaz,maden cıkarsa nolcak ? toprağın 1 mt altı tamamiyle Türkiye nin insiyatifinde olacak. petrol,doğalgaz,maden e rastlanırsa damlası, parçası bile türkiye ye ait.
3- sınır güvenliği ? bakanlar kurulu kararı gereğince belirlenen askeri yasak bölge ile sınır hattı boyunca tesis edilecek fiziki güvenlik sistemi için ihtiyaç duyulacak alanlar belirlenecek. tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere yüklenici firmaya bırakılmayacak. 13 bin dekarlık arazi ise mayınlar temizlendikten sonra sahiplerine teslim edilecek.
bu işlemlerin hepsi genelkurmay başkanlığı, milli savunma, tarım ve köyişleri bakanlıkları tarafından kurulacak bir komisyon tarafından yürütülecek. her işlem asker-sivil denetiminde olacak. ayrıca 49 yıl olarak ifade edilen mayın temizleme ve işletme süresi ise kesin değil. ihale öncesi fizibilite calısmaları, ve tekliflere bağlı olarak bu süre 10 yıla da inebilir.
-
Başbuğ Mayın Tartışmasına Son Noktayı Koydu
MAYIN KONUSU: ATEŞİ ELLE Mİ MAŞAYLA MI ALMAK DOĞRU?
Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusundaki sorulara karşılık da Orgeneral Başbuğ, bu konuyu yurt dışındayken konuşmanın kendisine “pek şık gelmediğini” belirtti ve “Madem sordunuz bir iki cümle söyleyeyim. Bir iletişim noksanlığı yaşadık. Belki daha küçük boyuttayken çözülebilecekken çözümsüzlük noktalarına gitti. Bizim de belki eksiğimiz var iletişim noksanlığında. Esasında pek olduğu kanaatinde değilim ama olabilir. Dün kanun meclisten geçti” dedi.
TSK'nın, “gerekirse bunu da yapacağını” belirten Başbuğ, “Ama gerek var mı? Diyelim bütün çareler denendi, olmuyor. O zaman TSK bunu da yapar. Siz daha uygun çareler varken niçin hemen oraya geliyorsunuz? Sonra bu konuda altını çizdiğimiz önemli bir nokta var. Mayınlı alanı temizlediniz. O alana sertifika vermeniz gerek. Bizim TSK olarak sertifika verme durumumuz yok. Geçerli değil. Bir kuruluşun sertifika vermesi lazım. NAMSA bunu veriyor. Dolayısıyla elbette zaman kaybedilmiştir” dedi.
TSK'yı güvenlik ile ilgili konularda eleştirmeye kimsenin hakkı ve yetkisi yoktur. Birinci derecede askeri yasak bölge, ikinci derecede askeri yasak bölgesini kaldıracak mısınız? Böyle bir şey olur mu? Bu konuda iletişim konusunda aksaklıklar oldu. Olmamasını temenni ederdik. Önemli olan sorun için birden fazla hareket tarzı varsa en önemli hareket tarzını seçmektir. Ateş varsa elinizde maşa varsa maşa ile alın. Maşa yok bina yanacak o zaman elimizi de sokarız; eliniz yanar o zaman ama olsun."
-
SucH bunu yazdı:
Lathedarkman bunu yazdı:
Arkadaşım konu zaten ilk genelkurmaya sorulmus 25 trilyon para verilmiş ek kaynak sağlanmış bakmıslarki olmucak 25 trilyon u iade etmişler ek kaynak ta araştırmalar için finanse edilmiş. ilker başbuğ konuşuyor o zmn neden haftalık basın toplantısı yapan tuğgeneral biz temizleyemeyiz dedi. lafları cımbızlamıyorum cıkan haberi okuyorum. ayrıca biz temizleyemeyiz derken bunu nesi cımbızlama olcak. ya temizlersin ya temizleyemezsin.ayrıca daha israil e verilcek bişi yokki. ihale yapılcak buna israil de katılır, amerika da katılır, rusya da katılır, türk te katılır. eğer gercekten Türk şirketlerinde varsa bunu yapabilen cıksın desin biz talibiz ve uygun fiyattan temizlicez diye. temizlesinler yok temizleyemiyolarsa da gündemi germenin manası yok.
-----------------------------doğrudan öyle bir laf söylemez sen anlamak istediğin gibi anlamışsan o senin bileceğin iş. başbuğun söylediği çok açık ve net. bu iş için gerekli yerler mevcut son durumda biz temizleriz diyor. israile ne verilecek bişey yok cumhurbaşkanı onayladığı an bu iş bitti. türk şirketleri daha ucuza daha az zamanda yapabiliriz diyor ama anlıyan kim?
-
asıl garip olan şu tayyip komplocular davos'a baksın diye haykırarak sesleniyor bu resmen reklam degilmi? peki şu an yaptıgı ne? neymiş efendim bu tür konularda din dil ırk ayrımı yapılmazmış. peki soruyorum üniversiteler için TÜRBAN konusunda niye böyle demiyor?? yani yaptıgı herşey çelişkili.. seçimlerden önce kameralar karşısında israili kınayan karısıyla beraber filistinlilere aglayan davosta van minüt diyerek davos fatihi ilan edilen şahsiyet şu an niye israile vermek için yanıp tutuşuyor? haydi onları anladım buradakileri anlamıyorum?
neymiş alıp götüreceklermi sanki diyor biri ozaman ülkeyi komple versinler sanki alıp götürecekler ülkeyi? hem pkk sorununuda cözerler belki.
ha ben israile verilmesine karşımıyım HAYIR ben toprakların kiralanmasına karşıyım...