folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Metrekaresi 1 Dolardan Mayın Temizleyelim Arazide İstemiyoruz

Metrekaresi 1 Dolardan Mayın Temizleyelim Arazide İstemiyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

SucH bunu yazdı:
    -----------------------------

Tsk dan yapılan acıklamada '' Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yalnızca çatışma alanlarında geçit açmak için mayın temizleme kapasitesi olduğunu 510 kilometre 350 metre derinliğindeki Suriye sınırının temizlenmesi için, yeterli teknik personel ve modern teçhizata sahip olunmadığını bildirdi.

http://www.tumgazeteler.com/?a=5110940

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2009/05/23/genelkurmay_mayinlari_nato_namsa_temizlesin

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=X1244188970453&date=05Haziran2009

oku...Bak bakalım yapamayız, yeterli değiliz yada herhangi birşey söylemişmi? Gerektiğinde yaparız demiş.Gerektiğinde yaparlarda.Tsk yı güçsüz sanmayın.Başbakanlık emir verdiği an tsk gerçekleştirir.

Dediğm gibi tsknın yapması demek bir çok gariban askerin şehit olması demektir.GErek yok.Aynen bunlarıda demek istiyor.

Bizim askerlere, ATatürk e bütün dünya  inanıyor, sağlam diyor bir Türk milletinin bir kısmı kötülüyor.NEymiş teçhizat yokmuş...Birde haberide doğru yazmamışsın.Doğruda okumadın büykü ihtimalle

ASkerler resmen gerek yok şirkete verin demiş ama bakın bizim Türk milleti nasıl yorumluyor => Biz yetersiziz, pesonel falan yok, araç gereç yok.Tsk zayıftır ondan yapamayız..

Ya gidin arkadaşlar TSK ne sizin sandığınız gibi çaresiz nede sizin sandığınız kadar berbat durumda.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SucH
    SucH's avatar
    Erkek
    Arkadaşım ben sana acıklamayı söylüyorum kıcımdan uydurmadım herhalde. yazılanlar orda oku yorumla.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyperviper
    hyperviper's avatar
    Erkek

Ben dün Genel Kurmay Başkanını canlı izledim. Elbette biz temizleyebiliriz ama maşa varken elimizi neden yakalım dedi. Biz temizleyemeyiz filan demedi.

Asker Cudi'de Gabar'da mayın bulunca İsrail mi gelip temizliyor?

Kendinizi sağır gibi yapıyorsunuz sayın AKePe severler.

Soru çok basit.

Asker temizlemezse, kalan tek ihtimal 44. yıllığına toprağı terketmek midir? Mevzumuz bu.

Makam arabalarına, makam uçaklarına, AKePe'lilerin köylerinin yollarına asfalt dökülmesine gelince düşünmeden harcanan para, neden en kritik sınırımız söz konusu olunca harcanmıyor da eh napalım bu yöntem ucuz deniyor.

Ayrıca konunun gereksiz uzadığı fikrine katılıyorum. Zaten Tayyeep de kendi tabanı dahil tüm ülkeden gelen tepkilerden tırsıp patinaj çekmeye başladı "Valla ben öööle demedim yannış annadınız" diye.

thegodisnowhere
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SucH
    SucH's avatar
    Erkek

Genelkurmay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yalnızca çatışma alanlarında geçit açmak için mayın temizleme kapasitesi olduğunu 510 kilometre 350 metre derinliğindeki Suriye sınırının temizlenmesi için, yeterli teknik personel ve modern teçhizata sahip olunmadığını bildirdi.

arkadaşım ben sana genelkurmay ın acıklamasını söylüyorum sen kalkmısın hala diyosun sağır yapmayın kendinizi. Asker cudide gabarda bulunca mayını zaten kendi temizliyo. acıklamada ne diyo bak bakalım. '' (TSK) yalnızca çatışma alanlarında geçit açmak için mayın temizleme kapasitesi olduğunu '' söylüyor. eğer o mayınlar temizlenirken şehit verilse nolcak. ondan sonra al bi yaygara daha Akp askerleri ölüme gönderdi diye. 

ayrıca bu konu 1992 den beri devam eden bi konu. bakanlar kurulunda 1992 de yasa cıktı. görevi genelkurmay a verdiler. o tarihte başbakan süleyman demirel, başbakan yard. erdal inönü. fakat ne görevi veren ne görevi alan bu işe sahip cıktı. 1999 dan ottawa sözleşmesi yürürlüğe girdi. yıl 1999 başbakan ecevit.

dsp,mhp,anap mgk da bu konuyu tartıştı. 1992 de ki kanun hatırlatılarak genelkurmay a temizleyin mayınları dediler. genelkurmay tamam deyip bütçeden ödenek talep etti. bu talep yerine getirilmedi. genelkurmay 2002 de talebini yineledi. fakat yine para verilmedi.

bu arada iktidar değişti Ak parti iktidara geldi 2003 tarihinde ottawa anlaşmasını imzalayarak taraf devlet haline geldi. bu anlaşamyla türkiye 2008 kadar elinde 2 milyon 600 bin kara mayın stokunu imha etmeyi. 2014 e kadar ise 820 bin anti personel, 165 bin i araç patlatma işlevli.  yaklasık 1 milyon mayını sökmeyi taahhüt etti.

genelkurmay bu yeni durum karşısında Ak parti hükümetinden  ödenek talebini Ak parti hükümetine de yaptı. Erdoğan genelkurmay a 25 trilyon lira tahsis etti. Genelkurmay Mardin ve Bosna da incelemeler yaptırdı. çalışmaların koordine edilmesi için ofis kurdu. çalışmaların yüksek maliyetli olduğu ortaya cıkınca Başbakan örtülü ödenekten genelkurmaya ek kaynak sağladı.

Genelkurmay 2004 yılında incelemelerini tamamladıktan sonra hükümete '' Biz bu işi yapamayız. '' dedi bütçeden ayrılan 25 trilyon lirayı geri verdi. İnceleme masrafı ise örtülü ödenekten yani ek kaynaktan alınan parayla finanse edildi. Bu dönemde genelkurmay başkanı Hilmi özkök 2.ci başka İlker başbuğ.

Genelkurmay aradan çekilince 1992 yılında cıkan yasa yani genelkurmay ın yapacağını taahhüt ettiği yasa kaldırıldı. 2005 yılında sorumluluk Maliye bakanlığına devredildi.

Maliye bakanlığı 2006 yılında ihale actı. 14 firma ihaleye katıldı. en düşük teklif 580 trilyon en yüksek teklif ise 2 katrilyon 280 trilyon du. fakat danıştay şikayet üzerine ilgili ihaleyi durdurma kararı verdi.

bunun üzerine 2008 yılında hükümet sorunun yasayla çözümü için harekete geçti. genelkurmay dahil, ilgili kuruluşlardan görüş soruldu. genelkurmay '' biz yapamayız, siz yapın ama ' diyerekten 3 tane görüş sundu. 1- yap,işlet,devret modeli olmasın. 2- doğalgaz,petrol,maden haklarımız korunsun. 3-sınır güvenliği riskli olabilir tedbir alınsın.

Bakanlar kurulu bu 3 konudaki kaygıları gidericek şekilde yasa tasarısı hazırladı. 1- maliye önce hizmetin satın alımı için ihaleye cıkacak, bundan sonuc alınamazsa b planına geçilecek. dolayısıyla ilk asamada herhangi bir firmaya işletme devri söz konusu olmayacak.  eğer hizmey alımı gercekleştirilirse türkiye parasını verecek ve o toprakları kendi işletecek.

2- petrol,doğalgaz,maden cıkarsa nolcak ? toprağın 1 mt altı tamamiyle Türkiye nin insiyatifinde olacak. petrol,doğalgaz,maden e rastlanırsa damlası, parçası bile türkiye ye ait.

3- sınır güvenliği ? bakanlar kurulu kararı gereğince belirlenen askeri yasak bölge ile sınır hattı boyunca tesis edilecek fiziki güvenlik sistemi için ihtiyaç duyulacak alanlar belirlenecek. tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere yüklenici firmaya bırakılmayacak. 13 bin dekarlık arazi ise mayınlar temizlendikten sonra sahiplerine teslim edilecek.

bu işlemlerin hepsi genelkurmay başkanlığı, milli savunma, tarım ve köyişleri bakanlıkları tarafından kurulacak bir komisyon tarafından yürütülecek. her işlem asker-sivil denetiminde olacak. ayrıca 49 yıl olarak ifade edilen mayın temizleme ve işletme süresi ise kesin değil. ihale öncesi fizibilite calısmaları, ve tekliflere bağlı olarak bu süre 10 yıla da inebilir.

birde şehit kaygısı var. mayınlar temizlenirken birde pisi pisine ölürse askerlerimiz o zaman sorumlu kim olacak? ailelerine ne denicek ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Akıllı bir hükümet o mayınları Türk Ordusu dizmiş bütün belgeler elimizde deyip Askeriyeye gerekli techizat için para aktaralım gerekirse mayın imha aracları alalım üretelim demezde gider ihale çıkarır yasa yapar kiralama hevesi duyar.bu nasıl vatan sevgisidir?Umuyorum Askeriye bu işe talip olur yoksa sonumuz iyi değil...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SucH
    SucH's avatar
    Erkek

kaygusuz yazdıklarımı okudun mu ?

hala bu konuyu kaşıyosunuz belki birşey cıkar diye. yazdıklarımı oku sonra yorum yap.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

SucH bunu yazdı:

hala bu konuyu kaşıyosunuz belki birşey cıkar diye. yazdıklarımı oku sonra yorum yap.

sanamı soracağım yorum yaparken? sen kimsin  yazdıklarını okuyup doğru bulayım.

2005 yılından beri TSK mayın temizliyor.1.2 milyondan 20 bini temizlenmiştir. 50 yıl içerisinde 1 milyonu biter bile. al askere gerekli techizatı. bu kadar basit. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyperviper
    hyperviper's avatar
    Erkek

Toprağı İsrail'e vermeme pahasına orada ölen olursa ona pisipisine ölmüş denmez vatan görevi yaparken şehit oldu denir. Tıpkı o toprağı bizlere emanet eden dedelerimiz gibi.

Peki ölümden korkana ne denir onu da sen cevapla istersen. İsrail bizden daha cesur sanki. Demek ki kazancı bedelinden fazla ki adamlar yeşilleniyor.

thegodisnowhere
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SucH
    SucH's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı:
    SucH bunu yazdı:

sanamı soracağım yorum yaparken? sen kimsin  yazdıklarını okuyup doğru bulayım.

2005 yılından beri TSK mayın temizliyor.1.2 milyondan 20 bini temizlenmiştir. 50 yıl içerisinde 1 milyonu biter bile. al askere gerekli techizatı. bu kadar basit. 

tmm sen sallamadan yoruma devam et. nasıl istiyosan öyle yaz. sen doğrusun. pardon k.bakma.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SucH
    SucH's avatar
    Erkek
    hyperviper bunu yazdı:

Toprağı İsrail'e vermeme pahasına orada ölen olursa ona pisipisine ölmüş denmez vatan görevi yaparken şehit oldu denir. Tıpkı o toprağı bizlere emanet eden dedelerimiz gibi.

Peki ölümden korkana ne denir onu da sen cevapla istersen. İsrail bizden daha cesur sanki. Demek ki kazancı bedelinden fazla ki adamlar yeşilleniyor.

israil napabilcek ki toprağı alıp israile mi götürcek ? orda devlet mi kurcak napcak ? pkk nın mayınına basarsın tamam buna bişi demem ülkesi için şehit oldu. fakat türkiye cumhuriyeti nin kendi döşediği mayına, kendi askeri ve o mayının orda olduğunu bile bile basıp ölürse ben buna pisi pisine ölmek derim. mayına yerleştiren ben ölen asker yine ben. mantıklımı sence bu ?
Toplam Hit: 20523 Toplam Mesaj: 163