Metrekaresi 1 Dolardan Mayın Temizleyelim Arazide İstemiyoruz
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------TSK ne yapacaktı savaşmı açacaktı diyorsun .işte yanlış olduğun noktada bu hükümet ne yapacaktı peki? savaşın emrimi verecekti?
her iki kurumda üstüne düşen vazifeyi yaptı biri diplomatik yollardan halletmeye çalıştı ..
Genel kurmay başkanı ise seferi elbiselerini giyerek basın toplantısı yaptı belki bilmezsin ama seferi elbiseyi giyip bir açıklama yapmak bir mesajdır .kısacası kalkıp hükümeti suçlamak ta tsk yı suçlamakta yanlış olur.olayı hükümete bağlamakla yanlış yapıyorsun.
k.ıraka girmek için izin almayacaksın diyorsun natoya bağlısın dışa bağımlısın bağını kopartırsan aç kalırsın ,çünkü bağımsız değilsin. öyle birşeyde diplomatik ilişkiler gerilir restler çekilir dış yatırımcılar ülkeden kaçar ambargo gelir vs vs .çocuk oyuncağı değil yani.
-----------------------------bu şekilde düşünürsek niye kıbrıs barış harekatını düzenledik ? o zaman tsk niye var ? askerlere niye maaş veriyor devlet. askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyor tayyip erdoğan. mayına basıp şehit olurken iyide kuzey ırağa haklı mücadelemiz için girmek mi rest çekmek nato ya ? kurtuluş savaşını yaparken demi natodan yardım istiyorduk ? antepten maraştan urfadan düşmanı kazma kürekle kovalarkende mi ? nato'nun bizim iç işlerimize karışma hakkını ona kim tanıyor ? hükümet savaş emri vermiyecekti belki ama olay bu kadar kolay sümenaltı edilmiyecek kadar mühim bir olaydı bana göre. bi millet sadece su ile ekmek ile yaşamaz onuruylada yaşar ambargo koysalar nolacak ? kurusoğan yemek onurumuzdan haysiyetimizden vazgeçmekten iyidir bana göre tabi başkalarını bilemem.
-
Fethullah Gülen'i bu topiğe karıştırmayalım. Burada hainlik sınırlarını zorlasalar da müslüman olanları ele alıyoruz :) Fetoş müslüman değil bahai'dir. Camiiye gitmez el öptürmez vs vs vs.
-
Arkadaşlar boşuna uğraşmayın arkadaş anlamayacak. Çünkü anlamak için düşünmesi gerekir.
Ama bu tarz insanları yetiştirmeyi hedefleyen grupların da ilk işi düşünce mekanizmasını köreltmektir.
Arkadaşa bak bu kare, bak bu üçgen, bak bu da yuvarlak, dünyada da başka şekil yok demişler. Şimdi 5gen görünce, belletmen ağabeyleri yalan söylemeyeceklerine göre, dünyada da başka şekil olmadığına göre... Elindeki 5geni kare şeklindeki deliğe zorlayıp duracak.
Düşünerek kendisine öğretilenlerden başka bir sonuca varması ya da duyunca kabul etmesi, mümkün değil.
100 kişi yanılıyor kendisi haklı. Şu sahneyi bir türk filminde izlese saçma diye kanalı değiştirir. Ama kendisinin yanlış bildiğini kabul etmez. Çünkü o bilgileri ona mübarek insanlar vermiştir.
He-hee deyin geçin aranızda psikiyatr yoksa eğer...
-
Lathedarman !
kıbrıs olayına hiç girme işin içinden çıkamazsın.
bağımsız olmadığımız ve kendimize yeten bir ülke olmadığımız için ..
kıbrıs barış harekatında dediklerim kısmen olmuştur zaten ambargo vs vs..tecrübeyi ordan almışız aynen k.ırak olayında nasılki bir hafta süreden bahsediyorsan bu kıbrıstada olmuştur zaten. sen alınan yerlere bakıyor övünüyorsun onları dinlemedik gibilerinden... bense neden olay ozaman halledilmedi ve başımıza bir kıbrıs meselesi çıktı diye düşünürüm.buda aramızdaki düşünce farkıdır .
ayrıca ne anlamda söylediğine bakmak lazım erdoğanın..biz pusuda uyurken şehit olanlarıda gördük. yan gelip yatarsan hayatını kaybedersin .ben orda -35 derecede 3,5 atarken sen yan gelip uyuyamazsın.
konuya dönmekte fayda var..TSK nın ben hallederim demesini bekliyorum veya olayı üstlenmesini bekliyorum.
-
such alakalı konuda merak etme tayipin ne mal olduğundan girerim, fetullahın ve amerikan oyunlarına değinirim ordan NEDEN EGEMENLİK MİLLETİN OLACAĞI HALDE SİZİN BU OLAYIN DIŞINDA OLACAĞINIZI açıklarım.
Atatürke küfür eden, sevmeyen, cumhuriyeti istemeyen, Attürk e hakaret edenleri tutan adamlar hiç bir zaman bana gelipte Attürk ün konuşmalarından yada başka birşeyinden örnek göstermesin.
--
bunun dışında bu konuda neden ısrarla birşeyler ispatlamaya çalıştığını anlamadım.
Türkiyenin sınırları israile satılmak isteniyor ve Türk firmalı biz yaparız diyorlar.Bundaki en büyük suç askeriye yada Türk firmaları yada israilliler değil tayiptir.Tayipte bu gücü destekliyenlerinden alır.
Gelelim milliyetçilik meselesine;
Eğer bu ülkedeki mayınları temizlerken ölenler yine Türk işçiler olacak diyerek milliyetçilik yapıyorsanız bu yüzden Türk şirketleri yerine israilli firmaya verilmesini istiyorsanız ben sizin milliyetçiliğinizden şüphe edeirm.
Ne yani şimdi 44 yıllığınıda namusumuz dediğimiz hudutları mı satalım ? Bu gün sınırlar, yarın şehirler kiralanır 50 yıllığına ve bir bakmışsınız kürdistan.
Kürdistan 10 sene içinde kurulamazsa bir daha sittin sene kurulamaz.Gerçek amacı görmüyorsunuz.Çünkü biz Türklerin tek bir hatası var planlarımızı günlük yapıyoruz.Geleceğe yönelik değil.
Hiç kimse kusura bakmasın hudutları israillilere yada bir başka düşmana vermek milliyetçilik yada Atatürkçülük değildir hainliktir.Kimsede bunu desteklemeye çalışmasın.Erdoğan bir haindir, mayın konusunda onu destekleyenler gözümde bir haindir. -
anlayana guzel bir cevap taaaa 1947 de vermis cevabi NAZIM USTA
DÜNYANIN EN TUHAF MAHLUKU
Akrep gibisin kardeşim, korkak bir karanlık içindesin akrep gibi.
Serçe gibisin kardeşim, serçenin telaşı içindesin.
Midye gibisin kardeşim, midye gibi kapalı, rahat.
Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun, kardeşim.
Bir değil,
beş değil,
yüz milyonlarlasın maalesef. ( % 47 )
Koyun gibisin kardeşim, gocuklu celep kaldırınca sopasını sürüye katılıverirsin hemen ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye.
Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,
hani şu derya içre olup
deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf.
Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende.
Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak
kabahat senin,
— demeğe de dilim varmıyor ama —
kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!
-
hyperviper bunu yazdı:
-----------------------------
Osmanlı devletinin yıkılma nedenlerine, AkePe'lilerin her fırsatta götlerini yaladıkları arap ülkelerinin, o zamanki islam halifesi sıfatını taşıyan konumunda olan padişahın cihad çağrısını siklerine takmayıp ne haliniz varsa görün demelerini de ekleyelim istersen.
k.bakma biz bişi yalamıyoz ama siz yalıyonuz bişi cıkaramadınız ağzınızdan daha.evet araplar cihad çağrısına uymadılar. bu konuda bende eleştiririm arapları. ve bizim haklı olduğumuza da inanıyorum bu konuda.
fakat sen kafanda tasarlamışın arap yandaşı, yobaz vs. ona göre konusuyon at gözlüklerini cıkar. camlarını sil bi.
-
ÇOĞUMUZ VARLIĞINDAN BİLE HABERERDAR DEĞİLİZ. ÇÜNKÜ ÖYLE OLMASI İSTENİYOR. HATTA SAHTE DİYENLER BİLE ÇIKMIŞTI AMA SONRASINDA GERÇEKLİĞİ KANITLANDI.
GÖZÜNÜ SEVDİĞİMİN ATATÜRK'Ü BUGÜNLERİ NASIL DA GÖRMÜŞ. LÜTFEN BURSA NUTKUNU OKUYUN OKUTTURUN.
1975 yılında; ilk kez yazılı metin olarak, Cafer Tanrıverdi tarafından halka dağıtılmasından sonra, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan kovuşturmada
, dönemin Türk Tarih Kurumu Başkanı Enver Ziya Karal ve Öğretim Üyesi Sami N. Özerdim’in katkılarıyla da, Atatürk’e ait olduğu kesinleşen nutkun, mahkemedeki
orijinal metni aşağıdaki gibidir.Sonradan bulunan, mahkeme dosyasına da konulan, 1935 yılı yayını bir dergide vardır. Bursa’da bir gerici ayaklanma sonrası,
Bursa’ya giden, Atatürk tarafından söylenen bu nutuktan bir bölüm de, Celal Bayar tarafından meclis kürsüsünden okunmuştur. Bu mahkeme kararından sonra,
nutkun tamamı, serbestçe okunur, söylenir ve dağıtılır hale gelmiştir.
Şubat 1933'ün ilk günlerinde Bursa Ulucami'de toplanan 100 kadar kişi camilerde Türkçe ezan okunmasına karşı bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. Ayak
lanma kısa sürede bastırılır. Atatürk olayın hemen ardından Bursa'ya gider. Çekirge yolu üzerinde bulunan bir köşkte akşam yemeği yenildiği sırada bir kişi Atatürk’e
ayaklanmayla ilgili olarak şöyle diyecek olur: "Bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı, fakat zabıtaya ve adliyeye olan güveninden ötürü...". Atatürk'ün hemen
konuşmakta olan kişinin sözünü kestiği ve günümüzde "Bursa Nutku" diye anılan konuşmayı yapmıştır.
"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri
benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır,
adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman
yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır.Yine düşünecek; “Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.” Diyecek.
Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için
salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya
haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
-
zumsuk bunu yazdı:
such alakalı konuda merak etme tayipin ne mal olduğundan girerim, fetullahın ve amerikan oyunlarına değinirim ordan NEDEN EGEMENLİK MİLLETİN OLACAĞI HALDE SİZİN BU OLAYIN DIŞINDA OLACAĞINIZI açıklarım.
Atatürke küfür eden, sevmeyen, cumhuriyeti istemeyen, Attürk e hakaret edenleri tutan adamlar hiç bir zaman bana gelipte Attürk ün konuşmalarından yada başka birşeyinden örnek göstermesin.
--
bunun dışında bu konuda neden ısrarla birşeyler ispatlamaya çalıştığını anlamadım.
Türkiyenin sınırları israile satılmak isteniyor ve Türk firmalı biz yaparız diyorlar.Bundaki en büyük suç askeriye yada Türk firmaları yada israilliler değil tayiptir.Tayipte bu gücü destekliyenlerinden alır.
Gelelim milliyetçilik meselesine;
Eğer bu ülkedeki mayınları temizlerken ölenler yine Türk işçiler olacak diyerek milliyetçilik yapıyorsanız bu yüzden Türk şirketleri yerine israilli firmaya verilmesini istiyorsanız ben sizin milliyetçiliğinizden şüphe edeirm.
Ne yani şimdi 44 yıllığınıda namusumuz dediğimiz hudutları mı satalım ? Bu gün sınırlar, yarın şehirler kiralanır 50 yıllığına ve bir bakmışsınız kürdistan.
Kürdistan 10 sene içinde kurulamazsa bir daha sittin sene kurulamaz.Gerçek amacı görmüyorsunuz.Çünkü biz Türklerin tek bir hatası var planlarımızı günlük yapıyoruz.Geleceğe yönelik değil.
Hiç kimse kusura bakmasın hudutları israillilere yada bir başka düşmana vermek milliyetçilik yada Atatürkçülük değildir hainliktir.Kimsede bunu desteklemeye çalışmasın.Erdoğan bir haindir, mayın konusunda onu destekleyenler gözümde bir haindir.
Açıkla arkadaşım dinleyelim buyur. tutan yok seni. Atatürke küfür ettiğimi, sevmediğimi, cumhuriyeti istemediğimi nerden biliyosun bunlar senin tekelindemi. sahipleniyosun. siz zaten bu ülkede 2 lik yaratanlarsınız. pkk dan bi farkın yok o zaman. pkk türk-kürt diyo sen diyosun atatürkü seven- sevmeyen. karşıdaki insanın ne düşündüğünü bilmeden bile. akıl hocalığına soyunuyosun.yaa hoca sanki herşey gizli gibi konusuyosun. bu işte genelkurmay da var. mayınları döşeyen kim genelkurmay. ihale kime verilirse verilsin işin iççinde genelkurmay olcak. hala daha neyin demogojisini yapıyosunuz. bu kadar paranoyalı olmayın. bu konu öncedende vardı o zaman neden bu kadar gündemde deildi ?
-
Ulan cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan birisinin suudi kralın kaldığı otele, ayağına gitmesi, dubaililere iett arazisinin verilmesi. ATO başkanı çırpındı aynı şartlarla bana verin ben dikeyim o kuleleri oraya diye. Unakıtan dedi gece gelsinler pijama ile gider satarım. Bunların türkçesi göt yalamak oluyor işte.