folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Metrekaresi 1 Dolardan Mayın Temizleyelim Arazide İstemiyoruz

Metrekaresi 1 Dolardan Mayın Temizleyelim Arazide İstemiyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

DJ_Alper bunu yazdı:

Arkadaşlar ben türk şirketinin temizlemesine karşıyım çünkü her temizlemede yüzlerce kişi ölüyor yaralanıyormuş

niye benim vatandaşım ölsünki israilin ölmesi en iyisi ama şu kötü maliyeti yüksek diye temizledikleri yerleri işte şukadar zaman işletme hakkı vermek yanlış parası neyse verin temizlesinler

yok ya ölüm konusu olurda yüzlerce olacağını sanmam.Bu adamlar bak daha öncede temizlemiş işi biliyordur o kadar değillerdir.Ölüm nedeni olursada yine kişisel hata olacağını sanıyorum. Makinalar falan var bir ton. pkklı oldukları için içeride yatanlara temizlettirsinler.VArmı öyle bedava ekmek hapiste ??Eski Bulgaristandakigibi çalıştıracaklr..

bende senin gibi düşünüyordumda öyle değil işte mayın temizlenen bölgelerdeki kayıpları incele biraz araştır

ve türkiyedeki alanı hesapla her nekadar modern araçlar olsada yinede kayıpların  önüne geçemiyorlar

İsrail Türk işçileri çalıştırır yönüne gelirse onu hiç hesaba katmamıştım

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    bunun haricinde uzmanlara göre bu bölgeden kazanılıcak yıllık kazanc yaklaşık 20 milyon dolar(510 km boyunda ve sanırsam 350 metre eninde bir alandan söz ediyoruz).Yüz ölçümü olarak Kıbrıs adasından daha büyük bir alandan söz ediyoruz birde olaya bu acıdan bakalım...Eger Tsk temizleyemiyorsa bunu düzeltmek hükümetin görevidir yabancılara bir hiç ugruna satmak degil.Tsk evet temizleyemeyiz demiş olabilir,bunun sebebi olarakta eksik olan ekipman ve insan gücünü göstermiş olabilir dogrudur ama hükümette bu durumda gidip kardeşim sizin ne kadar ekipmana ihtiyacınız var alın size para,uzmana mı ihtiyacınız var Rusyadan,İsrailden,Fransadan getirtelim demesi lazımdı.İşin ucunda ne o bilgi yok olucak nede o ekipmanlar sonrasında çöpe atılıcak.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    Lathedarkman bunu yazdı:
    Türk şirketleri temizleyebiliriz diyor 80 lik emekli albay bana 3-4 tabur asker verin temizleyelim diyor ama yinede israile verilecekse bu ihale bunun adını siz koyun.!
    her denene bakmamak lazım kahraman olmak isteyen çok

Konumu silenlere inat kürdüm
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    bunun haricinde uzmanlara göre bu bölgeden kazanılıcak yıllık kazanc yaklaşık 20 milyon dolar(510 km boyunda ve sanırsam 350 metre eninde bir alandan söz ediyoruz).Yüz ölçümü olarak Kıbrıs adasından daha büyük bir alandan söz ediyoruz birde olaya bu acıdan bakalım...Eger Tsk temizleyemiyorsa bunu düzeltmek hükümetin görevidir yabancılara bir hiç ugruna satmak degil.Tsk evet temizleyemeyiz demiş olabilir,bunun sebebi olarakta eksik olan ekipman ve insan gücünü göstermiş olabilir dogrudur ama hükümette bu durumda gidip kardeşim sizin ne kadar ekipmana ihtiyacınız var alın size para,uzmana mı ihtiyacınız var Rusyadan,İsrailden,Fransadan getirtelim demesi lazımdı.İşin ucunda ne o bilgi yok olucak nede o ekipmanlar sonrasında çöpe atılıcak.
    Sandman bu konuda biraz olsun araştırma yapıp yazı yazın ,hükmet zaten TSK ' ya gerekn ödeneği çıkartmış.

Şamil Tayyar - Star 2009-05-29 --------------------------------------------------------------------------------

Baba’nın şapkasından fırladı 40 akıllı çıkaramıyor Mayın tartışmasında muhalefetin iddialarıyla ilgili dikkatimi çeken 3 temel nokta var: 1- Mayın temizleme ve organik tarım işi İsrail’e peşkeş çekilecek. 2- O bölgedeki petrol, doğalgaz ve madenlerimiz İsrail’in eline geçecek. 3- Sınır güvenliği ortadan kalkacak.

Gerçekte durum nedir?

Milli Savunma Bakanlığı’nın verilerine göre; 877 km olan Suriye sınırının 510 kilometrelik bölümü mayınlıdır. Arazinin en geniş bölümü 350 metre, en dar bölümü 175 metredir. Mayınlar, 1956 yılından itibaren NATO ve TSK tarafından birlikte döşendi. 1985’de başlatılan fiziki güvenlik sistemi ise 450 kilometredir. Bakanlar Kurulu, 4 Mart 1992 tarihinde aldığı bir kararla, mayınların temizlenmesine hükmetti ve bu iş için Genelkurmay’ı görevlendirdi. O tarihte Süleyman Demirel Başbakan, Erdal İnönü Başbakan Yardımcısı, Orgeneral Doğan Güreş ise Genelkurmay Başkanı idi. Ne görevi veren ne alan işe sahip çıktı. Herkes emrin üzerine yattı. Gel zaman git zaman, mayın yasağını düzenleyen ve 4 Aralık 1997’de imzaya açılan uluslararası Ottawa Sözleşmesi 1 Mart 1999’da yürürlüğe girdi. O gün, başbakanlık koltuğunda DSP azınlık hükümetinin başkanı Bülent Ecevit oturuyordu. Sözleşmeyle ilgili adım atılmadı. Genelkurmay’a para verilmedi Ecevit başkanlığında DSP, MHP ve ANAP koalisyon hükümetinin işbaşında olduğu 2001 yılında, ilk kez ciddi şekilde MGK, mayını masaya yatırdı. 1992 tarihli Bakanlar Kurulu hatırlatılarak Genelkurmay’dan mayınları temizlemesi istendi. Genelkurmay, ‘tamam’ deyip çalışmalar için bütçeden ödenek talep etti. Bu talep yerine getirilmedi. Genelkurmay, 2002’de bu talebini yineledi, Ecevit koalisyon hükümeti yine para vermedi.

Bu arada iktidar değişti, AK Parti hükümeti 12 Mart 2003 tarihinde Ottowa Sözleşmesine imza atarak taraf devlet haline geldi. Bu anlaşmayla Türkiye, 1 Mart 2008’e kadar elindeki 2 milyon 616 bin 770 kara mayın stokunu imha etmeyi, 1 Mart 2014’e kadar toprağa gömülü 818 bin 220’si anti personel, 164 bin 497’si araç patlatma işlevli toplam 982 bin 777 kara mayını sökmeyi taahhüt etti. Genelkurmay, bu yeni durum karşısında, ödenek talebini bu kez yeni hükümete yaptı. Başbakan Erdoğan, fizibilite çalışmaları için Genelkurmay’a 25 trilyon (25 milyon lira) tahsis etti. Genelkurmay, Mardin ve Bosna’da incelemeler yaptırdı, çalışmaların koordine edilmesi için ofis kurdu. Çalışmaların yüksek maliyetli olduğu ortaya çıkınca, Başbakan Erdoğan bir sürpriz yaparak, Genelkurmay’a örtülü ödenekten ek kaynak sağladı.

Pardon, yapamam

Genelkurmay, 2004 yılında incelemelerini tamamladıktan sonra hükümete yazdı: ‘Biz bu işi yapamayız.’ Bütçeden aktarılan 25 trilyonu iade etti, inceleme masrafı örtülü ödenekten sağlanan parayla finanse edildi. Bu karar alınırken Orgeneral Hilmi Özkök Genelkurmay Başkanı, Orgeneral İlker Başbuğ Genelkurmay 2. Başkanıydı. Genelkurmay aradan çekilince, hükümet, Ottowa Sözleşmesi’ndeki uluslararası taahhüdünü yerine getirmek için kolları sıvayıp mutfağa kendi geçti. İlk işi, 1992 yılında Genelkurmay’a görev veren Bakanlar Kurulu Kararı’nı 27 Haziran 2005 tarihinde kaldırmak oldu. Yeni düzenlemeyle sorumluluk Maliye’ye devredildi. Maliye Bakanlığı, 2006 yılında mayınların temizlenmesi ve işletme hakkı için ihaleye çıktı. 14 firma, ihaleye katıldı. En düşük teklif 580 trilyon (580 milyon lira), en yüksek teklif 2 katrilyon 280 trilyon (2 milyar 280 milyon lira) oldu. Danıştay, şikayet üzerine, önce ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi, ardından ‘işletme hakkı ve temizleme görevinin aynı firmaya verilmesinde kamu yararı yoktur’ diyerek ihale şartnamesini iptal etti. Askerin 3 çekincesi Bunun üzerine hükümet, 2008 yılında sorunun yasayla çözümü için harekete geçti. Genelkurmay dahil ilgili kuruluşlardan görüş sordu. Genelkurmay, ‘Biz yapamayız, siz yapın ama...’ diyerek 3 konuda endişelerini dile getirdi: 1- Yap-İşlet-Devret modeli olmasın, hizmet satın alınsın. 2-Petrol, doğalgaz, madenlerle ilgili haklarımız korunsun. 3- Sınır güvenliği açısından risk olabilir, tedbir alınsın. Bakanlar Kurulu, bu üç temel konudaki kaygıları giderecek şekilde yasa tasarısı hazırladı.

Mayın temizleme işlemi ve işletme hakkıyla ilgili ihalenin, ‘hizmet satın alımı’ yoluyla gerçekleştirilmesi önerisini, ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli gibi düzenlemeye alternatif olarak monte etti. Yani; Maliye, önce hizmet satın alımı için ihaleye çıkacak, buradan sonuç alınamazsa B Planı’na geçilecek. Dolayısıyla ilk aşamada herhangi bir firmaya işletme devri söz konusu olmayacak. Eğer hizmet satın alımı gerçekleştirilebilirse, Türkiye, parasını verecek ve o toprakları kendi işletecek. O arazilerde petrol, doğalgaz ve değerli maden çıkarsa ne olacak? Toprağın 1 metre altı, tümüyle Türkiye’nin inisiyatifinde olacak. Petrol, doğalgaz ve değerli madene rastlanırsa damlası, parçası bile Türkiye’ye ait. Ya sınır güvenliği? Bakanlar Kurulu kararı gereğince belirlenen askeri yasak bölge ile sınır hattı boyunca tesis edilecek fiziki güvenlik sistemi için ihtiyaç duyulacak alanlar belirlenip tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere yüklenici firmaya bırakılmayacak. 13 bin dekar tapulu arazi ise mayınlar temizlendikten sonra hak sahiplerine teslim edilecek. Ayrıca tüm bu işlemler, Genelkurmay, Milli Savunma, Tarım ve Maliye Bakanlıkları temsilciliklerinden oluşacak komisyon tarafından yürütülecek. Dolayısıyla her işlem, sivil-asker ortak denetiminde olacak. Toplam 49 yıl olarak ifade edilen mayın temizleme ve işletme süresi ise kesin değil. Bu süre, üst limiti tanımlıyor. İhale öncesi fizibilite çalışmaları ve tekliflere bağlı olarak bu süre değişebilir, misal, 10 yıla kadar inebilir. Şehit kaygısı Efendim, asker neden temizlemiyor? Sanıyorum bir kaygıları şu: Askerlik, yurt savunması için zorunlu bir görev. Buradaki mayın temizleme, bu sorumluluğun bir parçası değil. Araziler mayınlardan arındırıldıktan sonra ticari faaliyet alanı olacak, böyle bir işlem için askerin kullanımı doğru değil. Ölüm ve yaralama olursa ailelerine ne denecek? Yine de kafamız karışık mı? Denetim mekanizmasına yeni unsurların eklenmesi mi gerekli? Kamuoyundaki kuşkuları giderecek daha güçlü mesajların verilmesine ihtiyaç mı var? O zaman çözüm yine meclis içinde aranmalıdır. Nitekim öyle oldu. Dün akşam saatlerinde sözkonusu tasarı geri çekildi, uzlaşmayla yeni metin hazırlanacak. Umarım, kayıkçı kavgasına dönmez, Türkiye, mayın rezaletinden kurtulmayı başarır. ----------------

Bu konuda şimdi anlaşma gereğince 2014 yılına kadar mayınları temizlememiz gerekiyor.Bu yüzden de hükümet ihaleyle sorunu çözmeye çalışıyor.Hükümetin İllede toprağı kiraya verelim diye bir ısrarı da yok .Önce tsk yapsın istiyor , TSK yapamazsa , parası neyse verelim bir firma yapsın diyor , eğer para karşılığı yapılmazsa en son çare olarak en kısa süre kira karşiılığında ihaleyle verelim diyor. Hükümet daha ne yapsın ? Bakın Başbakan açıklama yaptı , öyle dışardan sallamak kolay , eğer emekli olup atıp-tutan komutanlar mayını temizleyebileceklerse kursunlar bir şirket veya bir şirkete danışman olsunlar , ihaleye girisnler , onlar parasıyla temizlesinler dedi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

MinervaL bunu yazdı:
    Lathedarkman bunu yazdı:
    Türk şirketleri temizleyebiliriz diyor 80 lik emekli albay bana 3-4 tabur asker verin temizleyelim diyor ama yinede israile verilecekse bu ihale bunun adını siz koyun.!
    her denene bakmamak lazım kahraman olmak isteyen çok

ne kahraman olmak istemesi, o albay kim biliyormusun ? bizzat o mayınları döşeyen komutan. 80 yaşında adamın ne kahramanlık yapacakki

http://w9.gazetevatan.com/Bu_isin_ulemasi_benim/241557/1/Gundem

al yukardan oku röportajını.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    Ölüyü herkes yıkar .önemli olan pamuğu doğru yere tıkayabilmek.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    koskoca türk ordusu kurduğu mayını kaldıramıyo gidiyo yabancılarla görüşüyo ya toprak yada mayın başına 1,500 tl en akıllıcası bu

DOM..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Şuana kadar İsrail 45 kez Afrika ülkelerine mayın temizleme,teknolojik tarımsal faliyet adı altında bölgeler almış ve 150 kez bu ülkelerde iç savaş çıkmış milyonlarca kişi ölmüş yani girdiği ülkeyi istihbaratıyla karıştıran iç savaş çıkartan bir ülkedir İsrail ama bazıları hala gerçekleri görmesin..

@student

sizin kadar ülkesinin askerine laf eden birilerini daha tanımıyorum bu askere öfkeniz nedir bi açıklasana sen uyurken götünü kollayan kim bi düşün bakalım ne biçim insansınız anlamıyorum,Tezkere geçmedi geçseydi şuan İsrail şirketine yıllarca toprak peşkeş çekilecekti Afrikada olduğu gibi iç savaş çıkacaktı.Ayrıca büyük düşmanlarından Suriye dinlenecekti aynı İran'ı dinledikleri gibi.Hem tezkereyi veriyolar hemde diyolarki ''Biz İsrail ile anlaşıcak değiliz'' bu kadarda olmaz.

@JohnD

askerin bi kabahati yok mayınların yeri değişmiş yoksa tabiki yerleri belliydi gidilip gerekenler yapılırdı biraz araştırın.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Avira bunu yazdı:

Şuana kadar İsrail 45 kez Afrika ülkelerine mayın temizleme,teknolojik tarımsal faliyet adı altında bölgeler almış ve 150 kez bu ülkelerde iç savaş çıkmış milyonlarca kişi ölmüş yani girdiği ülkeyi istihbaratıyla karıştıran iç savaş çıkartan bir ülkedir İsrail ama bazıları hala gerçekleri görmesin..

@student

sizin kadar ülkesinin askerine laf eden birilerini daha tanımıyorum bu askere öfkeniz nedir bi açıklasana sen uyurken götünü kollayan kim bi düşün bakalım ne biçim insansınız anlamıyorum,Tezkere geçmedi geçseydi şuan İsrail şirketine yıllarca toprak peşkeş çekilecekti Afrikada olduğu gibi iç savaş çıkacaktı.Ayrıca büyük düşmanlarından Suriye dinlenecekti aynı İran'ı dinledikleri gibi.Hem tezkereyi veriyolar hemde diyolarki ''Biz İsrail ile anlaşıcak değiliz'' bu kadarda olmaz.

Avira , yukarıdaki mesaj uzun geldi , hepsini okuyamadın heralde

Askere laf eden kim biraz düşün bakalım.

Ben mi Tsk mayını temizleyemez  dedim  yoksa  Genel Kurmay mı  dedi ?

Ben mi Genel Kurmay mayını temizleyemez dediği için mecburen , imzalanan anlaşmanın gereğini yerine getirilmesi için  ihale ile mayınların temizlenmesi gerektiğini, bile bile , Tsk ile  Hükümeti vatanı  ihanetle suçlayacak açıklamalar yaptım  yoksa Muhalefet mi  ?

Eğer  Genel Kurmay başkanı biz mayını temzileyemeyiz dediği halde , emekli bir komutan ben 2  taburla temizlerim diyorsa , Genel Kurmaya ben mi hakaret etmiş oluyorum yoksa bu emekli albay mı beceriksiz yerine koyuyor TSK yı ? 

Şimdi bu soruların cevabını düşün sonra da Askere laf eden kim onu yaz buraya .

Tezkere meselesine gelince , mayın konusunda zamanında hiçbirşey yapmayıp  bağırıp -çağırdığına  aldanma , zamanında tezkere için ne pazralıklar yapmayı planladılar , onu biraz araştır , istersen ben sana linkini vereyim ,istersen bir alıntı yapayım

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2003/09/20/346308.asp

Yalçın DOĞAN
    On milyar dolarlık CHP oturumu

SORU tam on milyar dolar değerinde: ''Kemal, altı milyar doları on milyar dolara çıkarmak mümkün olabilir mi?..''

Daha sonraki gelişmeler hatırlandığında, bu soru ibret verici bir tarih sayfasına dönüşüyor. Sayfayı çevirince, karşımızda soruyu soran kişi var: CHP Genel Başkanı Deniz Baykal.

Dört gün önce Sedat Ergin'in çok ilgi çekici bir yazı dizisi başlıyor. Bizden Saklananlar, şu ünlü tezkere günlerini anlatıyor. Irak'a gidecek ABD askerine Türkiye vize versin mi, vermesin mi?.. Öncesi ve sonrasında, perde arkasında kalmış onca olay, Sedat'ın yazısıyla birlikte şimdi gün ışığına çıkıyor.

O dizide, ilk gün atılan başlık, At Pazarlığını Derviş Başlattı bölümü, beni seçim öncesine, o günlerde yapılan, dar çerçeveli bir CHP toplantısına götürüyor. Şu ana kadar yazıya dökülmeyen bir toplantıya.

SEÇENEKLER ARASINDA

3 Kasım seçimlerine doğru, Irak artık ufukta görünen çok ciddi bir sorun.

Belli ki, kim hükümet olursa olsun, kucağında bulacağı ilk ateşten top, Irak'la ilgili gelişmeler ve hükümetin bu yönde alacağı karar. Türk-ABD ilişkilerini yeni bir eksene oturtacak politika.

Dolayısıyla, CHP de, seçim öncesinde bu yönde bir hazırlık yapıyor. Çok doğru!.. Toplantıda Baykal, ''Hükümete gelirsek, her şeyden önce Amerika'nın bizden Irak'la ilgili talepleriyle karşılaşacağız'' diyerek, konuyu açıyor.

CHP kurmayları seçenekleri tartışmaya başlıyor. ''ABD'ye yardım edelim ve biz de rol alalım'' diyenler var. ''Hayır, girmeyelim, bu bize pahalıya mal olur'' diyenler var.

''Girelim'' diyenlerin de, kendi içinde seçenekleri var. İşte, tam bu noktada, yine bir seçenek olarak, Baykal, toplantıda bulunan Kemal Derviş'e dönüyor:

''Biz girersek, ABD bize ne kadar para verir?.. Sen bunu öğrenebilir misin?..''

Irak pazarlığında para lafının ilk kez dile getirildiği an!.. Daha seçimden önce.

Derviş, ABD'lileri yokluyor ve yanıt geliyor:

''Altı milyar dolardan söz ediyorlar!..''

Baykal'a altı milyar dolar az geliyor!..

''Kemal, bunu on milyar dolara çıkarmak mümkün olabilir mi?..''

CHP sanki iktidarda, tezkere masada ve bir seçenek olarak on milyar dolar!.. CHP bu sorunun yanıtını ABD'den hiç bir zaman alamıyor. Çünkü, iktidara AKP geliyor. Ama, para unsuru da pazarlığa girmiş oluyor.

KIRMIZI KARANFİLLER

Beyaz Saray, AKP'nin karşısına daha önce belirttiği altı milyar dolarlık pazarlıkla çıkıyor. Hatta, altı milyar dolar hibe olsun, diyor. AKP ise, altı milyar yerine, krediye dönüşecek miktarlardan söz ediyor. O günkü hesaplara göre, altı milyar dolar krediye dönüşürse, 26 milyar dolarlık katkı sağlıyor.

Baykal'ın sorusu ve Derviş'in girişimi ortada iken, TBMM'de tezkereye CHP'nin ret oyu vermesi ise, tam ibretlik. Ret oyuna ek olarak, yakalarına taktıkları kırmızı karanfillerle tezkereyi protesto ediyor CHP'liler.

Sedat'ın yazı dizisinde ilk gün çıkan At Pazarlığını Derviş Başlattı gerçeğinin perde arkasında, işte bu on milyar dolarlık soru var.

Tatsız olan şu. İktidar olursa, kaç para gelecek hesabı. İktidar değil, o zaman ret!.. Şark politikasının

bıkkınlık veren son örneklerinden.

Parada son ayrıntı geçen gün. Adalet Bakanı Cemil Çiçek Amerikalılar'a, ''Sık sık para meselesi konuşuluyor, biz bundan rencide oluyoruz'' diyor.

Biz de!..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

student bunu yazdı:

yapma sümsük  herşey gözler önündeyken hala , tsk temizler deme , kaç yıldır temizlenmesi gereken araziyi tsk temizleyememiş.Bunu  tsk kendisi söylerken hala   '' Başbakan tsk temizlesin der tsk temizler''  diyebiliyorusun ya , bu kadar da gözü kapalı tsk savunulmaz ki .Utanmasan  hükümet zorla tsk ya temizleme diye baskı yapıyor  diyeceksin.Önceki hükümetler zamanından beri temzilenmesi gereken bir araziydi , temizlenmedi.Yapılan uluslararası  anlaşmalara göre  2014 yılına kadar temizlenmesi gerekiyor .

Tsk temizleyebilseydi bu iş 1992 de biterdi zaten.Siz bakmayın emekli albayın teki çıkıp artislik yapıyor.Başbakan açık açık söyledi , madem temizlerim diyor , kursun bi şirket veya bir şirkete danışman olarak girsin , yapılacak ihaleye de girsinler.Temizlesinler mayınları , para da kazanır.Öyle dışardan atıp-tutmak kolay.

Herşeyde illa hükümete sövecez diye , konuyu araştırmadan sallamayın , çok komik duruma düşüyorsunuz. 

SÜTüdınt askerler temizledi dün fox tvde de açıkladılar.Suriyede sınır kapısı açmak için temizlediler.Konuşuldu asker oturdu konuştu komutan.Otur bul tekrarını izle

Toplam Hit: 20510 Toplam Mesaj: 163