Neden Ateistsiniz.?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fuzbing
    fuzbing's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Wolfwerine bunu yazdı:
    -----------------------------

    burdan ateistlere bir kaç sözüm olacak ... bu kadar cok olmadigini iddia ediyorsunuz ..insanlarin korkudan tanrinin olmadigini anlamaya başladigini savunuyorsunuz tanri yoktur diyorsunuz madem öyle siz kanitlayin da görelim bize tanri varsa kanitla demekle bu iş olmaz hadi okadar savundugun şeyi sen kanitlada ben göriyim sana inaniyim :) ...insanin maymun soyundan geldgini söylemekte sadece fiziksel benzerliklerimiz yüzünden söylüyorsunuz ama daha öncede söyledim dna olarak en cok benzeyen bilimin kabul ettigi varlik bir cins sinektir bilim adamlari gelmiş incelemiş 100 yıllardir teoriler maymundan gelmişiz demiyor işte... bazi insanlar dna olarak maymuna benzerligimiz var diyor dogruda ...Ama maymun insana encok dna olarak benzeyen varlık diye birşey demiyor...bilimi cok iyi biliomuş gibi atip tutmayalim lütfen görenlerde ateistlerin bilimi yalayıp yuttugunu düşünecek......siz kanitlayin TANRİNİN olmadigini MAYMUNDAN GELDİGİMİZİ bunlar üstünde ugraşin ben size inancam söz veriyorum yeterki kanitlayin öyle boş boş oturup laflar atip yoktur lan demekle olmaz ki kanit istiyorum ben.......olmadigina dair dayanaklarin neler ?nasil bir şeyden olmadiginia dair anlam yüklüyorsunuz söyle kanitlayin bize bunu bilim bize tanri yoktur demiyorki nerde yazio bilimde tanrinin olmadiginin ispati ?...


    -----------------------------

    Siz de bana uçan spagetti canavarının olmadığını ispat edin ben kendisinin varlığına inanıyorum.

    Şurada da şempanze ve insan kromozomlarının karşılaştırmaları var biraz genetik bilginiz varsa ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    http://scienceasworship.hostoi.com/img_chimp_chrom.jpg

    http://www.thetech.org/genetics/images/ask/humanChimpChromosomes.gif


    to be or not to be.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wolfwerine
    Wolfwerine's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek

    uçan spgettiymiş yaraticiligina hayran kaldim cok yaratici bir kişiliksin adam akilli bir ateistte sordum ben ucan spagettiye inaniyorum diye atlayan bir sazanla işim olmaz mantıklı oldugu için ateist oldugunu iddia edip ucan spagetti diye bişey yazan adamin mantik sınırları içinde olmadigi zaten bellidir oyüzden seninle muhatap olamam ....benim sorularımın 1 ine bile dogru cevap verememişsin gene orda dna olarak en benzer varlik maymun demiyor istedigin kadar bak öyle konuş bilimde dünya üzerindeki dna olarak en cok benzeyen varlik diye maymundur die bişi yok ....verdigin sitede benzerligini göstermiş en cok benzeyen varligi degil bilgili kültürlü bir ateist benim sorularıma cevap getirsin lütfen ben ne olcaksa raziyim...

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2007
    Erkek
    yascakucuk bunu yazdı:
    -----------------------------
    The-ExTaCy bunu yazdı:
    -----------------------------
    yascakucuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------

    karşındaki insanı anlamak istediğin gibi anlarsan böyle postlar atıp komik duruma düşebilirsin

    ben deistler müslümandır demedim müslümanlara şuralarda benzerler dedim ve sonrada onlar için üzüldüğümü söyledim

    1. yanlışın burda 

    2. olarak sadece müslümanlar Allahtan korkar gibi bi ibarede okumadım ben kendi yazdığım yazıda

    boş savlarınla eleştirmişsin yazımın bu yönünüde

    3. olarak benden bahsetmiş ve herkese benzemeye çalışmamdan bahsetmişisin müslüman olmamdan ve savunmamdan dolayı

    ki buda atesitlerin farklı olma çabasını ortaya koymaktadır.. 


    -----------------------------

    Müslümanlarla gayrimüslimler din konusunda benzeyemez. Bu kesin kanıdır. Sen tek din müslümanlık sanıyosun o senin yanlışın.

    O yüzden seni kimse kaale alıp post atmamış. Deistlerin %70i müslümandır diyen adama post atılmaz. Dünyanın %90ını Türk sanıyosun sen.

    En önemlisi ben ateistim demedim. Ateist de değilim. Sen daha karşındakinin görüşünü bilmeden eleştiriyosun.

    Seni kendinle baş başa bırakıyorum. 


    .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fuzbing
    fuzbing's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Uçan spagetti canavarını google'da aramanı tavsiye ederim (flying spagetti monster). Belki ne demek istediğimi anlarsınız, meyve sineği ve insan dna'sı ise büyük oranda benzer ama şempanzeler kadar değil, şempanze kromozomları %96 civarında insan kromozomlarıyla aynıdır zaten doğadaki tüm canlıların dnaları çok büyük oranda benzeşir bu da tek bir hücreden gelme olasılığını arttıran bir istatistiktir.

    Evrim teorisi hakkında yazı yazmadan önce tam olarak ne söylüyor neyi destekliyor araştırın bence ondan sonra mantıksız yanları varsa bunları bilimsel yöntemle elbette ortaya koymaya hakkınız var ama "maymuna benziyoruz diye öyle demişler" pek bilimsel değil. Zaten burada evrim tartışılmıyor başlığı açan kişi neden ateistsiniz diye sormuş ben de ilk mesajımda ateistlerin herhangi bir hayali canlıya neden inanmıyorlarsa Tanrı'ya da o yüzden inanmıyorlar şeklinde açıklama yaptım siz ise mesajınızda "o zaman bana olmadığını ispatlayın" gibi anlamsız bir istekte bulunmuşsunuz, olmayan bir şeyi o şeye inanmayan insanlar neden ispat etsinki? Zaten olmadığına inanıyorlar. Benim ortaokulda öğrendiğim kadarıyla ancak varolan şeyler ispatlanabilir bu da varolduğuna inana kimseler tarafından yapılır.

    Bu arada ben ateist değilim. Ben daha çok agnostik düşünce yapısına sahibim, ama bu yazdıklarım iki düşünce yapısı içinde ortak bir payda.

    Edit: Bu da uçan spagetti canavarı hakkında bilgi,

    http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster


    to be or not to be.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wolfwerine
    Wolfwerine's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek

    Ben tanrinin varligini ispatlayamam bunu kendisi istemiyor zaten ispatlansaydi inanan ve inanmayan insanlar olmazdi bu dünyanin yaratilişinda var iki tane kavram olmasi gerektigi ..Onun yaratişina göre birşeyin varliginin anlami olabilmesi için iki tane kavram olmasi gerekmektedir.. yoksa onun bi anlami olamaz.. sınavında bir anlami olabilmesi için de iki kavram olmasi gerekiyor inanan ve inanmayan eger kanitlanirsa bu ozamanda herkez inanirdi ozaman bir anlam teşkil etmez.. oyüzden yok olmasi veya var olmasini da kanitlayabilceginiz hiç bir şey yoktur ve de asla kanitlanamayacaktir ... ne yok ne de var deyebilirsiniz ama bana göre olmasi için olmamasi gerektiginden cok daha fazla şey biliyorum ve bulabiliyorum .. ve oyüzden inançim var.... bilimde bu niye geçmiyor ben sadece bunu sordum .. madem öyle şans eseri oluştuk ve tek hücreden geldik hatta maymundan geldik peki....neden bizim gibi düşünebilen inanci olup olmayacagina sorgulayabilen varliklarda yok dünya üzerinde ???? sebeb ne yani tek hücreli varliktan geldik evrim geçirdik herşey bu kadar basitse başka varliklarda evrim geçirip 5 milyar yıldır düşünme aşamasina gelemedi inanç veya inanmama kavramini oluşturumadi bu da bana göre onun varligini bir nebzede olsa aciklar kanitlayamaz belki ama bu konu asla kanitlanamayacaktir diyorum ya yaratiliş anlam....

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2007
    Erkek
    Wolfwerine bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ben tanrinin varligini ispatlayamam bunu kendisi istemiyor zaten ispatlansaydi inanan ve inanmayan insanlar olmazdi bu dünyanin yaratilişinda var iki tane kavram olmasi gerektigi ..Onun yaratişina göre birşeyin varliginin anlami olabilmesi için iki tane kavram olmasi gerekmektedir.. yoksa onun bi anlami olamaz.. sınavında bir anlami olabilmesi için de iki kavram olmasi gerekiyor inanan ve inanmayan eger kanitlanirsa bu ozamanda herkez inanirdi ozaman bir anlam teşkil etmez.. oyüzden yok olmasini da veya var olmasini da kanitlayabilceginiz hiç bir şey yoktur ve de asla kanitlanamayacaktir ... ne yok ne de var deyebilirsiniz ama bana göre olmasi için olmamasi gerektiginden cok daha fazla şey biliyorum .. ve oyüzden inançim var.... bilimde bu niye geçmiyor ben sadece bunu sordum .. madem öyle şans eseri oluştuk ve tek hücreden geldik hatta maymundan geldik peki....neden bizim gibi düşünebilen inanci olup olmayacagina sorgulayabilen varliklarda yok dünya üzerinde ???? sebeb ne yani tek hücreli varliktan geldik evrim geçirdik herşey bu kadar basitse başka varliklarda evrim geçirip 5 milyar yıldır düşünme aşamasina gelemedi inanç veya inanmama kavramini oluşturumadi bu da bana göre onun varligini bir nebzede olsa aciklar kanitlayamaz belki ama bu konu asla kanitlanamayacaktir diyorum ya yaratiliş anlam....


    -----------------------------

    Şimdi sana şöyle diyim. Bilim o kısmını bilmiyo. Nasıl oluşulduğunu.

    Sen bana söyle. 6 milyar insan 2 kişiden nasıl oluştu?


    .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wolfwerine
    Wolfwerine's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek
    insanin dünya üzerinde oldugu zamani bilmiyoruz dünya 5 milyar yıldır var ...sence 6 milyar insanin olmasi zor bişeymi 2 kişiden :) ...ozaman ilk başta tek hücreli canli vardi ozaman nasil milyarlarca hatta trilyonlarca tür var madem öyle bi de böyle bak ... 2 insandan bu kadar insan olmasinin ihtimali tek hücreli bir canlidan bu kadar varlik olmasi ihtimalinden cok daha yüksektir..tek hücreden geldigimize inaniyorsan 2 insandan bu kadar insan oluşmasi ihtimaline cok daha kolay inanilabilir :) ve tanrinin var olma ihtimali yok olmasi ihtimalinden cok cok daha yüksek ozaman niye inanmayim ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fuzbing
    fuzbing's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Wolfwerine bunu yazdı:
    -----------------------------
    insanin dünya üzerinde oldugu zamani bilmiyoruz dünya 5 milyar yıldır var ...sence 6 milyar insanin olmasi zor bişeymi 2 kişiden :) ...ozaman ilk başta tek hücreli canli vardi ozaman nasil milyarlarca hatta trilyonlarca tür var madem öyle bi de böyle bak ... 2 insandan bu kadar insan olmasinin ihtimali tek hücreli bir canlidan bu kadar varlik olmasi ihtimalinden cok daha yüksektir..tek hücreden geldigimize inaniyorsan 2 insandan bu kadar insan oluşmasi ihtimaline cok daha kolay inanilabilir :)
    -----------------------------
    Dini kaynaklar insanlığın geçmişini 7 bin yıl olarak gösteriyor. Bilimsel çalışmalar ise bugünkü insanın 130 bin yıl önce ortaya çıktığını gösteriyor canlılık ise evet milyarlarca yıl öncesine dayanıyor. Doğal seçilim, adaptasyon, mutasyon ve varyasyon ile tek bir hücreden milyonlarca tür canlının çıkması da mümkün uzun bir süreçte.

    to be or not to be.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2007
    Erkek

    Wolfwerine bunu yazdı:
    -----------------------------
    insanin dünya üzerinde oldugu zamani bilmiyoruz dünya 5 milyar yıldır var ...sence 6 milyar insanin olmasi zor bişeymi 2 kişiden :) ...ozaman ilk başta tek hücreli canli vardi ozaman nasil milyarlarca hatta trilyonlarca tür var madem öyle bi de böyle bak ... 2 insandan bu kadar insan olmasinin ihtimali tek hücreli bir canlidan bu kadar varlik olmasi ihtimalinden cok daha yüksektir..tek hücreden geldigimize inaniyorsan 2 insandan bu kadar insan oluşmasi ihtimaline cok daha kolay inanilabilir :)
    -----------------------------

    Senin için bu mümkün olabilir haklısındır tabi.  

    Hastalıkta soğukta karanlık çağın gerisinde 5 milyar yıl önce bu mümkündür tabi neden olmasın..

    Ama ewrim mümkün değildir. Haklısın hoca seni anlayamamıştım.  Yüksek derecede bilgilerini görmezden geldik.

    Kusura bakma.

    Seni de kendinle baş başa bırakıyorum. Az düşün gel konuşalım 


    .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wolfwerine
    Wolfwerine's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek
    asla ilk insanin var oldugu tarihi bilemiyeceksiniz öyle 150.000 yıl önce vardi insan gibi bişey diyemezsin... cünkü belli bir sürecten sonra insanin kemikleri petrol oluyor cart curt oluyor bi halt oluyor ve coktan topraga karişmiş bir şekilde hiç bir kalintin kalmiyor bilim ilk insanin tarihini nasil aciklayabilirki ellerinde bir bulgu kalamaz yani imkansız 150.000 yılmış felan buldugu son kemik için 150.000 yıl var diyince sende buna inaniyorsun nerden biliyorsun ki 150.000 yıldan önce olmadigini ? 
Toplam Hit: 30888 Toplam Mesaj: 285