folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Oruç İle İlgili Herşey - Güncelledim

Oruç İle İlgili Herşey - Güncelledim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    kadircankaya bunu yazdı

@MhmdAlmz

Bir hocamız İslam dinini anlatmakla ve kişinin anlamasıyla ilgili şöyle demişti. İslamda bazı konular mesela diferansiyel denklemler gibi ya da ikinci üçüncü mertebeden türev vs. Bunu anlamak için önce limit reel sayılar çarpanlara ayırma trigonometri  vs uzar gider. Bunlar hakkında az çok bilgi sahibi olmalısın biraz altyapının olması lazım derdi. Biz de bazı konularda alaltyapı olmadığı için ne kadar beyni zorlarsak zorlayalım patinaja kalkıyoruz. İleri geri gidemiyoruz mana veremiyoruz ki bunlar normal kişilerin harcı değil bana göre değil. Mealden anlamı doğru veremeyebiliriz. Tefsir okumak ve eğitimli olmak şart. 

dogru degil hocam bu bakis acisi.. Kur'an ile celisiyor. Su ayetler bu düsünceyi cürütüyor (sakin böyle seylere inanma hocam, o insanlar genelde din sarlatanlari.. sen anlamazsin, sen kimsin diyerek insani kücümsüyor ve senin karakterini seviyeni asagi cekiyor ki ona kul köle olasin).Ama bak Allah ne diyor

Yemin olsun ki, biz Kuran’ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur?” (Kamer suresi 17)

Biz bu Kuran’ı sana güçlük çekesin diye indirmedik. Ancak (Allah’ın) sevgisini yitirmekten korkanlara/derin bir saygı duyanlara bir öğüt/hatırlatıcı (olarak indirdik).
    (Taha suresi 2-3)

“(Bu) Ayetleri muhkem kılınmış, sonra hüküm ve hikmet sahibi ve her şeyden haberdar olan (Allah) tarafından ‘birer birer (bölüm bölüm) açıklanmış’ (fussilet) bir kitaptır.
    (Hud suresi 1)

İşte bunlar Kuran’ın ve açık seçik beyanda bulunan kitabın ayetleridir. İnananlar için bir kılavuz ve müjdedir.
    (Neml suresi 1-2)

Biz bu kitapta herhangi bir şeyi ne eksik bıraktık ne fazla yaptık. Onlar, sonunda Rableri önünde toplanıp bir araya getirilirler.” (Enam suresi 38)

Gerçek şu: Bu Kuran sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir öğüt/bir şeref kaynağıdır. Bundan sorumlu tutulacaksınız.
    (Zuhruf suresi 44)

Su ayetleri okuyan birinin seyhe tarikate bilmem neye ihtiyaci mi olur? Allah kolaylastirdik yok mu ögüt alan diyor, sen diyorsun ki yok kolay degil anlamazsin (senden kastim 3. tekil sahis),

Allah diyor ki bu kur'an biz indirdik ve onu acikladik, detaylandirdik, sen diyorsun ki bizim onu anlamaya ilmimiz yetmez, hadisler, ulemalar gerekli..

Allah diyor ki, kitapta eksik bir sey yok, sen diyorsun ki yok baska helal haramlar da var (örnek: erkege altin ve ipek haram, midye haram, dinden cikan öldürülür, namaz kilmayan öldürülür vs)

Allah diyor ki, kur'an dan sorumlu tutulacaksiniz, sen diyorsun ki, olur mu sol elle yemek yemek cok büyük günah, cehenneme gidersin...

O yüzden daha önce yazdim. Iki tane islam var. Biri indirilmis biri uydurulmus din.. Uydurulmus dine tabi olmayin..

unbalanced tarafından 04/May/20 03:46 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

@unbalanced olur mu canım, şehin elini eteğini öpüp cennete gitmek varken kim uğraşacak kafa patlatmakla.... :))

Bu ülkeden bir "badeci şeyh" geçti arkadaşlar. Zeka seviyemizi tartışmayalım hiç :D

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

@unbalanced olur mu canım, şehin elini eteğini öpüp cennete gitmek varken kim uğraşacak kafa patlatmakla.... :))

Bu ülkeden bir "badeci şeyh" geçti arkadaşlar. Zeka seviyemizi tartışmayalım hiç :D

hocam Allah ile arasina adam koyanlar hic süphesiz sirk isliyor ve müsrik oldugunun farkinda bile degiller.. Kendine müslüman diyen insanlarin cogunlugunun dini itikadi yanlis.. Allah'in pesi sira ilahlar edinmisler. Ilahlari da baska türden anlamislar..

Yakininizda hoca falan varsa su soruyu sorabilirsiniz.. Allah ayette hz meryem'i ilah edindiler diyor. Ama hic bir hristiyan hz meryem'e Allah demiyor ama Allah bunlara kafir diyor neden?

Cevabi ben verirsem: katolikler direk Allah'tan istemek yerine meryem'i araya koyarlar ve ona dua ederler ve ondan Allah'a araci olup onlari affetmelerini isterler.. Yaptiklari sadece bu.. Gidip meryem'e tapmiyorlar ama ona dua ediyorlar, hani araya gir de Allah bizi affetsin senin hatrina.. Sen ki isa'nin annesisin gibisinden..

Yine baska bir ayette, hristiyanlar papazlarini, yahudiler hahamlarini ilah edindiler diyor.. Ee git sor hangi papaza hangi hristiyan ilah diyor? Ama bu adamlar gidip azizlere (bizdeki karsiligi evliya) dua edip onlardan yardim istiyorlar, araci olmalarini istiyorlar.. Ya da Allah'in kanunlari dururken, din bilginlerinin kurallarina söylediklerine uyarlar.. Aynisini bizde de yapiliyor.. Gidip geylani'ye yalvariyor.. Ee farki ne? hristiyan aziz pavlus'tan yardim isteyince kafir oluyor sen de aynisini yapinca müslüman kalacagini mi saniyorsun? Allah insallah bunlarin cehaletine göre degerlendirir yoksa isleri harap..  O yüzden islam'in en önemli temel tasi tevhiddir yani sadece Allah'a kul olma, Allah'tan isteme, baskasina boyun egmeme.. O yüzden yüzlerce ayet var müsriklerle ilgili.. Bu adamlar putu hala tastan heykel zannediyorlar..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

bre Mehmet((!?) ^^P` mhmmd)

Eee hocam zaten kur'anı gerçekten öğrenmek için okursan kesinlikle bilime, teolojiye, mitolojiye ve en önemlisi psikolojiye bakman gerekir. Allah ayetlerinde araştırmayı, çalışmayı  emreder. Beni daha fazla tanımak için bilime yönelin der :)

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

bir keresinde tekirdağlı bi aileye misafir oldum ben ramazanda olduğumuzu dahi bilmiyorum. plaj plaj geziyordum muğladan yukarı doğru. 

çanakkale üzerinde olduğumu duyan asker arkadaşım da illa gelceksin diye emrivaki yaptı gittim bende.

tamam dedim çıktım. kim çağırsa gidecek bi kafadayım zaten. neyse bi baktım tam da bi iftar telaşına geldim ev halkının evde de 4 kişi çekirdek aile 2 kişi de akrabaları var. bi de ben.

ben de sıkıştırdığım benim lavuğu lan amk iftara mı çağırdın benim gibi günahkarı ne alaka len misali. tamam olm rahat ol ya filan yaptı bana.

ben gittim balkonda sigara üstüne sigara içtim bizim çocukla o içmedi tabi bildiğin sünger tuncer oruç. haydi dediler herkes sofraya birazdan okuncak.

sofraya bi baktım 70lik tekirdağ rakısı üstelik altın seri. 

aptal oldum tabi dedim taşak geçiyo ibneler herhalde. bi anda refleksle şaka mıydı yani dedim iftar muhabbeti. hepsi bi anda güldü bana. anlamadım bi bok da cevaplamadılar.

baktım bildiğin hoca okudu ezanı allah kabul etsin dediler içtiler çorbalarını ana yemekte de doldurdular rakıyı rakı içtik amk. 

hiçbiri zerre sarhoş olmadı zaten iki bardak içtiler en fazla. benim ortamın abeskliğinden kafam iyi oldu o ayrı tabi.

inanmayanlar olur ise tekirdağa bi gitsinler derim.

tabi lan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    kadircankaya bunu yazdı

@MhmdAlmz

Bir hocamız İslam dinini anlatmakla ve kişinin anlamasıyla ilgili şöyle demişti. İslamda bazı konular mesela diferansiyel denklemler gibi ya da ikinci üçüncü mertebeden türev vs. Bunu anlamak için önce limit reel sayılar çarpanlara ayırma trigonometri  vs uzar gider. Bunlar hakkında az çok bilgi sahibi olmalısın biraz altyapının olması lazım derdi. Biz de bazı konularda alaltyapı olmadığı için ne kadar beyni zorlarsak zorlayalım patinaja kalkıyoruz. İleri geri gidemiyoruz mana veremiyoruz ki bunlar normal kişilerin harcı değil bana göre değil. Mealden anlamı doğru veremeyebiliriz. Tefsir okumak ve eğitimli olmak şart. 

dogru degil hocam bu bakis acisi.. Kur'an ile celisiyor. Su ayetler bu düsünceyi cürütüyor (sakin böyle seylere inanma hocam, o insanlar genelde din sarlatanlari.. sen anlamazsin, sen kimsin diyerek insani kücümsüyor ve senin karakterini seviyeni asagi cekiyor ki ona kul köle olasin).Ama bak Allah ne diyor

Yemin olsun ki, biz Kuran’ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur?” (Kamer suresi 17)

Biz bu Kuran’ı sana güçlük çekesin diye indirmedik. Ancak (Allah’ın) sevgisini yitirmekten korkanlara/derin bir saygı duyanlara bir öğüt/hatırlatıcı (olarak indirdik).
    (Taha suresi 2-3)

“(Bu) Ayetleri muhkem kılınmış, sonra hüküm ve hikmet sahibi ve her şeyden haberdar olan (Allah) tarafından ‘birer birer (bölüm bölüm) açıklanmış’ (fussilet) bir kitaptır.
    (Hud suresi 1)

İşte bunlar Kuran’ın ve açık seçik beyanda bulunan kitabın ayetleridir. İnananlar için bir kılavuz ve müjdedir.
    (Neml suresi 1-2)

Biz bu kitapta herhangi bir şeyi ne eksik bıraktık ne fazla yaptık. Onlar, sonunda Rableri önünde toplanıp bir araya getirilirler.” (Enam suresi 38)

Gerçek şu: Bu Kuran sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir öğüt/bir şeref kaynağıdır. Bundan sorumlu tutulacaksınız.
    (Zuhruf suresi 44)

Su ayetleri okuyan birinin seyhe tarikate bilmem neye ihtiyaci mi olur? Allah kolaylastirdik yok mu ögüt alan diyor, sen diyorsun ki yok kolay degil anlamazsin (senden kastim 3. tekil sahis),

Allah diyor ki bu kur'an biz indirdik ve onu acikladik, detaylandirdik, sen diyorsun ki bizim onu anlamaya ilmimiz yetmez, hadisler, ulemalar gerekli..

Allah diyor ki, kitapta eksik bir sey yok, sen diyorsun ki yok baska helal haramlar da var (örnek: erkege altin ve ipek haram, midye haram, dinden cikan öldürülür, namaz kilmayan öldürülür vs)

Allah diyor ki, kur'an dan sorumlu tutulacaksiniz, sen diyorsun ki, olur mu sol elle yemek yemek cok büyük günah, cehenneme gidersin...

O yüzden daha önce yazdim. Iki tane islam var. Biri indirilmis biri uydurulmus din.. Uydurulmus dine tabi olmayin..

tarikat filan boş hocam ama hadis kuranı anlamak için gerekli sonuçta o dönemde yaşayanlar peygamberimiz ve sahabeler.

hatta hadisle alakalı şunu söyleyebilirim müslümanlar ile dalga geçiyor kafirler ki sizin ne biçim bir dininiz var tuvalete bile nasıl gideceğinizi söylüyor, öğretiyor.

kuranda böyle bişey varmı hocam? yok tabiki ama hadiste, sünnette var.

peygamberinin inandığı, yaşadığı gibi olmayacaksa neye kime inanıyorsun, okuduğundan ne anlıyorsun.

herkes kendine göre yorum yapacak olaydı peygambere ne gerek vardı ki melekler yazar getirir koyar önüne okuduğunu anlar girerdin dimi sınava.

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek
    aliyk bunu yazdı

MEal soran arkadaşlara

kuranı yine kendi kendine meallendirin. Nasılmı olacak ... dediğim gibi kelime karşılaştırılmalı yapılmalı...

Arapçada sesli 2 tane harf var ve gerisi sessiz harf ve bir kök sistemi var..

Tavsiye edeceğim site http://kuranmeali.eu/ ve uygulama veya program olarakta Hasenat adlı uygulama/program

Sitede kök bazlı araştırma da yapılabilir. Herhangi bir kelimenin kökü diğer ayetlerde nasıl geçmiş araştırılır.

Masa her yerde masa diye geçmelidir. Masa bir ayette sandalye birinde duvar diye geliyorsa çelişki vardır.

Örneğin zekat kuranda hangi ayette geçiyor diye bakalım... Genel kanı Zekatın malın 40ta biri olduğu yöndedir

Ama meryem 13 te Allah Yahya'ya Zekat veriyor ? Allah kuluna zekat verir mi ?
    Fakat ayette zekatı temizlik diye çeviriyorlar.. Allahın Yahyaya verdiği Zeka'dır diye anlıyoruz...

Konu çok çetrefilli ve uzun yıllardır bunlara kafa yoruyorum.

Genel tepki şu yönde " 1400 yıldır kimsenin farketmediğini sen mi farkettin" gibi.

Arapça okuyup yazabilmekte ekstra bir nüans çünkü kelimeleri harfleri tanımak gerekiyor.

Son olarak Kuranın orjinalinde harekeleme sistemi yoktu. Harekesiz okuyabilen bambaşka bir kitap görür.

Sanılanın aksine ne şahıs ne mekan ne de ritüeller var bu kitapta.

hocam dil dediğin sürekli gelişen bi yapıya sahip değilmi 1400 yıl önce ki yazılan ile senin şu anki anladığın kelimelerin tamamı bir olurmu yazılan bir kelime şu an birkaç anlama sahip iken o devirde sadece tek anlamı olabiliyor.

orjinali harekesiz eyvallah ama hangi arap o devirde okursa okusun aynı kelimeyi görür, 1400 yıldır farkedilmeyen bişeyi farketmemiş aksine element uydurmuşsun. bambaşka bir kitapta göremezsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek
    pompaci bunu yazdı
    aliyk bunu yazdı

MEal soran arkadaşlara

kuranı yine kendi kendine meallendirin. Nasılmı olacak ... dediğim gibi kelime karşılaştırılmalı yapılmalı...

Tavsiye edeceğim site http://kuranmeali.eu/ ve uygulama veya program olarakta Hasenat adlı uygulama/program

Sitede kök bazlı araştırma da yapılabilir. Herhangi bir kelimenin kökü diğer ayetlerde nasıl geçmiş araştırılır.

Masa her yerde masa diye geçmelidir. Masa bir ayette sandalye birinde duvar diye geliyorsa çelişki vardır.

Örneğin zekat kuranda hangi ayette geçiyor diye bakalım... Genel kanı Zekatın malın 40ta biri olduğu yöndedir

Fakat ayette zekatı temizlik diye çeviriyorlar.. Allahın Yahyaya verdiği Zeka'dır diye anlıyoruz...

Genel tepki şu yönde " 1400 yıldır kimsenin farketmediğini sen mi farkettin" gibi.

Arapça okuyup yazabilmekte ekstra bir nüans çünkü kelimeleri harfleri tanımak gerekiyor.

Son olarak Kuranın orjinalinde harekeleme sistemi yoktu. Harekesiz okuyabilen bambaşka bir kitap görür.

hocam dil dediğin sürekli gelişen bi yapıya sahip değilmi 1400 yıl önce ki yazılan ile senin şu anki anladığın kelimelerin tamamı bir olurmu yazılan bir kelime şu an birkaç anlama sahip iken o devirde sadece tek anlamı olabiliyor.

orjinali harekesiz eyvallah ama hangi arap o devirde okursa okusun aynı kelimeyi görür, 1400 yıldır farkedilmeyen bişeyi farketmemiş aksine element uydurmuşsun. bambaşka bir kitapta göremezsin.

Kuranın dünyadaki hiç bir dilde karşılığı yok... Sanılan kitabın arapça olması

Lakin kuran bunun aksini söylüyor... Kuranın harfleri ARABİ ama kendisi ARAPÇA değil.

Nahl 103 te.. Andolsun ki biz, onların: "Bunu kendisine ancak bir beşer öğretmektedir" dediklerini biliyoruz. Saparak kendisine yöneldikleri (kimse)nin dili a'cemdir(yabancı), bu ise açıkça Arabi olan bir lisandır... Burda peygamberin konuştuğu dil ile Kuranın metni aynı dil değil diyor farkındaysan

Yani şöyle düşün Osmanlının yazı dili arabi harf ama konuşma dili Türçe keza şu an Farsça konuşup yine arabi metinde yazan iranlılar,pakistanlılar,afganlar hatta Uygur Türkleri bile şu an arabi metni kullanıyorlar.. Şu an biz Latince yazıyoruz alfabeyi niye biz latinmiyiz ???

Kur'an harfleri sembolik harflerdir içinde her dilden kelime vardır ve kozmopoliktir...

Günümüze uyarlarsak emoji dili bir nebzede olsa karşılık gelebilir...

Element uydurmuşsun sözüne gelince...  1879 yılında kadar 1300 yıl boyunca kimse ampülü icad edememişti. Eski bilgilerinin üstüne koyup update edilmediği sürece yerinde saymaya devam.

Kur'an şarkılı makamlı okunsun diye gelmedi, anlamını bilmeden arapça metni okuyup sevap kazanmak veya ölülere okumak içinde gelmedi...

Asıl mesajı hep ıskalıyoruz

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    noname bunu yazdı

kafa patlatmayanın götüne yarak girmiş başka şey girmiş çok mu dert amk

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek
    aliyk bunu yazdı
    pompaci bunu yazdı
    aliyk bunu yazdı

MEal soran arkadaşlara

Kuranın dünyadaki hiç bir dilde karşılığı yok... Sanılan kitabın arapça olması

Lakin kuran bunun aksini söylüyor... Kuranın harfleri ARABİ ama kendisi ARAPÇA değil.

Nahl 103 te.. Andolsun ki biz, onların: "Bunu kendisine ancak bir beşer öğretmektedir" dediklerini biliyoruz. Saparak kendisine yöneldikleri (kimse)nin dili a'cemdir(yabancı), bu ise açıkça Arabi olan bir lisandır... Burda peygamberin konuştuğu dil ile Kuranın metni aynı dil değil diyor farkındaysan

Yani şöyle düşün Osmanlının yazı dili arabi harf ama konuşma dili Türçe keza şu an Farsça konuşup yine arabi metinde yazan iranlılar,pakistanlılar,afganlar hatta Uygur Türkleri bile şu an arabi metni kullanıyorlar.. Şu an biz Latince yazıyoruz alfabeyi niye biz latinmiyiz ???

Kur'an harfleri sembolik harflerdir içinde her dilden kelime vardır ve kozmopoliktir...

Günümüze uyarlarsak emoji dili bir nebzede olsa karşılık gelebilir...

Element uydurmuşsun sözüne gelince...  1879 yılında kadar 1300 yıl boyunca kimse ampülü icad edememişti. Eski bilgilerinin üstüne koyup update edilmediği sürece yerinde saymaya devam.

Kur'an şarkılı makamlı okunsun diye gelmedi, anlamını bilmeden arapça metni okuyup sevap kazanmak veya ölülere okumak içinde gelmedi...

Asıl mesajı hep ıskalıyoruz

hocam senin ben anlayışını düzelteyim 

hocam nalh 103 ayette

kafirler kuranı bir insan öğretiyor, cebrail indirmiyor diyor.

çünkü peygamber efendimiz okuma bimezdi ve hiç ders almamıştı daha önce

arap olmayan biri öğretiyor hz muhammed ise onu parlatıp arapça olarak aktarıyor. diyorlar

https://sorularlaislamiyet.com/nahl-suresi-103-ayet-suphesiz-biz-onlarin-kurani-ona-ancak-bir-insan-ogretiyor-dediklerini-biliyor-0

kuran harflerine gelince kitabı peygamberimiz oluşturmamış sadece tebliğ etmiştir. emojiye filanda karşılık gelmez lütfen sadece mealden okuyup anlamlar çıkartmaya çalışma.

kuranın şarkı gibi makamlı filan olunmasına, ölülere gelmiş gibi sadece arkalarından okunmasına süs niyetine asılıp evi barkı koruduğuna inanılmasına bende karşıyım 

indirilmiş olan allahın şeriatı kuran tabiki kanlı canlı insanlar için 

Toplam Hit: 10537 Toplam Mesaj: 92
oruç ile ilgili herşey