folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sabahları Zınk Diye Uykunuzu Almış Ve Dinç Olarak Uyanmak İstermisiniz ?



Sabahları Zınk Diye Uykunuzu Almış Ve Dinç Olarak Uyanmak İstermisiniz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2010
    Erkek

    hocalar, subliminal mesaj içerikli insanı uyutan fon müzikleri var(www.eldontaylor.com'dan çektim), geceleri kulaklıkları takıp dinlerken uykuya dalıyorum. Sabah da kalkar kalkmaz beethoven 25. senfoniyi dinleyip güne başlıyorum.

    gece 23:00-05:00 aralıklarında uyuyorum varsa imkanım gündüz de 1 saat uyuyorum.

    ve gayet dinçim, hap map da kullanmıyorum 

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2007
    Erkek
    makets bunu yazdı

    hocalar, subliminal mesaj içerikli insanı uyutan fon müzikleri var(www.eldontaylor.com'dan çektim), geceleri kulaklıkları takıp dinlerken uykuya dalıyorum. Sabah da kalkar kalkmaz beethoven 25. senfoniyi dinleyip güne başlıyorum.

    gece 23:00-05:00 aralıklarında uyuyorum varsa imkanım gündüz de 1 saat uyuyorum.

    ve gayet dinçim, hap map da kullanmıyorum 

     

    Hangi muzigi dinlersen dinle zaten max 3. Parcada uyuyakalirain :)


    Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı
    Sencer bunu yazdı
    telekom bunu yazdı
    Dogru duzgun yemek yeseniz?

    Hocam senin bu sıkıntıdan hiç muzdarip olmadığın buradan belli. Bu sorunun yeme içme ile hiç alakası yok. Zira herkesin vücudu aynı badirelere maruz kalmıyor. Kendimden örnek vereyim, çocukluk döneminde çok zayıf bir bünyem olduğu için sürekli enfeksiyon rahatsızlıkları geçirdim ve antibiyotik olmadan bunları atlatmam neredeyse imkansızdı. Senelerce kullana kullana swordun ilk mesajda yazdığı durum gerçekleşti ve ayrıca sindirim sistemimde de emilim sorunu peydah oldu. Yeme içmem çok sağlamdır, iki kişilik yerim ayrıca.

    Yaklaşık 4 yıldır uykuyu alamama, dinç olamama, ne kadar yatarsam yatayım sürekli bitkin olma, odaklanma ve dikkat eksikliği gibi sorunlar benim için de idare edilmesi zor bir noktadaydı. Ama şükürler olsun bu sene atlatabildim. Tecrübelerime dayanarak bu sıkıntının nelerden kaynaklı olabileceğini en sonda yazmak yerine en başta yazayım :
    -) Nörolojik/psikiyatrik sebepler ( Aşırı stres, yoğun iş ve okul temposu, depresyona itecek ağır travmalarla karşılaşılması, uyku düzeninin bozulması vs.)
    -) B12 ve Demir eksikliği
    -) Tiroid hormonunun dengesiz çalışması (Hipertiroidi veya hipotiroidi)
    -) Diyabet

    En baştan, mümkün mertebe kısa tutmaya çalışarak kendi serüvenimi aktarayım. Yardımcı olacağını düşünüyorum. Kendimden kısaca bahsedeyim : Bölümüm gereği çok okuyan, hayli kafa yoran, işime kitaplarıma tutkun biriyim. Çok stresliyimdir, ince eleyip sık dokurum vs.

    Kitap okumalarımdan istediğim verimi alamamamla başladı her şey. Odaklanmada, hatırlamada, öğrenmede ve üretmede yaşadığım zorluklar bir rahatsızlığım olduğu konusundaki inancımı pekiştirdi. En kolay yol olması ve doktora gitmekten de fazla hoşlanmadığım için internetten araştırmaya başladım. Doktor sitelerinde, forumlarda bu sıkıntıları yaşayanların yazdıklarını ve rahatsızlığın neden kaynaklı olduğu gibi seçenekleri kendimi yoklayarak birbir eledim ve en son yukarıda sıraladıklarım kaldı.

    Son yıllarda yaşadığım ağır sıkıntılardan ötürü stres ve depresif hallerim artmıştı. Uykuya dalmada yaşadığım zorluklar, uyurken sürekli kafamın katlanmış da açılıyor gibi olması, ani sıçramalar gibi şikayetleri de göz önünde bulundurarak önceliğimi Nörolojiden yana kullandım. Doktora bu yöndeki şikayetlerimi anlattım. Cipralex isimli anti depresanı yazdı. Kullanmaya başladım. İyi başladık. Dedim tamam halloldu galiba. Çünkü hayatımda hiç olmadığım kadar dinç ve atiktim. Dipçik gibiydim tabiri caizse. Artık tekrar tekrar aynı satırları okumak yoktu, lebi okumadan Çorum'un plakasını çıkarıyordum. Ama işte ne olduysa 17.günden sonra oldu ve fos. Tekrar aynı hallere döndüm. Hap etkisini yitirmeye başladı. Haliyle hastane yollarına düştüm yine.

    Doktora tekrar vaziyeti anlattım, istersen dozajı arttıralım istersen de psikiyatri servisinde falanca hanım var.Benim de arkadaşımdır. Oraya yönlendireyim diyince tıbba ve doktarların itinasına olan inancım sarsıldı. Ulan ben ne yapacağımı bilsem zaten sana niye geleyim? Neyse onu da deneyelim diye psiyatriye de gittik. Elazığ yolcusu mu dersin, bipolar bozuğu mu dersin her cins adam. Girdim anlattım ona da derdimi. Bırakın teşhis koymayı sıkıntımın ne olduğunu bile anlayamadı. Zestat isimli bir anti depresan da o kitledi. Hafif uyku yaparmış. Eve geldim yatmadan önce attım bir tane akşam atmaz olaydım. 48 saat bekleme moduna geçiriyor adamı. Benim sorunlarımdan biri de zaten uykum olmasına rağmen yatamamak. Üstüne böyle bir de ağır uyku gelince yaşadığım krizin tarifine gerek yoktur diye düşünüyorum. Ordan sonra bu iki klinikten umudumu kestim ama stres faktörünü de cepte saklı tuttum.

    Şekerim olmadığını yakın bir zamanda zaten tetkikler vasıtasıyla öğrendiğim için onu da eledim. Geriye b12-demir eksikliği ile tiroide bağlı sıkıntılar kaldı. Dahiliye yoluna düştüm tabi. B12 ve tiroid normal Ferritin ise normalin altında çıktı. Bu kazma b12 takviyesi yazdı tabi. Ben de sabırla aldım Apikobal'i ve kullanmaya başladım. Ha bir de bağırsak paraziti tedavisine başladım. Onun da etkisini gördüm. İlk 3 gün placebo etkisinden olsa gerek, tetkik sonuçlarını gözardı ettim ve "adam doktor, demek ki b12 yetersiz" diye seviniyordum ki o da patladı. Tekrar doktor ve demir takviyesine başlayınca iş değişti hocalar. Ferro sanol duedonal kullanıyorum, 3. kutudayım şimdi. 3 ay kullanmam gerektiğini söyledi. Zira vücut demiri alıyor ama depoların da dolması gerekiyormuş. Bağırsak parazitleri ve en başta yazmış olduğum yoğun antibiyotik kullanımına bağlı olarak gerekli vitamin ve minarellerin besinlerinden emilimi sıkıntılı vaziyet almış, onu da tekrar vurgulayayım. Haliyle parazit tedavisi de nurun ala nur oldu. 

    Şu an rahatsızlığım şükürler olsun büyük ölçüde geçmiş vaziyette. Öncelikle stresi azaltın, uykunuzu muhakkak düzene sokun ve gece uykusuna dikkat edin. Gündüzleri ölseniz de uyumayın birkaç zaman. Benim düştüğüm hataya düşmeyin, hem kan tetkiki yaptırın hem de nörolojiye aynı anda görünün. Bir de bu rahatsızlığı uzun süre yaşayanlarda "asla geçmeyecek, sanırım bu tedavi de işe yaramadı" gibi korkular peydah oluyor, bunları da aşmak lazım. Kısa dedim ama ancak bu kadar kesebildim. Sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İmla ve ifade hataları için kusurumuza bakılmasın. 


    4 kelimelik cümleye neredeyse roman yazmışın hocam özeti yok mu bunun :D


    :) Bu rahatsızlığa dair tavsiye alırken karşıdakinin bu konuda tecrübeli olduğuna inanmak insanın gayretini arttırır hocam. Hele de bu kişi hastalığı bizzat atlatmış biriyse. Ama çok daha özet istedin madem : İyi bir dahiliye ya da endokronoloji uzmanına derdinizi anlatıp tsh b12 ve demir değerlerinize baktırın ve şeker sayımı yaptırın. Gece ağzınızdan su geliyorsa ve çok yediğiniz halde kilo alamıyorsanız parazitten şüphelendiğinizi de söyleyin. Stresi kesinlikle azaltmalısınız, rahat olun. Gece uykusunu gündüz uykusuyla asla telafi etmeye çalışmayın. 12 den sonra uyuyor olmaya dikkat edin

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Temmuz/2003
    Erkek

    yaşama sevinciniz olsun, iyi bir işiniz ve geliriniz olsun zaten sabah zınk diye amuda kalkarak uyanırsınız.


    Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    pharmaton daha iyi 


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    HeadBanger bunu yazdı

    daha da ayrıntı için

    masturbasyonu azaltın

    alkolu azaltın

    sigarayı bırakın

    uyuşturucu vs vs vs kullanıyorsanız kesin bırakın.

    haftasonları fazla uyumamaya calısın.

    spor yapmaya calısın yapamıyorsanız bilr günde 5 6 km yürüyebilirsiniz. eşşek değilsiniz ya arada 10 km e çıkartın.

    fazla şekere de abanmayın. ( abur cubur )

    Budur aga .. yapabilene .. :S

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    sencer harbi iyi yazmışsin.

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2012
    Erkek

    Bu vitaminden 4-5 yıl önce kullanmıştım. İnanılmaz derecede uykumu getiriyordu, akşam 10 sabah 8 uyuyordum. Dinç kalkıyordum evet ama 10 saat uyuyordum nerdeyse. 

    Sonra vitamini falan bırakıp ders çalışıp yoğun bir şekilde kitap okumaya başladım. Tam hatırlamıyorum ancak yaklaşık 2-3 ay boyunca sabit olarak gece 2 de yatıp sabah 7 de kalktım. Ve sabah 8-15 okul, 1.5 saat yol, 17-20 dershane oluyordu, eve geldiğimde de gece 2 e kadar ders çalışıyordum. Aylarca böyle yaşadım. Yorgunluk uykusuzluk vs. hiçbiri de yoktu. 

    Sadece bir amacım vardı, onun için çalıştım. 

    Şimdi amacıma ulaştım, gece 3 de yatıp öğlen 12 de kalkıyorum. Bugün sabaha karşı 6.30 da uyudum, 14.00 da kalktım. Gerçekten amacın-istediğin birşey olduğunda uyku-yorgunluk vs. aklına bile gelmiyor. 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2009
    Erkek
    yasin_55 bunu yazdı
    HeadBanger bunu yazdı

    daha da ayrıntı için

    masturbasyonu azaltın

    alkolu azaltın

    sigarayı bırakın

    uyuşturucu vs vs vs kullanıyorsanız kesin bırakın.

    haftasonları fazla uyumamaya calısın.

    spor yapmaya calısın yapamıyorsanız bilr günde 5 6 km yürüyebilirsiniz. eşşek değilsiniz ya arada 10 km e çıkartın.

    fazla şekere de abanmayın. ( abur cubur )

    Budur aga .. yapabilene .. :S

    Hacı bi sorsana kendisi yapıyormu bunları :)


    🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    Vitaminler pahalı sidik yaratırlar.Uzun süre kullanılmamalıdırlar.İhtiyaç görüldüğü takdirde kullanın.Öğrenciyken kullanırdım. =)

    skyvalet tarafından 04/May/14 20:15 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 23108 Toplam Mesaj: 151