Şehit Aileleri Öfkelendi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

attackatak bunu yazdı:
    -----------------------------

ShockMan bunu yazdı:
    Hoca Laflarıma Dikkat etmeyecek ne demişim, Allah için yahu.. Şehitler Neden Şehit Olur.. Şehit Şehitlik Mertebesini Kutsal Vatani Görevini Ucunda Ölüm Olduğunu Bildiği Halde Emri Çiğnemeyerek Yerine Getirirken Kurşun yer ve Mertebeye Hak Kazanır... Şehitin Anlamı Vatanı İçin Ölendir... Ölümün Karşısına Siper edinendir.

Gel gelelim Türkiyenin İçinde Olduğu Vaziyet İçler Acısıdır... Vatan Sağolacaksa Açılımda Mübahtır. Onlar Vatan Sağolsun Diye Öldüler. Şehit Aileleri Vatan Sağolsun Diye Bu Zor Zamanda Kullandırtmayacaklar Kendilerini. Onların Pozisyonunun Siyasete Alet Edilmesine Karşıyım. Barışmı Kürtler ilemi, Hmmm Kürtler ile Yapılacak Bin Çeşit Barış Şeklini Türkiyede Hor Görecek Bin Çeşit Çevre Vardır... Kürtler İle Barışın Tesisi Kürtlerin Anlaşılır Platformda Dinlenmesi Neden Bu Adamlar Böyle, Neden Böyle Ediyorlar Diye Mantıklı Yaklaşımlar ile Dinlenmesi İçin Bir Fırsat yakalanmış. Bu Fırsat Hepimizin Ölümü Pahasına Koruduğu Vatanın Varolması Varlığının Korunmasına Destek Teşkil Edecekse Neden Şehitlerin Kemikleri Sızlasınki.

Şehitlerin Kemikleri Toprak Kaybettiğimiz Zaman Sızlar. Şehitlerin Kemikleri Vatanı Kaybettiğimiz Zaman Sızlar. Savaş Çok Kötü Bişeydir. Öyle Yada Böyle Olaylar Tırmandı Yada Tırmandırıldı Ve Bu günkü Aşamaya Kadar Geldi.. Bunun Önünün Kesilmesi Mecburidir. Ama Toprak vermemek, Ve Bütünlüğü Sağlamak Kaideleri Üzerine Olacaksa Olmasından yanayım. Şehit Aileleri Evladım Boşunamı Öldü Dediklerinde Kimse Kusura bakmasın Ama Bende Bunu Kabul Edemem. Bende Askerlik Yaptım Emir Alırdım. Gözümü Bende Budaktan Sakınmadım. Ve Bende Bir Şehit Olabilirdim. Bu Hepimiz İçin Geçerlidir. Ama Önce Vatan Sağolsun.

Kürtlerin Nasıl Bu Aşamaya Kadar Geldiği, Enteresanlıklar ile Dolu Bir Hikayedir. Ama Oldu İşte, Pozisyon İç Savaşa Doğru Bir Pozisyon iken. Neden Daha Çok Şehit Anası, Neden Bölünmeye Gitmeye İnatla Devam. Mutlaka Bir Barış Şansı Vermek, Seyretmek Ne Yapmaya Uraştıklarını Görmek, Değerlendirmek Gerekmezmi.?

Bu güne Kadar Verilmeyen Şansı Versekde Vermesekde Düzen Zaten Bozulmuş, Bozuk Olanın Belkide Tek Tamir Yolu Bu Olabilir... Bu Tamir ise Buda Kutsaldır. Vatan Sağolsun Diye Şehitler Gözlerini Kırpmadan Gidiyorsa, Barış için Sağ Duyuda Şehit Olmak Kadar Önemli Değilmidir. Yeni Şehitler Ve Yeni Şehit Aileleri Olmasın Yurdumda Bu Güzel Bir İstemdir. Bunda Yadırganacak Bişey yok...

Turancılık Hususunda Tamam Hatalı Söylem edinmişim, Ancak Turancılığın Faşizm Olduğunu Beyan etmemişim, Oradaki Söylemimde Sadece Turancılık ile ilgili Beyanatım İçin Özür Diliyorum. Hatalı Öğrenmişim ve Hatalı Söylem edinmişim. Turancılık Tüm Dünyada Varolan Türk Birliğini Sağlama Çalışmasıdır. Tamam.

Dikkat ederseniz Faşizm ile ilgili Kürtçülüğüde Katmışım. Kürtçü Söz Söylem Ve Ülkeyi Karıştırabilecek Türkçü Söz ve Söylemler Dahil, Vatana Millete Faydasız İşlerdir Demişim. Yazımda Gayet Nettir. Turancılığı Faşizm ile Eş Anlamlı Gözteren Söz Kullanmadım. Ancak Cenkler Döneminin Bittiğini, Turancılık Yayımcılık olarak Bildiğim Eylemi Yapamayız Demek İstemişim. Yanılgım Sizide Yanılgıya Düşürmüş. Tekrar Özür Dilerim. Xz Teşekkür ederim. Dikkatsiz Söylemim Hususunda Aydınlattığın için...

O koyu yazılı yeri sen kim oluyorsunda söylüyorsun? Neyine dayanarak söylüyorsun? Evladın mı şehit oldu? Ondan sonra küfrettik mi de biz suçlu oluyoruz?

Bir dediğin bir dediğini tutmuyor anasını satiim. 

Orospu çocuklarına resmen tören yapıyorlar, ayaklarına kadar savcı getirtiliyor, apo posterleriyle karşılayorlar bir de üstüne sen buna barış hareketleri diyorsun.Kendinde misin?

Sana göre gaziler de madalyalarını boşuna atıyor değil mi? Anasını satiim bu devletin cumhurbaşkanından tut genelkurmay başkanına kadar kimse ne şehit ailelerini ne de gazilerin karşısında her ne gerekçeyle olursa olsun duramaz.

Burda bize malav okuyorsun.Yok ben de askerliğimi yaptım bilmem ne...Yapacaksın tabi herkes yapıyor! Ama aranda ki fark şu: Şuan onların aileleri keşke gitmeseydi diye ağlıyor, gaziler keşke gitmeseydim diye madalyalarını atıyorlar.Yani anlayacağın hayatları boyunca bunun acısını çekiyorlar!

Şimdi sen tüm bunların üstüne o lafı edemezsin! Ne verdin ki vatana bunu söyleyebiliyorsun?

Neyse p.m.'den devam edelim ki görüntü kirliliği yapmayalım.

Yahu Tamam ha. Git Düzelt İstediğin Gibi yap. Sana Bişey denmemiş, İnsan Gibi Özrümüzüde diledik. Daha nesindesin sen hacı.!!! Sanki Küfrettik ha.. Memleketin Ebesini Belledik Hala neyi diyorsunuz, Amacınız Ayaklanmakmı, Ayaklanın bana ne. Benden Geçmiş her şey, Bu Yaştan Sonra Ne Bekliyorsunuz benden.?

Fikrimi Söyler Geçerim. Benden bu..! Benim Doğrularım bu..! İnsanlarımızın Birbirini Öldürmesini İstemiyorum. İstemiyorum işte. Benim Davam bu.!

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    illision
    illision's avatar
    Erkek
    Halkın nefretinin gücü

ŞEHİTLİKLERDE kutsal bir sessizlik vardır.

Analar evlatlarının ruhları rahatsız olmasın diye ayak uçlarına basarak yürürler.

Sessiz sedasız... İçlerini çeke çeke ağlarlar...

Gözyaşlarını içlerine akıtarak...

Mezarların başında kimseye duyurmadan dualarını okurlar.

Yavrularını, yolladıkları Tanrı’ya onları cennetine kabul ettiği için şükrederler.

Yemeyip yedirdiği, içmeyip içirdiği, uyumayıp uyuttuğu evlatlarının mezarını beşikleriymiş gibi uzun uzun okşarlar.

Çiçeklerini sularlar, ayrık otlarını elleriyle temizlerler.

Bu tablo, her şehit mezarında, her gün yaşanır.

Yüreği yanık anaların şehitliklerdeki halleri yürek paralayıcıdır.

* * *

Devlete meydan okurcasına gerilla giysileriyle kahramanlar gibi gelip girdiler ülkeye.

Kurşunladıkları, bombaladıkları, mayınla parçaladıkları güvenlik güçlerine, devlet görevlilerine ve sivil insanlara en ufak bir saygı duymadılar.    

Buna rağmen ayaklarına gönderilen mahkemeye kafa tutup serbest kaldılar.

Sonra parti otobüsünün üzerine çıkıp zafer turu attılar.

Büyük mitinglerle karşılanıp alkışlandılar.

Zılgıtlar, halaylar çekildi.

Onurlarına havai fişekler atıldı.

O yüreği yanık analara nispet yapar gibi yaptılar bütün bunları...

Onlar bu saygısızlığı yaptı da peki buna karşı hükümet ne yaptı?

Gıkını çıkarmadan bu onur kırıcı tabloyu seyretti.

“Bu olmaz... Bu kabul edilemez... Bu gelişler geliş değil... Edebe, adaba, birliğe, bütünlüğe, insanlığa, sevgiye, saygıya sığmaz” diyenler oldu.

Hepsi hükümet ve yandaşları tarafından “Vay, barışa, kanın durdurulmasına karşı çıkıyorlar” diye suçlandılar.

Sokaklara çıkıp “Vicdanımız kanıyor” diye feryat edenler “Süreci provoke ediyorlar” diye suçlandı. 

* * *

Ama baktılar ki tepkiler bir anda tüm ülkeye yayıldı.

Milyonlarca vicdan kanamaya başladı.

Baktılar ki halkın öfkesi nefrete dönüşüyor.

Baktılar ki oyları hızla eriyor.

O zaman pabucun pahalı olduğunu anladılar.

Hemen oturup “dönüşleri” erteleme kararı almak zorunda kaldılar.

Hükümet, bu süreci çok kötü yönetti. 

Çabucak zafer kazanma açıkgözlülükleri geri tepti.

Batı’dan aldıkları aferinler, halkın yükselen nefretinin içinde boğulup kaldı.

Oysa dünyadaki ve bölgedeki konjonktür PKK’yı bir akrep gibi ateş çemberinin içine hapsetmişti.

Önündeki tek yol terörü bırakıp tasfiye olmayı kabul etmekti.

AKP iktidarı bunu anlayamadı.

Süreci, siyasi zafere dönüştürmek hevesine kapılıp berbat etti.

İngiltere Büyükelçisi David Reddaway IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) terörünün bitirilmesini şöyle anlatıyor:

“IRA bizi korkutamayacağını, yenemeyeceğini fark etti. Biz de onlara fikirlerini gerçekleştirebilecek bir ortam sunduk.

Silahlarını teslim ettiler.

Af çıkarılmadı, cezaları indirildi.”

IRA gerillalarının meydan okuyarak gelmelerine izin verilmedi. İngiliz devletine kafa tutarak ifade vermeleri söz konusu bile olmadı.

Onlara otobüsler üzerinde zafer turları attırılmadı. Onurlarına havai fişekler patlatılmadı.

Geldiler, silahlarını teslim ettiler ve teslim oldular.

Cezalarını çekip serbest kaldılar.

Bizde olduğu gibi milyonlarca İngiliz’in vicdanı kanamadı.

Onların devleti bunlara izin vermedi.

Tufan TÜRENÇ/Hürriyet gazetesi

birgün olmasada birgün mutlaka
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek
    öfkelenmek için illaki ailenden birilerinin öldürülmesi mi gerekiyor ? bir toplum eğer millet vasfını kaybetmişse ancak bu kadar duyarsız olabilir.

herşeyin bir şeyi vardır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:
    şayet kürt açılımıysa adı buysa Kürtlere Yönelik olması gerekmiyor mu? bu açılım kürt açılımı denilip pkk ya yapılıyorsa bu kürtlere yapılmış bir hakarettir o zaman kürtleri pkk ile eş değer tutulmasıdır bu açılım  ben kürtler ile pkk nın ayrımını yapan bir kişiyim bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum

Tamamda Sanki Ülkede Kürtleri Temsil Eden Pkk ile Bağlantısı Olmayan Bir Kurummu var.. Buyrun bide buradan yakın. 

tamamda niye uzatıyorsun konuyu , nedemeye çalışıyorsun açık konuş bari. Kürtleri temsil nedemek ?? Bu ülkedeki milleti temsil eden bir Türk Devleti, meclisi, hükümeti var ;  partiler kurumlar vb etnik kimliklerin dini cemaatlerin, azınlıkların vb temsilcisi borazanı olamazlar. Senin laflarından da ben şunu anlıyorum ki , varlık yokluk savaşına yaklaştığımız bu zamanlarda , ağzından bal damlasa bile kendine kürt diyen hiç kimseye ya da niyetine güvenemeyiz. 

herşeyin bir şeyi vardır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

her başlığa istisnasız yazdığım gibi burada da birkez daha tekrarlamak istiyorum :

demogoji yapmaya işi sulandırmaya farklı açılımlara falan gerek yok,  olayın adı "ayrılıkçı isyandır"  ve tarih boyunca + günümüzdede ayrıca muhtemel gelecekte sıfatı bu olan isyanlar iki türlü biter 

1 - halkı ezersin, desteklediği kurtuluş ordusunu gerilla dediği teröristi destekleyemez aman diler hale getirilir ve savaş/isyan biter. bakınız : filistin,çeçenistan,bask,doğu türkistan ...

2 - sınırı yeniden çizersin, takar sepetini koluna  herkes kendi yoluna  bknz : çekoslavakya, hindistan ... 

shockman gibi demogojinin dibine vurup ondan sonra barış istiyoruz demekle olmaz bu işler, diyorki bu şahıs "iki millet" öncelikle bu tanımı kullandığı anda vazo kırılmış oluyor çünkü sen iki millet lafını zikrettiğinde zaten bölünmüşlüğü kabul etmiş oluyorsun. kendinden başka bölücü aramaya gerek yok burada 

öte yanda şehit anaları, öksüz bebeler, benim kürt arkadaşım ... demek de ayrı tür bir demogojidir. bu savaştır ve elbette birileri ölecek, ancak Türkler daha önce hiç 30bin kişi öldü teslim olalım dememişti ( hatırlatırım ) 300bin kişinin , milyon kişinin öldüğü savaşlarda bile son nefer son kurşuna kadar direnmişti 

shockman barış istiyorsun, peki neden bunu Türklerden istiyorsun, savaşı bizmi çıkardık ? savaşı kimin çıkardığı belli gidip bunu onlardan iste. Ayrıca artık barış istiyorum demek için çok geç, kürtlere dair hoşgörü çoktan kırıldı ( ve bir vazo bir kere kırılır ) içimizde bunu tamir etmekle sorumlu olan varsa o da sizsiniz çünkü ben şahsen ilk seçeneği uygulamak taraftarıyım. Bulgarların  Türk azınlığa , kıbrıslı rumların Türklere , çinlilerin Uygur Türklerine uyguladığı zorunlu göç ve imha politikası kürt sorunun kökünü kazıyacaktır. bunun haricindeki tüm seçenekler teslimiyet yada yenilgidir.

Hatırlatmak zorundayım ki , bu millet değil kürt, uzaylı bile olsa kendine Türk deme ve Türk milletinin parçası olma hakkını eşit olarak bu topraklarda yaşayan + sonradan gelen herkese verdi. Ne yazıkki herzaman olduğu gibi iyiliğin bedeli aynı ağırlıkta bir şer imiş... 

Ayrıca ülkenin birliğinden ve ayakta kalmasından yana tavır koymayı ırkçılık ve Turancılık ile nitelendirmesi ise ayrı bir ayıp - ama bu kadarına da sinirlenmemek elde değil. Sanki ben finlilerle macarlarla yakutlarla birleşelim diye birşey söyledim de bana ırkçı olmaktan bahsediyor. Türk kahvesini bile ırkçı kabul eden özünde herkesten ırkçı olan zihniyetin devamı. Bu millet ve ülkeye bağlı olan şahıs, kökeni her ne olursa olsun kendini Türk görür, milletim Türk milleti der. Eğer düşmandan yana gizli bir tavır içinde olup Türk milletinin yenilgisini "barış" kılıfına sokmaya çalışmıyorsa

herşeyin bir şeyi vardır
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

@shockman  ,  herbi haltı yanlış biliyorsun sonra kalkıp istisnasız her konuya ahkam kesiyon kendi deyiminle "beyanat veriyon" . Öncelikle cümle içinde kullanılan sözcüklerin baş harfi büyük yazılmaz mesela...

daha önemlisi Turan ve Turancılık fikrini "şeytan" gibi görüyor ve dilinden düşürmüyorsun ancak ne olduğu konusunda bilgin yok 

http://tr.wikipedia.org/wiki/Turanc%C4%B1l%C4%B1k  - bi zahmet edip okursan osmanlı ile ilgili olmayıp islamı ya da başka dini hesaba katmadığı gayet açık 

http://www.edebiyatekibi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=783&Itemid=28    ayrıyeten senin dediğin osmanlıcılık fikri olup ortaya çıkışı 1.tazminat 

işgal edilen topraklarda kimsenin malına dinine "halel" vermemek ise bizim öngörümüz yoksa şu  andaki gibi hatta daha basit ayrılıkçı isyanların osmanlı tarafından ne şekilde bastırıldığı tarihçe malum ... ki bütünlüğünü ve bekasını korumak isteyen her devlet bu şekilde davranır / davranırdı 

hatırlatırım ki toplumlar ikna ederek, barıştırarak seviştirerek yönetilmemiştir, toplumlar güç ve irade ile yönetilir

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 16699 Toplam Mesaj: 107