folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Şeriat Mı İstediniz Alın Size Şeriat..Türkiye Neden Şeriata Geçmemeli ?

Şeriat Mı İstediniz Alın Size Şeriat..Türkiye Neden Şeriata Geçmemeli ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    fastottoman bunu yazdı:
    -----------------------------

iran şeriatlamı yönetiliyor...

dünyada şeriatla yönetilen tek devlet yok şuan en son devlet osmanlıydı...

Bütün konunun özeti buydu. Tebrik ederim.

We can be more, we can be much more.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

İrandakı rejım sözde şeriattir;  özde sapkınlık

Sapkınlık diz boyudur.Fakat insan ne görmek istiyorsa onu görür.BOşuna zümsük adlı arkdasla girmeyın herhangı bır polemıge kendısı sanal alem delıkanlısıdır.HEr konuya atlar.Helekı boyle konulara caudalınde yeni kavramlar üretmektedir.Şeriatla yönetilmiş son ülke Devlet-i Aliyye-i Osmaniye   

oda Türkiye Cumhuriyeti nin kurulması ile son buldu.İslam dini o kadar hoş görülüydüki diğer ülkelerde hristiyan alımlere bıle sığınma hakkı tanırlardı.HOşgörü dinidir İslam .Cezalandırma dini değil bu demek değildir adaletsizlik yeri.. Şeriat ın nedemek oldugunu araştırın sonra oturun konuyu cevaplayın...

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

İRET..

demekki mantık yoluyla izahı olmayan birşey yok. dediğinde olabilir o kararı verenlerde böyle düşünmüş olabilir.

ayrıca

70 bakireyi alman için;  eldeki votkayı telefondaki olgayı kucaktaki helgayı bırakman gerekecek :)

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Kaypak bir demokrasi yerine....Sağlam bir şeriatı,kötü dediğiniz ama bence evrendeki en iyi yönetim biçimi olan Komünizmi seçerim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

lordvader89 bunu yazdı:
    Kaypak bir demokrasi yerine....Sağlam bir şeriatı,kötü dediğiniz ama bence evrendeki en iyi yönetim biçimi olan Komünizmi seçerim.

hala direttiğim nokta şu

komünizm, faşizm, şeriatta bütün insanlar özgür olaramaz...Eşit hiç olamaz.Komünizm de insanın büyümesini engellediği için bir çeşit faşizmdir.

---

Öte yandan hala diyebler var irandaki şeriat tam şeriat değil di.

Peki tam şeriat nedir ? Eğer bir ülkede tam anlamıyla şeriat varsa;

ben dışarı sakalsız çıkabilecek miyim ? Bu sakal sadece bir örnektir.Eğer çıkabileceksem bu şeriat değidlir.Çünkü şeriat devlet kanunlarının referansını din olarak almaktır.Dine göre kızlar mini etek giyebilir mi ? Kızlar nikansız olarak erkek arkadaşlarıyla tkaılabilir mi ?

Eğer bunları yapabilirse ya o ülkede şeriat yoktur yada bunları yapamaz.

herkes şeriat o değil bu değil deyip duruyor.Neymiş bu şeriat yazında bilelim o zaman.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

hocam şeriatla yönetilen ülkede içki içemezsin yasaktır kadınsan örtünmek zorundasındır.

ana şekil budur .

geri kalan kısımların da bizden farkı  cezaların çok ağır olmasıdır .uyuşturucu satmanın cezası idamdır..

birini öldürdüysen aile bağışlamıyorsa cezan idamdır (haksızsan tabi) 

hırsızlığın cezası hırsızlığın sebebine göre verilir devletin bir hatası varmı diye bakılır.

eğer hırsızlığı alışkanlık haline getirirsen  eline bir kesik atılarak iz bırakılır (elin komple kesilmez)

erkekler sakal bırakmak zorunda değildir köse de olabiir:) kadınlar ise çarşaf giymek zorunda değildir makyajlıları bile görmüştüm .

her insan eşit hakka sahiptir sosyal güvencen fulldur.

izlediklerim bunlardı. birde denize gidip röntgen yapamazsın  mayo giymek yasaktır :)

sevdiğim bir yanı var  vatana ihanet eden herkesi acımadan asmalarıdır.

yakalanan pkk lılara genelde idam cezası verilir .

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    elevator bunu yazdı:

hocam şeriatla yönetilen ülkede içki içemezsin yasaktır kadınsan örtünmek zorundasındır.

ana şekil budur .

geri kalan kısımların da bizden farkı  cezaların çok ağır olmasıdır .uyuşturucu satmanın cezası idamdır..

birini öldürdüysen aile bağışlamıyorsa cezan idamdır (haksızsan tabi) 

hırsızlığın cezası hırsızlığın sebebine göre verilir devletin bir hatası varmı diye bakılır.

eğer hırsızlığı alışkanlık haline getirirsen  eline bir kesik atılarak iz bırakılır (elin komple kesilmez)

erkekler sakal bırakmak zorunda değildir köse de olabiir:) kadınlar ise çarşaf giymek zorunda değildir makyajlıları bile görmüştüm .

her insan eşit hakka sahiptir sosyal güvencen fulldur.

izlediklerim bunlardı. birde denize gidip röntgen yapamazsın  mayo giymek yasaktır :)

sevdiğim bir yanı var  vatana ihanet eden herkesi acımadan asmalarıdır.

yakalanan pkk lılara genelde idam cezası verilir .

hocam işte yine özgürlük kısıtlanıyor.kimse istediği gibi giynemiyor.

tabi ki her rejim gibi iyi ve kötü yanları var.sosyal güvence falan nasıldır bilemem pkklılara idam cezasıda olabilir.

fakat genel olarak rejimler içinde en iyisi şu an Türkiye ninde bulunduğu rjeim

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Müslüman olmak ölmek demektir gibi saygısızca açıklamalarda olmuş burada yazık yabu kadar abartmayın bazı şeyleri bugün şeriat hayali kuranların haallarinde kalmaya devam edecektir herşey bugün şeriatı kimse kuramaz merak etmeyin kurulsa kurulsa dinler arası diyalog kurulur şeriata amerika izin vermez bu kadar misyonerlik faliyeti varken adamların

tirmizi büyük hadisçi olabilirama ben bu hadise inanamıyorum ve ilk defa duyuyorum benim duymam var olmadığı anlamına gelmez ama gerçek olmadığı anlamına gelebilir uydurma hadiste olabilir yanlışyorumlama hadiste olabilir  müslmanlıktan çıkanın cezası ölümmüş bunu diyen benim dinim islamiyet olamaz insanı bu kadar seven diyer dinlere müsmaha gösteren islamiyet olamaz senin dinin banabenim dinim bana diyen birpeygamberin elçilik yaptığı bize ulaştırdığı islamiyet olamaz şayet geçeklik payı varsa ben müslüman değilim.

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şeriat Afganistanda bir zamanlar değişikdi...

Sudan'da öyle..

Arabistanda öyle...

Taliban Afganistanda sakalı belirli bir ölçünün altında olan erkekleri kırbaçlıyordu,direnirsen ölüm,

Ama diğer şeriatla yönetilen ülkelerde bu yok.

Taliban Afganistanda stadyumlardaki insanların coşkulu sevinmesine izin vermiyordu

fakat diğer ülkelerde bu yok hatta aşırı sevinçleri oyuncuları bile yapabiliyor.

Lafı uzatmanın anlamı yok;

Diyeceğim odur ki tekel sayılabilecek bir şeriatla yönetim kuralları yoktur,sadece cezaları İslam Hukuku kurallarına göre birbirine benzerdir.

Günümüz Dünyasında gerçek manasıyla şeriatın uygulandığını düşünmüyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

elevator bunu yazdı:

ComputerWolf bunu yazdı:

Yine herkes Islam alimi olmus.Sallayan sallayana anasini satim.Bir kiside cikip dememiski aga bu nedir ?

Simdi ben acikca soyle bir yorum yapabiliyorum.Inancli insalarin %99'u inandigi dinden bi haberdir.Sokaktan 10kisiyi cevirip inancini sorun sonrada inandigi dine dair kutsal kitabi okuyup okumadigini sorun.Benim ulastigim sonuca ulasacaksiniz.

Simdi bu ceza olayina gelirsek.Kuran'da bazi olaylardaki ceza kistaslari yazilmis ama yazilmayanlarda hadis kitaplarinda yer almistir.Islam dunyasinin en guvenilir hadis kaynaklarindan birisi olan "Tirmizi" de Musluman birisinin din degistirmesiyle ilgili hadisler vardir,Tirmizi Islam dunyasinin en guvenilir hadiscilerinden birisidir yani sadece hadis kitabinin ismi degildir ayrica en buyuk hadiscilerdendir.

Peki bu hadis nedir.Bircok hadis kitabi gibi Termizi de bende mevcut, ama bastan sona okumadim.Kabaca bazi konulara gozgezdirirken 2.ciltte bu din degistirme olayiyla ilgili bir hadis var.Konuyu goruncede paylasayim dedim.

Hadis soyle , ozetle yaziyorum birebir degil. "Muslumanken muslumanligi terkeden birisinin cezasi: 3gun bu terk dusuncesinden vazgecmesini beklemek ve onermek , vazgecmedigi taktirde olumle cezalandirmaktir."

Yani Islam hukukunda bu olayin cezasi olumdur.

Müslümanlığa geçmeleri için kimseye baskı yapmamayı emreden bir Kuranın, hangi ayetine dayanarak yazılmış bir hadistir bu?

Değişmeyecek bir tek kitap vardır o'da Kurandır .dolayısıyla nekadar sahih denirse densin kendi mantığınla işle olayları. mümkün mertebe kendi fikirlerini oluşturmaya çalış bence.böyle yapınca zaten bütün fikirler aynı çıkıyor Allahın verdiği akıl ve mantık sayesinde.

haber bild e ait bu haber aslını okumuştum hemen hergün takip ederim bild i ..

sahipleri aşırı dinci yahudilerdir hemde o biçim. sürekli İslam , Türk ,Ahmedi nejad antipatiliğini aşılamaya kalkarlar.

böyle bir gazetenin haberine nekadar inanmak gerekir ?

bu şahısların hangi suçla yargılandıklarını bilmiyoruz olayın aslında fahişelik uyuşturucu kullanma yada cinayet işleme de olabilir mi diye düşünmek te gerekir.

Kusura bakma elevat sen Termizi deki hadislerle ilgili boyle bir yorum yaparsan bende sana gotun basin ayri oynuyor derim.Bilgisizligine veriyorum o zaman Termizi yi bir arastir bakalim.Islam hukukunda ve kulturunde ne boyutta kabul goruyor. 

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 14648 Toplam Mesaj: 108