Şeriat Mı İstediniz Alın Size Şeriat..Türkiye Neden Şeriata Geçmemeli ?
-
Buyrun Cübbeli Ahmet bilem İranla bizim işimiz olmaz diyor... İranın çoğu sapkın...
Buyrun ne olduğunu dinleyin şaşıracaksınız: http://www.youtube.com/watch?v=_VGIwrfib1w -
İran şeriatle yönetilmiyor bu onların kılıfı bana kalırsa çünkü osmanlıda şeriatla yönetiliyordu ama tebasındaki hiçbir müslüman gayrimüslüman oldu diye asıldığını kesildiğini yazmadı tarih kitapları yazıyorsada ben o kitapları okumadım osmanlıyı geçtim ilk islamiyetin doğuşunda hz muhammed yada hangi peygamber din değiştiren birini astı kesti islam tarihi kitapların da da okumadım ben benim okuduğum islam tarihi kitaplarında yazmıyordu okuyanlar varsa bilmem
sonuç olarak islam adını kullan zottirikten bir devlet bu iran kafasına görede at koşturuyor o ülkede olsam 1 dk durmam vatandaşlıktan çıkardım -
Burada şeriat tanımın doğru yapılması ve anlaşılması lazm.
Şeriat İslam kuralları demektir. Kuran'da böyle uygulamalara yer olmadığını hepimiz biliyoruz.
Bunların yaptığı dini kullanmaktan başka bişey değil.Şeriat la alakası yok.
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
İran şeriatle yönetilmiyor bu onların kılıfı bana kalırsa çünkü osmanlıda şeriatla yönetiliyordu ama tebasındaki hiçbir müslüman gayrimüslüman oldu diye asıldığını kesildiğini yazmadı tarih kitapları yazıyorsada ben o kitapları okumadım osmanlıyı geçtim ilk islamiyetin doğuşunda hz muhammed yada hangi peygamber din değiştiren birini astı kesti islam tarihi kitapların da da okumadım ben benim okuduğum islam tarihi kitaplarında yazmıyordu okuyanlar varsa bilmem
sonuç olarak islam adını kullan zottirikten bir devlet bu iran kafasına görede at koşturuyor o ülkede olsam 1 dk durmam vatandaşlıktan çıkardım
-----------------------------o şeriattan kaynaklanmıyor.O osmanlıdan kaynaklanıyor.
-
İrandaki gerçek şeriat değilki.
Türkiye şeriatla yonetilsin demiyorm :S yanl$ anla$ılmasın. -
iranınki şeriat değil resmen sapkınlık. şeriat dediğin şey aslında kur'an daki kurallardır. O kurallarla iranın uyguladığı yönetim tarzı tamamen farklıdır. Kur'an da insanlı zorla müslüman yapma gibi bişey yok zaten
-
...
-
TekBuluT bunu yazdı:
-----------------------------şeriatın ne olduğunu biliyo musun ki sen kafana göre ahkam kesiyosun. bi git önce şeriatın ne olduğunu öğren. arkadaşında dediği gibi Osmanlı da şeriatla yönetiliyodu ama böyle bi durum yoktu. İran'da ki şeriat değil.
-----------------------------sen merak etme biz kendi tarihimizde şeriatın nasıl olduğunu biliyoruz.
Cumhuriyeti, Atatürk ü ve cumhuriyet öncesinide biliyoruz.Kaldı ki cumhuriyetin kuruluşundakileride Atatürkün elinden okuduk.
Sen biliyor musun peki ?
-
Metanet bunu yazdı:
-----------------------------
İrandaki gerçek şeriat değilki.
Türkiye şeriatla yonetilsin demiyorm :S yanl$ anla$ılmasın.
-----------------------------hoca ben sadece neden yönetilmeyeceğini daha keskin bir şekilde gösterdim.Belki idam edilme olmaz fakat Türkiyede şu an kurulacak şeriatla Atatürk yapıtlarının hepsi gidecektir.
Cumhuriyet ve demokrasiden bi haber olan devlet olacaktır.
-
...