Şeriat Mı İstediniz Alın Size Şeriat..Türkiye Neden Şeriata Geçmemeli ?
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Yine herkes Islam alimi olmus.Sallayan sallayana anasini satim.Bir kiside cikip dememiski aga bu nedir ?
Simdi ben acikca soyle bir yorum yapabiliyorum.Inancli insalarin %99'u inandigi dinden bi haberdir.Sokaktan 10kisiyi cevirip inancini sorun sonrada inandigi dine dair kutsal kitabi okuyup okumadigini sorun.Benim ulastigim sonuca ulasacaksiniz.
Simdi bu ceza olayina gelirsek.Kuran'da bazi olaylardaki ceza kistaslari yazilmis ama yazilmayanlarda hadis kitaplarinda yer almistir.Islam dunyasinin en guvenilir hadis kaynaklarindan birisi olan "Tirmizi" de Musluman birisinin din degistirmesiyle ilgili hadisler vardir,Tirmizi Islam dunyasinin en guvenilir hadiscilerinden birisidir yani sadece hadis kitabinin ismi degildir ayrica en buyuk hadiscilerdendir.
Peki bu hadis nedir.Bircok hadis kitabi gibi Termizi de bende mevcut, ama bastan sona okumadim.Kabaca bazi konulara gozgezdirirken 2.ciltte bu din degistirme olayiyla ilgili bir hadis var.Konuyu goruncede paylasayim dedim.
Hadis soyle , ozetle yaziyorum birebir degil. "Muslumanken muslumanligi terkeden birisinin cezasi: 3gun bu terk dusuncesinden vazgecmesini beklemek ve onermek , vazgecmedigi taktirde olumle cezalandirmaktir."
Yani Islam hukukunda bu olayin cezasi olumdur.
-----------------------------Copmpuetewolfa bu konuda katılıyorum , malesef çoğu kişi İslam dinini bilmeden , kendi kafasına göre sallıyor.Örneğin biri İslamda kesme filan yoktur diye kendi kafasına uymayan bir şeyi İslamda yokmuş gibi göstermeye çalışıyor.İslamda kesmede vardır , idam cezası da vardır.Mesele bunların ne zaman , hangi şartlarda kimlere uygulanacağıdır.
Mesela el kesme, hırsızlık yapan içindir fakat herhangi bir şey çalanın hemen eli kesilmez.Kesenin neden çaldığı da önemlidir.Çalınan şeyin miktarıda önemlidir.Örneğin baklava çalan çocuğun eli kesilmez.
İdam cezası , kısasta uygulanır veya savaş esnasında din değiştirenlere uygulanır.Tıpkı vatan hainlerine ölüm cezası verilmesi gibi.
Kuran ayetleri ve hadisler nüzul ve söyleniş sebeblerine ve zamanına göre değerlendirilir ve ona göre hüküm çıkartılır.Ben Kuranda okudum veya hadis kitabında okudum , hemen kafama göre uygularım denilmez.İslam Fıkhı diye bir ilim dalı vardır.Herkes eline Kanun kitabı alıp hakimlik yapamayacağı gibi herkes de direk eline Kuranı veya hadis kitabını alıp fetva veremez.
-
iran şeriatlamı yönetiliyor...
dünyada şeriatla yönetilen tek devlet yok şuan en son devlet osmanlıydı...
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Yine herkes Islam alimi olmus.Sallayan sallayana anasini satim.Bir kiside cikip dememiski aga bu nedir ?
Simdi ben acikca soyle bir yorum yapabiliyorum.Inancli insalarin %99'u inandigi dinden bi haberdir.Sokaktan 10kisiyi cevirip inancini sorun sonrada inandigi dine dair kutsal kitabi okuyup okumadigini sorun.Benim ulastigim sonuca ulasacaksiniz.
Simdi bu ceza olayina gelirsek.Kuran'da bazi olaylardaki ceza kistaslari yazilmis ama yazilmayanlarda hadis kitaplarinda yer almistir.Islam dunyasinin en guvenilir hadis kaynaklarindan birisi olan "Tirmizi" de Musluman birisinin din degistirmesiyle ilgili hadisler vardir,Tirmizi Islam dunyasinin en guvenilir hadiscilerinden birisidir yani sadece hadis kitabinin ismi degildir ayrica en buyuk hadiscilerdendir.
Peki bu hadis nedir.Bircok hadis kitabi gibi Termizi de bende mevcut, ama bastan sona okumadim.Kabaca bazi konulara gozgezdirirken 2.ciltte bu din degistirme olayiyla ilgili bir hadis var.Konuyu goruncede paylasayim dedim.
Hadis soyle , ozetle yaziyorum birebir degil. "Muslumanken muslumanligi terkeden birisinin cezasi: 3gun bu terk dusuncesinden vazgecmesini beklemek ve onermek , vazgecmedigi taktirde olumle cezalandirmaktir."
-----------------------------Söylediklerine katılıyorum ancak benim daha çok üzerinde durduğum konu iran konusu. Anlatmak istediğim şey iranı ne şeriatın ne de Islam dininin bir sembolü olduğu. orda uygulanan herşey islam değildir. Bir de arkadaşın dediği mesele var. Verilen cezanın sebebini ve uygulanma şartı vs. ne varsa artık bunları bilmeden Islam'a çamur atmak doğru olmuyor.
Ben eksikliklerimi kabul ediyorum elbette ki; çabam bunu en aza indirmek.
Verdiğin bilgiler için de sağol.
-
Konuda Şiiliğe bok atan herkese compünün postu kapak olsun sünnisiniz ama dininizi bile bilmiyosunuz
Hz. Aliye hangi Şii peygamber demiş gelin kanatlıyan adam değilim ben de ...
biz Peygamberimizi de biliriz onun damadanının yüceliğini de ..
oturun da islam tarihini araştırın Abbasi döneminde Mansur denilen adamın sünniliği nasıl oluşturduğu otuurun araştırın ...
bilmeden de bi mezhebe bok atmayın kimse size bok atmıyo burda ...
-
yorumumu merak ediyorsanız haberle ilgili: SAÇMA !
-
fastottoman bunu yazdı:
-----------------------------iran şeriatlamı yönetiliyor...
dünyada şeriatla yönetilen tek devlet yok şuan en son devlet osmanlıydı...
-----------------------------hocam malezya ve iran ne ile yönetiliyor o zaman.En son malezyada büyük bir şeriat devrimi olmuştu.
---
Diğer yandan bazı arkadaşlar inandıkları din için hemen koruma moduna geçiyor.
Kimse bu moda geçmesin çünkü islama dediğim birşey yok.İsteyen istediğine inansın.Benim bahsettiğim konu bir ülkenin rejimi kesinlikle dini bir altyapıda olamaz.Hristiyan, budizm yada islam ne olursa olsun. Çünkü diğer inaçları yada inançsızlıkları kaubl etmezler.Bu durumda özgürlük sağlanamaz.
İslam dini özgür müdür ? Özgürdür ne istersen yap derle.Yaparsında.Fakat rejim halinde uygulandığı sürede diğer İNANANLARCA senin kurana yada islam dinine karşı yaptıkların cezasız kalamayacaktır.Bu durumda kötü olan islam dini değil insanlar oluyor.
Kısası: islamdan rejim mejim olmaz kardeşim..
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Müslümanlığa geçmeleri için kimseye baskı yapmamayı emreden bir Kuranın, hangi ayetine dayanarak yazılmış bir hadistir bu?
Değişmeyecek bir tek kitap vardır o'da Kurandır .dolayısıyla nekadar sahih denirse densin kendi mantığınla işle olayları. mümkün mertebe kendi fikirlerini oluşturmaya çalış bence.böyle yapınca zaten bütün fikirler aynı çıkıyor Allahın verdiği akıl ve mantık sayesinde.
haber bild e ait bu haber aslını okumuştum hemen hergün takip ederim bild i ..
sahipleri aşırı dinci yahudilerdir hemde o biçim. sürekli İslam , Türk ,Ahmedi nejad antipatiliğini aşılamaya kalkarlar.
böyle bir gazetenin haberine nekadar inanmak gerekir ?
bu şahısların hangi suçla yargılandıklarını bilmiyoruz olayın aslında fahişelik uyuşturucu kullanma yada cinayet işleme de olabilir mi diye düşünmek te gerekir.
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------Müslümanlığa geçmeleri için kimseye baskı yapmamayı emreden bir Kuranın, hangi ayetine dayanarak yazılmış bir hadistir bu?
Değişmeyecek bir tek kitap vardır o'da Kurandır .dolayısıyla nekadar sahih denirse densin kendi mantığınla işle olayları. mümkün mertebe kendi fikirlerini oluşturmaya çalış bence.böyle yapınca zaten bütün fikirler aynı çıkıyor Allahın verdiği akıl ve mantık sayesinde.
haber bild e ait bu haber aslını okumuştum hemen hergün takip ederim bild i ..
sahipleri aşırı dinci yahudilerdir hemde o biçim. sürekli İslam , Türk ,Ahmedi nejad antipatiliğini aşılamaya kalkarlar.
böyle bir gazetenin haberine nekadar inanmak gerekir ?
bu şahısların hangi suçla yargılandıklarını bilmiyoruz olayın aslında fahişelik uyuşturucu kullanma yada cinayet işleme de olabilir mi diye düşünmek te gerekir.
-----------------------------sahih hadislere takılmamak gerekli diyorsan namaz kılmıyor olman gerekir şu an ya da kafana göre eğilip kalkman gerekir çünkü biliyor musun bilmiyorum ama namazın nasıl kılınacağı, rekatları, neler okunacağı vs. detaylar kuranda yoktur, bunları müslümanlar o işinize gelmeyince "hadistir ne de olsa" deyip geri plana ittiğiniz hadislerden öğrenmiştir. hadisleri çıkarırsan islamdan geriye şairane dille yazılmış bir korku romanı kalır. ben hadise kurana bakmam akıl yoluyla çalışırım diyorsan zaten 1400 yıl önce yazılmış bir kitabın daha taş çatlasa on yirmi sene önce doğmuş bir adam olarak sana ulaşana kadar hiç değişmediğine emin olman ve bu konuda hiçbir kanıtın olmaması ne kadar akıl mantık işidir o da ayrı bir konu.
kendi küçük dünyanızda bu tür olaylarla karşılaşmadığınız için karşılaşınca deliler gibi sorgulayıp "ne kadar güvenilir" triplerine giriyorsunuz ama o dünyanızdan çıkınca farkedeceksiniz ki bunlar iranda sık sık yaşanan şeyler. ekmek çaldığı için parmağı arabanın tekeri altında ezilen ufacık çocuktan da haberiniz yoktur eminim çünkü dünyayı kendi okuduğunuz gazetelerden ve izlediğiniz televizyonlardan ibaret sanıyorsunuz.
zaten işinize gelmeyen gerçekleri sorguladığınızın %0,0001 i kadar işinize gelenleri sorgulasanız burada bu tartışmalar dönüyor olmazdı bu çağda. baksana elemanın biri zina eden kadın öldürülmeli çocuğu çekeceğine o acıyı kendi çekmeli diyor, günde 5 vakit namaz arası 3 vakit otuzbir çeker burda din bekçiliği yaparsınız mk.
-
Bu tartışmalarınızın hepsi değersiz anlamsız...
Sadece zamanınızı boşa harcıyorsunuz. Neden? Kendinizi haklı çıkarmak için mi? Evet tabiki de birisi ortaya bir laf atıyor sende onu yanlış düşündüğün için cevap veriyorsun ama farkında değilsin onun üstüne eklediğinin ve sonunda acayip tartışmalar çıkıyor ortaya.
İslam bizim için sadece bir inanış ve din olabilir. Başka işler için İslamı sokarsak bu hem o işin tadını kaçırır hem de İslam"ın değerini düşürür.
İran için belkide bu bir kural. Nerden bilcen de suçlayacan onlarında kendilerine göre hak ve hukukları var. Ama yaptığı doru mu ? Sonuna kadar doru değil... Ama o kadınlar din değiştirirken bu olacakları bilmiyolar mıydı? Onların hak hukuklarına göre haketti. Gidip ileri düşünceli bir İran siviline sorarsan. "Suç işledi cezalandırılmalı der."
Bizim burda bunları tartışmamız çok anlamsız ama Türkiye de çok net söyleyebilirim ben ve benim gibi Atatürkçü yapıda olan insanlar ölmeden ülkeye şeriat GE-LE-MEEEZ !!!
-
herkesin düşüncesi ayrıdır. kimse düşüncesini birbirine doğru kıldırmak zorunda değildir tabi.
bu ülkede siyaset din ile birleştirilmemeli.
herkes checi olacak diye bi kural yok. ben bu ülkedeki hiçbir partiye inanmam,inanmadım,tutmadım. hepsi aynı bok birbirine bok atıp oy toplamaya çalışan
baykal-tayyip-bahçelinin medyayı meşgul ettiği, ellerinden birşey gelmediği gibi ülkeyide bi 50 yıl daha geriye çektikleri kanısındayım.
şeriata gelince. türkiyede böyle birşey olması beklenemez bile. ha isteyen varsa öyle yönetilmek iran ırak gibi ülkelerde yaşamalıdır.
bugün elin çük kadar ülkesi bile bizi tehtit edebiliyorsa bu asker siyaset v.s ile oluşmuş birşey değildir tamamen otların zamanında ülkeyi sömürmesi, ve toplumumuzun olaylar karşısında banane aq demesinden kaynaklanan gelişim geriliğinden kaynaklanmıyormu ?