Şeriat Mı İstediniz Alın Size Şeriat..Türkiye Neden Şeriata Geçmemeli ?
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------aynen bende onu dedim fark ettiysen.Komünizm bütün insanların eşit olmasıdır.Fikir çok güzel ama uygulanışta berbatlaşır, resmen faşist bir yönetim olur diktatör rejimidir.
-----------------------------ona bakarsan kur'an daki yaşayış şeklinide devlete döksen konünizmden bin kat daha adalet olur. ne hırsızlık olur ne haksızlık olur.iranın uyguladığı politikanın kur'an la hiçbir alakası yok. onların inandığı din tam anlamıyla islamiyet sayılmaz zaten bilmem anlatabildimmi.
-
TekBuluT bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------tabi eğer araştırılacak birşey varsa git sende komünizm'i araştır.Daha sonra git fikir aşamasında ki komünizmle uygulanan komünizmi araştır.Aralarındaki dağlar kadar farkı gör.
Önceden de dediğim gibi; din devleti kurtarmaz.Din insanları kurtarır, devleti bilim, demokrasi ve medeniyet kurtarır.
-----------------------------komünizmi nerden çıkarttın şimdi Allah aşkına. ne alakası var konuyla. işin gücün konuyu dağıtıp kaçamak cevaplar vermek. bilmiyosan bi konu hakkında konuşma kardeşim.
-----------------------------Ne mi alakası var ? Bağı kuracak kadar zeki olduğunu düşünmüştüm ;
Şeriat Allah'ın hükümleri ile devleti yönetmektir.Kuran esas anayasadır.Yani fikir aşamasında bütün hayatımız Allah'ın buyurduğu gibi yaşanır, herşey çok güzel.
Uygulanışta mı ? Buyrun size büyük örnek.Şeriatın bokunu çıkartan devletler olacaktır, özgürlük şeriatta kısıtlanacaktır.Ben müslümanlığa inanmıyorum kardeşimd eyip bir erkek sakalsız, bir kadın mini etekle falan dıuşarı çıkamaz.
Siz kime şeriatı anlatmaya çalışıyorsunuz ? Ben yeteri kadar özgürlük isteyen birisiyimdir.Bir ülkenin özellikle Türkiyenin tek birşeye ihtiyacı vardır oda Atatürk ilkelerinin modernize edilmiş hali.
Kimse kandırmasın kendini.Şeriat varsa özgürlük ölmüş demkdir.Müslüman olmak demek ölmek demktir.Belki kafanıza sıkmayacaklar ama şeriat olan bir ülkede ramazanda lokantada yemek yiyemezsiniz, avrat yerlerinizi kapatmadan dışarı çıkamazsınız.Kimse bu durumda osmanlıyı örnek vermesin.
Osmanlıyı şimdi laf arasına sokmayın osmanlıyıda biliyorus.Cumhuriyet kurulmasaydı bi 20-30 kere daha içten çöküp kurulurdu.Kaldı ki oda sadece ankara civarında olurdu.
-
...
-
CEO bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------aynen bende onu dedim fark ettiysen.Komünizm bütün insanların eşit olmasıdır.Fikir çok güzel ama uygulanışta berbatlaşır, resmen faşist bir yönetim olur diktatör rejimidir.
-----------------------------ona bakarsan kur'an daki yaşayış şeklinide devlete döksen konünizmden bin kat daha adalet olur. ne hırsızlık olur ne haksızlık olur.iranın uyguladığı politikanın kur'an la hiçbir alakası yok. onların inandığı din tam anlamıyla islamiyet sayılmaz zaten bilmem anlatabildimmi.
-----------------------------hoca sabahtan beri onu diyorum bende kurandaki yaşayış şekli yada hiç bir şey fikirdeki yada yazılı olduğu yerdkei şekliyle rejim olarak kullanılamaz.Aynı şekilde uygulanamaz.
İrana bak bakalım hiç hırsızlık falan yokmu.Şimdi kalkıp dersen ki yapan olur ama kolu kesilir o zaman çokta cezasını çekmemiş olur.Yine aramızda dolaştırılır.Bulgaristanda sosyalizm varsa bütün mahkumları taş kırmaya götürüyorlardı ve tek çorbayla besleniyorlardı.Bu yüzden bağırsakları falan mahfoluyordu ve cezalarını fazlasıyla çekiyorlardı.Fakat bu komünizmin yararlı rejim olduğuna bir kanıt değildir.
Tüm dünya demokrasinin en yararlı rejim olduğunu kabul etmişken neden müslümanlar ısrarla şeriatı destekliyor ?? Kardeşim Türkiyede ister evinde namazını kıl, istersende kliseye gidip orada takıl.Kimse sana birşey demez.
Şeriatı savunmanın bir anlamı yok.Rejim olarak insanların boynuna tasma geçiren bir rejimdir.Bazı kjoyucular için iyi olabilir fakat onlar kendilerini komünizm rejiminde düşünsünler.Dinden uzaklaştırsalar, özgürlükleri kısıtlansa nasıl olurdu ?
-
...
-
şeriata geçilip geçilmemesinin tartışılması bile ne kadar iğrenç bir halde olduğumuzun göstergesidir..
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------
şeriata geçilip geçilmemesinin tartışılması bile ne kadar iğrenç bir halde olduğumuzun göstergesidir..
-----------------------------geçek gitsin bide onu deniyek hacı :D:D
-
bu islamda yok kendileri uyduruyor demeden önce bi düşünün bakalım, nasıl bir bilinçteler ki uydurabiliyorlar?
zina etti diye kadını taşlayarak öldürmeyi hak gören, din değiştireni öldürmeyi hayli hayli hak görür.
şeriat bu işte, hayal dünyanızdaki çiçeklerle donatılmış pembe bahçe değil.
-
CEO bunu yazdı:
-----------------------------o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------geçek gitsin bide onu deniyek hacı :D:D
komik değil be hocam.valla bak.ağlanacak hale gülmek bu olsa gerek..
bu arada komünizme bok atmak ne kadar ucuzlamış yahu.. :/
-
n2 bunu yazdı:
-----------------------------bu islamda yok kendileri uyduruyor demeden önce bi düşünün bakalım, nasıl bir bilinçteler ki uydurabiliyorlar?
zina etti diye kadını taşlayarak öldürmeyi hak gören, din değiştireni öldürmeyi hayli hayli hak görür.
şeriat bu işte, hayal dünyanızdaki çiçeklerle donatılmış pembe bahçe değil.
-----------------------------peki sana soriyim bakalım nikahsız bir anneden dünyaya gelmek istermiyidin. hiç evlenmemiş bir anneden dünyaya gelmek ?
taşlayarak öldürmeye gelince kadın zevkini sürüyo ama cezasını bütün bir ömür boyunca çocuk cekiyo. sence taşlanmasa adalet olurmuydu?