Şeriat Mı İstediniz Alın Size Şeriat..Türkiye Neden Şeriata Geçmemeli ?
-
Dine teşfik vardır,dinde zorlama yoktur.Bunların yaptıkları açıkça dine aykırıysa bunların derdi adam gibi yönetim şekli değil.
-
hocalar tekrar diyorum yanlış olan din değil insanların dini algılayışıdır.
Yalnız fakrlı bir konu daha var ki iranda önce darbeci harekt oldu şimdide tekrar darbe isityorlar.
-
n2 bunu yazdı:
-----------------------------elevator bunu yazdı:
-----------------------------Müslümanlığa geçmeleri için kimseye baskı yapmamayı emreden bir Kuranın, hangi ayetine dayanarak yazılmış bir hadistir bu?
Değişmeyecek bir tek kitap vardır o'da Kurandır .dolayısıyla nekadar sahih denirse densin kendi mantığınla işle olayları. mümkün mertebe kendi fikirlerini oluşturmaya çalış bence.böyle yapınca zaten bütün fikirler aynı çıkıyor Allahın verdiği akıl ve mantık sayesinde.
haber bild e ait bu haber aslını okumuştum hemen hergün takip ederim bild i ..
sahipleri aşırı dinci yahudilerdir hemde o biçim. sürekli İslam , Türk ,Ahmedi nejad antipatiliğini aşılamaya kalkarlar.
böyle bir gazetenin haberine nekadar inanmak gerekir ?
bu şahısların hangi suçla yargılandıklarını bilmiyoruz olayın aslında fahişelik uyuşturucu kullanma yada cinayet işleme de olabilir mi diye düşünmek te gerekir.
-----------------------------sahih hadislere takılmamak gerekli diyorsan namaz kılmıyor olman gerekir şu an ya da kafana göre eğilip kalkman gerekir çünkü biliyor musun bilmiyorum ama namazın nasıl kılınacağı, rekatları, neler okunacağı vs. detaylar kuranda yoktur, bunları müslümanlar o işinize gelmeyince "hadistir ne de olsa" deyip geri plana ittiğiniz hadislerden öğrenmiştir. hadisleri çıkarırsan islamdan geriye şairane dille yazılmış bir korku romanı kalır. ben hadise kurana bakmam akıl yoluyla çalışırım diyorsan zaten 1400 yıl önce yazılmış bir kitabın daha taş çatlasa on yirmi sene önce doğmuş bir adam olarak sana ulaşana kadar hiç değişmediğine emin olman ve bu konuda hiçbir kanıtın olmaması ne kadar akıl mantık işidir o da ayrı bir konu.
kendi küçük dünyanızda bu tür olaylarla karşılaşmadığınız için karşılaşınca deliler gibi sorgulayıp "ne kadar güvenilir" triplerine giriyorsunuz ama o dünyanızdan çıkınca farkedeceksiniz ki bunlar iranda sık sık yaşanan şeyler. ekmek çaldığı için parmağı arabanın tekeri altında ezilen ufacık çocuktan da haberiniz yoktur eminim çünkü dünyayı kendi okuduğunuz gazetelerden ve izlediğiniz televizyonlardan ibaret sanıyorsunuz.
zaten işinize gelmeyen gerçekleri sorguladığınızın %0,0001 i kadar işinize gelenleri sorgulasanız burada bu tartışmalar dönüyor olmazdı bu çağda. baksana elemanın biri zina eden kadın öldürülmeli çocuğu çekeceğine o acıyı kendi çekmeli diyor, günde 5 vakit namaz arası 3 vakit otuzbir çeker burda din bekçiliği yaparsınız mk.
-----------------------------:) sahih hadislere takılma falan dememişim bak.kendi fikrinizlede yargılayın başkası demiş diye hemen almamak,nedenini araştırmak gerekir.
"Zikri elbette biz indirdik elbette onu yine biz koruyacağız" ayetine bakmak gerekir.
senin bu sahih dediğin hadislerin güvenilir olduğu şüpheli.hepsi değilse bile bir kısmı böyle.onun koruyucuları kimler ? insanlar..
gerek yahudilerin gerekse hıristiyanların eklediği bir sürü uydurma hadisler vardır.
hadislere takılmadan neden namaz kılamayayımki? namaz hadislerden anlatılmıyor bizzat Peygamerler ile namaz kılanlardan süregelmiştir.
inandığın bir şeyi getir o konu hakkında yorum yapmaya devam edelim .
zira insani bir şekilde başladığın konuşmanı ahlaksız tavırlar içersinde saldırgan bir tavırla sonlandırmışsın.
-
ya of inandığın savunduğun şeyi bilsen içim yanmıcak sahih hadis üzerinde şüphe bulunmayan hadis demektir, diğer hadislerden güvenilirlik açısından ayırıldığı için adına "sahih" denir zaten, bunlar güvenilir değildir diyen bir tane öne çıkmış islam alimi imamı olmamıştır bugüne kadar. o peygamberlerden süregeldiği için biliyorum dediğin namazın, peygamberlerden süregeldiğini bu hadisler sayesinde biliyorsun işte, namaz kılmayı kimden öğrendiysen artık baban mı hocamı hacımı her kimse o da buradan öğrendi. tabi her gün 5 kere yaptığın şeyi niye yaptığını merak etmez "nereden çıkmış bu namaz işi" diye sormazsan bunları bilmen mümkün değil.
-
islami yönetim aynı otokrasi şeklindeki yönetim. yalnız müziğe engel olma ne biliyim parası olan arapların para denizinde yüzmesi fakirlerin de eywallah diyip aç ama memnun olması felan... iyi afyon yapıyor demekki din. efendime söyliyim bu dünya geçici işte yat kalk ibadet et, kapan, islama uymayanı asalım keselim dövelim gebertelim vay kafir cumaya gelmedi ramazan ayında yiyenlere nefret duyma evriminde ise saldırma yaralama öldürme.... bu liste uzar gider.
bunlar bana karanlık çağda heretik avına çıkan hristiyanları hatırlatıyor. kimse o zamanlara dönmek istemez ama o zamanada yaşananlar tarihte yer alacak ki o rezil davranışlar bir daha tekrarlanmasın. müslümanlıkta büyük bir buhranda. kitabın emrettiğine göre inanlar müslüman oldu inanmayanlarlada herkes müslüman olana kadar savaşılacak. e ne bu şimdi din korkusuna kaos işte.
aklı olan güzel güzel yaşar gider benim fikrim laiklik en iyisi. adam olmak için illa dine mi mensup olmak lazım. arkadaşlar inanın inanmasına ama din korkusuna aklınızın kaldırmadığı akıldışı uygulamaları sorgulamaktan da çekinmeyi. şeriat denen şeyi duymak bile istemeyenlerdenim.
-
ben artık girmiyorum din konularına. sizde girmeyin derim. niye derseniz :
%47yle gelmiş sahte dinci parti bile laiklik devrimine bi halt edemediyse bi cacık olmaz bunlardan.
Türkiye ne şeriat ne kominist bilmem ne bela ülkesi olamaz.
Türkiyenin rejimi Cumhuriyettir. ilelebet öyle kalacaktır. masallar aleminde uyumayı bırakın!
-
Sahih hadisler adı üstünde der gibi olmuşsun.
Apaçık bir kitap varken verilen Akıl ve mantık varken ,Bunlar sahih hadisler diyip aklımın mantığımın almadığı bir olayı kabullenemem.
bir çok müslüman ülke buna şeriatla yönetilen İranda dahildir sigara konusunda (günahmıdır değilmidir)çelişkilidir.
kimi hayır der kimi evet der ben burada mantığımı çalıştırırım.
islama göre kendine zarar vermek günahmıdır ? EVET.
sigara kendine zarar vermek değilmidir ?
İslama göre israf harammıdır ? EVET .
peki sigara israf değilmidir?
oysa bu konu sana göre tam tersidir .Şimdi anladınmı ne demek istediğimi?
yani bunlar sahih diyip her hadis'e o hadisin yazarı gibi yaklaşmak zorunda değilim bağlı olduğum ve uymak zorunda olduğum tek kitap KURANDIR.
" dinden çıkanları öldürün" diyen bir hadis......
ve "dinde aşırıya kaçmayın" "kimseye müslüman olması için baskı yapmayın" diyen bir Kuran ..
hangisine uymak gerekir?
mantığın var buyur yorumla üst satırları.
bana göre dinden çıkanları öldürün demez benim mantığım budur .
"bu hadisler sahihtir" diyen bütün islam alimlerine sorsan "hangisine şüphesiz gerçektir diyebilirsiniz"
Kuranamı? yoksa sahih dediğiniz hadisleremi?sence ne cevap verirler? tabiki kuran derler.
yani sahih hadisler dediğimiz hadislerde sahih olmayabilir. anladıysan ne mutlu bana.anlamadıysan ahlak kurallarını aşmadan devam.
-
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------
İran şii bir devlet ki şiiler bozuk fırkadır.
-----------------------------nikin sana ne de yakışmış...
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------" dinden çıkanları öldürün" diyen bir hadis......
ve "dinde aşırıya kaçmayın" "kimseye müslüman olması için baskı yapmayın" diyen bir Kuran ..
hangisine uymak gerekir?
mantığın var buyur yorumla üst satırları.
bana göre dinden çıkanları öldürün demez benim mantığım budur .
"bu hadisler sahihtir" diyen bütün islam alimlerine sorsan "hangisine şüphesiz gerçektir diyebilirsiniz"
Kuranamı? yoksa sahih dediğiniz hadisleremi?sence ne cevap verirler? tabiki kuran derler.
yani sahih hadisler dediğimiz hadislerde sahih olmayabilir. anladıysan ne mutlu bana.anlamadıysan ahlak kurallarını aşmadan devam.
Kimseyi zorla müslüman yapmaya kalkışma ama müslüman olanı da dinden çıkarsa öldür :| çelişki yok hojam, yapıyı incelersek mantığı şudur: yanlıştan doğruya dönmesi için zorlama ama doğrudan yanlışa geçiyorsa öldür diyor (ziyan olmuş kabul ediyor). Kafirler hepiniz yanın! İmana geldim lan 70 bakire vereceklermiş. :D
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------
İran şii bir devlet ki şiiler bozuk fırkadır.
-----------------------------hoca bu işin şii, sunni, yarım faşisti şusu busu olmaz.Zorba yönetimdir bunlar.
edit:
ben yetrince alevi tanıyorum ve baktığımda Türkiyedeki şiileri sünnilere tercih ederim.Ufacık köyde bile bir çoğu okumuş insandır, ana felsefeleri eline, beline, diline hakim oldur ve bunu normal hayatta da uygularlar.Ben hiç bir alevi tarikat liderinin çalma, çırpma, örgütlenme şu bu yaptığını bilmiyorum.
-----------------------------Ben Biliyorum ama. :) Neyse Derine inmek istemiyorum, Rahmetli oldu Hoş olmaz Açıklamaya Gerek yok. Ama Ben Gördüm.
Konuyada Gelince Tablo Eshef Vericidir... İstiyen İstediğine İnanmakta Serbesttir. Kimse Kimsenin İnancına İnanmıyor diye Kırbaçlanamaz, Hapse Atılamaz, İdam Edilemez, İdam Edildikleri Taktirde İslamın Diğer Bir Durumu Vukuu Bulurki Oda Katl dır. Katletmek yani. Bu İki Körpe Gencin Hayatına Katli Kasıt Olacaktır.
İrenmeden Bunları İdam Edecekler ise, İçinde Bulundukları Yobaz Eğilimi Gözden Geçirmeleri Gerekecek, Yada Kör Gözlerini Açan Bir Bela Mutlaka münasip Yerlerinden ısıracak bu İnsancık Topluluğunun.
İsterse Doğrudan Yanlışada Geçsin, İnsancıkların yorumlamalarıdır bunlar. İslam Dininde Cana Kıyım Olayı Kesin Bir Dille Olmamalıdır Şeklinde Belirtilmiştir. Cana Kıyılamaz. Sebep Meşru Müdafaa Olmadıkça Kıyılamaz Cana.