folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Şeriat Mı İstediniz Alın Size Şeriat..Türkiye Neden Şeriata Geçmemeli ?

Şeriat Mı İstediniz Alın Size Şeriat..Türkiye Neden Şeriata Geçmemeli ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

iran islam cumhuriyetidir..

yani dinle yönetilir.. şeriat olarak bilinir..

Anayasa Koruma Konseyi 

Anayasa Koruma Konseyi altı tanesi Dini Lider tarafından atanan oniki üyeden oluşmaktadır. Diğerleri İran Yargı’sı tarafından aday gösterilen hukukçular arasından İran Meclisi tarafından seçilmektedir.[88][80]Konsey anayasayı yorumlar ve Meclis kararlarını iptal edebilir. Eğer bir yasa anayasa veya Şeriat ile uyumlu değilse Meclis’e düzeltilmesi için tekrar geri gönderilmektedir.[80]Çelişkili gibi görünse de Konsey İran Anayasası’na dayanarak parlamento üyelerini veto etmiştir.

kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ran

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

TekBuluT bunu yazdı:
    -----------------------------

bak arkadaşım burda Türkiye'ye şeriat gelsin diyen yok. ama sen işine öyle geldiği için gerçek şeriatı İran'dakiymiş gibi göstermeye çalışıyosun. 

ben sana ne soruyorum sen neyin cevabını veriyosun. önce git bi şeriatın ne olduğunu öğren ondan sonra gel burda tartış.

tabi eğer araştırılacak birşey varsa git sende komünizm'i araştır.Daha sonra git fikir aşamasında ki komünizmle uygulanan komünizmi araştır.Aralarındaki dağlar kadar farkı gör.

Önceden de dediğim gibi; din devleti kurtarmaz.Din insanları kurtarır, devleti bilim, demokrasi ve medeniyet kurtarır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:
    --------------------------------------------

hacı onlar müslüman bile sayılmaz aslına bakarsan peygamberi yalanlayan bir millet  nasıl olurda müslüman olur? adı şeriat olabilir tutturmuşlar bizi irana benzetmeye çalışıyolar diye Allah korusun onlar gibi saptırmasın Allah kimseyi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

Küçük bir örnek ; Demokrasi ' de Vatan hainine Sayın diyebilirsin. Vatan'a ihanet suçundan Yagılanırken millet vekili olup milletin aziz dedigi büyük meclisine girersin.. Terör Suçundan infazın var yatıyosun cezaevinde- mazbatan gelir serbest kalirsin

hangi kitap yazarrr ?

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    ---------------------------------------------------------

komunist ülkeleride görüyoz. şeriat diyince hemen iranı örnek gösteriyosun  komunist ülkeler çokmu iyi sanki. insan hakları denen bişey yok adamlarda

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

CEO bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:
    ---------------------------------------------------------

komunist ülkeleride görüyoz. şeriat diyince hemen iranı örnek gösteriyosun  komunist ülkeler çokmu iyi sanki. insan hakları denen bişey yok adamlarda

aynen bende onu dedim fark ettiysen.Komünizm bütün insanların eşit olmasıdır.Fikir çok güzel ama uygulanışta berbatlaşır, resmen faşist bir yönetim olur diktatör rejimidir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

TekBuluT bunu yazdı:

pessimist bunu yazdı:

iran islam cumhuriyetidir..

yani dinle yönetilir.. şeriat olarak bilinir..

Anayasa Koruma Konseyi 

Anayasa Koruma Konseyi altı tanesi Dini Lider tarafından atanan oniki üyeden oluşmaktadır. Diğerleri İran Yargı’sı tarafından aday gösterilen hukukçular arasından İran Meclisi tarafından seçilmektedir.[88][80]Konsey anayasayı yorumlar ve Meclis kararlarını iptal edebilir. Eğer bir yasa anayasa veya Şeriat ile uyumlu değilse Meclis’e düzeltilmesi için tekrar geri gönderilmektedir.[80]Çelişkili gibi görünse de Konsey İran Anayasası’na dayanarak parlamento üyelerini veto etmiştir.

kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ran

sanki, dünya üzerinde şeriat standardı var, şeriat ile yönetilen ülkelerin hepsi aynı olmak zorunda..

iyi de islam cumhuriyeti din adamı var ülkenin başında ve dinleri islam.. 

islam'ın belli bı kalıbı yok mu? şeriat olmuyor mu dinle yönetilen bir ülke? 

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Şeriat kurallarını savunmuyorum hayatım boyuncada bunun mücadelesini verdim  fakat Şeriat bu değil bana kalırsa iran daki şeriat değil bunların uyguladığı asma kesme olayı şeriata göre değil kendi kurallarına göre şeriat kanunlarında bir kre din değiştiren biri kesmek diye bir madde yok ne kuranda var ne hadislerde diğer asma kesme olayları var tamadı bu neden den yok ben bunu kasteddim bu da demek oluyorki kendilerinin uydurduğu kurallarla yönetiyorlar şeriat sadece ismi içeriği değil

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
Toplam Hit: 14638 Toplam Mesaj: 108