Şeriat Mı İstediniz Alın Size Şeriat..Türkiye Neden Şeriata Geçmemeli ?
-
n2 bunu yazdı:
-----------------------------
ceo hacı imzandan profiline her yer sikeyim sokayım kaynıyo burda neyi savunuyon abi bütün dinciler mi sapık olur bitane istisnası yokmu bunların ya:D
-----------------------------hacı ben uyguluyorum dedimmi şimdi?
sadece düşüncelerimizi tartışıyoruz burada şeriat gelsin yada gitsin demiyorumki zaten..
-
anlıyorum hocam ama insanın düşünceleri ile eylemleri çelişmemeli sence de öyle değil mi?
-
CEO bunu yazdı:
-----------------------------bende onu diyorum işde okuduğun yazıyı anlamakda zorluk çekiyon galibaaa.. çocuğun suçu yok zaten islamiyet nikahsız bir çocuğa hiçbir şekilde hakaret etmeyi emretmiyor aksine yasaklıyor. lafı ordan alıp burdan ekleyerek acıklama yapma bence. cezasını cocuk cekiyor ama kimse bişey demese bile o cocuğun içinde bir yaradır ve ömrü boyunca tam anlamıyla özgüven sahibi olamayacak ve kendini aşşağılık hissedecek. cezayı annenin çekmesi için böyle bir yol izlenmiştir diye düşünüyorum. diğer türlü toplum ne kadar hayasız bir hal alır düşünebiliyomusun. şeriat gelince bunlar olacak şunlar olacak diye geleceği görebiliyosun bunuda gör bence. bundan on sene öncesinde zina insanlara ne kadar tuhaf ayıp geliyordu şimdi ise onu savunanlar o kadar çokki. Nerden biliyorsun bundan bir on sene sonrada ensest insanlara gayet normal gelmeyeceğini?
-----------------------------Diyorum ki bunu insanlar sen o,ospu çocuğunun diyerek yada bu şekilde bir baskı kurmasalar çocuk bunun yarasını taşımaz.Annesi oturur güzelce annelik eder, babam böyleymiş der olur biter.
Bir insan dünyaya gledikten sonra anne, baba yada başkasına göre değli kendi davranışlarına göre yargılanmalı.
Bir insanın fikri neyse zikride odur kardeşim.
-----
Öte yandan ben anlamakta zorluk çekmiyorum sadece sürekli kavga, hakaret bilen tiplerle iletişim kuramıyorum.Normaldir aynı medeniyet seviyesine çıkmaları için bir kaç yüzyıl gerekiyor.
-
n2 bunu yazdı:
-----------------------------anlıyorum hocam ama insanın düşünceleri ile eylemleri çelişmemeli sence de öyle değil mi?
-----------------------------olabilir. ama benim yaşayış şeklimi yada düşüncelerimi bilemezsin burada öyle yazmış olabilirim.Sadace hoşuma giden kelimeleri yazdım imzama o kadar. yoksa uçanı kaçanı z*ken bi tip değilim zaten :D
-
n2 bunu yazdı:
-----------------------------anlıyorum hocam ama insanın düşünceleri ile eylemleri çelişmemeli sence de öyle değil mi?
-----------------------------daha önce dediğim gibi herşeyde fikirler uygulama aşamasına geldimi değişir :)
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Öte yandan ben anlamakta zorluk çekmiyorum sadece sürekli kavga, hakaret bilen tiplerle iletişim kuramıyorum.Normaldir aynı medeniyet seviyesine çıkmaları için bir kaç yüzyıl gerekiyor.
-----------------------------toplum sana ayak uydurmak zorunda değil sen topluma ayak uydurmak zorundasın. Amerikada olsan belki savunabilirsin nikahsız ilişkiye girmeyi ama türkiyede savunamazsın her toplumun bi norm ları vardır dimi
-
CEO bunu yazdı:
toplum sana ayak uydurmak zorunda değil sen topluma ayak uyd/urmak zorundasın. Amerikada olsan belki savunabilirsin nikahsız ilişkiye girmeyi ama türkiyede savunamazsın her toplumun bi norm ları vardır dimi
Haklısın savundukları çökünce anlamakta zorluk çekiyorsun şeklinde hakaret eden bir topluma ayak uydurmam lazım.
İyide bir sorun var eğer bunu yaparsam , bu mesajda banlanırım.
--------
İşte sorun burda topluma ayak uydurmak.Özellikle tırnak içinde yazacağım kelimeyi hiç kimse üstüne almasın, Türk milletine bir aşşağılama şu bu yoktur sadece bir açıklamadım
"Ayak mı uydurucam ? Kavgacı, bencil, şerefsiz, üçkağıtçı, yavşak, dönek, vatan haini olsalarda ayak mı uydurucam ? "
İŞte bu tip ayak uyduran insanlardan korkulmalı.Tam dönektirler.Akp gelnce akpli başkası gelince onlu.Dtp gelse en büyük vatan haini olurlar.
Eğer zamında Atatürk topluma ayak uydursaydı Türkiye bu halde olamazdı.Toplumun büyük kesimi cahilken toplum hiç bir şey bilemez.Hç birşey yapamaz.Önce bu adamlara eğitim vereceksin (öğretm değil eğitim) zamanında Atatürk ün yaptığı köyevleri vs.. gibi, daha sonra ülke yönetimi hakkında bilgilendirici dersler vereceksin.Kısacası eğiteceksin.
Sonra topluma gidip ülke hakkındaki kararları verdirteceksin.Yani demokrasiyi oturtacaksın.Yoksa yerimzde sayar dururuz.
-------------
21. yüzyılda devlet başındaki adama sırf müslüman diye oy veren tipler var.Bu şekilde ne devlet ilerler, ne bilim ne eğitim olur.Sorunda tam burdan kaynaklanır.
Benim ne amerikaya gitmeye nede bşaka bir şey yapmaya niyetim var.Türkiyede durup insanlara Atatürk ilkeleri ve görüşlerini anlatacağım. ...
-
...
-
TekBuluT bunu yazdı:
-----------------------------o6u2 bunu yazdı:
şeriata geçilip geçilmemesinin tartışılması bile ne kadar iğrenç bir halde olduğumuzun göstergesidir..
-----------------------------şeriata geçilip geçilmemesini tartışmıyoruz burda. ben de şeriata geçilmesini istemem bu saatten sonra. konunun ilk açılışına bakarsanız neyi tartıştığımız daha net olur.
-----------------------------"Komünizm, faşizm, şeriat gibi çeşitli rejimlerde bir kısmın istediği olur, sadece onlar mutlu olur diğerlerine devletsel açıdan bir özgürlük, eşitlik sağlanmaz."
Eğer konudaki ilk mesajı objektif şekilde okursan neyi tartıştığımızı daha rahat anlayabilirsin
-
zumsuk bunu yazdı:
-------------
İşte sorun burda topluma ayak uydurmak.Özellikle tırnak içinde yazacağım kelimeyi hiç kimse üstüne almasın, Türk milletine bir aşşağılama şu bu yoktur sadece bir açıklamadım
"Ayak mı uydurucam ? Kavgacı, bencil, şerefsiz, üçkağıtçı, yavşak, dönek, vatan haini olsalarda ayak mı uydurucam ? "
İŞte bu tip ayak uyduran insanlardan korkulmalı.Tam dönektirler.Akp gelnce akpli başkası gelince onlu.Dtp gelse en büyük vatan haini olurlar.
-----------------------bir şekilde topluma ayar uyduracaksın konumuz Atatürk falan değil bu konu açıltığı zaman çok kişi ban yiyo mesele o değil benim tartıştığım asıl mesele nikahsız evlenmeden ilişkiye girenin taşlanarak öldürülmesi. bence taşlanarak veya başka bir şekilde öldürülmesinden yanayım. Erkek için mesele olmuyo tabi toplumumuz ataerkil bi toplum olduğu için erkeğe kesinlikle bir zarar gelmiyo lakin birde olaya kadın tarafından bak bakalım onun bir abisi bir annesi bir babası var bu kadının diğer insanları utandırmaya ne hakkı var yaşarken öldürmeye ne hakkı var belkide o insanların ölümüne sebep olacak buna hakkı varmı. Özgürlük özgürlük diyosun özgürlüğün asıl tanımını yaparmısın bana ? toplum dışlıyo diye annesi babası utanıyo deme bana. Resmen türk milletine şerefsiz üçkağıtçı yavşak diyosun Asıl şerefsiz adi olan kızkardeşinin yada annesinin böyle birşey yapmasından utanmayandır tamammı.