Şeriat Mı İstediniz Alın Size Şeriat..Türkiye Neden Şeriata Geçmemeli ?
-
şeriat adam gibi uygulansa cumhuriyettende iyidir bu tartışılmaz ama şeriatı adam gibi uygulamak mümkünmüdür dersenniz işte bu tartışılır
-
Compü Hocam, Sen ne diyon be yahu, Şimdi Benim Öldürülmemmi lazım yani. :)
Yahu Din Değiştirmedim ama Terkettim ne olacak şimdi. :) Olacak iş değil yahu, İnsanların İnançlarına İnanmadığım için İnsanlar Beni Öldürecek, Bu Adaletli bir Yaklaşımmı Sadece Fikrini soruyorum.?
Tirmiziyede Gelince Beni İlgilendirdiğini Söyleyemem. Çünkü Eski Çağlarda Cadıdır Yakın Cadıyı Şeklindeki Zihniyetten Başka Bir Şeye Benzemeyen bu Fikri Desteklemem Beklenemez.
Ne Demek yahu, Ben doğduğumda Bana Öğretilenlerin Bir Yalan Olduğuna Kanaat Getirmem Yada Seçimi İlgilendiren Seçenekler Olduğuna İnanmam Öldürülmemi Gerektirirmi. Saçmalık bu.? :) Reddediyorum Bu Benim Seçimim, Varsa Cezasıda Beni İlgilendirirki, İnanışıma Göre Ceza Felan yok. Belli Bir Döngü var, Din Döngünün Yönünü Değiştirebilen Bir İnanç Kavramıdır. Ben ise Döngüye Girmeyi Tercih ediyorum, Evrensel Yasa Döngüsü.. (Her Şey Bir Şekilden Başka Şekil Evresine girer. Kaybolmaz.) Bu Döngü Sonsuza Dek Süren Bir Döngüdür. Belki Başka Bir Hayatımda Din Seçerek Döngünün Önünü Kesebilmeyi İsteyebilirim. Şimdilik Böyle İyi. :)
Yaratıcı Güç Olgunlaşmamızı İstiyor, Farklı Bir Ortama Aktarımımızı Gerçekleştirecek. İçimizde Bazılarımız Umutsuz Vaka Fabrikasyon Arıza Ürünleri Olarak Asla Döngüden Çıkamayacak. Ve Bu Döngü Bir Zaman sonra Ortadan Silinene kadar Gelip Gidecekler. Bilinen Evren Yokoluncada Onlarda Yokolacaklar. Kıyametin Ne Zaman kopacağını bilmiyoruz, Döngüden kurtulmamızda Şart Aslında. Ama Ben Hala Vakit Çok fikrindeyim. :)
-
Daha öncede söylemiştim ,Kuran ayetleri ve hadisler nüzul ve söyleniş sebeblerine ve zamanına göre değerlendirilir ve ona göre hüküm çıkartılır.Ben Kuranda okudum veya hadis kitabında okudum , hemen kafama göre uygularım denilmez.İslam Fıkhı diye bir ilim dalı vardır.Herkes eline Kanun kitabı alıp hakimlik yapamayacağı gibi herkes de direk eline Kuranı veya hadis kitabını alıp fetva veremez.
Tirmizedeki hadisi , Peygamber efendimiz zamanında sürekli savaş olan bir ortamdadeğerlendirirseniz , hadisin gayet normal olduğunu anlarsınız.
Örneğin Yunanlılarla savaş yaptığımız bir ortamda , birisi ben Yunan vatandaşı oldum derse o kişi vatan haini ilan edilir ve öldürülür.Bu kadar basit.
Şeriattten neden korkuyorsunuz anlamıyorum.İslam şeriatiden ancak hırsızlık yapan , başkasının karısında kızında gözü olan , haksız yere adam öldüren , yani kısaca suç işleyenler korkar.İslam şeriatinde durup dururken kimsenin kolu kesilmez , öldürülmez .
Zümsük , özgürlük deyip duruyorsun , özgürlük kavramı kültürlere göre , ülkelere göre değişir.Örneğin çıplaklar kampının normal olduğu ülkeye göre biz yasakçıyız.Sen başkasının kızıyla flört etmeyi özgülük diye savunursun , Anadoluda buna özgürlük diye bakılmaz.Sen batılılaştıkça , kültürün sana yasakçı gelmeye başlar.
Sana göre içki içmek özgürlüktür ,ama İslama göre , özgürlük değil günah olan , kötü olan bir davranıştır.
Allah özgürlüğü insana din seçiminde vermiştir , dini seçtikten sonra o dinin kuralalrına uymak zorundadır.Özellikle başkalarını ilgilendiren konularda , kul hakkının giridği konuşarda dini yaptırımlar vardır.
Hırıszlık günahtır.Bir hırsız , ben günahın hesabını Allah'a vereceğim, size ne diyemez.İçki içip başkalarını rahatsız eden birisi , ben günahın hesabını Allah'a veririm , size ne diyemez.
İslam şeriatinde de toplumu ilgilendiren konularda devlet ceza verir.Bunun özgürlüğü kısıtlamakla alakası yoktur.Beğenmeyen de İslamı seçmez.Sonucuna da ahirette katlanır.İnansa da inanmasa da orada fark etmez.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Compü Hocam, Sen ne diyon be yahu, Şimdi Benim Öldürülmemmi lazım yani. :)
Yahu Din Değiştirmedim ama Terkettim ne olacak şimdi. :) Olacak iş değil yahu, İnsanların İnançlarına İnanmadığım için İnsanlar Beni Öldürecek, Bu Adaletli bir Yaklaşımmı Sadece Fikrini soruyorum.?
Tirmiziyede Gelince Beni İlgilendirdiğini Söyleyemem. Çünkü Eski Çağlarda Cadıdır Yakın Cadıyı Şeklindeki Zihniyetten Başka Bir Şeye Benzemeyen bu Fikri Desteklemem Beklenemez.
Ne Demek yahu, Ben doğduğumda Bana Öğretilenlerin Bir Yalan Olduğuna Kanaat Getirmem Yada Seçimi İlgilendiren Seçenekler Olduğuna İnanmam Öldürülmemi Gerektirirmi. Saçmalık bu.? :) Reddediyorum Bu Benim Seçimim, Varsa Cezasıda Beni İlgilendirirki, İnanışıma Göre Ceza Felan yok. Belli Bir Döngü var, Din Döngünün Yönünü Değiştirebilen Bir İnanç Kavramıdır. Ben ise Döngüye Girmeyi Tercih ediyorum, Evrensel Yasa Döngüsü.. (Her Şey Bir Şekilden Başka Şekil Evresine girer. Kaybolmaz.) Bu Döngü Sonsuza Dek Süren Bir Döngüdür. Belki Başka Bir Hayatımda Din Seçerek Döngünün Önünü Kesebilmeyi İsteyebilirim. Şimdilik Böyle İyi. :)
Yaratıcı Güç Olgunlaşmamızı İstiyor, Farklı Bir Ortama Aktarımımızı Gerçekleştirecek. İçimizde Bazılarımız Umutsuz Vaka Fabrikasyon Arıza Ürünleri Olarak Asla Döngüden Çıkamayacak. Ve Bu Döngü Bir Zaman sonra Ortadan Silinene kadar Gelip Gidecekler. Bilinen Evren Yokoluncada Onlarda Yokolacaklar. Kıyametin Ne Zaman kopacağını bilmiyoruz, Döngüden kurtulmamızda Şart Aslında. Ama Ben Hala Vakit Çok fikrindeyim. :)
-----------------------------peki hocam ya varsa diye düşününce farklı şeyler düşünmüyor musun ?
Yani ne bileyim anlattığın şeyin olma ihtimali ne ise dinin olma ihtimalide o çünkü ikisinide görmüyoruz.Yani % 50 sonsuz cehennem seni bekliyor.Bu kaçtığın bir gerçek mi yoksa inanmak mı istemiyorsun
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------elevator bunu yazdı:
-----------------------------ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Yine herkes Islam alimi olmus.Sallayan sallayana anasini satim.Bir kiside cikip dememiski aga bu nedir ?
Simdi ben acikca soyle bir yorum yapabiliyorum.Inancli insalarin %99'u inandigi dinden bi haberdir.Sokaktan 10kisiyi cevirip inancini sorun sonrada inandigi dine dair kutsal kitabi okuyup okumadigini sorun.Benim ulastigim sonuca ulasacaksiniz.
Simdi bu ceza olayina gelirsek.Kuran'da bazi olaylardaki ceza kistaslari yazilmis ama yazilmayanlarda hadis kitaplarinda yer almistir.Islam dunyasinin en guvenilir hadis kaynaklarindan birisi olan "Tirmizi" de Musluman birisinin din degistirmesiyle ilgili hadisler vardir,Tirmizi Islam dunyasinin en guvenilir hadiscilerinden birisidir yani sadece hadis kitabinin ismi degildir ayrica en buyuk hadiscilerdendir.
Peki bu hadis nedir.Bircok hadis kitabi gibi Termizi de bende mevcut, ama bastan sona okumadim.Kabaca bazi konulara gozgezdirirken 2.ciltte bu din degistirme olayiyla ilgili bir hadis var.Konuyu goruncede paylasayim dedim.
Hadis soyle , ozetle yaziyorum birebir degil. "Muslumanken muslumanligi terkeden birisinin cezasi: 3gun bu terk dusuncesinden vazgecmesini beklemek ve onermek , vazgecmedigi taktirde olumle cezalandirmaktir."
Yani Islam hukukunda bu olayin cezasi olumdur.
-----------------------------Müslümanlığa geçmeleri için kimseye baskı yapmamayı emreden bir Kuranın, hangi ayetine dayanarak yazılmış bir hadistir bu?
Değişmeyecek bir tek kitap vardır o'da Kurandır .dolayısıyla nekadar sahih denirse densin kendi mantığınla işle olayları. mümkün mertebe kendi fikirlerini oluşturmaya çalış bence.böyle yapınca zaten bütün fikirler aynı çıkıyor Allahın verdiği akıl ve mantık sayesinde.
haber bild e ait bu haber aslını okumuştum hemen hergün takip ederim bild i ..
sahipleri aşırı dinci yahudilerdir hemde o biçim. sürekli İslam , Türk ,Ahmedi nejad antipatiliğini aşılamaya kalkarlar.
böyle bir gazetenin haberine nekadar inanmak gerekir ?
bu şahısların hangi suçla yargılandıklarını bilmiyoruz olayın aslında fahişelik uyuşturucu kullanma yada cinayet işleme de olabilir mi diye düşünmek te gerekir.
-----------------------------Kusura bakma elevat sen Termizi deki hadislerle ilgili boyle bir yorum yaparsan bende sana gotun basin ayri oynuyor derim.Bilgisizligine veriyorum o zaman Termizi yi bir arastir bakalim.Islam hukukunda ve kulturunde ne boyutta kabul goruyor.
-----------------------------hocam o lafı aynı şekilde iade ettikten sonra..
tirmiziyi araştırmama bir gerek yok kitaplarını okuyorum genelde faydalanırımda ..
ilk yazdığım yorumda sahihliğinden şüphe edilmeyecek tek kitap Kurandır dedim.
gerekli birikime ilime bilime fıkıh bilgisine sahip olduktan sonra zaten fikir sonuçları genelde aynı olur dedim.
İslam alemi artık hazırcı olmuş yüzyıllardır aynı hadislerden faydalanıyor değişen çarpıtılan hadislerde var bunu söylemeye çalıştım.
israilin hadis olarak yaydığı binlerce safsata sözde hadis vardır.
kaç kere el ezherden gelen fetvayı dinledin?veya haberdarsın?
kaç kere ayetullahlardan gelen fetvayı dinledin?
tirmiziye inanmıyor dahi olsam bu benim ahiretteki sonucumu etkilemezdi.
elde kuran var ayetler açık..
İRET'in belirttiği şekilde düşünen alimler olduğu gibi benim düşüncemde mantığımda olan alimlerde var.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
elevator bunu yazdı:
-----------------------------hocam şeriatla yönetilen ülkede içki içemezsin yasaktır kadınsan örtünmek zorundasındır.
ana şekil budur .
geri kalan kısımların da bizden farkı cezaların çok ağır olmasıdır .uyuşturucu satmanın cezası idamdır..
birini öldürdüysen aile bağışlamıyorsa cezan idamdır (haksızsan tabi)
hırsızlığın cezası hırsızlığın sebebine göre verilir devletin bir hatası varmı diye bakılır.
eğer hırsızlığı alışkanlık haline getirirsen eline bir kesik atılarak iz bırakılır (elin komple kesilmez)
erkekler sakal bırakmak zorunda değildir köse de olabiir:) kadınlar ise çarşaf giymek zorunda değildir makyajlıları bile görmüştüm .
her insan eşit hakka sahiptir sosyal güvencen fulldur.
izlediklerim bunlardı. birde denize gidip röntgen yapamazsın mayo giymek yasaktır :)
sevdiğim bir yanı var vatana ihanet eden herkesi acımadan asmalarıdır.
yakalanan pkk lılara genelde idam cezası verilir .
-----------------------------
hocam işte yine özgürlük kısıtlanıyor.kimse istediği gibi giynemiyor.
tabi ki her rejim gibi iyi ve kötü yanları var.sosyal güvence falan nasıldır bilemem pkklılara idam cezasıda olabilir.
fakat genel olarak rejimler içinde en iyisi şu an Türkiye ninde bulunduğu rjeim
-----------------------------hocam ,sen nasıl "özgür değil işte istedikleri gibi giyinemiyor" diyorsan..
onlarda bana soruyordu başörtülü çalışınca ne oluyormuş..
hem müslümanım diyorsunuz hemde örtünün ayetine uymuyorsunuz..
iyi kötü diye bir rejim yoktur aslında ..
iyi ve kötü olan insanlar vardır.
buda ayette belirtilmiştir zaten.
yeryüzünde herzaman bozguncular olacaktır
-
Böyle konu açan elemanlara bir şey anlatmaya çalışmaycaksın çinkü anlayamacaklardır.
Adam olsalardadıda dinleri değiştirmeslerdi.
Edit:adam lık kavram