folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tahribat.Com Bugün Seçim Olsa ?

Tahribat.Com Bugün Seçim Olsa ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

hayalperest çokmuş :|

şu bi gerçekki seçim 2 partinin arasında geçecek, akp ve chp.

hangi görüşten olduğunuzdan ziyade görüşünüz bu 2 partiden hangisine yakın olduğuna bakmanız daha verimli olacaktır. Aksi halde akp ye karşıyken hepara oy atarsanız akp ye yardım etmiş olacaksınız. Hepar %5i geçerse mucizedir. Hangi parti ülkenin her köşesine yayılmadan başa geçebilirki? Bahsettiğiniz hepara güneydoğudan kaç oy cıkacak? hadi onu geçtim ''kalesi'' dediğiniz, garanti 1. çıkar dediğiniz il varmı? chp nin izmiri, akp nin konyası gibi?

terör yüzünden mhp den medet uman var. Mhp ne yapmıs ve ne yapabilir? boş vaatlerin, umudu ve milliyetçi duyguları sömürmenin partisidir mhp.. Düz mantık kullanırsanız oy atmamanız hiç bi sebep yok evet. terör,kürt sorunu, faşizim,ülkücü gençlik....mhp! evet zıt kavramlar sizi mhp ye ulaştırır. Halbuki terörist başı apo yakalandığında koalisyonda kim vardı? meydanlarda asın bunu diye ip atan lideriniz neden cıkıp mecliste yumruğunu masaya vurup mecliste atamadı o ipi? neden asamadı apoyu? neden göt korkusuna hemen ab uyum yasaları cercevesinde idamı kaldırdı? cevap: yemedi... Sayıları toplayıp 40 bulmaktan başka bir işe yaramayan liderin peşinden giden bir partidir mhp.. zaten giderek yaptıkları icraatlerle alay konusu olmaktalar.. etrafta artan ''cCc'' geyiklerini görmüyorsunuz heralde.. Bunlar beyni yıkanmıs ocağa alınmış liseli ergenlerin cCc_CeSuR TüRK_cCc diye ortalarda dolanmasından cıktı ortaya..

kısacası akp ve chp arasında geçecek bu yarısı umarım chp kazanır. Akp nin 1 ton boka sarmışlığını ortaya dökmek 1 dakikamızı almazken Kılıçdaroğlunun açıklarını aramak için yırtınanların yuvarlak laflarla ''ssk ya bakın görürsünüz ;)'' gibi, ben hani bi bok bulamadım, ama var böyle bişey diyolla, şimdi kanıtta sunamıcam ama bok atayım izi kalsın laflarını gördükçe chp için umutlanıyorum.

Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:
    -----------------------------

hangi görüşten olduğunuzdan ziyade görüşünüz bu 2 partiden hangisine yakın olduğuna bakmanız daha verimli olacaktır. Aksi halde akp ye karşıyken hepara oy atarsanız akp ye yardım etmiş olacaksınız. Hepar %5i geçerse mucizedir. Hangi parti ülkenin her köşesine yayılmadan başa geçebilirki? Bahsettiğiniz hepara güneydoğudan kaç oy cıkacak? hadi onu geçtim ''kalesi'' dediğiniz, garanti 1. çıkar dediğiniz il varmı? chp nin izmiri, akp nin konyası gibi?

terör yüzünden mhp den medet uman var. Mhp ne yapmıs ve ne yapabilir? boş vaatlerin, umudu ve milliyetçi duyguları sömürmenin partisidir mhp.. Düz mantık kullanırsanız oy atmamanız hiç bi sebep yok evet. terör,kürt sorunu, faşizim,ülkücü gençlik....mhp! evet zıt kavramlar sizi mhp ye ulaştırır. Halbuki terörist başı apo yakalandığında koalisyonda kim vardı? meydanlarda asın bunu diye ip atan lideriniz neden cıkıp mecliste yumruğunu masaya vurup mecliste atamadı o ipi? neden asamadı apoyu? neden göt korkusuna hemen ab uyum yasaları cercevesinde idamı kaldırdı? cevap: yemedi... Sayıları toplayıp 40 bulmaktan başka bir işe yaramayan liderin peşinden giden bir partidir mhp.. zaten giderek yaptıkları icraatlerle alay konusu olmaktalar.. etrafta artan ''cCc'' geyiklerini görmüyorsunuz heralde.. Bunlar beyni yıkanmıs ocağa alınmış liseli ergenlerin cCc_CeSuR TüRK_cCc diye ortalarda dolanmasından cıktı ortaya..

kısacası akp ve chp arasında geçecek bu yarısı umarım chp kazanır. Akp nin 1 ton boka sarmışlığını ortaya dökmek 1 dakikamızı almazken Kılıçdaroğlunun açıklarını aramak için yırtınanların yuvarlak laflarla ''ssk ya bakın görürsünüz ;)'' gibi, ben hani bi bok bulamadım, ama var böyle bişey diyolla, şimdi kanıtta sunamıcam ama bok atayım izi kalsın laflarını gördükçe chp için umutlanıyorum.

gerçekçi bi bakış açın var. mhp ile ilgili yazdıklarının altına imzamı atarım.

chp iktidara gelsin de görelim bakalım onlar neler yapacak. akp'yi mumla mı aratırlar artık neyle aratırlar bilemem:D

(chp inşallah başarısız bi hükümet olur demiyorum, yanlış anlaşılmasın. keşke beni yanıltsa da helal olsun lan dedirtse.)

tahminim; akp tekrar tek başına iktidar olur eğer büyük bi terslik çıkmazsa...

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

Adam gibi adamın bu ülkede siyaset yapması zor arkadaş. Abd ile ters bi durumda hükümet rest çeker, herkes helal olsun der, 2 gün sonra ambargo olursa ana avrat söverler. Halbuki en büyük değerimiz dediğimiz askerimize saygısızlık yapılır, bu kadar ne gündem oluşur ne halkım konuşur.

Şimdi bu ülkenin başına ne akp ne chp adam gibi bir parti geldi, amacı da ülkeyi düze çıkarmak. Halk para dönmesini isteyecek her zaman, e para getirecek ne kaldı elde avuçta? Para basarsan devaluasyon olucak paran değer kaybedicek, imf den para almak zaten saçmalık, adamların istediği doğrultuda kullanabiliyorsun parayı, o da adamların şirketlerine gidiyor ama borç bize kitleniyor,bu da çözüm değil.

Sözün özü ülkenin düze çıkabilmesi için halkın biraz dişini sıkması gerek ama dişini sıktıran hükümeti devirir mi yoksa helal ilerimize aydınlık tutacak bu adamlar mı der, anlar mı kavrar mı bilinmez.

Gece gece aklıma geldi yazdım, konuyu dağıtmak gibi olmasın :)

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Mihni
    By_Mihni's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hangi parti olursa olsun hiç birine bokumu bile vermem. Tabi ki de "boş" atıcam.

Peyami Rullaz Penguen Rullaz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

be bugüne kadar bilerek oy kullanmadım kullanmayıda düşünmüorum 

dewdim dewrildim geldim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskarpin
    iskarpin's avatar
    Erkek

Halkçıyım diye Ecevitvari ortalarda dolaşanların Ecevit şapkasının altındaki gömleklerini gördük yakın zamanda. Sonrasında da terörist saldırılardan medet umacak kadar ne kadar asalak bir hale dönüştüklerini.. Malum lider iktidar koltuğuna biraz zor oturur ama velev ki oturdu, öcalanla masaya oturmazsa da aha da buraya yazıyorum.. Akp sempatizanı değilim fakat Akp'ye kadrolaşma konusunda yüklenenlerin, Ssk genel müdürlükleri zamanında akrabalarının koltuklara nasıl bir bir oturduklarını eski soyisminden inceleyerek ulaşabilirler. İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı olup da su fiyatının pahalılığından dert yanıp, suyun metreküpünün ne kadar olduğunu bilmeyecek kadar boş iddiaların sahipleridir de aynı zamanda kendileri. Ama yine de sözüm yolu açık, ama iktidardan uzak olsun..

ne sevmektir ne sevilmek, en güzeli şırıl şırıl işemek..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

http://www.tahribat.com/Forum-Tahribat-Com-Bugun-Secim-Olsa-113434/16/#1266605

düşüncelerimi daha açık ifade ile anlatmışsın teşekkürler:))
    keşke insanlar takım tutar gibi parti seçme kavramından uzaklaşıpta biraz gerçekleri görebilseler...

narcobs bunu yazdı:

olivetti bunu yazdı:

eğer hepar iyi oy oranına sahip olsa ona verilir fakat akp dışında en çok oy oranına sahip 2 parti chp,mhp diye düşünüyorum verilecekse bu 2 parti arasında seçim yapılmalı tabi ülkenin gidişatından memnun değilsenz.. yani oy oranı düşük partilere oy vermek, boş oy atmak gibi bir şey...

Hocam iyi hoş diyosunda herkes senin gibi düşündüğü içinde hepar iyi yerlere gelemiyo. Mhp yada chp gibi oy alamasada en azından barajı geçip meclise girmeli bence. Bunda bizimde katkımız olmalı diye düşünüyorum.

Türkiye normal bir durumda olsa sorun olmaz fakat akp bir kez daha alırsa ne şu an ki Türkiye kalır ne de osman pamukoğlu..

(bakın mini anayasa değişikliği paketi)

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Confusion
    Confusion's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasındaki idam tart...ışmasına dönemin siyasileri son noktayı koydu. Eski başkanlardan merhum Bülent Ecevit’in yazarımız Behiç Kılıç’a 19 Nisan 2005’te yaptığı tarihi açıklama teröristbaşının idam konusuna açıklık getirdi. Ecevit’in, “Bahçeli idam istedi, biz astırmadık” sözleri tüm gerçekleri ortaya çıkardı. Ecevit’in 2 yıl önce söylediği, “Bahçeli idam istedi” sözleri Erdoğan’ın Bahçeli’ye, “Apo’yu sen niye asmadın” sözlerine de yanıt oldu.

DSP’li Türker, “MHP idamı istedi” derken, ANAP’lı Aslan da, “MHP başından beri karşıydı” diyerek o günleri anlattı. O döneme tanıklık eden siyasilerin Tercüman’a yaptıkları değerlendirmeler şöyle:

MHP şartlı destek verdi

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan’ın idamını istediğinin altını çizen DSP Genel Sekreteri Masum Türker, o dönemde yaşananları şöyle anlattı: MHP idamın kaldırılmasına karşıydı ama AB projesi için kabul etti. DSP idama karşı olan bir partidir. Anayasa’da da AB’ye uyum ile ilgili düzenleme yapılması gerekiyordu. Bu düzenleme yapılmasaydı AB ile ilgili ilerleme sağlanmayacaktı. Bu nedenle bu aşamada yapılması gereken değişiklikle o tarihte MHP kısmen bu idam cezasının kaldırılmasına katkı vermişti. MHP, temelde idamın kaldırılmasına karşıydı ancak AB projesi açısından kabul etti.

Bahçeli’ye haksızlık ediyor

MHP, Türkiye’nin tüm kesimleri için önemli olan AB projesine gerekli katkıyı vermek için özveride bulundu. Başbakan Erdoğan’a sormak lazım; ‘AB projesine karşıysan’ idam meselesini gündeme getirmekte haklısın, bu konuda tekrar idamı getirebilirdi. AKP, terör konusunu tartışma yapmaktan uzaklaştırmak için idamı ya da Cumhurbaşkanlığı konusunu gündeme getiriyor. Kanaatime göre Bahçeli’ye haksızlık ediyor.

Apo’yu AK Parti kurtardı

Dönemin ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan da, MHP’nin başından beri idamın kaldırılmasına karşı çıktığını belirterek şöyle dedi: “Savaş ve terör suçları hariç idam cezası kaldırılmıştı. O zaman Apo’yu içermiyordu. Bu hükümet döneminde imzalanan 6 nolu protokolle tümüyle kalktı ve Apo’yu kapsadı. Aslında Apo yakalandığında bize teslim edenler Apo’nun idam edilmeyeceği sözünü alarak teslim ettiler. O gün asılmaması konusunda teminat verildi. Adalet Bakanlığından Meclis’e Apo’nun dosyası hiç gelmedi. Gelse Apo’nun idamına hayır diyecek babayiğit yoktu. MHP başından beri karşıydı. Biz Apo’yu kapsamayan bir şekilde kaldırdık.”

Özellikle AKPlilerin dillerinden düşürmedikleri MHP apoyu kurtardı sözleri üzerine yeni bir araştırma yaptık ve aslında apoyu idamdan kurtaran yasaya AKPlilerin evet oyu verdiğini gördük.

Apoyu kurtaran yasadan 3 ay sonrada Türkiye genel seçime gitmişti.İşte Apoyu kurtaranlarla asmak için uğraşanların tam listesi.Bakalım yalancılar buna ne bahane bulacak.

AKPnin de TBMMde 53 milletvekili ile yer aldığı, o zaman milletvekili olmayan Erdoğanın genel başkanları sıfatıyla misafir locasından izlediği AKP Grubu "EVET" oyu kullandı. Böylece 1 Ağustos 2002deki olağanüstü toplantılarda idam cezası, yasalarımızdan çıkarıldı.

SADECE MHP grubu 117 milletvekili ile buna "RET" oyu verdi. Ancak diğer partiler ittifak yapıp idam cezasını kaldırarak Öcalanı da kurtardılar. MHP lideri Bahçelinin, "Gökkuşağı Koalisyonu" adını verdiği DSP, ANAP, DYP, SP, AKP ve YTPli milletvekilleri, ittifak halinde idam cezasını kaldırdılar. O gün Apo asılmasın diyen AKP milletvekilleri dışında yine o gün Apo asılmasın diyen ama AKPde olmayan birçok milletvekili de şu an AKPnin milletvekili olarak TBMMde bulunmaktadır.

Öcalanı kurtaranlar

Kanlı terör örgütü PKKnın elebaşısı Abdullah Öcalanın idamıyla ilgili olarak TBMMye gelen dosyaya hangi milletvekilleri "ret" oyu vererek karşı çıktı, hangileri "kabul" oyu vererek Öcalanı idamdan kurtardı. Bunları, Meclis tutanaklarından alınan belgelerle yayınlıyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisinde MHP dışındaki tüm siyasi parti milletvekillerinden çoğu Bebek katili Öcalanı asılmaktan kurtaran yasaya kabul oyu verdiler. Demokratik bir Mecliste yapılan oylama sonucunda da ret oylarının yetersiz kalması idam yasasının kaldırılmasına neden oldu. Başbakan Tayyip Erdoğanın, MHPye "Apoyu asamadınız" suçlamalarına verilecek en güzel yanıt Meclis tutanaklarından alınan bu belgelerdir. O dönemde milletvekili olmayan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis locasından AKPli 53 milletvekiline talimat verip, kabul oyu kullandırarak Öcalanı asılmaktan kurtarmaya fiili olarak önayak oldu. Işte tarihi oylamada kullanılan oylar ve renkleri:

İdamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan DSP milletvekilleri

Tayyibe Gülek

Melda Bayer

M.Zeki Sezer

Uluç Gürkan

Ayşe Gürocak

Aydın Tümen

Hikmet Uluğbay

Mustafa Ural

Ertuğrul Kumcuoğlu

Sebahat Vardar

Hasan Macit

Ali Rahmi Beyreli

Hayati Korkmaz

Orhan Ocak

Sadık Kırbaş

Hasan Erçelebi

Mehmet Kocabatmaz

Ali Ahmet

Ertürk Şadan Şimşek

Necati Albay

Hasan Akgün

Fadlı Ağaoğlu

Ziya Aktaş

Nami Çağan

Yücel Erdener

Ahmet Güzel

Osman Kılıç

Necdet Saruhan

Sulhiye Serbest

Masum Türker

Erdoğan Toprak

Güler Aslan

Saffet Başaran

Mehmet Çümen

Şükrü Sina Gürel

Hasan Metin

Atilla Mutman

Rahmi Sezgin

Necdet Tekin

Fikret Tecer

Ahmet Arkan

M.Emrehan Halıcı

Emin Kara

Ismail Bozdağ

Nazif Topaloğlu

Ş.Ramis Savaş

M.Cengiz Güleç

Fevzi Aytekin

B.Fırat Dayanıklı

Hikmet Sami Türk

Ömer Üstünkol

Fikret Ünlü

Hasan Suna

Erol Karan

Idamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan DYP milletvekilleri

Tansu Çiller

Sevgi Esen

M. Halit Dağlı

M.Nedim Bilgiç

Mahmut Bozkurt

Ismet Attila

Musa Konyar

Ahmet Iyimaya

Yıldırım Akbulut

S.Arıkan Bedük

Mehmet Baysarı

Salih Çelen

Hasan Ekinci

Ali Rıza Gönül

A. Oktay Güner

Ilyas Yılmazyıldız

Necati Yöndar

Yahya Çevik

Necmi Hoşver

Mustafa Örs

Teoman Özalp

Oğuz Tezmen

Nevfel Şahin

A. Mehmet Çay

M.Kemal Aykurt

Mehmet Gözlükaya

Nurettin Atik

M. Salim Ensarioğlu

Salih Sümer

Ayvaz Gökdemir

Mehmet Sadri Yıldırım

Burhan Kara

Rasim Zaimoğlu

Hakkı Töre

Mehmet Dönen

Ramazan Gül

Turhan Güven

Hayri Kozakçıoğlu

Nurhan Tekinel

Hasan Ufuk Söylemez

Süha Tanık

Yıldırım Ulupınar

Mehmet Gölhan

M.Ali Yavuz

Ismail Karakuyu

Rıza Akçalı

Metin Kocabaş

Mehmet Sağlam

Metin Musaoğlu

Veysi Şahin

Ibrahim Yazıcı

Mümtaz Yavuz

Nevzat Arcan

Kemal Kabataş

Erdoğan Sezgin

Takiddin Yarayan

Kadir Bozkurt

Nihan Ilgün

Enis Sülün

Ali Şevki Erek

Eyüp Aşık

Ali Naci Tuncer

Necmettin Cevheri

Hacı Filiz

Faris Özdemir

Saffet Kaya

Mustafa Eren

Idamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan Yeni Türkiye Partisi (YTP) milletvekilleri

İsmail Cem

İbrahim Y. Bildik

Ali Tekin

İsmet Vursavuş

Gaffar Yakın

Gönül Saray Alphan

Oğuz Aygün

Esvet Özdoğu

Ahmet S. Sayın

Metin Şahin

Halit Dikmen

Tamer Kanber

M. Güven Karahan

Mustafa Karslıoğlu

Abdulsamet Turgut

Mahmut Erdir

Ali Ilıksoy

Evliya Parlak

Ali Günay

Edip Özgenç

Akif Serin

İstemihan Talay

Erol Al

Perihan Yılmaz Doğan

Bülent Ersin Gök

H.Hüsamettin Özhan

Bahri Sipahi

Cahit Savaş

Yazıcı Burhan Bıçakçıoğlu

Salih Dayıoğlu

Hakan Tartan

Kemal Vatan

Çetin Bilgir

M.Hadi Dilekçi

Nural Karagöz

Halil Çalık

M.Turhan İmamoğlu

Hasan Gülay

M.Cihan Yazar

M. Kemal Tuğmaner

Tunay Dikmen

Zeki Eker

Eyüp Doğanlar

Tarık Cengiz

Şenel Kapıcı

Metin Bostancıoğlu

Ahmet Zamantılı

Hasan Özgöbek

Mehmet Y. Ünal

Hasan Gemici

C. Tufan Yazıcıoğlu

Faruk Demir

Idamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan Saadet Partisi milletvekilleri

Rıza Ulucak

Latif Öztek

A. Cemil Tunç

Fahrettin Kukaracı

Sacit Günbay

Ahmet Sünnetçioğlu

Hüseyin Karagöz

Ali Oğuz

Osman Yumakoğulları

Bahri Zengin

A. Sever Aydın

Fethullah Erbaş

Oğuzhan Asiltürk

Yaşar Canbay

M. Niyazi Yanmaz

Musa Demirci

Temel Karamollaoğlu

Mehmet Bekaroğlu

Mustafa Kamalak

Hüsamettin Korkutata

İdamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan AKP milletvekilleri

Dengir Mir Fırat

Sait Açba

Mahmut Göksu

Mehmet Özyol

Akif Gülle

Ismail Özgün

Mahfuz Güler

Zeki Ergezen

Ismail Alptekin

Faruk Çelik

Mehmet Altan

Ertuğrul Yalçınbayır

Osman Aslan

Nurettin Aktaş

Tevhit Karakaya

Ali Er

Abdülkadir Aksu

Mustafa Baş

Ali Coşkun

Hüseyin Kansu

Mehmet Ali Şahin

Nevzat Yalçıntaş

Abdullah Gül-(Bir zamanların geçici Başbakanı idi),

Salih Kapusuz

Mehmet Vecdi Gönül

Osman Pepe

Remzi Çetin

Özkan Öksüz

Avni Doğan

Ali Sezal

Sabahattin Yıldız

Eyüp Fatsa

Musa Uzunkaya

Ahmet Nurettin Aydın

Abdüllatif Şener

M.Ergün Dağcıoğlu

Yahya Akman

Zülfikar Izol

Maliki Ejder Arvas

Hüseyin Çelik

Ilyas Arslan

Mehmet Çiçek

Ramazan Toprak

Kemal Albayrak

Abdullah Veli Seyda

Şükrü Ünal

Idamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan Bağımsızlar

Cemil Çiçek

Numan Gültekin

Mehmet Ağar

Mail Büyükerman

Mustafa Yılmaz

Rıdvan Budak

Zafer Güler

Mustafa Düz

M.Ali Irtemçelik

Ihsan Çabuk

H.Fehmi Konyalı

Idamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan ANAP milletvekilleri

Mesut Yılmaz

Mehmet Ali Bilici

Musa Öztürk

Halil Ibrahim Özsoy

Yaşar Eryılmaz

Celal Esin

Nejat Arseven

Birkan Erdal

Yücel Seçkiner

Cengiz Aydoğan

Cengiz Altınkaya

Yüksel Yalova

Edip Safder Gaydalı

Kenan Sönmez

Beyhan Aslan

Nurettin Dilek

Abdülbaki Erdoğmuş

Seyit Haşim

Hamimi Sebğatullah Seydaoğlu

Evren Bulut

I. Yaşar Dedelek

Mustafa Taşar

Mecit Pürüzbeyoğlu

Hakkı Oğuz

Aykut Levent Mıstıkoğlu

Erkan Mumcu

R. Kazım Yücelen

Bülent Akarcalı

Ahat Andican

Aydın Ayaydın

Şamil Ayrım

Mehmet F. Fırat

Ediz Hun

Yılmaz Karakoyunlu

Cavit Kavak

Emre Kocaoğlu

Nesrin Nas

Sühan Özkan

Şadan Tuzcu

Işın Çelebi

Sümer Oral

Işılay Saygın

Rıfat Serdaroğlu

Ilhan Aküzüm

Murat Başesgioğlu

Cemal Özbilen

Sefer Ekşi

Mehmet Keçeciler

Miraç Akdoğan

Ahmet Tevfik Özal

Ekrem Pakdemirli

Ali Doğan

Süleyman Çelebi

Ömer Ertaş

Hasan Özyer

Erkan Kemaloğlu

Şükrü Yürür

Sefer Koçak

Ahmet Kabil

Mesut Ahmet Yılmaz

Ersin Taranoğlu

Mehmet Çakar

Yaşar Topçu

Ali Kemal Başaran

Eyüp Cenap Gülpınar

Kamran Inan

Lütfullah Kayalar

Ataullah Hamidi

Burhan Isen

M. Salih Yıldırım

Zeki Çakan

Ali Güner

Yaşar Okuyan

İdamın kaldırılmasına "ret" oyu kullanan tek parti olan MHP milletvekilleri

Devlet Bahçeli

M. Metanet Çulhaoğlu

Ali Halaman

A. Fatin Özdemir

Recai Yıldırım

Hasari Güler

Abdülkadir Akcan

Mehmet Telek

Nidai Seven

Adnan Uçaş

Mehmet Arslan

Koray Aydın

Şefkat Çetin

Sedat Çevik

Ali Işıklar

Abdurrahman Küçük

Hayrettin Özdemir

Mustafa Cihan Paçacı

Şevket Bülent Yahnici

Osman Müderrisoglu

Tunca Toskay

Nesrin Ünal

Bekir Ongun

Orhan Bıçakçıoğlu

Ali Uzunırmak

Aydın Gökmen

Hüseyin Kalkan

Hüseyin Arabacı

Ibrahim Halil Oral

Ersoy Özcan

Süleyman Coşkuner

Burhan Orhan

Orhan Şen

Hakkı Duran

Irfan Keleş

Salih Erbeyin

Ali Keskin

Mustafa Gül

Mihrali Aksu

Mücahit Himoğlu

Ismail Köse

Cezmi Polat

Mehmet Ay

Ali Özdemir

Mehmet Hanifi Tiryaki

Mustafa Yaman

Bedri Yaşar

Süleyman Turan Çirkin

Mehmet Şandır

Mehmet Nuri Tarhan

Osman Gazi Aksoy

Mustafa Zorlu

Yalçın Kaya

Hidayet Kılınç

Enis Öksüz

Cahit Tekelioğlu

Ahmet Çakar

Mehmet Gül

Nazif Okumuş

Esat Öz

Bozkurt Yaşar Öztürk

Mehmet Pak

Mustafa Verkaya

Yusuf Kırkpınar

Ahmet Kenan Tanrıkulu

Oktay Vural

Arslan Aydar

Mehmet Serdaroğlu

Sabahattin Çakmakoğlu

Hasan Basri Üstünbaş

Ramazan Mirzaoğlu

Meral Akşener

Cumali Durmuş

Kemal Köse

Faruk Bal

Ali Gebeş

Mustafa Sait Gönen

Hasan Kaya

Basri Coşkun

Namık Hakan Durhan

Hüseyin Akgül

Ali Serdengeçti

Mehmet Kaya

Nevzat Taner

Metin Ergun

Ismail Çevik

Mükremin Taşkın

Mükerrem Levent

Cemal Enginyurt

Yener Yıldırım

Osman Fevzi Zihnioğlu

Ahmet Aydın

Vedat Çınaroğlu

Hüsnü Yusuf Gökalp

Lütfü Ceylan

Reşat Doğru

Nail Çelebi

Muzaffer Çakmaklı

Armağan Yılmaz

Ayhan Çevik

Ahmet Erol Ersoy

Mesut Türker

Şuayip Üşenmez

Ismail Hakkı Cerrahoğlu

Kürşat Eser

Sadi Somuncuoğlu

Şaban Kardeş

Hasan Çalış

Osman Durmuş

Abbas Bozyel

Ilhami Yılmaz

Mehmet Nacar

Birol Büyüköztürk

Mehmet Kundakçı

Müjdat Karayerli

Bekir Aksoy

4771 sayılı kanun ile idam cezasının kaldırılması 03 Agustos 2002"de oylandı.

Oylamaya katılan ve bu kanunun çıkmasına “evet” oyu veren milletvekillerinin sayısı üç yüz yirmiydi.

”Evet idam kalksın” diye oy kullanan milletvekillerinin partilere göre dağılımı şöyleydi:

AK Parti : 41 Evet

ANAP : 76 Evet

DSP : 55 Evet

DYP : 65 Evet

SP : 22 Evet

YTP : 50 Evet

Bagımsızlar : 11 Evet.

Görüldüğü gibi hiç bir MHP milletvekili idamın kaldırılması yönünde oy kullanmamıştı.

Üstelik bu kanun APO"nun idamını da engellemiyordu.

Çünkü içinde, “terör, savaş ve çok yakın savaş suçları hariç” şerhi vardı.

Sonra AK Parti iktidara geldi...

Sonra 07 Mayıs 2004 tarihinde 4771 sayılı kanunda bulunan, “terör, savaş ve çok yakın savaş suçlarına idam cezası verilmesi” cümlesini de kaldırdı.

Gördüğünüz gibi Bahçeli yapması “gerektiği” kadarını yapmıştır.

Üstelik Bahçeli, bir şekilde idam cezasının kalkmasını engelleyebilmiş olsaydı...

Ve bizi içlerine almak istemeyen AB ülkeleri bunu bir mazeret olarak kullansaydı...

Eminim akpliler bugün ona “Neden APO"yu asmadınız” diye değil, “Senin yüzünden kırk yıllık emeğimiz heba oldu” diyecekti

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

iskarpin bunu yazdı:

Halkçıyım diye Ecevitvari ortalarda dolaşanların Ecevit şapkasının altındaki gömleklerini gördük yakın zamanda. Sonrasında da terörist saldırılardan medet umacak kadar ne kadar asalak bir hale dönüştüklerini.. Malum lider iktidar koltuğuna biraz zor oturur ama velev ki oturdu, öcalanla masaya oturmazsa da aha da buraya yazıyorum.. Akp sempatizanı değilim fakat Akp'ye kadrolaşma konusunda yüklenenlerin, Ssk genel müdürlükleri zamanında akrabalarının koltuklara nasıl bir bir oturduklarını eski soyisminden inceleyerek ulaşabilirler. İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı olup da su fiyatının pahalılığından dert yanıp, suyun metreküpünün ne kadar olduğunu bilmeyecek kadar boş iddiaların sahipleridir de aynı zamanda kendileri. Ama yine de sözüm yolu açık, ama iktidardan uzak olsun..

akp sempatizanı değilsin fakat yazdıklarını okurken sanki rte'nin kendi kaleminden yazmış gibisin:)

...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

opusdei bunu yazdı:

Daha iisi olmadığı için AKP.

Eğer bugün chp, mhp, vs.. bir partinin başına adam gibi adam geçse oyumu ona veririm.

Yalnış anlaşılmasın.Ben AKP li falan değilim.Herhangi bir akp kuruluşuna falan da üye değilim.Çevremde akp li de çok değildir..Etki altında kalmadan bunu yazdım.

Akp ii değil, vasattır.Diğerleri de kötüdür.1 tane vasattan iisi gelsin.Hemen oyumu ona vereyim.

AKP' nin düşüncesi de vasat yönetimi de vasat.

Toplam Hit: 33621 Toplam Mesaj: 250