Gündem - Güncel Konular
TOKİ Başvuruları Başladı (100 Bin Sosyal Konut Projesi İçin Başvuru Şartları)
TOKİ Başvuruları Başladı (100 Bin Sosyal Konut Projesi İçin Başvuru Şartları)
-
-
blackhammer bunu yazdıUveys bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Istanbul için limitin 6k olması üzücü.
ama bir eve 6k net para giriyorsa o dar gelirli sayılmaz.
ortadan hallice olur.
6850 tl yoksulluk siniri olan bir ulkede 6000 kazanana orta halli demek iyimserlik olur.
Buna baban anandir deseler, evet dogrudur babam anamdir der.
-
Gençler ben gittim valide için hallettim. Herkes arnavutköye yükleniyor, adam geldi elinde bmw anahtarı, kafada orjin raybab mütehaittim ben diye bağırıyor, bu gibi tiplerle dolu ve hepsi 3+1 Arnavutköy girişi yapıyorlar.
1500 kişi ilk günde bir önceki postta ki haberde okuduğum gibi Arnavutköy, 2 bin kişi küsür başakşehir. Bende başakşehiri seçtirdim valideye
ne bileyim, olur olmaz çıkar çıkmaz. O amına kodumun orospu çocuklarına çıkacağına gerçekten ihtiyacı olan insanlara yanaşır bir şey olur umarım.
tipini siktiğimin mütahitleri bir şey deseydi o ve ona benzeyenlere saldıracaktım amına koduğum ne işin var senin orada böyle bir şey için, ne yaptım bir hafta önceden tüm mal varlığını arkadaşına mı devrettin anasını siktiğimin gebeşi
-
Hacılar ben başvuru yapmayı düşünüyorum gelir kısmına takıldım. Benim adres annem ve babamın yanında gözüküyor. Aylık gelirde limitin üstünde oluyor. Evde 3 maaş var gözüküyor. ben adresi ablamın ya da bir yakınımı yanına aldırsam başvuruda gelir kuşamına takılmış olmuyor muyum ? Bu durumda hane geliri ayrı ayrı mı hesaplanır yoksa yine toplanır mı ?
-
BEDB1N bunu yazdı
Hacılar ben başvuru yapmayı düşünüyorum gelir kısmına takıldım. Benim adres annem ve babamın yanında gözüküyor. Aylık gelirde limitin üstünde oluyor. Evde 3 maaş var gözüküyor. ben adresi ablamın ya da bir yakınımı yanına aldırsam başvuruda gelir kuşamına takılmış olmuyor muyum ? Bu durumda hane geliri ayrı ayrı mı hesaplanır yoksa yine toplanır mı ?
6ay ikamet sınırı var artık değiştirirsen seneye katılırsın
-
emekli kategorisini kaldırmışlar heralde.
sitede 3 kategori gözüküyor. E-devlette de öyleydi. Bende başvurucam bakalım kendime belki kısmetimize çıkar.
Başakşehiremi başvurmak lazım , Arnavutköyemi bilemedim ama.
-
samato bunu yazdı
sitede 3 kategori gözüküyor. E-devlette de öyleydi. Bende başvurucam bakalım kendime belki kısmetimize çıkar.
Ben hata yaptım, kaç adet yapılacak bilgin var mı ?
Arnavutköye 3bin küsüre yakın, tuzlaya 4bin küsür adet ev yapılacak.
Ama başakşehire 500 adet.
Baba bey arnavutköy dedi, dedim dağda ne işin var, oda avcı iyi olur falan kafasında.
Lakin çıkarsa bir şey olursa oraya gitmek lazım iş yeri yeşilköyde yapamaz.
başakşehir yazdırdım da unuttum ben 500 adet olacağını. Daha ikinci günde 3000 kişiyi geçmişti başakşehir başvurusuEdit ; Baktım emekli kalkmış dediğin gibi sanırım %25'lik sınırı doldurmuşlar, geriye kalan katogoriler için hala giriş mevcut.
EricNorthman tarafından 18/Ara/19 21:10 tarihinde düzenlenmiştir -
EricNorthman bunu yazdısamato bunu yazdı
Baba bey arnavutköy dedi, dedim dağda ne işin var, oda avcı iyi olur falan kafasında.
başakşehir yazdırdım da unuttum ben 500 adet olacağını. Daha ikinci günde 3000 kişiyi geçmişti başakşehir başvurusuEdit ; Baktım emekli kalkmış dediğin gibi sanırım %25'lik sınırı doldurmuşlar, geriye kalan katogoriler için hala giriş mevcut.
abi o işte bir iş var . Emekli kalktıda en ufak bir duyuru bile yapılmadan kalktı.
E-devlette 2 tane başvuru noktası var. biri başakşehir biri arnavutköy. Tuzlayı göremedim.
Bende memleketteyim e-devletten başvuru yapmaya çalışıyorum olmuyor bir türlü . Başvurular kapanmadan istanbula dönücem.
Nasip kısmet işte abi. Kimler kimler başvuruyordur bunlardan nemalanmak için.
-
samato bunu yazdıEricNorthman bunu yazdısamato bunu yazdı
abi o işte bir iş var . Emekli kalktıda en ufak bir duyuru bile yapılmadan kalktı.
E-devlette 2 tane başvuru noktası var. biri başakşehir biri arnavutköy. Tuzlayı göremedim.
Bende memleketteyim e-devletten başvuru yapmaya çalışıyorum olmuyor bir türlü . Başvurular kapanmadan istanbula dönücem.
Aaaaa bak ben sana anlatayım, dediklerini duyunca kafamda nifak tohumu daha da arttı şimdi.
Öncelik proje daha başlamadan da takip ediyordum. Başlamadan derken, başvuru tarihi girmeden yani. Tayyibin açıklamasından sonra giriştim konuya.
1. Olarak, 3 yerde 1.5-2 yıla kadar yapılacak konutlar mevcut sadece İstanbul için söylüyorum, Tuzla - Arnavutköy - Başakşehir
Toki'nin sitesinde an altta, pdf linki var, oraya gidince 3 bölge de ki yapılacak konut sayısını görüyordun. Şimdi girdim sayfa 404 error veriyor.
Arnavutköy de dün bakmıştım 3 bin küsüre yakın konut yapılacak yazıyordu. Adeti verilmişti. Tuzla da 4 bin küsüre adet verilmişti. Başakşehir'e de 500 küsür adet verilmişti.
Bundan önce de başvuru tipleri olarak.
Şehit, gazi, harp vs mağdurları,
Emekli ( %25 kontejyan onlara vardı )
%40 engelli raporu olanlar
Standart başvurular
4 katagori içinde genel kural, 25 yaş doldurması 1 yıl bulunduğu yerde ikamet ediyor olması nufuse kayıtlı olması,
Şehit harp gazı vs için gerekli belgeler, Emekli için ssk'dan emekli belgeleri, engelli için %40 raporu, İstanbul için maksimum gelir beyanı 6000tl belgelemek,
Şehit ve gazi vs hariç diğerlerinde her aile için bir başvuru, aile üzerine eşe ve çocuklara ait mülkiyet olmaması. Bu kadardı.
Şimdi dikkat ettim dediğin gibi,
- Emekli kontejyanı kaldırılmış,
- Tuzla kalkmış
Biz ziraata para yatırmaya gittiğimiz de, Başakşehir, Tuzla, Arnavutköy, hangisini seçiyorsunuz diye kağıt koydular önümüze.
Diyeceğim, ki emekliyi doldurdular, tuzla için başvuru adetini doldurlar.
Ama işte bende bilmiyorum altında başka hangis sebepler var ne karıştırıyor bunlar :/ -
EricNorthman bunu yazdısamato bunu yazdıEricNorthman bunu yazdısamato bunu yazdı
Aaaaa bak ben sana anlatayım, dediklerini duyunca kafamda nifak tohumu daha da arttı şimdi.
Öncelik proje daha başlamadan da takip ediyordum. Başlamadan derken, başvuru tarihi girmeden yani. Tayyibin açıklamasından sonra giriştim konuya.
1. Olarak, 3 yerde 1.5-2 yıla kadar yapılacak konutlar mevcut sadece İstanbul için söylüyorum, Tuzla - Arnavutköy - Başakşehir
Toki'nin sitesinde an altta, pdf linki var, oraya gidince 3 bölge de ki yapılacak konut sayısını görüyordun. Şimdi girdim sayfa 404 error veriyor.
Arnavutköy de dün bakmıştım 3 bin küsüre yakın konut yapılacak yazıyordu. Adeti verilmişti. Tuzla da 4 bin küsüre adet verilmişti. Başakşehir'e de 500 küsür adet verilmişti.
Bundan önce de başvuru tipleri olarak.
Şehit, gazi, harp vs mağdurları,
Emekli ( %25 kontejyan onlara vardı )
%40 engelli raporu olanlar
Standart başvurular
4 katagori içinde genel kural, 25 yaş doldurması 1 yıl bulunduğu yerde ikamet ediyor olması nufuse kayıtlı olması,
Şehit harp gazı vs için gerekli belgeler, Emekli için ssk'dan emekli belgeleri, engelli için %40 raporu, İstanbul için maksimum gelir beyanı 6000tl belgelemek,
Şehit ve gazi vs hariç diğerlerinde her aile için bir başvuru, aile üzerine eşe ve çocuklara ait mülkiyet olmaması. Bu kadardı.
Şimdi dikkat ettim dediğin gibi,
- Emekli kontejyanı kaldırılmış,
- Tuzla kalkmış
Biz ziraata para yatırmaya gittiğimiz de, Başakşehir, Tuzla, Arnavutköy, hangisini seçiyorsunuz diye kağıt koydular önümüze.
Diyeceğim, ki emekliyi doldurdular, tuzla için başvuru adetini doldurlar.
Ama işte bende bilmiyorum altında başka hangis sebepler var ne karıştırıyor bunlar :/başvuruyu e devletten yapmayı denediniz mi? oradan yapıp gönderilen hesap numarasına parayı gönderdiğiniz zaman başka birşey yapmanıza gerek kalmıyor