folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türbanlı Öğrenciyi Sınavda Görünce Soyundu

Türbanlı Öğrenciyi Sınavda Görünce Soyundu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Konu nereden nereyee gelmişşş... Tartışma platformundan çıkıp küfürleşmeye kadar gitmişiz. Zaten bu tip konuların gitişhatı belli olduğundan tahribata açılmasıda yasak. tek kelime söylüyorum

Ağzımıza biraz daha mukayet olmak temennisi ile Lutfen tbt kardeşliği...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

mataramasuko bunu yazdı:
    -----------------------------

bu kafayla bizden bi bok olmaz.neymiş başörtüsü varsa sorun değil türban varsa ülke elden gidiyor. lan sana ne milletin nasıl giyindiğinden? laiklik bu mu? hani din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması idi, bize böyle öğretmediniz mi? Türban yasağı gibi bir yasağın olması laiklik ilkesine aykırıdır.

Atatürk’ün Laiklik Anlayışı            :
    ·         “ İslâm dinini, asırlardan beri alışılageldiği veçhile bir siyaset vasıtası mevkiinden uzaklaştırmak 
    ve yüceltmek gerekli olduğu gerçeğini görüyoruz. Mukaddes ve tanrısal inançlarımızı ve vicdanî değerlerimizi, karanlık ve kararsız olan ve her türlü menfaat ve ihtiraslara görünüş sahnesi olan siyasiyattan ve siyasetin bütün kısımlarından bir an evvel ve kesin şekilde kurtarmak, 
    milletin dünyevî ve uhrevî saadetinin emrettiği bir zarurettir. Ancak bu suretle İslâm dininin yüksekliği belirir. ” 
    1924 (Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, I. Cilt, syf. 318)
    yani Atatürk laikliğin amacının insanların din üzerinden sömürülmesinin engellenmesi olarak görüyor.Laikliğin amacı insanların ibadetlerini yerine getirmelerini engellemek değildir aksine insanların dinlerini özgürce yaşayacağı bir ortam yaratmaktır.

"Dini ve namusu olanlar kazanamazlar!.. Fakir kalmaya mahkumdurlar... Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir.Bunun için, önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız. Partiyi, bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz. Bu suretle kalkınma kolay ve çabuk olur."

Mustafa KEmal Atatürk ( Paşaların Kavgası - Kazım Karabekir, ayrıca Uğur Mumcu Cumhuriyet gazetesinde de yayınlamıştır.)

Ayrıca :

Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa’nın Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünya üzerinde hâkimiyetini sürdüren İslamiyet artık bitmiştir. Onu Avrupa bitirmiştir. Bir zamanlar sokağı bile, pencere arkasından seyredebilen Müslüman kadınların temsilcisi Türk güzeli Keriman, mayo ile aramızdadır. Bu kızı, zaferimizin tacı kabul edeceğiz, onu kraliçe seçeceğiz. Ondan daha güzel varmış, yokmuş bu önemli değil… Bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Bu sene İslamı yenmenin zaferini kutluyoruz. Avrupa’nın zaferini kutluyoruz.

Bir zamanlar Fransa’da oynanan dansa müdahalede bulunan Kanuni Sultan Süleyman’ın torunu işte mayo ve sutyen ile önümüzdedir. Kendini bizlere beğendirmek istemektedir. Biz de bize uyan bu kızı beğendik. Müslümanların geleceği böyle olması temennisiyle Türk güzelini dünya güzeli olarak seçiyoruz. Fakat kadehlerimizi Avrupa’nın zaferi için kaldıracağız.”

(Keriman Halis'in ilk dünya güzeli seçilmesine dair jüri başkanının sarf ettiği sözler)

yıkılma sakın !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

mont-blanc bunu yazdı:

mataramasuko bunu yazdı:

bu kafayla bizden bi bok olmaz.neymiş başörtüsü varsa sorun değil türban varsa ülke elden gidiyor. lan sana ne milletin nasıl giyindiğinden? laiklik bu mu? hani din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması idi, bize böyle öğretmediniz mi? Türban yasağı gibi bir yasağın olması laiklik ilkesine aykırıdır.

Atatürk’ün Laiklik Anlayışı            :
    ·         “ İslâm dinini, asırlardan beri alışılageldiği veçhile bir siyaset vasıtası mevkiinden uzaklaştırmak 
    ve yüceltmek gerekli olduğu gerçeğini görüyoruz. Mukaddes ve tanrısal inançlarımızı ve vicdanî değerlerimizi, karanlık ve kararsız olan ve her türlü menfaat ve ihtiraslara görünüş sahnesi olan siyasiyattan ve siyasetin bütün kısımlarından bir an evvel ve kesin şekilde kurtarmak, 
    milletin dünyevî ve uhrevî saadetinin emrettiği bir zarurettir. Ancak bu suretle İslâm dininin yüksekliği belirir. ” 
    1924 (Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, I. Cilt, syf. 318)
    yani Atatürk laikliğin amacının insanların din üzerinden sömürülmesinin engellenmesi olarak görüyor.Laikliğin amacı insanların ibadetlerini yerine getirmelerini engellemek değildir aksine insanların dinlerini özgürce yaşayacağı bir ortam yaratmaktır.

"Dini ve namusu olanlar kazanamazlar!.. Fakir kalmaya mahkumdurlar... Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir.Bunun için, önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız. Partiyi, bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz. Bu suretle kalkınma kolay ve çabuk olur."

Mustafa KEmal Atatürk ( Paşaların Kavgası - Kazım Karabekir, ayrıca Uğur Mumcu Cumhuriyet gazetesinde de yayınlamıştır.)

Ayrıca :

Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa’nın Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünya üzerinde hâkimiyetini sürdüren İslamiyet artık bitmiştir. Onu Avrupa bitirmiştir. Bir zamanlar sokağı bile, pencere arkasından seyredebilen Müslüman kadınların temsilcisi Türk güzeli Keriman, mayo ile aramızdadır. Bu kızı, zaferimizin tacı kabul edeceğiz, onu kraliçe seçeceğiz. Ondan daha güzel varmış, yokmuş bu önemli değil… Bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Bu sene İslamı yenmenin zaferini kutluyoruz. Avrupa’nın zaferini kutluyoruz.

Bir zamanlar Fransa’da oynanan dansa müdahalede bulunan Kanuni Sultan Süleyman’ın torunu işte mayo ve sutyen ile önümüzdedir. Kendini bizlere beğendirmek istemektedir. Biz de bize uyan bu kızı beğendik. Müslümanların geleceği böyle olması temennisiyle Türk güzelini dünya güzeli olarak seçiyoruz. Fakat kadehlerimizi Avrupa’nın zaferi için kaldıracağız.”

(Keriman Halis'in ilk dünya güzeli seçilmesine dair jüri başkanının sarf ettiği sözler)

teyzesi defterdar olan faytonla damda dolaşır

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

öncelikle yorumlarıma başlamadan önce istanbulda bazı okullara da sınava giren adayların hepsi kızdı :D artık gerisini siz getirin... yiğit cok güzel yapmış ama bir senesi yanmış yazık olmuş...

@diamonique hoca adam üstünü cıkardı diye sınavı iptal oldu! peki bas örtüsü taktı diye sınavı iptal olan var mı? sizin özgürlük anlayışınız bu kadar kıt...

@Kaligula hacı üstünü cıkarmak sana göre o. çocukluğu. yorumunda bunu belirtmişsin. peki ya o cocuğa göre de turban takmak o. cocukluğuysa? bir de bu açıdan bakmak lazım...

@zigana hacı örtünmeyene neden ortülü değilsin diye sorulmuyorsa örtünene de karışılmasın diyorsun. peki soyunana neden karışıyorsun?

@ottomanmurat hacı o alıcıyı makatına soksun yankı yapar daha iyi duyar ;) hacı bir yorumunda "hayal dunyasındasınız ki hala darbelere basortusune ak partiye müslümanlara düşmanlıktasınız" demişsin. bu birazcık da bakış açısına bağlıdır hoca! şimdi senle ben sırtlarımızı birbirimize dayıyalım. bana göre sen geriye bakıyorsun sana göre de ben geriye bakıyorum. burda kimse darbeyi savunmadı, ya da muslumanlık kötü demedi! türban demek müslümanlık demek değildir! ak parti konsunda da adamın ülke için yaptıkları belli. burda herkes fikrimi bilir! bu bilgiye dayanarak şunu söyleyebilirim ki sana kimin nereye baktığı belli :D ha bu arada siz sülalecek uyumaya hevesli olabilirsiniz ama bizim sülalede uyuyan yoktur ;)

aleviler hiçbir zaman benim dinim alevilik demez! ayrıca alevilik bir mezheptir. sen tanı ya da tanıma farketmez. ayrıca hiçbir mezhep kuranda geçmez... mezhep bir dinin çeşitli görüş ayrılıkları nedeniyle ortaya çıkan kollarından her birine verilen isimdir. ;)

@pcdoktor636 hacı sen şu siteyi açanların %100 musluman olmadıklarından eminmissin. soylesene bana sen allah mısın? hangi ara yargıladın adamları da müslüman olmadıklarına karar verdin?

@MuratDnz "açılıp saçılmayada özgürce dolaşmayada izin verirsen ,bir gün  orosbu takımlar etrafında gezer, ne güzel işte ona sokp buna skup gezersnz." böyle bir yorum yapmışsın. türbanlının orospuluk yapmadığına nasıl kanaat getirdin?

@mustaphachan hacı sen bir örnek vermişsin vakit olsa daha kimlerin neleri savunup bir konu sonrasında karşı çıktığı şeyler çıkar ah ah :D

@hackworm hoca bu yasalar onların işine geldiği zaman vardır işine gelmediği zaman yoktur. tıpkı tayyoş efendinin dediği gibi "demokrasi amaç değil araçtır" onlar da yasaya böle bakıyorlar... istedikleri zaman biniyorlar istedikleri zaman iniyorlar...

@Fcuk sen benimkine cok benziyosun hacı :D adam namaz kılar kılmaz sana mı sorcak müslüman mı diyecek başka bişi mi diyecek? her seferinde milleti müslüman değilsin diyerek fişlemişsin. peki ben inanmıyorum sana göre kafirim ve bir kafir olarak sana şunu soruyorum! allahın göndermiş olduğunu ifade ettiğin kitapta ben affediciyim diyor. ve yine birkaç yerinde şöyle bir mantık geçiyor. "bana kul hakkıyla gelme ne ile gelirsen gel! ben affediciyim. kul hakkı haricinde herşeyi affedebilirim" ayrıca kuran-ı kerimin mantığına göre bütün melekler insanların günahlarını ve sevaplarını yazar ancak yargılamayı allah yapar. yine aynı kitaba göre allaha şirk koşmak en büyük günahlardan biriyse sen insanların müslümanlıklarını yargılamakla allaha şirk koşmuş olmuyor musun? yoksa kitabı da bizim yasalar gibi işinize geldiği gibi mi yorumladın?

ha bu arada siz 3-5 kişi pusa pusa geliyorsunuz ben tek başımayım küfür etmişim gibi bir cümle kurmuşsun. hani sinirlendiğin için küfür ettiğini belirtmişsin. ama şu da bir gerçek ki haklı olan adam sinirlenmez! haksız olan fikrini kabul ettiremediği için sinirlenir! ha 3-5 gelmişler ha 1000 kişi gelmişler haklı olan 1 kişi bile olsa ispatlar herkesi göt eder...

@BosphorusPasha hacı senin şu univlerdeki tartıştığın profesörler kimler? çankırı karatekin universitesinin profesörleri mi? hani kızla erkek yan yana oturdumu sittin sene sınıf geçirmeyen hocalarla mı? yoksa prof. dr osman çeken tarzı hocalarla mı? hani şu dekolte tecavüz sebebidir diyen?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

Yok kardeşim görüşümden vazgeçtim.  Hani o soyunan varya . Sokak ortasında s......şebilir . izin veriyorum hadi :D

Temel adalettir .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

bu zihniyet diyanet işleri başkanı 'baş örtüsü islamın şartı değil' dediği için onu görevden aldı. boşuna dil dökmeyin.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cappuccino
    cappuccino's avatar
    Erkek

acikistihbarat bunu yazdı:

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne. (Mehmet Akif Ersoy)

demir alsam dünyadan bana karışan mı var ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

'' Hürriyet hokkabazlık ,gökte havai fişek

Yerde hürriyet diye tepinir eşek ''

NFK

Hürriyet diye bağıran çağıran ,demokrasi dersi verenlere soruyorum. türban diyelimki siyasi simge,diyelimki türban örten akpartiyi , has partiyi,mhp yi yada chp yi  vs vs . temsil ediyor . bundan size ne ? bize ne ?

diyelimki başörtüsü be türban ayrı hadi sizin dediğiniz olsun ayrı olsun ve yine siyasi simge olsun . size ne bize ne ? 

kerhanelere düşen , konsamatrislik yapan , aşüfeteliğe sürüklenmiş binlerce Türk kadını varken bunamı taktınız kafayı? Laikliğe kerhaneler , otellerde satılan kadınlar zarar vermiyor değilmi?  bunlar veriyor. o zaman sakınmamız lazım bunlardan . çünkü göz zevkimizi bozuyor . yazık diyorum sadece

Temel adalettir .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

zigana bunu yazdı:

'' Hürriyet hokkabazlık ,gökte havai fişek

Yerde hürriyet diye tepinir eşek ''

NFK

Hürriyet diye bağıran çağıran ,demokrasi dersi verenlere soruyorum. türban diyelimki siyasi simge,diyelimki türban örten akpartiyi , has partiyi,mhp yi yada chp yi  vs vs . temsil ediyor . bundan size ne ? bize ne ?

diyelimki başörtüsü be türban ayrı hadi sizin dediğiniz olsun ayrı olsun ve yine siyasi simge olsun . size ne bize ne ? 

kerhanelere düşen , konsamatrislik yapan , aşüfeteliğe sürüklenmiş binlerce Türk kadını varken bunamı taktınız kafayı? Laikliğe kerhaneler , otellerde satılan kadınlar zarar vermiyor değilmi?  bunlar veriyor. o zaman sakınmamız lazım bunlardan . çünkü göz zevkimizi bozuyor . yazık diyorum sadece

hacım diğerlerinin ne dediğini bilemem kendi düşüncelleri ama olayı sana benim açımdan özetleyeyim.

baş örtüsüyle,türbanla, rahip kıyafeti vesaireyle sınava girebiliyorsa bir insan, üstünü çıkarıpta girebilir. eğer sen özgürlüktür bu(evet bana göre de özgürlüktür) isteyen istediğini giyer dersen, isteyen de üstünü açar girer. özgürlük sadece belirli bir ideolojiyle sınırlandırılırsa, böyle abuk şeyler ortaya çıkar.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomannie
    tomannie's avatar
    Erkek

alibaba bunu yazdı:

bırakalım türbanı kamuda serbest memur falan alalım hatta türbanlı türbanlı... özgürleşelim hep beraber. ama yarın öbür gün alnında gamalı haç dövmesiyle bir memur gelince karşınıza inlemeyin böyle işmi olur bu bana eşit davranamaz ideoloji vs. diye.

asıl olay budur.boşuna laga luga yapmayın..bugün türbanlı kıza- sizin deyişinizle bacınıza- dini bu diye sınava girmesine izin veriyorsan; ertesi gün biri çıkıpya: "ben devamlı elim sikimde ve çıplak dolaşırım, bnm dinime göre bu farzdır." derse onu da sınava almak zorundasınız.tabi bu ülkede herkes eşitse

ümidin kaybolması özgürlük demekti
Toplam Hit: 31530 Toplam Mesaj: 208