Türbanlı Öğrenciyi Sınavda Görünce Soyundu
-
Din özgürlüktür.. Laiklik özgürlüktür.. Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinde sürekli özgürlükten bahsedenler, başörtüsü olayına gelince nutukları tutulur..
Dini kullanıp başörtüsü üzerinden siyaset yapanlar var , onların samimi olup olmadığını bir tek Allah bilir.. Hiç birimiz Allah değiliz..
Ama madem özgürlükten bahsedilecek herkes istediği gibi gelsin..
Başörtülüde etekliside pantolonlusuda bu ülkenin kızlarıdır..
-
AsilKan bunu yazdı:
-----------------------------
Din özgürlüktür.. Laiklik özgürlüktür.. Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinde sürekli özgürlükten bahsedenler, başörtüsü olayına gelince nutukları tutulur..
Dini kullanıp başörtüsü üzerinden siyaset yapanlar var , onların samimi olup olmadığını bir tek Allah bilir.. Hiç birimiz Allah değiliz..
-----------------------------olay budur işte
-
AsilKan bunu yazdı:
----------------------------- -
AsilKan bunu yazdı:
-----------------------------noktayi koymuş..
o soyunan velet e ordaki gorevlilerin kafasi girsin.
-
Hak ve ozgurluklere saygi duyarmiscasina bir giris yapip arkasindan kurani derinlemesine incelemiscesine yorumlar getirip, kendi hak ve ozgurluklerinden bahsederek konuyu turbanli kizin haksiz olmasina getirenleri giptayla izliyorum. Bu tanima ornek ortalama bir mesaj nasil olur mesela ? ''Ben kesinlikle ve kesinlikle turbanlilarin turbanini ozgurce takmasindan yanayim.sonucta ozgur bir ulkeyiz herkes istedigini basina takabilir veya hicbisey takmaz'' Burada yazarin oncelikle turban konusunda ilimli bir yaklasima girerek karsi tarafa bak ben aslinda ilimliyim mesaji verdigini goruyoruz. Devam eder bu modeller : ''Laik bir ulkedeyiz sonucta din konusunda ozgurlukler var karismak kimsenin haddine degil.ben nasil istedigimi giyebiliyorsam, dileyen turbanda takmali tabikide.'' Burada yazarin laikligi ilk defa agzina alarak birazdan turbana getirecegi elestirilere laikligi baz alarak elestiri getirecegini anliyoruz.bir yandan hala goz kirpmalar ve gonul almalar devam etmis tabi... Devam eder bu modeller : ''Ama su da var ki kamusal alanda eger her isteyen dininin gerektirdigi seyi takar, o sekilde davranis gosterirse bunun onunu alamayiz.kamusal alanda bunlar olmamali'' Burada yazar yavas yavas rengini belli etmeye baslar.ilk cumleler tamamen gozboyama ve gelecek tepkilere karsi onceden tedbir. Ve iyice sapitir : ''Ornegio adamin birinin kendi dininde elini skinde gezdirmesi sart olsa kamusal alanda bu da mi serbest olacak ?'' Gibi akillara zarar bi soruyla karsi tarafi tamamen savunmasiz biraktiklarini dusunurler.bu arkadaslar ciddi ciddi boyle bir dinin olabilecegini dusunurler sanmayin sakin.ama karsit gorus olarak hristiyanligin veya museviligin herhangi bir rituelini ornek gosterseler abarti kacmayacak biliyorlar.onun icinde bu noktada sacmalama yetenekleri devreye giriyor. Bi zaman sonra sacmaladiklarini farkederek, dinle diyanetle uzaktan yakindan alakasi olmayan bu arkadaslar din ulemasi kesilir ve kurani kerimde kesinlikle turban konusunda bir ibare olmadigini iddaa ederler.bu arkadaslara cevaben ayet sundugunuzda, o ayette gecen ibare masa ortusu, turban farkli basortusu farkli, yok ordaki baska bi ortu falan diye sacmalarlar.hayatta acip bakmadigi kurani, sacma sapan tezler uretmek icin arac haline getirirler. Isin ozu ve sonucu su.siz sacmalamaya devam edin.ayrica sinirden kafanizi duvarlara vurun.turbanlilar artik sinavada girecek,doktorda olacak, hakim de, yargic da...bu ulke hepimizin mottosunu bizler coktan benimsedik.basi acik bir turk hakimi nasil benim milletimdense, ben onu baska bir unsur olarak gormuyorsam, sizde zamanla turbanliyi oyle gormeye baslayacaksiniz.ama maalesef sizin icin biraz sancili gececek bu surec. O da sizin sikintiniz Allah sancinizi azaltsin diye dua ederim sizler icin...
-
AsilKan bunu yazdı:
-----------------------------kim özgürlükten bahsediyor hocam ben onu anlamıyorum.
neren özgür gözünü seviyim söyle bana. şu anda canının istediği kişiyi öldürebiliyor musun? sadece sana biçilen özgürlük kefeni içinde özgürsün.
işte buda senin gibi bu ülkede tek özgürlük getirilmeyen sorunun türban sorunu olduğunu düşünenlere gelsin: http://i.imgur.com/eg5Zu.png
http://www.youtube.com/watch?v=zhQGlDyBIhU ayrıca kamu için türban durumu zamanında net bir şekilde bülent ecevit tarafından zamanında dile getirildi.
üstüne geçtiğimiz yıllarda türbanın ne olduğu anayasa mahkemesi tarafından resmen onaylandı, bir parti kapatılmanın eşiğinden döndü. devlete başkaldırmaya devam edin siz. gün gelir devran döner bu zihniyet hesabını verir. şimdi rahat olun siz müthiş liberaller.
-
Düşünce özgürlüğü yok bu ülkede arkadaş.. Şu yorumlara bak. nerdeyse vatan haini ilan etcekler.. Türbanlıya türban karşıtlarının sövmedikleri kalmıyor.. aynı şey türban yandaşlarının türban karşıtlarına söylediklerinde de oluyor
-
şerefden yoksun yaratığın teki. kapanmak bi inançdır kimi böyle kabul eder kimi farklı. ama o yaratığın verdiği tepki ahlaksızlıktır. Ben türbana karşı olan biri değilim, fakat karşı olsaydım bile bu yaratığa tepki gösterirdim.
-
Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne. (Mehmet Akif Ersoy)
yazık vallahi yazık acıyorum arkadaşlar size :/
-
MuratDnz bunu yazdı:
Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne. (Mehdsdasmet Akif Ersoy)
-----------------------------iyiki bir cümle ogrendınız arkadaslar.Dikkat edersen ÖRTÜ diyor.Türban ile örtü arasında cok fark var anlayamıyormusunuz? hala neyı tartışıyoruz.TÜRBAN siyasi bir simge oldugu sürece YASAKTIR ve yasak olacaktır.Siz kanunları degiştirseniz bile Atatürkçü gençlik bunu kabul etmeyecektir.Kanunları degistirebilirsiniz ama ideolojileri degıstıremezsınız.Sadece hayvanlar baştakı coban tarafından güdülür.Insanların herhangi bir parti,grup,cemaat liderine ihtiyacı yoktur.Ornek alınacak 2 insan olmalıdır.Peygamberimiz ve Atatürk.Bu ülkenin başbakanı o kadar Allahsız şerefsiz bir adam ki,ülkenin dogusunda 21 yaşında şehit düşen insanları düşüneceğine,hala başka şeylerle ugraşıyor.Adamların allahı para mal siz hala bunu anlamadınız.Gidin cemaatin içinde 2 ay kalın görün ne torpiller ne paralar ne adam kayırmalar dönüyor.