Türbanlı Öğrenciyi Sınavda Görünce Soyundu
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------
MuratDnz bunu yazdı:
Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne. (Mehmet Akif Ersoy)
-----------------------------iyiki bir cümle ogrendınız arkadaslar.Dikkat edersen ÖRTÜ diyor.Türban ile örtü arasında cok fark var anlayamıyormusunuz? hala neyı tartışıyoruz.TÜRBAN siyasi bir simge oldugu sürece YASAKTIR ve yasak olacaktır.Siz kanunları degiştirseniz bile Atatürkçü gençlik bunu kabul etmeyecektir.Kanunları degistirebilirsiniz ama ideolojileri degıstıremezsınız.Sadece hayvanlar baştakı coban tarafından güdülür.Insanların herhangi bir parti,grup,cemaat liderine ihtiyacı yoktur.Ornek alınacak 2 insan olmalıdır.Peygamberimiz ve Atatürk.
-----------------------------sen anlıyacağın dilden anlıyosun örtü=türban yani , ama sana göre farklı tabikide, Atatürkçü gençler kabul etmiyosa edecekk, okadar atatürkçüyüm diyolarsa atatürkün yaşantılarını kendilerine uygulasınlar , atatürkün eşininde başı kapalıydı-türbanlıydı-örtülüydü (farketmez) bunu bilmiyolarmı , vede örnek alıcaksanız en büyük örnek dediğin gibi PEYGAMBER efendimiz onu örnek alında şaşkınlıktan , değişik hurafeler çıkarmaktan kurtulun
-
:) komiksin.Ananı babanı bacını türbanmı kurtardı kurtuluş savaşında? Tabiii arkadaş,işiniz bitti kurtuldunuz ya hemen satarsınız insanları.Sizin minnetiniz,saygınız değerleriniz bu kadar.
-
Edit: çift post.
uzatmaya gerek yok.
-
türban neyi simgeliyor?
-
haketmiş sanane neyle geldinden sınav bahane pravakasyon, ama bişey yapamaz anca soyunur
-

Konunun kimsenin inancıyla alakası yok.Eğer bu kadar insan yüzüğüne,küpesine kadar çıkarıyorsa ve onların da türbanı çıkartırılmalıydı.Niye tek taraflı düşünüyorsunuz? Birilerine sırf kendileri gibi düşünüyor diye onlara ayrıcalık sağlanıyor.
Herkes dilediğine inanmakta, istediğini yapmakta özgürdür tabiki...Birileri açık giyiyor diye kimse yadırgamıyorsa onlarda kapalın olduğu için yadırganmamalıdır.Tabiki birşeyler siyasi simge haline dönüştürülmüyorsa....Yukardaki resimler çok şeyi açıklıyor aslında. Bizim kültürümüzde başörtüsü var ama türban(tesettür) yok. Bu konuyu biraz araştırırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Burda kaç kişinin anneannesi, babaannesi türban takıyor? Benim anneannemde de babaannemde de başörtüsü var ama türban değil. Şalvarıyla başörtüsüyle benim Anadolu kadınım Müslüman değil mi yani ?
Bildiğiniz gibi biz Avrupa'nın herşeyine özeniriz. Bu türban da rahibelerden yani Hristiyanlardan özenilerek getirilmiştir. Dinine bu kadar sahip çıktığını düşünen insanlar dinimiz simgeleştiriliyor,yozlaştırılmaya çalışılıyoruz farkındamısınız? Bu ülke üzerine oynanan oyunlara alet olmayın. Bir düşünün türban sorunu kaç yıldır var?
-
ultrAsker bunu yazdı:
zigana bunu yazdı:
'' Hürriyet hokkabazlık ,gökte havai fişek
Yerde hürriyet diye tepinir eşek ''
NFK
Hürriyet diye bağıran çağıran ,demokrasi dersi verenlere soruyorum. türban diyelimki siyasi simge,diyelimki türban örten akpartiyi , has partiyi,mhp yi yada chp yi vs vs . temsil ediyor . bundan size ne ? bize ne ?
diyelimki başörtüsü be türban ayrı hadi sizin dediğiniz olsun ayrı olsun ve yine siyasi simge olsun . size ne bize ne ?
kerhanelere düşen , konsamatrislik yapan , aşüfeteliğe sürüklenmiş binlerce Türk kadını varken bunamı taktınız kafayı? Laikliğe kerhaneler , otellerde satılan kadınlar zarar vermiyor değilmi? bunlar veriyor. o zaman sakınmamız lazım bunlardan . çünkü göz zevkimizi bozuyor . yazık diyorum sadece
-----------------------------hacım diğerlerinin ne dediğini bilemem kendi düşüncelleri ama olayı sana benim açımdan özetleyeyim.
baş örtüsüyle,türbanla, rahip kıyafeti vesaireyle sınava girebiliyorsa bir insan, üstünü çıkarıpta girebilir. eğer sen özgürlüktür bu(evet bana göre de özgürlüktür) isteyen istediğini giyer dersen, isteyen de üstünü açar girer. özgürlük sadece belirli bir ideolojiyle sınırlandırılırsa, böyle abuk şeyler ortaya çıkar.
insanların kıyafetleri gelenekleri adetlerine göre giyinmeye kimse kota koyamaz. Ahlak denen bir olayı kutuplarda yaşayan insanlarda bilir, abd dekide afrikadakide.Bırakın böyle boş şeyleri kimsenin başörtüsünü ,türbanını ne gayeyle taktığı neden taktığı kimseyi ilgilendirmez.
Giyinmeminde bir adabı erkanı vardır. don duman çıkarırsa birileri, neden tecavüze uğradım derken bir kaç kez düşünmesi lazım.
-
ek olarak bir şey eklemek istiyorum türban konusu geçtiğinde atatürk'ün eşi ve annesi gösteriliyor bak anası bacısı böyleydi demeye çalışıyor.
çok afedersiniz ama ben böyle düşünen insanlarda 1 gram akıl olduğuna inanmıyorum.
yani lisede bile bir kitap okutulurken dönemin şartlarına göre yorumlatılırdı.
ey arkadaş 1800lü yıllarda halifenin ülkesinde ne bekliyorsun ? laiklik mi? başı açıklık mı ha ?
bu mantığa göre bugün iranda hiçbir kadın cumhuriyeti isteyemez öyle mi?
diyelimki iranda demokratik bir yönetime geçildi ve kadınlar başını açtı yani kadın artık özgür iradesiyle hareket eder oldu. sen o kadın başını açtıktan sonra ona eski fotograflarını gösterip sen şeriatçısın diyemezsin arkadaş.
bırakın geçmişi bu türban hikayesinide atın kafanızdan. yok anamın bacımın türbanıymış baş örtüsüymüş laf ettirmemmiş. kumaş parşasını namus meselesi yapacak kadar cahilsiniz.
-
Kural varsa uyulacak. Dışarda taksın çokta sikimde. Ama küpelerin, yüzüklerin dahi çıkarıldığı bi sınavda perukla girilebilirdi. Yoksa kimse onların saçına bakıp boşalmıyo. Şu devirde türban dediğiniz zımbırtı gösterişten başka hiç bi bok değildir kim ne derse desin. @SharpShooter hocamın dediği gibi başörtüsünün battığı falan yok isterlerse götlerine sokabilirler.
-
Afferim ona... Madem giyinme özgürlüğü var o da o şekilde sınavına devam edebilmeliydi.. Sınavın engelleyen Görevliler eğitimi engelemişlerdir...
İnanç mı inanç.. Çııplaklar da o biçim sınava girebilmeli..