folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Fransa Karikatür Dergisi Charlie Hebdo Saldırısı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?



Fransa Karikatür Dergisi Charlie Hebdo Saldırısı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı
    Desiqner bunu yazdı
     

    Sen okumuyorsun ki tefsir falan, gelip bana burada tefsir oku diyorsun. (ki tefsirlere de bakarım) Sen alimlerin ne veriyorsa onu alıyorsun, okuma kitap mitap. Bir daha yazmayacağım sana. Şu "apaçık" iki ayeti bile anlayamıyorsan dostum, o din: afyondur sendeki. Anlayış kapasitende de sorun var.

    Selam.

    Okuduğunu anlamadığını sanıyorum, bu kadar helecan yapma dost, ben yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum araşatıralım gerekirse yanlışım varsa bende dönmüş olurum sende hayır işlemiş olursun bundan gocunmam. Kaldı ki şirk koşmaktan bahsediyoruz doğrusunu öğrenirim müslüman olurum bunda kızacak birşey yok, Hz. Muhammed (S.A.V.)' a yapılan her türlü alaycı tavırda benim oradan çok çabuk uzaklaşmam gerektiği gibi, belirli ölçülerde de tepkimi koymam gerekir. Bunun ölçüsü nedir buda yapılana, döneme, ısrarcılığa ve niyete göre değişir herhalde. Bunun kararını vermek benim bilgimle bana düşmez, araştırılması sorulması öğrenilmesi gerekir.

    ve yineliyorum bu demek değildir ki öldürün. Amma ve-lakin Fransızlar' ın başına gelene zerre kadar üzülmeyecek tonla neden sayabiliyorken, onları onlardan fazla koruyan kralcılarımıza inat anti olmaya devam edeceğim.....


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    Cevabı bana vermiş de hala yeni yetme ilahiyatçıların ezberlediklerini burada gelip bize satıyor.O zaman herkes okuduğunu anlasın kafasına göre yorum çıkarsın demi ne güzel dünya ?


    Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasv4
    kasv4's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2012
    Erkek

    terorist müslümanlar (türkiyedeki müslümanların bir kısmı hariç ).

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Nisan/2008
    Erkek

    İnatla Fransanın 11 eylülü muhabbeti dönüyor... 11 eylül islam coğrafyasına gimrek için müslümanlara oynanan algıydı başarılı oldu... Sanırım devamı gelecek...

    Kendi teröristini yetiştir, eğit. Dilediğin zaman kendi insanını öldürmekten çekinme ve bunu kullan... 

     

    Birde şu peygambere hakaret vs işini artık aşalım... South Park'ta hz isayla-yahudilikle dalga geçilebiliyor. Bu oların doğru olduğunu veya dalga geçildin demiyorum ancak bu tarz tepkleri birileri güzel kullanıyor artık uyanalım...

     

    Birde Allah artık müslümanların aklını başına getirsin yoksa daha çoook plan olur üzerimizde...


    Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sammy
    Sammy's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek

    Din için kıyılan canlar göz önüne alındığında ne saçma bir olgu olduğunu düşünüyor insan, İslam da dahil olmak üzere bütün dinler insanları ayırmaktan başka bir şeye yaramıyor. Bütün dinlerde barış,sevgi ve dostluktan söz edilirken hangisini görebiliyoruz ? Hiçbirini. İnsanoğlunu yola getirecek olan dine duyduğu inanç değil, kendisine duyduğu inançtır. Ne zaman ki insanlar erdemli yaşamaya başlayacak o zaman huzur ve refah olur. 


    ben sadece ben
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MATH
    MATH's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Aralık/2014
    Erkek
    Sammy bunu yazdı

    Din için kıyılan canlar göz önüne alındığında ne saçma bir olgu olduğunu düşünüyor insan, İslam da dahil olmak üzere bütün dinler insanları ayırmaktan başka bir şeye yaramıyor. Bütün dinlerde barış,sevgi ve dostluktan söz edilirken hangisini görebiliyoruz ? Hiçbirini. İnsanoğlunu yola getirecek olan dine duyduğu inanç değil, kendisine duyduğu inançtır. Ne zaman ki insanlar erdemli yaşamaya başlayacak o zaman huzur ve refah olur. 

    Kuzey Kore tam bize göre hem resmi dini de ateizm.

    Din yok, bol bol huzur ve refah var. Ara sıra dizi izledik diye köpeklere parçalatılma ihtimalimiz var ama o kadar da olsun yani, normal. :)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2005
    Erkek
    zeyrekli bunu yazdı
    Dentist bunu yazdı
    makets bunu yazdı
    Dentistin yorumuna ve benzeri yorumlara dogmatik bir cevap veriyorum. Ortadaki gerçek şu ki Hz. Muhammed (s.a.v) ile dalga geçenlerin eceli ortada. Onlar helâk oldu yanlarında masum.insanlar da öldü. Mutlak gerçek bu. Eğer senin zihniyetindekilere uyup.da Efendimize(s.a.v) hakareti sıradanlastirsak. Kurunun yanında.yaş da yanacak şekilde kitlesel olarak helâk oluruz. Çünkü biz ekseriyetle müslüman bir toplumuz. Üstelik biz.Fransa.kadar teknolojisi güvenliği otu boku level atlamış bir ülke de.değiliz gerisini düşün. Tabi dogma kafayı yaşaman lazim idrak için

    Bu kafayla diğer toplumlar tarafından ezilmeye, aşağılanmaya devam edeceksiniz.  Karanlık çağlarda kalmış bir 3. dünya ülkesi olmaya da devam edeceksiniz hocam. Ne diyelim. Yanlışınız var bana göre ve ilk yazdıgımda yahu yanlışım varsa doğrusunu bileyim dedim.

    Şimdi de doğrusunu çok net bir biçimde gördüm sayende teşekkürler.

    Evet dostum Hz. Muhammed (s.a.v) veya Hz İsa' nın her ne şekilde olursa dalga, alay, karikatür konusu olmasına onay veren veya kayıtsız kalıp tepki göstermeyen kişi şirk koşmuş olur bilmiyorsan öğren. Ha bu demek değildir git de öldür. Bununla birlikte diğer felsefik tanımıyla dogmatik analiz; oluru olmaz yapan Allah (c.c) ' nin istemediği hiçbir şey gerçekleşemez.

    Bu yukarıda yazdığım iki cümleye karşı çıkan dinden de çıkar Dentist kardeş, şirk koşmuş olur.

    Diğer soruna gelince hristiyan veya diğer dinlere mensup vatandaşlar dünyanın dört bir tarafında her gün onlarca insanı katlediyor çeşitli yollarla, çok üzüldükleri ortada değil mi? Odin' le İsveç' e atıf yapan diğer arkadaşımda biraz araştırsın bakalım, dünyanın dört bir tarafında insanların birbirini kırdığı, özellikle de ortadoğuda kullanılan silahları kim yapıp satıyor, sonrada buradan kazandığı parayla halkının üstün refahını sağlayıp bir de yetmezmiş gibi barış ödülü dağıtıyor:)

    :D bi de arada bana sallamış. yaz bakalım şu ülkeleri ve ortadoğuda kullanılan, sattıkları silahları, araştır demekle olmuyor. bekliyorum

    + bir de silahı satmak var, onu kendi ortamında kullanmak var. ortadoğudaki halklar salak diye yine mağdur oldun.

    ultrAsker tarafından 08/Oca/15 19:45 tarihinde düzenlenmiştir

    i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo

    şu olayı savunacak kadar vicdanı küflenmiş insanlar varmış, konu üzerine tartışmaya lüzum yok bunu yapanlarda destek olanlarda insan değildir

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2003
    Erkek

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slim_38
    slim_38's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ekim/2012
    Erkek
    necroshine bunu yazdı

    Adamlar kutsalina sahip çıkmıyor.Tamam öldürsunler demiyorum da sahip cikmiyorlar.Tabi ki peygamber için gittik öldürdük demek kadar saçma birşey yok o ayrı mesele.Uğruna adan öldürdüğün peygamber sana öldürme diyor.Müslüman olmayanin hakkına girmek çok daha tehlikeli diyor adam gidip savaş yok birey yok güya intikam alicam diye öldürüp.

    Herkesin bir kutsalı var kimisi peygamberini laf edildimi yerinde duramaz kimisi Atatürk e laf edilince.

     

    Ataturku biri aşağılayıcı bir karikatur yapilsa mustafa kemal in karikaturin yapıldığı yeri basmazlar mi?Tamam öldürurler demiyorum.

    Gerçi yasa var Atatürk e hakaret edemez o da ayri bi durum


    Münferidin münasıbı mükafatından mütefekkir olandır
Toplam Hit: 16875 Toplam Mesaj: 162