folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İnsan Vücudunda İşe Yaramayan Organlar Neler

İnsan Vücudunda İşe Yaramayan Organlar Neler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    KaRaKuLe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Erkeğin meme ucu. Ne lüzumsuz lan. En lüzumsuzu o. Benim neden meme ucum var olm? 

homo sapiensin meme ucu var hacı yani kalıp olarak insan olarak mem ucu şart yani insan olmanın gereği bu parmakta 3 boğumu olması gibi bişi buna neden 4 değil demek neden meme ucum var demek gibi birşey uzatmiyayim insan olarak meme ucu var ama kullanmak için dişi olmak gerekiyor insanda

İnsan olmanın gereği mi bu :D Doğuştan meme ucum olmasa insan saymayacak mısın beni hocam? Fonksiyonu olmayan, vestigial bir özellik. Gerek yok. Peki neden var? Ya da neden benim uterusum yok madem? Herkeste olsun ama kullanmak için dişi olmak gereksin?

hacı sen hic genetik sorun haricinde memeucu olmayan bir insan gördün mü ? Sonuçta memeli hayvanlarız biz :) Şuan fonksiyonunun olmaması daha önce olmadığı anlamına gelmez.  Yada şuan olmadığını biliyor olmak gerçekten olmadığı anlamına gelmez

Ooo toplaşıyorsak bana niye haber vermiyorsunuz ((: 

Beş ayak parmağı falan da gereksiz sayılabilir artık dala falan tutunup sarkmıyoruz, kuyruk gibi yavaştan gitseler olur gibi. 

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Erkeğin meme ucu. Ne lüzumsuz lan. En lüzumsuzu o. Benim neden meme ucum var olm? 

homo sapiensin meme ucu var hacı yani kalıp olarak insan olarak mem ucu şart yani insan olmanın gereği bu parmakta 3 boğumu olması gibi bişi buna neden 4 değil demek neden meme ucum var demek gibi birşey uzatmiyayim insan olarak meme ucu var ama kullanmak için dişi olmak gerekiyor insanda

İnsan olmanın gereği mi bu :D Doğuştan meme ucum olmasa insan saymayacak mısın beni hocam? Fonksiyonu olmayan, vestigial bir özellik. Gerek yok. Peki neden var? Ya da neden benim uterusum yok madem? Herkeste olsun ama kullanmak için dişi olmak gereksin?

hacı sen hic genetik sorun haricinde memeucu olmayan bir insan gördün mü ? Sonuçta memeli hayvanlarız biz :) Şuan fonksiyonunun olmaması daha önce olmadığı anlamına gelmez.  Yada şuan olmadığını biliyor olmak gerçekten olmadığı anlamına gelmez

Haklısın hocam gelmez, dediğim gibi adı üstünde körelMİŞ. Şu an herhangi bir şeyin olduğunu ya da olmadığını bilmek, onun olduğu ya da olmadığı anlamına gelmez zaten.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Hocam 90 küsür tane olması lazım yanlışım yoksa.

20'lik dişten tut, hiç bir zike yaramayan kulak kasları, kızlık zarı, kuyruk kemiği falan diye gidiyor. Sadece işe yaramayan organ değil, işe yaramayan davranışlar, genler vs. falan da var.

Hocam evrimsel sürecte bizde kalan şeyleri şuan bi boka yaramıyo demek biraz saçma oluyor açıkcası. Ayrıca kızlık zarı ilk adet görme zamanına kadar koruma görevinde bulunuyor. 

Saçma falan olmuyor hocam. Kalıntı adı üstünde, bir boka yaramıyor. Adet görme zamanından sonra ne devralıyor bunu? Vajinal hijyen kremleri mi?  Hadi bunun da kulbu var diyelim, 20'lik diş nedir, gereksiz acı dışında? Ya da kulağımızdaki kaslar, külli LEVENT KIRCA için kasımız mı var?

Evrim körelmiş organları açıklıyor evet. Ama adı üstünde körelmiş. İndirgenmiş değil, körelmiş.

O organları saysan evrime fazla girmeden üstat, sonrasında konu evrim ve dine geçiyor boka sarıyor siliniyor,

Mesela organ değil ama en sevdiklerimden biri "tüylerin diken diken" olması. Hiç bir faydası olmayan bir refleks. Atasal faydasının stres anında kılların dikilip vücudun daha büyük gösterilmesi olabileceği söyleniyor.

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

kuyruk zokumu.

meme ucuda cinsel uyartıda işe yarıyo.

edit: kıl var lan bide.

anarsistherif tarafından 09/Oca/13 02:08 tarihinde düzenlenmiştir

=)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

(bkz: preputium)

yoksa işe yarıyormuydu? gerçi organ da değil zaten sktiredin.

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Ooo toplaşıyorsak bana niye haber vermiyorsunuz ((: 

Beş ayak parmağı falan da gereksiz sayılabilir artık dala falan tutunup sarkmıyoruz, kuyruk gibi yavaştan gitseler olur gibi. 

Ayak parmaklarının görevi yürürken vucudu dengede
    tutmaktır.

eğer ayak parmaklari olmasaydı dengede yürümek imkansız gibi bir şey olurdu. çünkü yürürken bütün vücudun yükü ayak parmaklarına biner. bu yüzden ayak parmaklarımız çok güçlüdür.

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    KrypT bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

20'lik dişten tut, hiç bir zike yaramayan kulak kasları, kızlık zarı, kuyruk kemiği falan diye gidiyor. Sadece işe yaramayan organ değil, işe yaramayan davranışlar, genler vs. falan da var.

Hocam evrimsel sürecte bizde kalan şeyleri şuan bi boka yaramıyo demek biraz saçma oluyor açıkcası. Ayrıca kızlık zarı ilk adet görme zamanına kadar koruma görevinde bulunuyor. 

Saçma falan olmuyor hocam. Kalıntı adı üstünde, bir boka yaramıyor. Adet görme zamanından sonra ne devralıyor bunu? Vajinal hijyen kremleri mi?  Hadi bunun da kulbu var diyelim, 20'lik diş nedir, gereksiz acı dışında? Ya da kulağımızdaki kaslar, külli LEVENT KIRCA için kasımız mı var?

Evrim körelmiş organları açıklıyor evet. Ama adı üstünde körelmiş. İndirgenmiş değil, körelmiş.

O organları saysan evrime fazla girmeden üstat, sonrasında konu evrim ve dine geçiyor boka sarıyor siliniyor,

Mesela organ değil ama en sevdiklerimden biri "tüylerin diken diken" olması. Hiç bir faydası olmayan bir refleks. Atasal faydasının stres anında kılların dikilip vücudun daha büyük gösterilmesi olabileceği söyleniyor.

Hocam nasıl söyleyebiliyorsun ya gerçekten inanamıyorsun ne demek hicbir faydası olmayan refleks ya faydası olan bir refleksin sonucudur aslında tüylerin diken diken olması korktuğun anda ne bilim "duygu yüklü" olduğun anlarda kasların titreşmesi sonucunda kılların "dikleşmesi" yani yine evrime girersek amca oğullarımıza bakacak olursan tüylerini kabartarak üstünlük göstermeye çalışan türler var

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Makaleyi okudun mu hocam? Yoksa internetteki haberlerini mi okudun?

Ben bahsedilen makaleyi okudum da konuşuyorum, senin de önce makaleyi okumanı tavsiye ederim.

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Hocam nasıl söyleyebiliyorsun ya gerçekten inanamıyorsun ne demek hicbir faydası olmayan refleks ya faydası olan bir refleksin sonucudur aslında tüylerin diken diken olması korktuğun anda ne bilim "duygu yüklü" olduğun anlarda kasların titreşmesi sonucunda kılların "dikleşmesi" yani yine evrime girersek amca oğullarımıza bakacak olursan tüylerini kabartarak üstünlük göstermeye çalışan türler var

Ya hocam körelmiş organ ne demektir? Körelmiş özellik vaktinde belirli bir görev için özelleşmiş, daha sonra bu görevini yitirmiş bir özellik değil midir? Tamam aynı şeyi ben de yazdım farkındaysan. Ama KÖRELMİŞ işe yaramıyor şu an.

Şu an da ne faydası var hocam bu refleksin bir söyler misin? Sen neyin kavgasını veriyorsun ben anlamadım ki? Ben sana eskiden görevi yokmuş mu diyorum, ŞU ANDA görevi yok diyorum.

krypt tarafından 09/Oca/13 02:22 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek
    bu soruyu buraya değil adam gibi medikal bir meslek sahibi kişilere sormalisin. Beklediğim gibi yarak kürek cevaplar gelmiş bilip bilmeden atıp tutanlar olmuş. Bu arada vücut killarının hareketi amaçsız veya atalardan kalma gereksiz bir refleks değil. zamanında tubitak kitaplığındaki bir kitaptan okuduğum kadarıyla bu refleks sayesinde kilların pozisyonunun değişmesinin isi regulasyonunda rol aldığı söyleniyordu. Bonibon tarafından 09/Oca/13 02:26 tarihinde düzenlenmiştir

om mani padme hum
Toplam Hit: 19498 Toplam Mesaj: 158