Akp İktidarı İle Kazandıklarımız Ve Kaybettiklerimiz
-
SiyanojeN bunu yazdı:
-----------------------------Musket bunu yazdı:
-----------------------------Bak şimdi.
Benim 20 tane ineğim olsun.
Aylık günlük karım da 20 YTL olsun.
İnekler de yatırım hesabına göre 1 * 30 * 120 = 3 600YTL etsin.
Günde 20 YTL kazanırken, paraya ihtiyacım olsun.
İneğimi satayım.
3 600 YTL nin 1800 ünü harcayayım.
Sonra parayı da bankaya yatırayım.
20 YTL nın hergun 10 unu harcıyor olsam,
10 * 30 * 120 = 36 000YTL olur değil mi?
Yani yıllık ekonomim(cirom) 72 000YTL.
Ama bu sene Elime 72 000 + 1 800
Geçti.
Aaa Ekonomi büyüdü lan !
-----------------------------hoca ekonomi farklı yollarlada büyüyebilir burada bence önemli olan halkın aldığı hizmet ve devletin oraya verdiği kalite sen sadece bir tek yollamı ekonominin düzeleceğini sanyorsun?
-----------------------------Ya ne hizmeti arkadaşım.
Ben sana diyorum ki HASTANE ler bile batıyor.
Bak.
Güven Hastanesine Dava açtık son anda vazgeçtik.
Eğer 2 gün daha geçikse idi Haciz gelecekti
Başkent hastanesine İhtiharname gönderdik.
Çağ Hastanesi zaten battı sayılır.
Hastaneler paralarını devletten alıyor biliyorsun diye tahmin ediyorum.
Devlet parayı ödediği durumlarda ise Hastaneler çok kar eden yatırımlar.
Devlet ödemiyor ki batıyorlar değil mi ?
Evet AKP halka direk para dağıtıyor,
Buna lafım yok.
KOBİ desteği de arttı.
Ama büyük işletmeleri batırdıktan sonra tıkır tıkır.
Koyayım KOBİ ye destege
KOSGEB e.
Hani lan büyüyen ekonomi.
En büyük şirketler battıktan sonra ne ekonomisi ?
3 milyon tane 1 çalışanlı şirketimiz olcak böyle giderse,
Sonra da halay çekeriz.
Üretim 0 a doğru hızla gidiyor.
-
Geenmeboo bunu yazdı:
-----------------------------seffah bunu yazdı:
-----------------------------Türk Telekom, Arap'ın.
Telsim İngiliz'in.
Kuşadası Limanıİsrailli'nin.
İzmir LimanıHong Konglu'nun.. .
Araç muayene işi Alman'ın.
Başak Sigorta Fransız'ın.
Adabank Kuveytli'nin.
İETT Garajı Dubaili'nin.
Avea Lübnanlı'nın.
Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık..
Ermeni...)
Rakı , Amerikalı'nın.
Finansbank Yunanlı'nın...
Oyakbank Hollandalı'nın.
Denizbank Belçikalı'nın.
Türkiye Finans Kuveytli'nin.
TEB Fransız'ın.
Cbank İsrailli'nin.
MNG Bank Lübnanlı'nın.
Alternatif Bank Yunanlı'nın.
Dışbank Hollandalı'nın.
Şekerbank Kazak'ın.
Yapı Kredi'nin yarısıİtalyan'ın.
Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
Enerjisa'nın yar ısı Avusturyalı'nı n.
Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
Eczacıbaşıİlaç, Çek'in.İzocam, Fransız'ın.
TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
Demirdöküm Alman'ın.
Döktaş Fransız'ın.
Süper FM Kanadalı'nın.
Hepsi TÜRKtü.
Sadece 4.5 yıl öNCEbuna rağmen hala bu ülke bizim diyosak bnun tek sebebi vardır satılmayan elimizde tek kalan ORDUMUZ sayesindedir
-----------------------------usta sen azcık bişi yazmışın.
-----------------------------hocalar biliyonuzmu saçmalamışsınız,
la varya yemine diyorum hepsinin açıklaması var ama burada yazmaya üşeniyorum.
la en kolayı iett garajı lan senin aklın o meydanda iett garajının olmasına müsaade ediyormu?
o kadar büyük ve güzel bir meydanda aaa ne salaklık iett garajı var e yuh çüş :|
olm garaj başka yere taşınıyor ve orayada kuleler yapılacak kalkınacaz siz bu kafayla anca *ikinizi kaldırırsınız.
düşünün biraz aklınızı kullanıın düşünün alllah beyin vermiş size.
-
Geenmeboo bunu yazdı:
-----------------------------HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Aksine ineklerine aşı yaptı Tayyip.
Özelleşince çok daha sağlıklı verim almaya başladı Tayyip. Hem tayyip hem halk.
Keşke ziraat bankası filanda özelleşsede insan gibi muamele görsek diyorum ben .
-----------------------------evet ya bizim okulu da özelleştirselerde adam gibi muamele görsek devlet anca 3 haftalık kömürün parasını gönderebilio.e tabi cebe indirmekten para mı kalıo adamlar da haklı.Okulun tuvaletlerinde borulardan bok akıo mesela ama okulda o boruyu tamir ettirmeye bile para yok o yüzden veliler topluo işte hani devlet bi ara öder nası olsa die.ya da üst katlardaki sınıfların duvarlarında mantar çıkıo gayet doğal bi ortam oluşuo.
-----------------------------bana devletin cebe indirdiği paralar hakkında kaynak gösterebilirmisin?
dha tırım tırım yolsuzluk arıyo ama bulamıyo senin gibi cahillerde sallıyo ben çok biliyorum misali...
-
heytt gene geçmiş lan 100 mesajı :| bayılıyorum 15-20 yaşında gençlerimizin şöyle forum mesajıyla ülkeyi kurtlarmalarına haha :|
-
SiyanojeN bunu yazdı:
-----------------------------Geenmeboo bunu yazdı:
-----------------------------seffah bunu yazdı:
-----------------------------Türk Telekom, Arap'ın.
Telsim İngiliz'in.
Kuşadası Limanıİsrailli'nin.
İzmir LimanıHong Konglu'nun.. .
Araç muayene işi Alman'ın.
Başak Sigorta Fransız'ın.
Adabank Kuveytli'nin.
İETT Garajı Dubaili'nin.
Avea Lübnanlı'nın.
Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık..
Ermeni...)
Rakı , Amerikalı'nın.
Finansbank Yunanlı'nın...
Oyakbank Hollandalı'nın.
Denizbank Belçikalı'nın.
Türkiye Finans Kuveytli'nin.
TEB Fransız'ın.
Cbank İsrailli'nin.
MNG Bank Lübnanlı'nın.
Alternatif Bank Yunanlı'nın.
Dışbank Hollandalı'nın.
Şekerbank Kazak'ın.
Yapı Kredi'nin yarısıİtalyan'ın.
Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
Enerjisa'nın yar ısı Avusturyalı'nı n.
Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
Eczacıbaşıİlaç, Çek'in.İzocam, Fransız'ın.
TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
Demirdöküm Alman'ın.
Döktaş Fransız'ın.
Süper FM Kanadalı'nın.
Hepsi TÜRKtü.
Sadece 4.5 yıl öNCEbuna rağmen hala bu ülke bizim diyosak bnun tek sebebi vardır satılmayan elimizde tek kalan ORDUMUZ sayesindedir
-----------------------------usta sen azcık bişi yazmışın.
-----------------------------hocalar biliyonuzmu saçmalamışsınız,
la varya yemine diyorum hepsinin açıklaması var ama burada yazmaya üşeniyorum.
la en kolayı iett garajı lan senin aklın o meydanda iett garajının olmasına müsaade ediyormu?
o kadar büyük ve güzel bir meydanda aaa ne salaklık iett garajı var e yuh çüş :|
olm garaj başka yere taşınıyor ve orayada kuleler yapılacak kalkınacaz siz bu kafayla anca *ikinizi kaldırırsınız.
düşünün biraz aklınızı kullanıın düşünün alllah beyin vermiş size.
-----------------------------tabi kuşadası limanı da mesela öle liman mı olur anasını satiim ver israile adam etsin.keza izmir limanı hong kong ludan iyisini mi bulacaklar.
mesela araç muayene: Türkiye'de arasan bi tane araç muayene işi yapan adam bulamazsın.
başak sigorta oyak falan, onlarda fransızda iyi olur yani ermenilere para lazım o kadar parayı devletten vercek halimiz yok ya.Hatta hediye olarak Petkim'i de verdik.Hayırlı olsun a elimiz boş gitmeyelim misali.
rakı yıllarca Türk'ün elinde harcandı.Ver amerikalıya 2 haftaya kalmaz viskiden daha çok satılır.
neyse gerisini yazmiim yani RTE haklı(!) satmakta destekliyorum(!!!!!!!!!)
-
SiyanojeN bunu yazdı:
Keşke ziraat bankası filanda özelleşsede insan gibi muamele görsek diyorum ben .
-----------------------------evet ya bizim okulu da özelleştirselerde adam gibi muamele görsek devlet anca 3 haftalık kömürün parasını gönderebilio.e tabi cebe indirmekten para mı kalıo adamlar da haklı.Okulun tuvaletlerinde borulardan bok akıo mesela ama okulda o boruyu tamir ettirmeye bile para yok o yüzden veliler topluo işte hani devlet bi ara öder nası olsa die.ya da üst katlardaki sınıfların duvarlarında mantar çıkıo gayet doğal bi ortam oluşuo.
-----------------------------bana devletin cebe indirdiği paralar hakkında kaynak gösterebilirmisin?
dha tırım tırım yolsuzluk arıyo ama bulamıyo senin gibi cahillerde sallıyo ben çok biliyorum misali...
-----------------------------Bak şimdi.
Evden çık en yakındaki kitapçıya git.
Ergün Poyraz'ın "Musa'nın çocukları Tayyip ve Emine"
Kitabını al.
Oku.
Hatta "Kara cehalete karşı" diye bir kampanya başlatalım,
Bunu [Beyaz Tahribat] ile birleştirelim,
Hem cahil hem de "Kitap" gibi gereksiz(!)
Birşeye para vermeyen insanlara kitap alalım fon toplayıp.
-
SiyanojeN bunu yazdı:
-----------------------------yaw hala mı kanıt istiosun be arkadaşım eskiden illegaldi şimdi legal oldu.ÖRNEK OLARAKTAN!!! ERDOĞAN GEMİCİĞİ(!),sonrasında yine misal olarak milletvekillerine yapılan UFAK(!) zamlar ve ayrıcalıklar ufak derken çok ufak bazı yerlere ücretsiz girmek gibi gazilerle eşdeğer tutulmak gibi o kadar paraya rağmen devletin verdiği uçakla oraya buraya devlet görüşmesi olmamasına rağmen uçmak gibi ya da arabayla.YÖK başkanına göreve gelir gelmez AZCIK zam yapmak gibi...
edit:ha bi de erdoğan'ın bi arkadaşı citibank'ı alcaktı, aksilik bu ya o bankanın da 3MİLYAR DOLARCIK(!) vergi borcu wardı.Onu da bi imza ile siliverdiler.gerçi devlette para bol bu devlete koymaz ama belirteyim dedim.
-
bu vatanı hala canından anasından bacısından çok seven evlatlar ve şüpesiz bu evlatlar gün gelir alınanında satılanında hesabını sorarlar tek bir devlet yoktur tek bir vatan ardır ve bu vatanda bizi için dinimiz şerefimiz namusumuz kadar vaz geçilmez ve kutsaldır..bu ülkenin en iyi mahkemesi milletin vicdanıdır soralım bakalım millete nedicekler sorun bakim sokağa nedicekler tayip için biz çoğumuz baba parasıyla ekmek elden su gölden yaşıyoz bide ananıza babanıza sorun abkim onlar nedicek
-
seffah bunu yazdı:
-----------------------------bu vatanı hala canından anasından bacısından çok seven evlatlar ve şüpesiz bu evlatlar gün gelir alınanında satılanında hesabını sorarlar tek bir devlet yoktur tek bir vatan ardır ve bu vatanda bizi için dinimiz şerefimiz namusumuz kadar vaz geçilmez ve kutsaldır..bu ülkenin en iyi mahkemesi milletin vicdanıdır soralım bakalım millete nedicekler sorun bakim sokağa nedicekler tayip için biz çoğumuz baba parasıyla ekmek elden su gölden yaşıyoz bide ananıza babanıza sorun abkim onlar nedicek
-----------------------------bunu ne tarafta olduğunu bilmeden söylüyorum:
ben alınterinin, emeğin, eve akşam para götürmenin ne demek olduğunu nasıl bir gurur ve mutluluk olduğunu küçük yaşta öğrendim.Ama babamın o zorluklarla kazandığımız parayı saçma sapan vergilere faiş fiyatlı bilimum gıda vs ye nasıl harcayacağını hesaplarken gördüğümde bu kadar mı diye soruyodum.O kadar çalıştık elimize bu kadarcık mı geçio.?!?!! şimdi rahatız allaha şükür babam çalıştı didindi ev sahibi dükkan sahibi oldu.Herkes der ki işte şu kadar kazanıo bunu alıo şunu yapıyo ama kimse bilmez zamanında ne çektiğini.
benim babam boğaz komutanlığında sivil elektrik teknisyeni, çanakkale gibi bi yerde kar yadığı zaman elekrik direkleri yerinden sökülür rüzgar ve tipi den dolayı ve o soğukta komutandan emir gelir ve direkleri dikip yeniden elektrik vermek için gecelere sabahlara kadar çalışır.
kime ne hakkında bahsettiğin konusunda dikkat et o yüzden.ha belki bana sölemedin ya da ben alındım.Ama belirtmek istedim.
-
mndlna bunu yazdı:
-----------------------------yascakucuk bunu yazdı:
-----------------------------mndlna bunu yazdı:
-----------------------------gecen gun bı konu actım, ak partıyle kazandıklarımız hakkında...okunamadan sılındı, kufredenlerın hakaret edenlerın anasına bacısına sovenlerın yazıları hala duruyo...
ben burda neler kazandıgımızı anlatsam ne olur anlatmasam ne olur...
-----------------------------sizler bu demokratik ortamdan faydalanıp yapmak istediklerinizi demokrasi adı altında yapmaya açılışırken
sen bi bayan olarak eğer istedikleriniz yapılırsa sokağa dahi çıkıp yürümekte zorlanacağını
insan yerine konuşmayacağını biliyomusun??
-----------------------------ya kım ınsan yerıne konulmuyo allah askına...ne kadar sacma...ıstedıgımız ne serıat mı? serıatsa bıle ıslam dını kadınları ıkıncı plana mı ıtıyo, sen buna ınanıyo musun gercekten....peygamber efendımızın veda hutbesını oku ıstersen bı, hadı kuran mealını okumak zor gelıyosa...orda gorursun aslında kadının ne kadar degerlı oldugunu...bırakın artık kadınların ustunden sıyaset yapmayı yaa...sızın korumanız altına gırecek kadar acız degılız emın ol...
-----------------------------
istediğimiz ne şeriatmı?şeriatmı bile...... demi,şsin,ben sana şunu söyliyim hoca,istediğin yönetim şeklini isteye bilirsin şeriat komünizm vs,ama Atatürk Türkiyesi laik,sosyal,hukuk devletidir ve yönetim şekli cumhuriyettir,demokraside cumhuriyetin olmassa olmaz ögelerinden bir tanesidir,bu ülkede şeriat isteyenler gün geldiğinde büyük hezimete uğrayacaklar,ayrıca peygamber efendimizin veda hutbesini oku demişsin,Hz Muhammed veda hutbesinde "arab ırkı hiç bir ırktan üstün değildir,arapça hiç bir dilden üstün değildir" demiş madem çok dindarsınız,madem peygamberimizin her sölediğini uygulamaya çalışıyosunuz,peygamberimizibn "arapça hiç bir dilden üstün değildir" demesine rağmen niye ezanlarımız arapça okunuyor,nie Allah a ibadeti anlamını bilmediğimiz,telafuzunda bile zorlandığımız bir dille yapıyoruz????????????