folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Akp İktidarı İle Kazandıklarımız Ve Kaybettiklerimiz

Akp İktidarı İle Kazandıklarımız Ve Kaybettiklerimiz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Erkek

Qin bunu yazdı:
    -----------------------------

zuraka bunu yazdı:

hmm şimdi başlayalım.öncelikle böyle bir konu açtığınız için tsk ederim.fikir özgürlüğümüzü kullanmamız için elverişli bir ortam.

kazandıklarımız:

eski otobüsler restore edeilip metrobüs die yutturuldu bizde metrobüs hizmeti kazandık.
    göya sınır koruması için dağlara cıkıldı savaşlar yapıldı.bu ülke o yönden bircok SEHİT kazandı.
    anayasa değişitirilmeye çalısıldı.Gzl bir Halk Arası Bölünme kazandık.
    Avrupa birliğine girilecek diye amerikanın 1 sözü ile onca SEHİT i hiçe sayıp savaştan cekildiler.Gzl bir sekilde Demokrasi Kaybı yaşadık.

aklıma gelen başka birşey yok.

ha bu arada telekomu kaybetitk ama erdoğanın oğlu GEMİCİK kazandı!

kaybettiklerimiz:

Askerlerimiz.
    halk arası birlik
    telekomun 2 senelik gelirine satılması.
    %21lik bir zam oranı ile ailelerin maddi durumu.
    ekonomik kriz ile gelen bankadaki kur değişimleri.
    ÖTV ve KDV nin artısı ile gelen ticaret anlayısı.

daha birşey yazmaya gerek durmuyorum.

sınır ötesi diy diye yırtınan kimdi hocam dağlara cıkıldı operasyon yapıldı yapmasamıydı

otobüsü rrestore edip yenilemiş ve tekrar hizmete sunmusa bravo demekki ülkenin parasını har vurup harman savuurmamış  yoksa yenilerini getirip showda yapabilirdi sizinkiler gibi: )

genel kurmay bile  çekiilmemizin abd ile alakası yok derken sen alakası var dip kendi ordunu yalancı sınıfına sokuyosun cok biliyosun dimi sen

%21 lik zam demişsin ülke hangi hükümet tarihinde %21 lik zammı gördü?

dğer yazdıklarına cevaba bile gerek yok saçmalamışsın o kısımda saygılar

hoca,zuraka zam derken maaşlara zamdan bahsetmiyor,elektriğe yapılan %21 lik zamdan bahsedio,istersen önce gündemi bi takip et ondan sora konuşalım olurmu

Tedariksiz sıçmaya giden domala domala taş arar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Erkek

G-Turk bunu yazdı:

Tamam ama ben onu kast etmiyorumki.
    Türkiye'yi disari rezil etti diyenler var.

Nasil ve ne türde rezil olduk, onu ariyorum.
    Gel calis demissin, sanirim benden daha cok kimse Türkiye ye gelip calismak istemez
    burada odun gibi yasamaktansa asgari ücret ve saglam arkadaslarimla yasarim bence daha iyi.

Buralarda ne dostluk yerinde nede baska birsey, tamam ekonomik yönden durumlar biraz farkli olabilir
    ama hersey para degil.

aman hoca gözünü seviyim,asgari ücretle arkadşlık ortamı için alışmak istiyosun ama Türkiyedeki insanlar asgari ücretle ev kirası,%21 lik eletkrik zammı,2 katına çıkan ekmek fiyatları vs. lere para yetiştirmek için çalışıyor,yüksek maaşlı iş bulamadıkları için,istersen gel 2 ay çalış asgari ücrretten başka gelirin olmadan,bakalım bunalıma giriyormusun girmiyormusun

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek

umudumuzu kaybettik galiba...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Erkek

mndlna bunu yazdı:

yascakucuk bunu yazdı:

mndlna bunu yazdı:

yascakucuk bunu yazdı:

mndlna bunu yazdı:

gecen gun bı konu actım, ak partıyle kazandıklarımız hakkında...okunamadan sılındı, kufredenlerın hakaret edenlerın anasına bacısına sovenlerın yazıları hala duruyo...

ben burda neler kazandıgımızı anlatsam ne olur anlatmasam ne olur...

sizler bu demokratik ortamdan faydalanıp yapmak istediklerinizi demokrasi adı altında yapmaya açılışırken

sen bi bayan olarak eğer istedikleriniz yapılırsa sokağa dahi çıkıp yürümekte zorlanacağını

insan yerine konuşmayacağını biliyomusun??

ya kım ınsan yerıne konulmuyo allah askına...ne kadar sacma...ıstedıgımız ne serıat mı? serıatsa bıle ıslam dını kadınları ıkıncı plana mı ıtıyo, sen buna ınanıyo musun gercekten....peygamber efendımızın veda hutbesını oku ıstersen bı, hadı kuran mealını okumak zor gelıyosa...orda gorursun aslında kadının ne kadar degerlı oldugunu...bırakın artık kadınların ustunden sıyaset yapmayı yaa...sızın korumanız altına gırecek kadar acız degılız emın ol...

hiç bi zaman din hakkında tartışmaya girmedim çünkü o kadar büyük bi konuki kendimi insanlırın %95 i kadar fetva verecek düzeyde görmedim

bende müslümanım dinsiz değilim Qin'e de yazdığım gibi şeriatla yönetilen ülkelere bakmalısın

senin dediğin ıraktada demokrasi vardı saddam döneminde o şekilde yönetilelim demekle aynı farkındamısın??

bak kardesım, ben ve benım gıbı dusunen ınsanların demokrasıyle ya da cumhurıyette bı alıp veremedıgı yok, bız bu yonetım seklı ıcınde yasamaktan elestırdıgımız seyler olsa da yasamaktan gayet mutlluyuz...

allahın gonderdıgı kıtabı anlasalardı o serıatla yonetılen ulkeler gercekten anlasalardı, kadınlarını bas tacı etmek zorunda olduklarını gorurlerdı...onların cehaletlerı ıslama yuklenemez...dogru bılıp anlamadan uygulanan seyler ıslamın dııl onu yasamaya calısan ınsanların cahıllıgıdır...

dıosunuz kı tayyıp erdoganın amacı serıatı getırmek, serıat da kadınları adam yerıne koymaz...emıne erdogana bakın, her yerde kocasının yanında...tayyıp erdoganın dusunce tarzı senın dusundugun gıbı olsaydı eger esını sokaga cıkarmaz, her yerde yanında buyuk bı gururla tasımaz, esınızı sevıyo musunuz sorusuna da ona sevgım mutlaktır gıbı, karısını yuceltıcı ve degerını bellı edıcı sozler soylemezdı...

o yuzden gerceklerı olcup bıcıp ona gore yprum yapın...

ulan burda şeriat pazarlaması yapma adamın boyunun ölçüsünü alırlar,isterse şeriat dünyanın en iyi yönetim şekli olsun,Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyet ile yönetilen bir miras bıraktı bize,ben ve benim gibi kemalistler de bu mirası korumak için senin gibi şeriat yanlılarıyla ve akp hükümeti gibi Atamızın devrimlerini karşı devrim yapmak isteyen hükümetlerle kanının son damlasına kadar  savaşacaktır,hiç merak etmeyin (sen ve senin düşüncene sahip olanlar)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

Baska birsey daha sormak istiyorum.
    Tayip satti falan filan. Peki bu devletin yokmu derin gücleri?

Adam 2 kere secildi, müdahele edemezlermiydi?
    Gelecegi öngöremediler gibi birsey olamaz.

En cok bunu merak ediyorum.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

1993–2002 yılları arasında ortalama yüzde 2,6 oranında büyüme gösteren Türkiye ekonomisi, AK PARTi iktidarında yüzde 7,3 oranında büyüme başarısı gösterdi. Türkiye ekonomisi, ilk kez Aralıksız 20 dönem büyüme başarısını elde etti. 2005 yılında Türkiye, Avrupa’nın en büyük 6. ekonomisi konumuna yükseldi.

Kişi başına düşen milli gelir AK PARTi iktidarında ikiye katlandıve 2 bin 598 dolardan, 5 bin 477 dolara yükseldi.

Özel sektörün büyümeye katkısı 1993–2002 yılları arasında sadece yüzde 2,3 iken, AK PARTi iktidarında bu oran yüzde 4,4’e yükseldi. Böylece Türkiye özel sektör odaklı ve sağlıklı bir büyüme sürecine girdi.

Türkiye’de uzun yıllar boyunca yüksek ve belirsiz seyreden enflasyon, AK PARTi iktidarı döneminde dizginlendi. Enflasyon, 34 yıl aradan sonra ilk kez 2005 sonunda tek haneli oranlara çekildi ve 2006 yılında da tek haneli oran korundu.

Enflasyonla mücadelede elde edilen başarının bir sonucu olarak Türk Lirası’ndan 6 sıfır atıldı. Uzun yıllardır tartışılan,ancak hiçbir hükümetin başaramadığı bu operasyon AK PARTi iktidarında gerçekleşti.

Enflasyonun ardından toplumun en yakıcı sorunu olan işsizlik 4 yıllık dönemde çözüm yoluna girdi. 2002 yılında yüzde 10,3 olan işsizlik oranı, 2006 yıl sonunda 9,9’a kadar geriledi.

Özelleştirmenin başladığı tarihten 2002 yılına kadar gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının toplamı 8 milyar doları buldu. AK PARTi iktidarında ise, 18 milyar dolarlık özelleştirme işlemi tamamlanmış durumda.

AB Tanımlı Merkezi Yönetim kamu borç stokunun milli gelire oranı, 2002 yılında yüzde 93,9 oranında iken, 2006 sonunda yüzde 60,7 seviyesine geriledi.Böylece Türkiye Maastricht kriterini yakaladı.

Türkiye’nin toplam kamu kesimi net borç stoku, 2005 ve 2006 yıllarında dolar ve YTL olarak tarihinde ilk kez bir önceki yıla göre azaldı.

Uluslararası Para Fonu’na (IMF) olan borçlarımız,
    2002’deki 23,5 milyar dolar seviyesinden, 8,7 milyar dolar seviyesine kadar indi.

2002 yılında mevduat bankalarının kullandırdığı kredi miktarı 32,2 milyar YTL iken, bugün itibariyle kullandırılan kredi miktarı 180 milyar YTL’ ye yükseldi.

Merkez Bankası rezervleri, 2002 yılındaki 26 milyar dolar seviyesinden, 65.8 milyar dolar seviyesine çıktı.

Çalışanlarımızın zorunlu tasarruf hesabında biriken hakları, ana para ve nema olmak üzere 13,5 milyar YTL olarak kendilerine ödendi.Konut Edindirme Yardımı kesintilerini ödeme süreci de AK PARTi iktidarında başladı.

İmar Bankası’ndan dolayı devletin vatandaşa olan 9 milyar YTL’lik borcu AK PARTi iktidarında ödendi.

1954 yılından 2003 yılına kadar uluslararası doğrudan yatırımlar yıllık 1 milyar dolar seviyesini aşmazken, 2006 yılında 20,2 milyar dolar seviyesine ulaştı.

2002 yılında 1 milyon 88 binolan buzdolabı satışı, 2006 yılında 2 milyon 110 bine yükseldi.

Esnafa sağlanan krediler AK PARTi iktidarında 15 kattan fazla arttı. Esnafa kullandırılan kredi miktarı 153 milyon YTL’den 2 milyar 362 milyon YTL’ye yükseldi.
    2002 yılında yalnızca 63 bin 520 esnaf kredi kullanıyordu, bugün sayı 257 bin 30’a ulaştı.

Halk bankasının esnafa kullandırdığı kredilerin faizi yüzde  47'den yüzde 13'e düşürüldü.

Halk Bankası, AK PARTi iktidarında  hazineye yük olmaktan çıkarak destek sağlayan bir kurum haline dönüştü. 2006 yılında bankanın Hazine’ye aktardığı miktar 1 milyar 187 milyon YTL’ ye ulaştı.

Yıllarca zarar eden ve hazineye yük olan Ziraat Bankası, 2006 yılında 2,1 milyar YTL kar etti ve Türkiye’nin en karlı kuruluşu oldu. Banka, 2006 yılında devlet hazinesine 2,4 milyar YTL kaynak aktardı. Ziraat Bankası, 2005 yılında Avrupa’nın 1. Dünyanın 9. en karlı bankası haline geldi.

2002 yılında 1,4 milyar YTL kredi kullandırılmıştı. Bu rakam, 2006 yılında
    14,1 milyar YTL’ ye ulaştı. Yani tam 9 kat artış sağlandı.

2002 yılında 228 milyon YTL tarımsal kredi kullandıran banka, bugün 4,2 milyar YTL tarımsal kredi kullandırıyor.

2002 yılında yüzde 59 olan tarımsal kredi faiz oranları, yüzde 13 ve  yüzde 7 seviyesine çekildi.

Türkiye’nin gayri safi milli  hasılası, AK PARTi iktidarında yüzde 120 oranında artış göstererek 181 milyar dolardan 400 milyar dolara çıktı

Faiz oranı, yüzde 62,7 düzeyinden yüzde 18,1 düzeyine kadar indi.

hayvan her konuda seni görüom her konuda da böle komik şeler yazıon,hani lan kişi başına düşen gelir 2 bin küsür olmuş,haaaasstr ordan,ekonemi  7,3 olarak büyüme göstermiş,büyüttükleri ekonomi değil,başka bişi,o büyüttüklerini de bze (halka) sokuyolar,uzun lafın kısası hayvan birazcık insan oldu,bu yalan yanlış şeleri burda yazıp kendine güldürme milleti emi

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

onur35 bunu yazdı:
    hayvan her konuda seni görüom her konuda da böle komik şeler yazıon,hani lan kişi başına düşen gelir 2 bin küsür olmuş,haaaasstr ordan,ekonemi  7,3 olarak büyüme göstermiş,büyüttükleri ekonomi değil,başka bişi,o büyüttüklerini de bze (halka) sokuyolar,uzun lafın kısası hayvan birazcık insan oldu,bu yalan yanlış şeleri burda yazıp kendine güldürme milleti emi

Sizin bu yakalanan Sinan Aygün'ün evdeki paracıkları dağıtılırsa insanlara hissedersin o zaman kişi başı geliri : )

Hey yawrum hey. Hem sizi kandırıyorlar. Hem paranızı alıyor çıtır çıtır yiyorlar sizde savunun onları... Yalan yanlış : ) Türkiye İstatistik Kurumu böyle açıklıyor. Herkes böyle açıklıyor bi sizce yanlış.

Ulan AKP gelecek seçim %50 den fazla ile meclise girmesse ben g*tüm. Millet biliyo gerçeği görüyo...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

G-Turk bunu yazdı:

Baska birsey daha sormak istiyorum.
    Tayip satti falan filan. Peki bu devletin yokmu derin gücleri?

Adam 2 kere secildi, müdahele edemezlermiydi?
    Gelecegi öngöremediler gibi birsey olamaz.

En cok bunu merak ediyorum.

1. Halkımız ezilenleri çok sever. Tayyip'i temizleseler,
    AKP nin oyu % 70 leri bulur.

2. Yerine geçecek adam daha mı iyi olacak ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Kıtlık dönemi mi hoca?

Ben Tayyip Erdoğan hükümetinden önceki hükümeti biliyorum.

Bi dosya masaya atıldı diye onca kişinin işsizlikten intihar ettiğini biliyorum.Yazar kasaların sokaklara atıldığını biliyorum.

Ama neyse ne anlatsam boş uzatmayayım.

ekonomik sıkıntı sadece akp hükümeti zamanında vardı diye kimse bişi demiyo,yazar kasalar atıldı dediğin dönemde vatan toprağı satılmıyodu hayvan,o zamanın başbakanı aziz şehitlerimize kelle demiyodu hayvan,ozamanın başbaknı hem laik hem müslüman olunmaz,demokrasi ama ç değildir araçtır demiyodu hayvan,daha önce türktelekom petkim vs satılmamıştı hayvan,daha önce köylüye ananıda al git dememişti kimse hayvan,şimdi gelip te bana akp nin ve tayyip in avukatlığını yapacak kişiler önce bi vicdanlarını yoklasınlar,yazık bu vatan çok yazık,eğer şimdi biz harekete geçmessek evde çocuklarımızın şehit haberlerini bekliyo olacağız 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Su basligin buyun yorumlarini okudum , quin , siyanojen ve kantar disinda banlayacak adam bulamadim.Akp yi savunan o kadar kisi var , adamlar hakaret etmeden,zikimde degilsiniz tavrinda postlar atmadan savunmuslar, onun disinda gozumden kacan hakaret kufur varsa soyleyin onuda uzaklastirayim.Boyle guzel guzel bilgili bir seklide tartisin hacilar...En fiyaka cevapta cold dan gelmis :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 18807 Toplam Mesaj: 144