Akp Yandaşlarını Dinlemek İstiyorum
-
Yetkililerden ricamdır bu konuda küfür eden, hakaret eden herkezin sert bir biçimde uyarılmasını istiyorum.Burası birbirini ikna etmeye çalışan tarafların konusu olacaktır.Hakaret etmeye çalışanların değil
Bu konu akpnin yaptıklarına karşı yandaşlarının fikri almak, gerçekler karşısında ne diyeceklerini öğrenmek istiyorum.Uzun zamandır böyle bir konu açacaktım alttaki dosyalar ve yazılar kanıtlı bir şekilde verilmiştir.Akp hükümetinin adım adım ülkeyi sattığını göstermektedir.
Facebookta ilgili grubum : http://www.facebook.com/group.php?gid=145120831250
Alttaki yazı grubun giriş yazısıdır.Buyrun sizleri dinlemek istiyorum.Alttaki iddalarda demeyeceğim tamamen gerçektir, gerçekler karşısındaki tutumunuz nedir ? İki yol yaptığı için mi kral oldu ? Ülkenin gerilemsinin ve bölünmesinin sizin için hiç bir önemi yok mu ?
Yazı ;
---------------------------------------------
AKP , Amerikanın propjelerini gerçekleştirmek üzre önce gülen tarikati oluşturuldu.Daha sonra din kullanılarak insnalar bu tarikatin içine çekildi (büyük paralara girmek bile gereksiz).Daha sonra ordaki insanların aklına din ile girildi, beyinleri yıkandı.Atatürk'ü ilkelerini kötülediler.Peki neden ?
http://www.facebook.com/topic.php?uid=9299969015&topic=10294
burada da bahsettiğim gibi bu millet Atatürk ve ilkelerine inanırsa hiç bir şekilde yıkılamaz, ilerlemesi durdurulamaz.Eğer ülke yıkılamaz ve ilerlemesi durdurulamazsa Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) gerçekleştirilemez.Bopun bir ayağıda kürdistandır hatırlatalım.
Peki bunlar asılsız iddia mı ? Hayır.İşte size röpörtajlar, belgeler, kaynaklar.
- Gül konuştu => Bop için ABD ile birlikte harekt ediyoruz : http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=181295
- Erdoğanın bop ile düşüncekleri mi ? Erdoğan’dan enteresan bir açıklama: “Amerika’nın düşündüğü Büyük Ortadoğu Projesi var ya, Genişletilmiş Ortadoğu Projesi; Diyarbakır işte bu proje içinde bir yıldız, bir merkez olabilir. Bunu başarmamız lazım.”
(15 Şubat 2004, Kanal D, Teke Tek Programı) 18.02.2004. Hürriyet Gazetesi, sayfa: 20.
- ABD Savunma Bakan yardımcısı Paul Wolfowitz: “Biz Irak’a müdahale konusunda tereddüt ediyorduk, Tayyip Erdoğan bize cesaret vermiştir.” (Irak işgalinden üç ay önceki Türkiye ziyareti esnasında yaptığı açıklamadan.)
- Bakın : http://www.milliyet.com.tr/2006/04/12/siyaset/axsiy02.html
Cüneyd Zapsu kimdir ? Irakta zapsu adında nehir vardır.
- En büyük ortaklarından biri Yunan Kilisesi olan National Bank af Greece(NBG), ülkemizden banka satın aldı. ( Fakat aynı Yunanistan, Ziraat Bankası’nın Atina’da şube açmasına izin veriyor mu?)
- İçişleri Bakanlığı’nın emri ile, Papa Jean Paul’ün ölümü dolayısıyla tüm yurtta bayraklar yarıya indirildi. İçişleri Bakanlığı, 8.4.2005 Cuma günü tüm resmi dairlerde gündoğumundan-günbatımına bayrakların yarıya indirilmesini istedi.
Emir örneği için: (http://www.istanbul.gov.tr/images/docs/emir.doc)
· Papa için Rusya’da bile bayraklar yarıya inmedi (!?) (Ortodokslar ya, o yüzden indirmemişlerdir…)
· Diyanet İşleri Başkanımız vefat etse hangi ülke bayrağını yarıya indirir?
· Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanı vefat etse AKP bayrakları yarıya indirtir mi?
· Laik bir ülkede müslümanlar aleyhine Papa için bu ayırım niçin yapılır?
· Milli sembolümüz olan bayrağımızın yalnızca bir dinin ruhani lideri için yarıya indirilmesi, o dini kayırma anlamı taşımıyor mu?
-----Gelin biraz Erdoğan ve yahudilik hakkında bakınalım ------
- Yahudi cesaret ödülü Tayyip erdoğana gitmiştir.Ödül alanlar arasında tek yahudi olmayan (en azından biz öyle biliyoruz) kişi odur : http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2004/SUBAT/05/tkivanc.html
- Erdoğan, yeni AKP genel merkezindeki motiflerin Yahudi sembollerine benzediğini kabul etti:
“Ankara Selçuklu medeniyetinin yansımaları olduğu bir ilimiz. Ayrıca Osmanlı’dan da mimari uslüba bağlı kaldık, bunun yanında cumhuriyet çizgilerini katarak bu hale getirdik. Selçuklu yıldızları, Yahudi yıldızlarını da çok andırıyor.” : http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=248953
Sadece Yahudi bağlantısı mı ? Mason ve Ermeniler ??
- Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob, 22 Temmuz seçimlerinde AKP’yi destekleyeceklerini açıkladı. : http://www.yenisafak.com.tr/politika/?q=1&c=2&i=48782&Ermeni/Cemaati/se%C3%A7imlerde/Ak/Partiyi/destekleyecek
- Hür ve Kabul Edilmiş Büyük Masonlar Locası’nın üstadı Asım Akin 22Temmuz’da AKP’yi destekleme emrini masonlara tebliğ etti. Bu, uluslararası bir talepti. İşte masonların gerekçeleri:
“Şayet AKP’nin önü kesilirse, sıcak para ülkeyi terk eder ve ekonomik kriz gündeme gelir.” : http://www.acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=6721
- Aile Sağlığı adı altında bazı okullarda “eşcinsellik” dersi verildi. Tepki gelince uygulama durduruldu. (16.03.2007 – Zaman)
- Türkiye’nin ilk eşcinsel oteli açıldı. (31.05.2007 – Posta)
--- Biraz Daha içe bakalım isterseniz --
- Erdoğan’ın talimatıyla 2006 yılında yargıç ve savcılara %50’ye varan oranlarda zam yapıldı. (Asgari ücretliler “AKP çekindiği kurumlara mı zam yapıyor?” diye sormaya başladı.)
· Daha yakınlarda AKP’ye gereken teşekkürü(!) yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu’yu arayan Bülent Arınç zam müjdesini şöyle vermişti: “Tasarı hazırlandı. Komisyonlardan hızlı şekilde geçirilip, en kısa sürede Genel Kurul’dan geçirilecek.” (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4495113.asp?m=1&gid=69)
- Bazı köylerde ilköğretim 1. sınıf öğrencilerine dağıtılan okuma-yazma öğreniyorum kitaplarında 13 ve 15. sayfalarında haç işareti bulunan, 3 çocuğun kilisede aldığı eğitimi ve kilise dualarını gösteren fotoğraflar kullanıldı. (MEB-TTKB’nin 12.07.2004 tarih / 115 sayılı onayını taşıyan AB destekli bu kitaplar, ücretsiz dağıtıldı.)
----------DURUN HEPSİ BU DEĞİL ÜLKE SATILMASI ?? -----------
- Yabancılara toprak satışına izin veren yasa çıkarıldı. (Dikkat: Ev, daire, bina değil; arazi satılıyor.).OYsa biz dışarıdan evi bile zor alıyoruz
- Ülkemizdeki yabancı şirket sayısı 3’e katlandı.
- Ülkemizin toplam borcu (iç-dış), dolar bazında 2 katına çıktı.
- Bankacılık sektörünün % 51’i yabancıların eline geçti.
HALA BİTTİ Mİ ? HAYIR ÖZELLEŞTİRİLENLER ;
Recep Tayyip Erdoğan (AKP) Hükümetinin sattıkları;
T. TELEKOM
ERDEMİR,
İSDEMİR,
Divrigi Demir Madeni,
Hekimhan Demir Madeni,
İskenderun İsdemir Limanı,
Ereğli Erdemir Limanı
ÇELBOR
KÖY HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (Tasfiye Edilerek İl Özel İdarelerine devredildi)
TÜPRAŞ Blok Satış,
TÜPRAŞ USAŞ Hissesi,
TÜPRAŞ 18 Taşınmaz
Amasya Şeker Fabrikası
Kütahya Şeker Fabrikası,
Adapazarı Şeker Fabrikası
ESGAZ, BURSAGAZ .
ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş.,
ETİ GÜMÜŞ A.Ş,
ETİ BAKIR A.Ş,
ETİ KROM A.Ş
ÇAYELİ BAKIR İŞLETMESİ. A.Ş.
K.B.İ. A.Ş. Samsun İşletmesi
K.B.İ. A.Ş. Murgul İşletmesi
TDÇİ A.Ş.'ye Ait Deveci Demir Madeni Sahası
KBİ- Giresun'da 2 Maden ruhsatı işletme Hakkı Devir
KBİ- Sinop'da 1 Maden ruhsatı işletme Hakkı Devir
KBİ- Murgul İşlet. Hid. Elek. Sant. Samsun'da varlıklar
K.B.İ. A.Ş.'ye ait188 Arsa, 154 Taşınmaz, 41 Arsa, 89 adet Lojman, 3 Taşınmaz
SEYDİŞEHİR ETİ ALÜMİNYUM A.Ş, Oymapınar Barajı, Alümina Madeni , Antalya Limanı, Eti Alüminyum'a Ait 4 Taşınmaz
SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi)
T.D.İ. Çeşme Limanı,
T.D.İ. Kuşadası Limanı
T.D.İ. Trabzon Limanı,
T.D.İ. Dikili Limanı
T.D.İ. M/F Ankara Feribotu,
T.D.İ. Samsun Feribotu
T.D.İ. Karadeniz Gemisi,
T.D.İ. Nak. İnş.Tur. İh. Paz.A.Ş.,
T.D.İ. Şehir Hat. Hiz. ve Gemiler,
T.D.İ. Turan Emeksiz Yolcu Gemisi,
T.D.İ. İstanbul'da 21 taşınmaz ve Samsun'da eski acente binası
TDİ- Yakıt II Gemisi
TDİ Samsun'da taşınmaz
TDİ- Şehir Hatları Çanakkale Hizmetleri
TDİ Çanakkale'ye ait ait 9 Gemi
SÜMER HOLDİNG -BUMAS
SÜMER HOLDİNG A.Ş.-MERİNOS HALI MARKASI,
SÜMER HOLDİNG A.Ş.-ERYAĞ A.Ş,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -Adıyaman İşletmesi,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -Manisa Pamuklu Mensucat A.Ş.,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -Sarıkamış İşletmesi ,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -Beykoz Deri Ve Kundura Sanayi İşletmesi,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -Yeşilova Halı Yün İpliği Ve Battaniye Fabrikası,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -Bakırköy İşletmesi,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -Çanakkale Sentetik Deri,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -Diyarbakır İşletmesi,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -Tercan, Merinos ve Akdeniz İşletmesinin Makine ve teçhizatları,
SÜMER HOLDİNG A.Ş -İSTANBUL İMAR LTD. ŞTİ, çeşitli illerde 21 arsa, 115 Taşınmaz, 5 bina ve16 dükkan
TEKEL ALKOLLÜ İÇKİLER SAN. VE TİC. A.Ş,
TEKEL-KAYACIK TUZLASI
TEKEL-KALDIRIM TUZLASI
TEKEL-YAVŞAN TUZLASI
TEKEL - TEKA ile Sigara Sanayi İşletmesi A.Ş.'ye ait puro mar. ve varlıkları,
TEKEL İstanbul Tütün Mamülleri San. ve Tic. A.Ş.
TEKEL'e ait 5 bina, 25 Daire, 12 arsa ve 332 Taşınmaz
TEKEL Tuzluca, Sekili, Yavşan, Kağızman, Çankırı Kaya, Kaldırım ve Kayacık Tuzlaları ile Kristal Tuz Rafine
TEKEL İKİZ KULELER,
TEKEL Erciyes DSİ, Bayındırlık, Karayolları Sosyal Tesisleri
TEKEL-Bodrum Tesisleri ve Taşınmazları
DİTAŞ
TAKSAN
GERKONSAN
TÜMOSAN İŞLETMESİ .
T.Z.D A.Ş.
SAKARYA TRAKTÖR İŞLETMESİ. .
SEKA Afyon, Balıkesir İşletmesi,
SEKA Yibitaş Kraft Torba İşletmesi,
SEKA Çaycuma İşletmesi,
SEKA Aksu İşletmesi,
SEKA Kastamonu İşletmesi,
SEKA Karacasu İşletmesi,
SEKA Akkuş İşletmesi,
SEKA'ya ait Çeşitli illerde 3 arsa, 7 taşınmaz,
Ankara Alım Satım Müdürlüğü Binası
HAVELSAN A.Ş.
ASPİLSAN Askeri Pil San. ve Tic. A.Ş.
MEYBUZ A.Ş.
=======================Denecek var mı ?? Hala Var ===================
MAYIN TEMİZLEME İŞİ;
Apar topar ihaleye çıkartılmaya çalışan mayınlı arazi için Türk şirketleri yarı fiyat verdi ve toprağı istemiyoruz temizleyip bırakırız dedi.Fakat ısrarla israile satılmak isteniyordu.Peki neden ?
Ve Mayınlı Arazide Petrol Bulundu : http://www.haberciniz.biz/haber/ve-mayinli-arazide-petrol-bulundu-669409.html
Mayınlı arazide 4 trilyon dolarlık petrol var : http://www.ensonhaber.com/gundem/211622/mayinli-arazide-4-trilyon-dolarlik-petrol-var.html
======== Sonuç Olarak ========
Yukarıda Erdoğanın yahudilikle olan BAZI bağlantılarından bahsettim.Son olarakda mayın temizleme işi var.Neden yabancılara verildi devletsel kurumlar ? Türklerde vardı para yüzünden mi ? Tabi ki hayır.Peki Neden özelleştirildiler ??
Baştakiler bilmiyor mu bir ülkede vergiye ne kadar yüklenilirse insanların alım gücü düşer.Bu yüzden devlet sırtını sanayi ve tarıma dayamalı.Peki bunlar öyle mi yapıyor ? Hayır tam tersi.Dış borç 70 milyar dolardan 340 milyar dolara sistemli bir şekilde çıkartıldı.Türkiye borç batağının altına giriyor.
Akp yandaşları size soruyorum fark etmiyor musunuz olanları ? Sizin din sevginiz yada dininize Cumhuriyet, demokrasi karışmaz.Akp sizin için din özgürlüğü getirmez.Onların istedikleri Büyük Ordadoğu Projesi.Bu projede sadece piyonsunuz.
Doğruları göz ardı etmek yalnızca kötü sona sürükleyecektir.Ülke bütünlüğü ve milli beraberlik tehlike altındadır, bağımsızlığımız tehlike altındadır, ülkemiz büyük bir borç batağına sokuluyor.Bakın erdoğanın yaptıklarını incelyin sizce bu normal birşey mi ???
Televizyonlarda kızacağınız yüzlerce haber oluyor yarısı devletle ilgili.Devletin yapamadıkları, yapmak istemdikleri.İşte bunun nedeni AKP hükümetidir.Erdoğan ve yandaşlarının bunları tetiklediğinin farkına varın.Televizyondaki bakanlar ve Akpnin adamları Erdoğan ve dolayısıyla Amerikadan izinsiz bir girişimde bulunamıyor.
Gözlerinizi açın.ERDOĞAN VE YANDAŞLARI BOP PROJESİ İÇİN RESMEN KİRALANMIŞLARDIR.Erdoğanın yaptıklarını hiç bir müslüman yapmaz.Hak yiyen, ülkesini batıran bir müslüman olamaz.Gerçekleri görün.Ön yargısız biçimde objektif olarak bakın.
AKP Türkiyenin sonunu hazırlayan bir hükümettir.
======== Cumhuriyet zamanında Atatürk ne yaptı ? 1920 ler ==========
Türkiye İş Bankası açılmış ve böylece ulusal bankacılığın ilk adımı atılmıştır.
Uşak’ta şeker fabrikası kurulmuştur.
Kayseri’de uçak fabrikası kurulmuştur.
Bünyan Dokuma Fabrikası açılmıştır.
Ereğli Bez Fabrikası açılmıştır.
Nazilli Bez Fabrikası açılmıştır.
Aşar vergisi kaldırılmış ve Türk köylüsü ağır bir yükten kurtarılmıştır.
Anadolu Demiryolları satın alınarak Ulusallaştırılmıştır.
Ulusal Ekonomi ve Araştırma Kurumu kurulmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurulmuştur.
Gemlik Suni İpek Fabrikası,
Bursa Merinos Fabrikası,
Kayseri İplik ve Bez Fabrikası,
Eskişehir Şeker Fabrikası gibi pek çok kurum ve kuruluş oluşturulmuştur.
Ticaret ve Sanayi Odaları kurulmuş,
daha sonra da Türkiye Ticaret ve Sanayi Odaları Kongresi toplanmıştır.
Bakırköy Bez fabrikası, Isparta Kükürt ve Gülyağı Fabrikası, Turhal Tütün Fabrikası açılmıştır.
İzmit Birinci Kağıt ve Karton Fabrikası, Karabük Demir ve Çelik Fabrikası kurulmuştur.
Ereğli Kömür Şirketi, Sirkeci - Edirne Demiryolu Şirketi devletçe satın alınmıştır.
T.C. Ziraat Bankası yeniden kurulmuştur.
İstatistik Umum Müdürlüğü kurulmuştur.
Hükümete iktisadi konularda fikir vermek amacıyla
çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Ali İktisat Meclisi kurulmuştur.
Birinci ve İkinci Kalkınma Planları oluşturulmuştur.
1927 Yılında Teşviki Sanayi Kanunu çıkarılmıştır.
1930 Yılında Sanayi Kongresi, 1931 yılında da Ziraat Kongresi toplanmıştır.
Gördüğünüz gibi sanayi ve tarıma ağırlık verilmiştir.Vergiler insanların alım gücünü düşürüyor.BİRİsi bu vatan için elinden geleni yaptı onu güçlendirdi, ilerletti, DİĞERİ yapılan herşeyi yıkmaya çalışıyor, vatanı satmaya uğraş veriyor.
Kendimize gellim ve silkinelim AKP nin ne olduğunu görelim. -
Ne söylersen ne ispatlarsan ispatla bunlara farketmez. Takım tutuyorlar say. Ben beşiktaşlıyım, beşiktaş 3. lige de düşse, angut angut başkan da gelse yine beşiktaşlıyım. AKP'yi savunanlar da aynen öyle. Adamın biriyle metrobüs konusunda tartışıyorduk. Bana metrobüsü savunuyordu. Biraz konuştuktan sonra metrobüsle ilgili hiçbirşeyi (hangi ülkeden alındı, markası nedir, fiyatı nedir) bilmediğini öğrenince konuşmayı kestim. Bizim millete dindar görün, 2 yol yap kralsın. Gerisi önemli değil.
-
Tartışmaktan ziyade fikirlerimi söyleyerek tatsızlık çıkmasın istiyorum. Hocam sana saygım büyük ama bir çok iddiada kaynak olarak belirttiklerin sadece haber niteliğinde. Bkz: mayınlı arazide 4 trilyonluk petrol varmış. Linki açın koyu başlıkta ne diyor: falancanın iddiasına göre. Kaldı ki hürriyet gibi taraflı bir gazete kaynak olarak gösterilmemeli.
İşin bir boyutu da ülkede baş örtüsünü reddedenler ak partiyi karalamak için yok efendim yahudilerle işbirliği yapıyorlar yok şöyle dinsizlik alametleri var falan... Nerede kaldı sizin din anlayışınız ki adamları kafir gibi gösteriyorsunuz.
Ülkeyi satma kısmını zaten anlamış değilim. Neyi satıyorlar? Kapısına kilit vurulma aşamasına gelmiş yada malı götüren türk şirketlerini. Yabancıya satıyorsun hem devletin kasasına para giriyor hem de rekabet ortamı oluyor. Niteki yabancılar daha iyi bu konuda. Elin toyotası niye gelip izmire yatırım yapıyor? Demek ki türkiyeden beklentisi çok. Ama bazı geri kafalılar bu olayı anlayamıyor ülke elden gidiyor diyor.
Borç olayı da şu: Amerikanın bile kapanması imkansız borcu var ama adamlar ayakta. Mesele borcun miktarı değil işleyiş. Ticarette de öle değil mi işiniz büyükse büyük paralarla oynarsınız borçlar da büyük olur.
Ha kimse ak parti kusursuz demiyor. Ama mevcutların içinde oy verilesi parti ak partidir. Bence..
-
ben bi akpyi savunan biriyle muhabbet ettimgeçen dönemi anlattı ona buna zam gelmedi falan filan söyledi bende yorum yapmadım abi maliye bakanı hakkında ne düşünüyon dedim paranı hırsıza emanet edeceksin dedi çalınma derdin olmaz bu cümleden sonra bravo dedim sizin zihniyetiniz işte bu
-
hacım şunu açık yazayım. bu siteye ilk üye olduğumda koyu akp taraftarıydım. aradan zaman geçti ve şimdi soruyorum kendime. aslında hayatta bildiklerimin bir hiç olduğunu araştırmayan sadece ezbere yaşayan bir stil üzerinde gittiğimi zamanla farkettim. ve sorgulama düşüncesiyle araştırarak öğrenerek yapılanları gördüm. anladım.
akpli biraderlerin din olgusu içerisinde sürüklendiklerine inanıyorum ve din üzerinden koparsak munafık duruma düşüp şeytanlaşırız gibi suallerle beyinler yıkandığına inanıyorum.
Ülke krizde ula obama gelmiş 1-ermeni sorunu 2- mayın sorunu 3-ekümenlik sorunu 4- kürt sorunu yani düşünen bir insan sorgular bunları ula ne alaka bunlar der insanlar aç der değil mi ?yani bu sorunları zaten çözemeyeceklerini kendileride biliyorlar. birileri istediği için baskı var.Türk halkını yordunuz kısaca.
en azından akpli birisine bu ülkenin emeklisine yapılan %1,82 zamma bile salla diyorsa düşüncesiz beyinle yaşıyor yurttaşını vatandaşını düşünmüyor demem haksız değildir.
profilde akpnin yaptıklarına dair 200e yakın madde vardı pcye format attığım için gitti. o yazıları okuyan anlardı yapılan ihaneti...ha burayı takip etsinler belki uyanırlar uykudan.yada banu avar belgesellerini izlesinler görürler gerçeği
-
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------Tartışmaktan ziyade fikirlerimi söyleyerek tatsızlık çıkmasın istiyorum. Hocam sana saygım büyük ama bir çok iddiada kaynak olarak belirttiklerin sadece haber niteliğinde. Bkz: mayınlı arazide 4 trilyonluk petrol varmış. Linki açın koyu başlıkta ne diyor: falancanın iddiasına göre. Kaldı ki hürriyet gibi taraflı bir gazete kaynak olarak gösterilmemeli.
İşin bir boyutu da ülkede baş örtüsünü reddedenler ak partiyi karalamak için yok efendim yahudilerle işbirliği yapıyorlar yok şöyle dinsizlik alametleri var falan... Nerede kaldı sizin din anlayışınız ki adamları kafir gibi gösteriyorsunuz.
Ülkeyi satma kısmını zaten anlamış değilim. Neyi satıyorlar? Kapısına kilit vurulma aşamasına gelmiş yada malı götüren türk şirketlerini. Yabancıya satıyorsun hem devletin kasasına para giriyor hem de rekabet ortamı oluyor. Niteki yabancılar daha iyi bu konuda. Elin toyotası niye gelip izmire yatırım yapıyor? Demek ki türkiyeden beklentisi çok. Ama bazı geri kafalılar bu olayı anlayamıyor ülke elden gidiyor diyor.
Borç olayı da şu: Amerikanın bile kapanması imkansız borcu var ama adamlar ayakta. Mesele borcun miktarı değil işleyiş. Ticarette de öle değil mi işiniz büyükse büyük paralarla oynarsınız borçlar da büyük olur.
Ha kimse ak parti kusursuz demiyor. Ama mevcutların içinde oy verilesi parti ak partidir. Bence..
------------------------------ Hocam o arazide fazlasıyla petrol olduğu ortaya çıktı.Daha kesin idda bulursma göstericem.Gazeteler sonuçta araştırmaya dayalıda söylüyorlar
- Erdoğanın sorunu kafir olamsı değil zaten.Bir cumhuriyetçi olarak (kendisi söylüyor) gereğinden fazla dinci olması.Tutucu olması.Kendi içinde yaşasın bir problem yok ama iş farklı eyrlere gidiyor.
- öte yandan ülke satma kısmında illa kapısına kilit mi vurulmalıdır ? Devletin kasasına giren para ya halk için kullanılmıyor yada devletin kasasına para girdiği yok.O kadar özelleştirme oldu ve geçenlerde 18. 2 milyar dolardı sanırım imf den borç aldık.Toyotanın gelip yapması problem değil.Problem bizim yapamamız.Devletin gelir kaynağı nedir şu anda ? Türktelekom gitti diğer kurujmlar giti.TCDD ve bir kaç şirket kaldı ellerinde.Geir kalan vergi.
Eğer bir ülkede arabaya %120 lerde vergi konuluyorsa halk arabaya binmekte güçlük çeker.Bir ülkede halktan sürekli vergi alınıyorsa(vergi alınması problem değil miktarı problem) halkyemekte zorlanır.Devletin elden gittiği nokta şudur :bilinçli şekilde borçlandırılıyor, gelir kaynakları elden çıkartılıyor, bankalar vs.. herşey yabancıların eline geçiyor.Ekonomik olarak bizi dizginlerlerse bizde her türlü bağımsız olsak bile yinede ekonomi yüzünden çok büyük bağımlı oluruz.Bağımsızlık ekonomi ile sağlanır.
-Amerikan meselesine gelirsek.Türkiyenin gelirinin 4.5 katıydı sanırsam dış borcu.Tam hatırlayamıyorum fakat yine amerikanın borcu şudur ödeye biliyor.Şöyle düşün eve 400 ytl geliyor.100 ytl borç almışsın.Gerektiğinde ödeyebilrisin.Fakat Türkiyenin 340 milyardoalrı ödemesi (devletsel gelirlerle) çok zor olur.
Öte yandan oy verilecek parti konusunda haklısın.Mecliste %48 i hakkında suç duyurusu var ve dokunulmazlık nedeniyle birşey yapılamıyor.Fakat Erdoğanın gelişi, nur cemaati ile ilişkileri, fetullah gülenin amerika ile ilişkileri göz önüne alındığında oy deniz baykala direk verilir fakat kukla partiye verilmez.
-
Akp'ye oy veren böcek sürüleri, omurgasız hödükler
-
Burada AKPARTİ yi övmekten ziyade, fikirlerimi söylüyorum..
1 - Bir taraf DİNCİ AKPARTİ diyor LAİKLİK ELDEN GİDİYOR diyor, başka tarafdan adamların AMERİKANCI olduğu iddia ediliyor.
Sırf Recep Tayyip ERDOĞAN ve Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah GÜL'ün eşlerinin başı örtülü diye bunların ÇANKAYA YA ÇIKMASI engellenmek istendi.
Recep Tayyip ERDOĞAn ve Sn. Abdullah GÜL hakkında MUSANIN GÜLÜ diye kitaplar yazıldı.
Yani deyim yerindeyse ne İSA ya ne MUSA ya yaranamadılar.
Yani müslümanız deseler İRTİCACI oldular, yabancıların Türkiyeye yatırım yapmalarını isteseler YAHUDİ veya DIŞ GÜÇLERİN ADAMI olmakla itham edildiler..
2- Bakın VATAN TOPRAĞINI SATMAK ayrı bir şeydir bir KURULUŞU ÖZELLEŞTİRMEK ayrı bir şeydir.
ÖZELLEŞTİRME ve DEVLETLEŞTİRME Anayasamızda vardır, isteyen ilgili maddeyi bulup okur.
Vatandaş girmiş bir KİT e, bu KAMU İKTİSADİ KURULUŞLAR kendi bütçelerine sahip oldukları için kendi personeline iyi para verir.
Yani şu an normal bir memur 1,000 TL maaş alırken, bu KİT lerde çalışan personel 3,000 TL maaş alır.
Mesela Türk Telekom.. Herkes altın yumurtlayan tavuk diyor. Aslında öyle değil..
Oranın güvenlik görevlilerini bize gönderdiler. Orada güvenlikçi masa başında oturur 3,000 lira maaş alır.
Bizim memurlar dağ taş gezer 1,000 lira maaş alır.
Türk Telekom özelleştirilene kadar kaç para kar etmiş? bilen var mı? yok... kendi personeline bol para vere vere özelleştirilecek duruma düşmüş. Zarar etse, nasılsa zararı DEVLET BÜTÇESİ ödüyor...
Mesela SEKA nın özelleştirilmesi.
SEKA kaliteli kağıt üretmiyordu ki. Pek kullanılmayan kağıtlaır üretiyordu. Siz hiç SEKA tarafından üretilmiş fotokopi kağıdı gördünüz mü ?
Mesela MOPAK var, o da kağıt fabrikası.. İlla herşeyi devlet üretecek diye bir şey yok..
3 - Sümer Holding miş...
Bu başlığı açan kişi (yani ZUMSUK) gidin evine bakın bakalım. Büyük ihtimal ya NIKE giyiyordur, ya ADIDAS ya da başka yabancı bir MARKA..
Sonra da gelmiş Sümerbank ayakkabı fabrikası satıldı diyo :)
Buradaki tüm özelleştirmelerin hepsine tek tek cevap verebilirim.. ama uzun sürer..
-
Ben de dinlemek istiyorum neden bağımsız sözde 'kürdistan'ı kurmak isteyen adama oy verirler acep ?
-
Bozzkurt bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Bir defa da hakaret etmeden tartışmayı bir türlü öğrenemedik gitti...
-
doğru konuş lan.onaylamasam da dedemler ve diğer aile büyükleri de oy veriyor.adam 60 yıl din eksenli bir hayat yaşamış.değiştirmesi de çok zor.mal mal konuşmayın.yüzde 47'nin içinde elbette sizinde dedeleriniz,amcalarınız vardır.sırf siyasi görüşü yüzünden böcek muamelesi yapıyorsan hayatta bi baltaya sap olamazsın.
Bozzkurt bunu yazdı: