folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Akp Yandaşlarını Dinlemek İstiyorum

Akp Yandaşlarını Dinlemek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Sıcak haber :

işsizlik fonunun hazineye aktarılmasını öngören yasayı abdullah gül de onayladı

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

MinervaL bunu yazdı:
    -----------------------------

Lathedarkman bunu yazdı:

MinervaL bunu yazdı:

AKP den sonra doğu insanı insanlığını hissetti en başta.Bingöl'e gidilen yollar köstebek yuvasıyken şimdi jilet gibi 4 şerit gidiş bir o kadar geliş yol yapıldı.

1968 depreminde köylüye verilecek deprem zararı karşılamasınıda akp verdi yani 40 yıl öncesinin parasını unutmayıp 2008 yılında verdiler.

Özelleştirme konusuna gelince;Özelleştirme belki devlet malının satılması ama bu devletin işçisine çok yarıyor.Ben telekom inş özelleşir maaşlar 500 lira fazla ödenecek 1200 lira alıcaz diyen adamlar biliyorum.Ayrıca telekom vs.. özelleşmese interneti hala saati 1 liradan alıyor olurduk yani karşı olsamda özelleştirme belli oranda gelişme yaratıyor.

Ayrıca eleştiriliyor olsamda ben söylediği lafları eleştirmiyorum.Yani 50 camera önünde apo'ya sayın demesi bir hatadan ibarettir.Apo'yu sayın diyecek zihniyette olsa bile böyle birşeyi söyler miydi?

Demokrasi amaç değil araçtır lafınada sonuna kadar destek veriyorum bana göre her amaç başka bir amaca hizmet eder ve buna bağlı olarak araçtır.

Şeriat yanlısı olduğumu zaten bilen çok arkadaş var,Allah'ın dediği emirlere göre yaşamayı hukuk prefösörünün yazdıklarına göre yaşamaya tercih ederim.Şeriat deyincede arap ülkelerini baz almayın taktiriniz;Şeriat ülkelere göre yontulabiliniyor.Ben birşey çalanın özgürlüğünü değil kolunu almayı istiyorum.Dağda bana kurşun sıkana  mecliste demokrasi adına yer vermeyi değil Allah uğrana dar ağacında yer vermek istiyorum ve biliyorum ki benim gibi düşünen tek parti AKP.

Çalıyor çırpıyor diyorlar.Yaptığı şerefsizliktir inkar eden namert zaten bunu.Ama o koltuğa oturup o güce hükmettikten sonra bunu kötüye kullanmayan atatürkten başka kimse yok.Kim oturursa otursun milyar dolarlara hükmederken trilyonlara eli kayar yani.Vs....     

İş türbana gelince ben gene allahın emrettiği şeye karşı çıkan sisteme karşıyım.sonsuz varlığın içindeki 70 yılımı canımıda alsalar allahın istediği gibi yaşarım değil sistem ne bok olursa olsun buna engelse ben bu sisteme karşıyım.Kardeşim okula türbanla girince laikliği falan ihlal etmez.Allah'ın dediği şeyden devlet için bile olsa taviz verilemez yani..

Daha yazacak çok şeyim var aslında.Ama akp'nin iyi yanı kadar şerefsiz yanınıda kabul ederim ama şunuda biliyorum ki milliyetçiliği kullanan mhp dense,atatürkün partisine yakışmıyan deniz baykaldansa Tayyip Erdoğan Olsun Başımda..

şeriatla yönetilen hangi ülke kendisini emperyalist güçlere karşı korumuş ? Kalkıp Iran diyeceksen oranın petrolü  olmadığını düşün 2dk ? şeriat teknoloji ve bilime gelişime tamamen ZITTIR bu su götürmez bir gerçektir dünyanın hangi ülkesine bakarsan bak. Şimdi bana gelip Kuran-ı Kerim okumaya öğrenmeye bilime gelişmeye karşı değildir diye cevap vermeyin bunu zaten biliyoruz. Yaşadığımız Laik düzende herkes özgürce zaten dininide yaşıyor ibadetinide yapıyor inananıda var inanmayanıda.

Eğer sen o özlemi duyduğun şeriat yönetimi bugün olmuş olsaydı Irak gibi cahil bir toplum olur şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olur Ülke bir arpa boyu teknolojik gelişim sağlayamazdı işte asıl o özlemi duyduğun ibadet özgürlüğü adı altında namaz kılarken amerikan askerleri camileri bombalayıp birilerinin karılarına kızlarına tecavüz ederdi bugün ırakta filistinde afganistanda yaptıkları gibi.

eskiden şeriatla yönetilsek dediğin doğruydu ama demekrasiyi gören bir ülkede bu dediklerin olmaz.dediğim gibi şeriat ülke yapısına göre islamı kurallar çerçevesinde yontulabilinir.Bana cahil toplumların şeriat anlayışından örnek verirsen bilime kutup kutupa zıt bir yapı demeni anlarım ama bu onların şeriat anlayışı.

şeriat yasaları ilim çinde olsa gidiniz diyen bir dinin yasasıdır.Şeriat adam gibi uygulanırsa bilime karşı değil destek olur..Bugün ilkokuldan itibaren adam gibi dinini bilen nesiller yetişirse bu nesillerden kime ne zarar gelecek?

Ayrıca bu ülkede isteyen dinini istediği gibi yaşıyor lafı yalan..Dinde bi taneden birşey olmaz diye bir olay yok.Başını açtırıyorsa islamın bir kuralını yasaklıyordur buda dinde isyandır.

sen bana bi tane referans göster bizde ona bakarak vay be diyelim bunlar şeriatla yönetiliyor ama dünyada sözüde geçiyor ordusu çok güçlü son teknoloji ürünleri ile donatılmış ordusu ekonomiside iyi teknoloji üretiyor refah içerisinde yaşatıyor halkını.. ? hani cevap verebilirmisin ?

Ama hem müslüman hem insan haklarına saygılı herkesin eşit bir şekilde yaşadığı bir ülke gösterin derlerse bu şüphesizdir ki Türkiyedir ve bu Türkiyenin Laik Düzeni ve %100 Mustafa Kemal Atatürk'ün İlke İnkilap Devrimleri ve diğer kazanımları sayesindedir.

Demokrasiyi gördüğümüz için bişey olmaz diyorsun ama Necmettin erbakan denen din bezirganı konyada yaptığı 100.000 kişilik dinsiz devlet yıkılacak elbet diye sloganlar attıkları miting olmamış olsaydı eğer bu dediğinde bir ölçüde olsa haklılık payın var diyebilirdim ya da Anayasa mahkemesi tarafından Laiklik karşıtı eylemlerin odağıdır diye damga yememiş olsaydı Akp bunada katılabilirdim.

Sen sokakta başını açmak zorundamısın ? hayır. evde ? hayır. sadece kamuya ait  yerlerine kapalıdır. o kadar. bununda nedenleri var keyfiyen çıkartılmamıştır bu yasalar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:

Sıcak haber :

işsizlik fonunun hazineye aktarılmasını öngören yasayı abdullah gül de onayladı

Hamdolsun. Bir bildikleri vardır elbet(!).. :)

We can be more, we can be much more.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

MinervaL bunu yazdı:

eskiden şeriatla yönetilsek dediğin doğruydu ama demekrasiyi gören bir ülkede bu dediklerin olmaz.dediğim gibi şeriat ülke yapısına göre islamı kurallar çerçevesinde yontulabilinir.Bana cahil toplumların şeriat anlayışından örnek verirsen bilime kutup kutupa zıt bir yapı demeni anlarım ama bu onların şeriat anlayışı.

şeriat yasaları ilim çinde olsa gidiniz diyen bir dinin yasasıdır.Şeriat adam gibi uygulanırsa bilime karşı değil destek olur..Bugün ilkokuldan itibaren adam gibi dinini bilen nesiller yetişirse bu nesillerden kime ne zarar gelecek?

Ayrıca bu ülkede isteyen dinini istediği gibi yaşıyor lafı yalan..Dinde bi taneden birşey olmaz diye bir olay yok.Başını açtırıyorsa islamın bir kuralını yasaklıyordur buda dinde isyandır.

sorun tam olarakta bu şeriat olan bir ülke cahilleşir.Okullar yerine, bilimle dolu olan okullar, üniversiteler yerine ağırlaştırılmış dini eğitim veren okullar açılır.Cumhuriyetten önce öyleydi, rejim değişikliğini ve Atatürk'ün hayatını okumamış olmanız, izlememiş olmanız şeriat yanlısı olduğunuzdan kaynaklanabilir.

İlkokuldan itibaren dinine bağlı insanlar yetiştirmek başka devletin ülkeyi din kurallarına göre yönetmesi başkadır.Anne-baba olarak sen öğret.Bilemiyor musun imam efendi ne güne duruyor ? İnternet var oda mı olmadı ? Camiler ne güne duruyor ? Camiler toplumu bilinçlendirmeli.İmamlarda aydınlardır bana göre.Toplumu bilinçlendirme görevi olan herkez aydındır.İmamlar öğretsin dini.

Bırakta okullarda bilime yönelsin.Bu ülke yeterince dini rejimde gitti.Yapılan doğrularıda yanlışlarıda gördük hep tekrarlandı.Esas cumhuriyet kurulamasaydı esas olayı görecektik.

Hekrezin istediği gibi yaşaması için demokrasi ve cumhuriyet gerekir.Bu konuya değindim önceki mesajda bilmem okudun mu.

Edit şimdi gördüm : => Ayrıca bu ülkede isteyen dinini istediği gibi yaşıyor lafı yalan..Dinde bi taneden birşey olmaz diye bir olay yok.Başını açtırıyorsa islamın bir kuralını yasaklıyordur buda dinde isyandır.

Bak hocam bu ülkede serbestlik var.Sokakta ister kıçını aç ister başını kapat.Devletle yada başkasının özgürlüğünle ters düşmediği sürece ne yaparsan yap.Siz gözünüzü yükseklere dikiyorsunuz.Bu gün devlete türban girsin yarın devlet türbanlı olsun mantığına giriyorsunuz.Sen kendi açından bakıyorsun sadece.

Cumhuriyetten önce aleviler öldürülmedi mi? Sırf alevi diye.İt götüne sokmuşlardı.Şimdi istedikleri gibi yaşıyabiliyorlar.Şeriat geldiği zaman ne onlar rahat edecek nede kıçını açan.Rahat edecek adamlar yalnızca snein gibi düşüncedeki adamlardır ki buda bencil bir davranıştır.

Bencil adamdan ne demokrasi nede cumhuriyet yada başkalarına saygı gibi kavramları anlamsını beklemem.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

biz iktidarda değilken türkiyede 1 milyon fukara var idiyse, biz iktidara geldik bu sayıyı 20 milyon yaptık.

gittik bulduk kömürlerini verdik, erzak verdik, para verdik, harçlık verdik bayram harçlığı verdik,

çocuklara okusunlar diye aylık 20-30 lira verdik,

memura 150 lira seçimlerden önce ek ücret verdik,

hastaneleri güzelleştirdik, 20 milyon kişiye yeşil kart verdik.

10 bin polis aldık, binlerce memur aldık, sözleşmelilieri kadrolu yaptık.

düşünemeyen insanların yatak odasına bile karıştık, üç çocuk dedik planlama yaptık.

bazı kurumları sattık dış borcu ödedik.

son olarak da kürt kardeşlerimizin gönlünü alacaz :P

///______________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek

baron_27 bunu yazdı:

biz iktidarda değilken türkiyede 1 milyon fukara var idiyse, biz iktidara geldik bu sayıyı 20 milyon yaptık.

gittik bulduk kömürlerini verdik, erzak verdik, para verdik, harçlık verdik bayram harçlığı verdik,

düşünemeyen insanların yatak odasına bile karıştık, üç çocuk dedik planlama yaptık.

Davos'a gittik bir daha gelmeyiz dedik !

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

baron_27 bunu yazdı:

muhuaua :D güleceğim yoktu hoca ya.Vallahi haklısın hiç bu tarafından düşünmedim.

Kürtleri önce dışla sonrada kürt açılımı de.Yani zaten verilen değeri ver ama bunu yapmadan önce birazcık dışla, ez.Böylece senin iyi olduğuna inansınlar.

Fili tuzak kurup çukura düşürürlermiş.Sonra siyah giyip bir güzel döverlermiş.Ardından beyaz giyip gelip fili kurtarırlarmış.Filde kurtardığı için beyaz kıyafetlilerin peşinden gidermiş. Halbukituzağı kuranda, dövende, kurtaranda aynı kişi ;)

edit:

Naps bunu yazdı:

Davos'a gittik bir daha gelmeyiz dedik !

bak o konuya girme bursada yapılcakmış davos uludağda sanırım.Yada bir dağdı tam hatırlamıyorum.Davosa bir daha gelmeyiz dediler ayağımıza getiririz demdiler :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    MinervaL bunu yazdı:

sorun tam olarakta bu şeriat olan bir ülke cahilleşir.Okullar yerine, bilimle dolu olan okullar, üniversiteler yerine ağırlaştırılmış dini eğitim veren okullar açılır.Cumhuriyetten önce öyleydi, rejim değişikliğini ve Atatürk'ün hayatını okumamış olmanız, izlememiş olmanız şeriat yanlısı olduğunuzdan kaynaklanabilir.

İlkokuldan itibaren dinine bağlı insanlar yetiştirmek başka devletin ülkeyi din kurallarına göre yönetmesi başkadır.Anne-baba olarak sen öğret.Bilemiyor musun imam efendi ne güne duruyor ? İnternet var oda mı olmadı ? Camiler ne güne duruyor ? Camiler toplumu bilinçlendirmeli.İmamlarda aydınlardır bana göre.Toplumu bilinçlendirme görevi olan herkez aydındır.İmamlar öğretsin dini.

Bırakta okullarda bilime yönelsin.Bu ülke yeterince dini rejimde gitti.Yapılan doğrularıda yanlışlarıda gördük hep tekrarlandı.Esas cumhuriyet kurulamasaydı esas olayı görecektik.

Hekrezin istediği gibi yaşaması için demokrasi ve cumhuriyet gerekir.Bu konuya değindim önceki mesajda bilmem okudun mu.

Orda yanlışın var. Şeriat demek cahillik demek değil. Hatta medrese eğitimi şuanki eğitim sistemimize bin basar. Ama tabii araştırmış olmak lazım yoksa Osmanlı gericiydi, dinle çocukların kafası dolduruşuyodu, fen ilimleri okutulmuyodu falan sanılıyor.

We can be more, we can be much more.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

konpicyus bunu yazdı:

Orda yanlışın var. Şeriat demek cahillik demek değil. Hatta medrese eğitimi şuanki eğitim sistemimize bin basar. Ama tabii araştırmış olmak lazım yoksa Osmanlı gericiydi, dinle çocukların kafası dolduruşuyodu, fen ilimleri okutulmuyodu falan sanılıyor.

haklısın bin basar değil mi ? 2+2=4 ü daha güzel verir buna kuşkum yok.Çünkü allah bunu istiyor diye daha da kırbaçlarsınız.

Ya özgürlük, medeniyet gibi kavramlar ???

Okullar sadece öğretim kurumu değildir eğitimde vardır.Eğitimle öğretim aynı şey değildir.Çocuğa kimya, fizik öğreterek eğitemezsin.Çocuğun düşünce yapısını, ufkunu geliştirirsen öğretirsin.

Kısacası 2+2=4 'ü öğretmek eşit değildir cahilliği gidermeye.

Tabi araştırmış olmak lazım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

Fili tuzak kurup çukura düşürürlermiş.Sonra siyah giyip bir güzel döverlermiş.Ardından beyaz giyip gelip fili kurtarırlarmış.Filde kurtardığı için beyaz kıyafetlilerin peşinden gidermiş. Halbukituzağı kuranda, dövende, kurtaranda aynı kişi ;)

Filde kurtardığı için beyaz kıyafetlilere oy verirmiş :D

edit: akp'nin forumu bu konuya cevap verecektir :)

///______________
Toplam Hit: 22273 Toplam Mesaj: 188