Allahın Yaratılma Sebebi.?
-
Bu tabiattaki ve evrendeki muhtesem dengenin kendi kendine varolması çok düşük bir ihtimal ise,
ve bunlari yaratan, yarattigi herseyden daha mukemmel ise
yaratıcının yaratilmamis olmasi ve kendi kendine meydana gelmesi çok daha düşük bir ihtimal değil mi?
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Bu tabiattaki ve evrendeki muhtesem dengenin kendi kendine varolması çok düşük bir ihtimal ise,
ve bunlari yaratan, yarattigi herseyden daha mukemmel ise
yaratıcının yaratilmamis olmasi ve kendi kendine meydana gelmesi çok daha düşük bir ihtimal değil mi?
-----------------------------Bak sen de diyorsun. "Bu tabiattaki ..." Allah bizle aynı tabiatta mı? Bizim yaşadığımız evrende fizik kuralları vardır. Eğer kendi kendimize tesadüfen oluştuysak bilim adamları neden 1 tek canlı hücre üretemiyor. Tesadüfen oluşan bir şeyi üretemeyecek kadar aciz mi insanlar. Hani onu da geçtim Allah'a inanmayan ruha da inanmaz o zaman. İnsanlar neden durup dururken ölüyor. Her ölüme vücuttaki bir organın bozulması mı sebep oluyor. Ayrıca hiç yanınızda biri öldü mü? Bilinci açıkken ölme anında birşey görmüş gibi korkan hatta altına kaçıran insanlar olduğundan da habersizsiniz galiba. Acaba gördükleri şey Azrail olabilir mi?
Hepsini geçtim tamamen düz mantık ile konuşalım. Siz haklıysanız öldükten sonra herşey tamamen bitecek. Biz yine de inancımızdan dolayı pişman olmayacağız çünkü İslamiyet insanlara çok zor şartlar getirmemiştir. Hatta bir çok dini kural sağlık açısından faydalıdır. Ama biz haklıysak sizin sonunuzu düşünmek istemiyorum.
-
begendik bunu yazdı:
-----------------------------Eşhedü ella ilahe illallah ve eşhedü enle muhammeden abdühu ve rasüluh...
ALLAH'TAN BAŞKA İLAH YOKTUR VE MUHAMMED ONUN KULU VE ELÇİSİDİR...
Ya Allah bismillah ALLAHU EKBER!
-----------------------------asdgdf tutmayın küçük enişteyi:D
yukarda holynin sorduğu soru zaten hep soruldu ve cevabı hep şu şekilde oldu: bizim aklımız almaz.
ondan sonra da islam akıl dinidir, allah akılla bilinir falan muhabbetleri moda oldu.
gördüğünüz gibi islamda formülize edilebilecek tek şey: çelişkilerin çelişki doğurduğudur.
delinin biri kuyuya taş atmış, asırlardır kimse çıkaramamış, yazık vallahi şu kendi içinde çelişkili meselelere yorduğunuz aklınıza beyninize yazık,
böyle böyle toplumsal şizofren oluyoruz işte. dinler ve anlayışları beyinleri köreltir, çalışamaz hale getirir. inanç bir psikolojik rahatsızlıktır.
ne demiş üstad freud: saplantılar bireysel dinler, dinler ise toplumsal saplantılardır.
come on hodja, let's go.
-
metafizikler nedenler ve cevaplar olduğu için tam olarak sorduğun soru aynen şöyle görüyorum bu durumu
Velet : Anne ben nasıl oldum ? (3 yaşındaki çocukların klasik sorusu)
Anne : Seni leylekler getirdi yavrum.
gibi sonuçlar alırsın :) ne için yaratıldığın açıkça belli amacın belli kuranı araştırmak insana kafayıda yedirmez :)
-
allahı kim yaratı, onu yaratanı kim yarattı,onu kim yarattı........... bu şekilde gidip sonunda zaten sıyırırsın kuranı araştır cevaplar kuranda.
-
Allah tekrar akil fikir versin :\
-
ot geldik ot gibi gidiceğiz :D cennette huri felan yok :D hepsi yalan düzmece :D
-
CaNNi bunu yazdı:
-----------------------------ot geldik ot gibi gidiceğiz :D cennette huri felan yok :D hepsi yalan düzmece :D
-----------------------------
seni görende gidip görüp geldin filan zanneder :)) -
Demodor bunu yazdı:
allahı kim yaratı, onu yaratanı kim yarattı,onu kim yarattı........... bu şekilde gidip sonunda zaten sıyırırsın kuranı araştır cevaplar kuranda.
allah ı yaratan zaten insanlar allah benim için bir unicorn bir pegasus gibi hayali bir varlıktır -
Boşluk ve çelişki içinde bir sürü mürid :( üzülüyorum...