folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Allahın Yaratılma Sebebi.?

Allahın Yaratılma Sebebi.?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bu tabiattaki ve evrendeki muhtesem dengenin kendi kendine varolması çok düşük bir ihtimal ise,

ve bunlari yaratan, yarattigi herseyden daha mukemmel ise

yaratıcının yaratilmamis olmasi ve kendi kendine meydana gelmesi çok daha düşük bir ihtimal değil mi? 

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu tabiattaki ve evrendeki muhtesem dengenin kendi kendine varolması çok düşük bir ihtimal ise,

ve bunlari yaratan, yarattigi herseyden daha mukemmel ise

yaratıcının yaratilmamis olmasi ve kendi kendine meydana gelmesi çok daha düşük bir ihtimal değil mi? 

Bak sen de diyorsun. "Bu tabiattaki ..." Allah bizle aynı tabiatta mı? Bizim yaşadığımız evrende fizik kuralları vardır. Eğer kendi kendimize tesadüfen oluştuysak bilim adamları neden 1 tek canlı hücre üretemiyor. Tesadüfen oluşan bir şeyi üretemeyecek kadar aciz mi insanlar. Hani onu da geçtim Allah'a inanmayan ruha da inanmaz o zaman. İnsanlar neden durup dururken ölüyor. Her ölüme vücuttaki bir organın bozulması mı sebep oluyor. Ayrıca hiç yanınızda biri öldü mü? Bilinci açıkken ölme anında birşey görmüş gibi korkan hatta altına kaçıran insanlar olduğundan da habersizsiniz galiba. Acaba gördükleri şey Azrail olabilir mi?

Hepsini geçtim tamamen düz mantık ile konuşalım. Siz haklıysanız öldükten sonra herşey tamamen bitecek. Biz yine de inancımızdan dolayı pişman olmayacağız çünkü İslamiyet insanlara çok zor şartlar getirmemiştir. Hatta bir çok dini kural sağlık açısından faydalıdır.  Ama biz haklıysak sizin sonunuzu düşünmek istemiyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

begendik bunu yazdı:

Eşhedü ella ilahe illallah ve eşhedü enle muhammeden abdühu ve rasüluh...

ALLAH'TAN BAŞKA İLAH YOKTUR VE MUHAMMED ONUN KULU VE ELÇİSİDİR...

Ya Allah bismillah ALLAHU EKBER!

asdgdf tutmayın küçük enişteyi:D 

yukarda holynin sorduğu soru zaten hep soruldu ve cevabı hep şu şekilde oldu: bizim aklımız almaz.

ondan sonra da islam akıl dinidir, allah akılla bilinir falan muhabbetleri moda oldu.

gördüğünüz gibi islamda formülize edilebilecek tek şey: çelişkilerin çelişki doğurduğudur.

delinin biri kuyuya taş atmış, asırlardır kimse çıkaramamış, yazık vallahi şu kendi içinde çelişkili meselelere yorduğunuz aklınıza beyninize yazık,

böyle böyle toplumsal şizofren oluyoruz işte. dinler ve anlayışları beyinleri köreltir, çalışamaz hale getirir. inanç bir psikolojik rahatsızlıktır.

ne demiş üstad freud: saplantılar bireysel dinler, dinler ise toplumsal saplantılardır. 

come on hodja, let's go.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

metafizikler nedenler ve cevaplar olduğu için tam olarak sorduğun soru aynen şöyle görüyorum bu durumu

Velet : Anne ben nasıl oldum ? (3 yaşındaki çocukların klasik sorusu)

Anne : Seni leylekler getirdi yavrum.

gibi sonuçlar alırsın :) ne için yaratıldığın açıkça belli amacın belli kuranı araştırmak insana kafayıda yedirmez :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    allahı kim yaratı, onu yaratanı kim yarattı,onu kim yarattı........... bu şekilde gidip sonunda zaten sıyırırsın kuranı araştır cevaplar kuranda.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek
    Allah tekrar akil fikir versin :\
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ot geldik ot gibi gidiceğiz :D cennette huri felan yok :D hepsi yalan düzmece :D

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    CaNNi bunu yazdı:

ot geldik ot gibi gidiceğiz :D cennette huri felan yok :D hepsi yalan düzmece :D
    seni görende gidip görüp geldin filan zanneder :))

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Demodor bunu yazdı:
    allahı kim yaratı, onu yaratanı kim yarattı,onu kim yarattı........... bu şekilde gidip sonunda zaten sıyırırsın kuranı araştır cevaplar kuranda.
    allah ı yaratan zaten insanlar allah benim için bir unicorn bir pegasus gibi hayali bir varlıktır

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Boşluk ve çelişki içinde bir sürü mürid :( üzülüyorum...

Mevzu derin | Papikolas Planet
Toplam Hit: 30128 Toplam Mesaj: 183