folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Allahın Yaratılma Sebebi.?

Allahın Yaratılma Sebebi.?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

PyramiD bunu yazdı:
    -----------------------------
    elevator bunu yazdı:
    PyramiD bunu yazdı:

Ben bu dünyaya bişiler katmaya geldim. ?

dünyaya niye geldin diye sormadım.

niye yaratıldığını sordum.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Leonidas
    Leonidas's avatar
    Erkek
    hiç kimse bu dünyaya bişey katamaz sadece bu dünyadan bişeyleri yok eder...insanlar kendi kolaylıkları için yeni şeyler üretir hepsi bu

Bugünlerde tuhafım içimden aşık olmak geliyor.ne oluyor bana.(FBI bu işin içinde olmasın)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    İnsanlar bu dünyaya tezekten başka birşey katamıyorlar. Dünyaya birşeyler katmaya karar vermiş ama karar verdiği anda nerdeydi onu bilmiyor. Niye yaratıldığını bilse zaten ateist olmazdı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bazi postlarda cok guzel fikirler ortaya cikmis ama cogunluk yine hede hode konusmus.Tanriyi reddettigi noktada sorular sorarak fikir yuruterek karsi cikanlar var ama bazilarida hede hode...yine inan tarafinda guzel fikirler atilmis ortaya ama coguda din kulturu dersi vermekten oteye gecmemis.Zaten bu sorgulayan adamda sizinle birlikte din kulturu dersi goruyor ,cocuklugunda ailesi tarafindan falan camiye gonderilmistir vs...adam soru soruyorsa onu niye soruyorsun ,zindik dinsiz alalhsiz diye cumleler kuracaginiza fikir atin ortaya.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Erkek

Bence Tanrıyı insanlar inanma/tapınmaya ihtiyaç duydukları için bilinçlerinde yarattılar.

Her zaman yüce bir yaratıcı olduğuna inanma ihtiyacı bunu tetikledi.

İnsanların tapınma ihtiyacı, rüyalar vs. dinleri ortaya çıkardı.

Bir başka konu ise, Dinin yarattığı tanrı kavramı? Dinde anlatılan Tanrı?

Bize yalan mı söylendi? Kandırıldık mı? Gerçekleri görmek mi istemedik? Mantığımızı kenara atıp körü körüne inandık mı?

Dinler ortaya çıktığında, neden toplum aracılığı ile insanları inanmaya zorladılar. Neden insanlara taraf seçmeleri gerektiğini söylediler?.. Bu sorular uzar gider.. 

Konuyu "Dinin biçimlerdiği(anlattığı) insanların inandığı "TANRI" olarak ele aldığımızda,

İnanıyorum ki, elbette bir yüce yaratıcı var. Ancak bu bize anlatılan kuralları olan, peygamberler aracılığı ile bize kurallarını bildiren yüce yaratıcı mı? Yoksa bu cehaleti düzene sokmak için bir yöntem mi?

Dinlerin ortaya çıkış koşulu yaygın olan belirli bir derecede cehalettir.. (?)

..

Tartışmasını bilmeyen, inanç özgürlüğüne saygı göstermeyen insanlara hiçbirşey demiyorum..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

outmost bunu yazdı:

İslamiyet gelmeden önce araplar helvadan put yapıp sonra aç kalınca yiyorlardı, kız çocuklarını canlı canlı gömüyorlardı. Asıl cehalet budur. Diğer dinleri çok iyi bilmiyorum ama İslamiyet cehalet dini değildir. En basit örneği Hz. Muhhammed'in "2 günü eşit olan ziyandadır" sözü ile görülüyor. Elbet bir yüce yaratıcı var diyorsun. Peki sence yüce yaratıcı bu kadar insanı yarattıktan sonra onları neden kendi haline bıraksın. Yaratıcının varlığını bilmeden insanlar daha mı mutlu olur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Erkek

DarkSkull,

İslamiyet cehalet dinidir diye birşey mi dedim. Bütün dinlerin doğması ile ilgili genelleme yaptım. Fakat dini senin nasıl algılıyorsan, Din=Yüce Yaratıcı bu açıdan bakarsan diyeceğim birşey yok. Kendinde demişsin. İslamiyet gelmeden önce.. İşte dinin doğma sebepleri o anlattığın cehalet fırtınası.. Aptal insanlar eğer düşünüp anlama yeteneklerini kaybederlerse, yönetilmenin kölesi olurlar..(eski araplar vs)

Dinler insanlara Tanrı yımı anlatıyor yoksa onlara koşullar sunup vaatler mi veriyor önce bunu açık mantığınla bir anlamaya çalış.

Neden biz Türk'lere ve diğer hümanist toplumlara Tanrı'nın elçisi uğramamıştır?
    Dinler ilk  başlarda bölgesel sonra evrensel olurlar.. Ve eğer birkaç din olursa bu bir yarışa dönüşür.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    Bazi postlarda cok guzel fikirler ortaya cikmis ama cogunluk yine hede hode konusmus.Tanriyi reddettigi noktada sorular sorarak fikir yuruterek karsi cikanlar var ama bazilarida hede hode...yine inan tarafinda guzel fikirler atilmis ortaya ama coguda din kulturu dersi vermekten oteye gecmemis.Zaten bu sorgulayan adamda sizinle birlikte din kulturu dersi goruyor ,cocuklugunda ailesi tarafindan falan camiye gonderilmistir vs...adam soru soruyorsa onu niye soruyorsun ,zindik dinsiz alalhsiz diye cumleler kuracaginiza fikir atin ortaya.

computerwolf meseley bir de şu yönden bak , yukarıda elevator 'un  banlanma nedenine baktığımızda forumda bazıalrının değer verdiği birisi hakkında analdığım kadarıyla olumsuz  mesaj yazmış.

Demek ki bazı kişileirn değer verdiği kişilere başkaları hakaret ederse tartışm çıkıyor.Şimdi bu konuyu açan kişide milyonlarca kişinin değer verdiği Peygamberlerin yalancı olduğunu ima ediyor.

Düşünün biraz ,Peygamberler alelade kişiler değiller.Toplumda yaşarken tüm toplumun güvenini kazanmış , yalan söylemeyen , başkalarına zarar vermeyen kişiler.Bu kişiler kendilerine vahy geldiğini söylüyorlar.Bir yaratıcının olduğunu , cehennemim olduğunu , ahiret gününün olduğunu söylüyorlar.Bütün bu toplum tarafından sevilen , saygı gören bu kişileri  YALAN söylemekle suçlamak , Allah'ın olmadığını söylemek , Allah'ı bu toplumca sevine , sayılan , güvenili,r bulunan kişileirn uydurduğunu söylemek otu boku birbirine karıştırıp ,  gereksizce tartışma çıkarmak değil mi ? 

Topluma örnek olan kişilere sahip çıkmalıyız. Fikir hürriyeti adı altında  bu kişilere hakaret edilmesine izin vermemeliyiz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hayir haci yanlisin var.elevator konu acildiginda sadece taziye yazip cikabilir ki konuda belirttim zaten.Siyasi tartismalara girmeyin diye , forumda 2938923 tane o konuyla ilgili baslik var hepsinde tartisma cikiyor.Bunda adamlarin olum yildonumu taziye icin acilan bir baslik ve siyasi post atip tartisma cikarmayin diye uyarmama ragmen.Dakka bir gol bir post atmis.Dusundugun gibi degil olay.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

outmost bunu yazdı:

İslamiyet cehalet dinidir diye birşey mi dedim. Bütün dinlerin doğması ile ilgili genelleme yaptım. Fakat dini senin nasıl algılıyorsan, Din=Yüce Yaratıcı bu açıdan bakarsan diyeceğim birşey yok. 

Dinler insanlara Tanrı yımı anlatıyor yoksa onlara koşullar sunup vaatler mi veriyor önce bunu açık mantığınla bir anlamaya çalış.

Neden biz Türk'lere ve diğer hümanist toplumlara Tanrı'nın elçisi uğramamıştır?
    Dinler ilk  başlarda bölgesel sonra evrensel olurlar.. Ve eğer birkaç din olursa bu bir yarışa dönüşür.

İslamiyet cehalet dini dedin demedim. Dinler ve cehalet kelimesi aynı cümlede geçti. İslamiyet nedir? Din. O zaman söylediğin İslamiyet'i de kapsıyor.Ben de bildiğim din adına düşüncemi söyledim.

Dinler insanlara yaratıcıyı anlatır, dünya hayatını anlatır, nasıl yaşaması gerektiğini söyler, vs vs. İslamiyetin koyduğu kurallar benim mantığımla, bilimle örtüşüyorlar. Mantığıma ya da bilime ters birşey öğrenirsem o zaman inandığım dini daha fazla sorgularım.

Bildiğim kadarıyla tüm toplumlara peygamber gönderilmiştir. Ama neden son peygamber Araplara gönderildi ya da neden en çok onlara gönderildi diyorsan kendi düşüncem şu. En sapıtmış en pis millet Araplardı. İlk önce onların yola getirilmesi gerekiyordu. Tek sebep bu değildir elbet. Belki Arapça dilinin özellikleri ya da başka sebepler de vardır.

Toplam Hit: 30098 Toplam Mesaj: 183