Allahın Yaratılma Sebebi.?
-
MaQneToR bunu yazdı:
-----------------------------
bu sıralar da moda oldu böyle konular ya ne bileyim böyle konular garip geliyor.. Sonuçta Doğruların Hepsi Kuran-ı Kerim'de Anlatılmıştır..
Moda fln olduğu yok sadece kendi düşüncemi belirttim. -
İnsanın aklının alamayacağı şeyleri boşuna tartışmayın
Bir gün Allah'a inanmayan bir adam Hz.Ali (r.a)'nin yanına gider. Hz.Ali'ye siz bu kadar ibadet yapıyorsunuz ben ise boş boş geziyorum. Peki ya Allah yoksa...
Hz. Ali (r.a.) gülümseyerek cevap verir. Allah c.c. yoksa benim kaybedeceğim bişey yok. Peki ya varsa?Ayrıca din ve tanrı ile alakalı tüm konular kapatılsın ve yasaklansın artık
-
Eğer bu şekilde düz mantık düşünecekseniz alın işte düz mantık:
Ben en azından bi dine inanıyorum öbür dünyadan yırtma şansım var hiçbişeye inanmayan bir insan bu şansını elinin tersiyle itmiş oluyor yani en azından bişeye inanmak lazım... -
Ya varsa ? Koca 24 Saatlik günün 30-45 dakikasını 5 vakit namazını kılarak harcasan uykundan 45 dakika çalsan zor mu olur mesela ?
-
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------nuggets54 bunu yazdı:
Allahın yaratılma sebebi mi :| Allahıda biri mi yarattı diyosun anlamadım :?
-----------------------------var olmayan şeyler yoktan var edilemiosa onu da bişi yaratmış olması gerekio ki böyle bişi olamıyacağına göre öyle bişi yok...
basan basana
--------------------------küçükken her çocuğun annesine babasına sorduğu soru. sorulan sorular ebeveynlerin gösterdiği baskıyla ters orantılı şekilde azalır yada artar. yalnız şöyle büyük çelişkiler yaşanır bu diyaloglarda;
-baba dünyayı kim yarattı?
+allah yarattı yavrum.bu yedi cihanı bu güzelliklerin kendi başına oluşması imkansızdır demi yavrum.
-peki baba allahı kim yarattı?
+sus bakiyim öyle sorular sorma. -
birbirine pararlel iki çizgi sonsuzda buluşur. tıpkı tren raylarına baktığında ileride tek bir çizgi olduğu gibi. bu matematikte böyledir. bu böyle kabul edilir. böyle kabul edilmezse matematik bir hiçtir. tüm varolan kuralları tekrar gözden geçirmek gerek ve varılacak sonuç yine aynıdır. saçmalık.
tüm bunlara insanoğlu inanabiliyor fakat allah'ın doğmadığına, tek olduğuna inanamıyor.
bu çelişki değilde nedir ? -
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------Allahın yaratılma sebebi kendime göre :
örnek : İnsanlar Kuran okur okuyup bitiren daha sonra inceleme işine giren bu kişi ateist olur.
Bana göre Allahın yaratılma sevebi insanların kafayı yemesidir. İnsanlar kafasını yemesin delirmesin diye bir düzen içerisine girilmiş .
Çünkü İnsanların Kafasının bir köşesinde yatan nerden geldik nasıl geldik sorusu insanın beynini kemirmektedir. Bunu engellemek için Üstün zekalı kişiler devreye girmiştir..
Kendi düşüncem .
Hoca önce kendi yaratılma sebebimizi ögrenelim. Yaratılmayan yaratır onun içinde neden kendi yaratılma sebebine bakmıyorsun ki . Herkesin bildigi gibi allah tektir eşi benzeri yoktur onun için dogrulamaz , yaratılamaz bunların olmadıgı yerde eşi benzeride olmaz . Süylemek istedigim de bizim yaratılma sebebimizi bilelim yeter -
ohoo postlar havada uçu$uyor mübarek :D yılın konusu ilan edilmeli :D
bi post daha atayım :D
@ ALLAH cc yok diyenler ALLAH ı çok bilirim demeye getirir lafı.
bütün postlardada gördüğümüz gibi ben ALLAHA ve kitabına inanıyorum deniliyor. ama ALLAH yoksa şüphesi herkesin aklında.
benim $ahsi kanaatimce ALLAH vardır. ama onun da bi üst yaratıcısı varmıdır bunu hiç kimse bilemez. eğer böyle bi$ey bilinmi$ ve patenti koyulmu$ olsaydı hepimiz bunu bilirdik. $unuda belirtelim. cennet ve cehennemin var olduğunu ve ALLAH cc. görmü$ olduğunu söyleyen nice alimler zatlar. öbür taraftaki sorgu meleklerini, $eytanı , ate$te yanmayı , cennette hurilerin bol olduğunu hatta cennetin kapısının fotoğrafını kitaba dökebiliyorsa !! ALLAH ın da yaratıcının olup olmadığını hayli hayli bilmesi gerekmektedir. bu durumda bizim kime inanmamız gerekiyor ?
benim tavsiyem din konusunda hiç kimseye inanmayınız kendi dininizi ya$ayınız kendi yasalarınız olsun . onları uygulayınız. eğer ALLAH cc var olduğuna inanıyorsanız dininiz ve ALLAH a olan zikriniz sadece kalbinizde olan derinlikte kalsın.
ama ülke yasalarını i$gal etmeyiniz (:
bu konuda okuduğum yorumlardan sonra Zekeriya Beyaz hocayı sevmeye ba$ladım $erefsizim :DD
-
"O doğmamıştır,doğurulmamıştır."hacı filozofi yapacak başka konu bulamadınmı Allah'ın neden yaratıldığını soruyorsun.önce emirlerini yerine getir de karşısına çıkdığın zaman belki birinci ağızdan sorma fırsatın olur.milletin aklını bulandırmak için konu açıyorsunuz.sana o akıl iyi şeyler düşünmen için verildi kendini kısır bi döngünün içine sok diye değil.
-
kanliay bunu yazdı:
"O doğmamıştır,doğurulmamıştır."hacı filozofi yapacak başka konu bulamadınmı Allah'ın neden yaratıldığını soruyorsun.önce emirlerini yerine getir de karşısına çıkdığın zaman belki birinci ağızdan sorma fırsatın olur.milletin aklını bulandırmak için konu açıyorsunuz.sana o akıl iyi şeyler düşünmen için verildi kendini kısır bi döngünün içine sok diye değil.
islam dinine ve ALLAH ın var olduğuna inanıyorsun .ama emir baki kullanıyorsun !
ALLAH cc sana uzattığı kitapın neresinde yazıyor. ya kulum insanları kabaca ve azmi küfür edecek $ekilde bilgilendirin diye ?
ayıp ayıp
madem bilgi sahibisin : bunu güzel yorumlarınla açıklamaya çalı$malısın.
yazdığın ''O doğmamıştır,doğurulmamıştır." kelimesine yorumum.
hz adem babamız ilk insan döllenme sonucu ortaya çıkmamı$tır ? dimi . bunu biliyosun heralde ?
arkada$ta soruyorki : nerden bilebiliriz ALLAH tan üstün birinin olmadığını !! .